Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smoke Free

Featured Replies

Multumesc pt intrebare , stau tare bine ! Am ajuns la nivelul in care imi permit sa fumez oriunde , cand sunt trista, agitata, nervoasa, imi aprind o tigara oriunde as fi, in birou , pe strada, in metrou , bus, stau tolanita si fumez. Acasa seara fumez in pat, fumez in fata calculatorului , fumez in timp ce gandesc, exista ganduri, cugetari care nu merg fara fum . Sunt ....am un ambalaj de doamna tinerica , bine coafata, manichiurata, fustitza taior...insa in interior am furtunile mele, si deseori gem si urlu si injur , si atunci imi aprind o tigara si scuip si injur , si lovesc pietricelele din cale cu varful pantofului.... si toate astea ma fac sa mai rezist si sa pastrez imaginea de femeie tinerica in taior .Intelegi? E atat de bine, ador , e sectretul meu !

eu nu te cunosc personal dar te cunosc :tongue3: si te plac pt ca ai puterea sa te accepti asa cum esti....mama ce-as trage si eu o tigare, pt mine insa sant cuie in cosciug la propriu :pupic: asa ca ma multumesc cu ce citesc la tine.....

• 3 weeks later...

Nane, frumos scris :hello:

Petunela, tu nu mai zici nimic?

Ba da,luni,8 noiembrie,au fost sase saptamani de cand n-am mai pus pipa-n gura :bounce: Nici nu m-am gandit pana acum sa o pun(pipa-n gura)

Nu-mi lipseste deloc pana acum,nu visez la tigari,ma enerveaza numai ca astia la lucru ies la fumat si eu bag tare mai departe,dar asta nu e motiv sa ma reapuc;trebuie sa-mi iau o revista la munca si cat fumeaza ei sa pot si eu face pauza :hello:

Nooo, eu ies cu ei imi iau cafeaua si stau cu ei la povesti , fumul lor imi face bine si mie si doar n-o sa pierd bunatate de " stiri" care numai la o tigara se afla.
  • Author

Si eu ieseam cu colegii la tigara, dar depinde unde era locul de fumat. Daca faceau pauze mari de mai multe tigari si trebuiau sa iese afara în frig, eu atunci foloseam timpul si cutreieram buticurile, daca tot eram înconjurata de ele si cheltuiam ce cîstigam :lol:

În Team-ul în care am lucrat eu, eram singura nefumatoare. Mai si eu am fost înainte fumatoare pasionata, o stiti, dar colegele mele erau fumatoare nervoase, un fel nervos care depaseste orice pasiune. Eu asa ceva ca ele nu am vazut. Cînd era de pauza, fie doar scurta de o pipa, sau una lunga în care mai mergeam si eu cu ele la o cafenea, fumau de parca se termina lumea. În momentul in care puneam scannerele pe masa si închideam laptoapele, deja se prindeau cu mîna de buzunar, cautau bricheta, si din momentul din care paseau pe teren unde era permisa tigarea, iesea fum din urma lor :D ... si o tineau asa toata pauza. Sudau tigarile!

Se mai întîmpla cîteodata ca trebuia sa lucram mai multe ore fara nicio pauza, atunci erau terminate! Pe drum spre casa ne opream 2-3 benzinarii ca sa fumeze la o cafea... asta era singura parte ca ma enerva fantastic!

Nane si Petunela, felicitatiuni maxime ca sînteti tari! :-*

Eu vreau sa stiu cu ce ati inlocuit gestul reflex de a lua o tigara si a o aprinde.

Rontaiti,mancati mai mult ?

Dormiti mai mult ?

Va plimbati ?

Cum luptati cu sevrajul.Eu am trecut prin el de fiecare data cand m-am lasat.

La mine e tare dureros.

Dureri de cap,ameteli,transpiratie,nervi....+ cateva kilograme bune in plus.

Si am folosit plasturi cu nicotina,dar cred ca e frectie la un picior de lemn.

Acum cel mai tare ma tem de kilograme.E si varsta la care se depun tare usor.

Deocamdata bantui pe aici,in asteptarea zilei cand voi spune iar STOP.

Nu stiu sa spun ce m-a motivat in trecut.Pentru ca in ziua cand m-am lasat nu aveam

deloc in plan sa devin nefumatoare.Nu m-a impulsionat nimeni.Pur si simplu am spus:

- Nu mai fumez !

Din pacat nu am rezistat decat 3 luni.

La primul shoc mai mare,am aprins-o iar.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

Shocul a fost infarctul tatalui meu.Infarct datorat ...culmea,tot fumatului.

A fumat de la 15,la 80 de ani.

Eu mi-s ciupil cuminte. Nu fumez.

Dar tata a fumat vreo treij' d-anisori. Prin '90, intr-o seara, si-a stins tigara de Marasesti, s-a spalat, s-a culcat si de-a doua zi - nexam tigari. A stat cu pachetul inceput pe masa o vreme, baxu' statea cuminte langa usa de la balcon, dar tata nema. Pur si simplu n-a mai fumat. Peste noapte, s-a lasat de fumuri.

Mama mai tragea cate-o "pipa" din cand in cand, dar tata n-a avut nici o tentatie. De multe ori a fost intrebat daca nu simte lipsa tutunului, nu vrea sa se reapuce. De fiecare data, dadea acelasi raspuns. Am fumat o viata-ntreaga din placere. La un moment dat, pur si simplu, nu mi-a mai trebuit tutun. Punct.

Petu si Maya, bravo voua!

Pisco, ai nevoie de putina vointa. Si tu ai vointa! Iti tin pumnii! :lol:

[b]Eu vreau sa stiu cu ce ati inlocuit gestul reflex de a lua o tigara si a o aprinde.

Dormiti mai mult ?

Va plimbati ?[/b]Cum luptati cu sevrajul.Eu am trecut prin el de fiecare data cand m-am lasat.

La mine e tare dureros.

Dureri de cap,ameteli,transpiratie,nervi....+ cateva kilograme bune in plus.

Si am folosit plasturi cu nicotina,dar cred ca e frectie la un picior de lemn.

Acum cel mai tare ma tem de kilograme.E si varsta la care se depun tare usor.

Deocamdata bantui pe aici,in asteptarea zilei cand voi spune iar STOP.

Nu stiu sa spun ce m-a motivat in trecut.Pentru ca in ziua cand m-am lasat nu aveam

deloc in plan sa devin nefumatoare.Nu m-a impulsionat nimeni.Pur si simplu am spus:

- Nu mai fumez !

Din pacat nu am rezistat decat 3 luni.

La primul shoc mai mare,am aprins-o iar.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

Shocul a fost infarctul tatalui meu.Infarct datorat ...culmea,tot fumatului.

A fumat de la 15,la 80 de ani.

Mersi,fetelor!

Pisco,eu nu m-am ingrasat inca.Nu rontai a proasta,nu mananc mai mult.Am scris chiar dupa ce am anuntat ca m-am lasat ca si chestia cu rontaitul aiurea vine tot de la cap,la fel ca nevoia neaparata de tigare.Eu pur si simplu,primele doua-trei saptamani faceam comparatii in diverse situatii cand inainte era obligatoriu sa-mi aprind o tigare si acum nu mai simteam nevoia sa fumez.Tot timpul ma gandeam de ce a trebuit neaparat,pentru ca vad ca merge si fara.Nu stiu daca se intelege ce vreau sa zic ;)

Eu mi-s ciupil cuminte. Nu fumez.

Dar tata a fumat vreo treij' d-anisori. Prin '90, intr-o seara, si-a stins tigara de Marasesti, s-a spalat, s-a culcat si de-a doua zi - nexam tigari. A stat cu pachetul inceput pe masa o vreme, baxu' statea cuminte langa usa de la balcon, dar tata nema. Pur si simplu n-a mai fumat. Peste noapte, s-a lasat de fumuri.

Mama mai tragea cate-o "pipa" din cand in cand, dar tata n-a avut nici o tentatie. De multe ori a fost intrebat daca nu simte lipsa tutunului, nu vrea sa se reapuce. De fiecare data, dadea acelasi raspuns. Am fumat o viata-ntreaga din placere. La un moment dat, pur si simplu, nu mi-a mai trebuit tutun. Punct.

Petu si Maya, bravo voua!

Pisco, ai nevoie de putina vointa. Si tu ai vointa! Iti tin pumnii! ;)

Foxxy si tata a fumat foarte mult si tot asa,dintr-o data a lasat si tigara si cafeaua.

Fetele fumatoare tin punii sa renuntati la ele, cele care s-au lasat, bravo si tarie multa sa nu va reapucati.

Eu nu-s fumatoare, am mai pufait asa cand mai venea vreo prietena la mine,da nu din placere si asa de fitze.Eu nu suport fumul de tigara.Bine,asa daca fumeaza cineva una langa mine, nu-i bai,dar daca se fumeata la greu deja ma sufoc.

Acum ceva timp am fost la niste amici, amandoi fumatori,intru in bucatarie si zic "mama ce fum aici".Efectiv cum am deschis usa,m-a palit mirosul de tutun si fumul de zbura prin camera.Normal ca tipul a fost ofuscat si mi-a replicat ca in casa lui face ce vrea ;) .

Tata fumator, a avut acum vreo 20 de ani vointa de a salasa de tutun,dar n-a durat decat 5 ani,apoi s-a reapucat.

Mama fumatoare la cafea in schimb s-a lasat de vreo 15 ani.

Sora cea mare s-a apucat in liceu de fuma datorita anturajului, ajunsese sa fumeze cate 2 pachete de Mallboro rosu/zi in momentul care a ramas gravida n-a mai suportat fumul,de atunci au trecut aproape 16 ani,iar ea de fumat foarte rar asa de pufaiala,dar niciodata n-a mai simtit nevoia sa fumeze cu adevarat.In schimb acum trage cu fii-sa care normal, datorita anturajului s-a apucat de fumat ;) .Of copii astia care cred ca e asa trendy sa fumezi ;)

Eu vreau sa stiu cu ce ati inlocuit gestul reflex de a lua o tigara si a o aprinde.

Dormiti mai mult ?

Va plimbati ?

Exact intrebarea asat am auzit-o duminica trecuta la niste prieteni.El fumator inrait, sotia lui l-a intrebat exact acest lucru? Cu ce o sa inlocuiesti gestul respectiv?

La mine faptul ca a coincis cu sarcina si dupa ocupatul cu bebe mic, nu am avut nevoie de a inlocui acel gest.Acum dupa 4 ani l-am uitat.Dar daca nu ramaneam insarcinata as fi continuat, sunt convinsa.

Dormiti mai mult ?

Va plimbati ?

Exact intrebarea asat am auzit-o duminica trecuta la niste prieteni.El fumator inrait, sotia lui l-a intrebat exact acest lucru? Cu ce o sa inlocuiesti gestul respectiv?

La mine faptul ca a coincis cu sarcina si dupa ocupatul cu bebe mic, nu am avut nevoie de a inlocui acel gest.Acum dupa 4 ani l-am uitat.Dar daca nu ramaneam insarcinata as fi continuat, sunt convinsa.

Si eu l-am lasat 2 ani,cat am fost insarcinata si cat am alaptat.

Nu am fumat nici o tigara,de grija sa nu-i fac rau copilului.

Dar cu gandul eram mereu la ea.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad3.gif

Nici nu am mentionat perioada asta,pentru ca nu m-am lasat prin propria vointa,ci

impinsa de imprejurari.

In momentul in care nu am mai alaptat,am aprins-o iar.

Nici prin cap nu-mi trecea sa ma las.

Aveam 24 de ani,si tigara era prietena mea.

Azi nu mai e .

Insarcinata nu mai am cum sa fiu,ca acum sigur m-as lasa.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Probabil cand oi fi bunica......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

• 3 months later...

:pupic: am 5 luni deja(si cateva zile),acum mi-am adus aminte :beer2:

Brava Petu si scucces in continuare!

Eu am fumat ultima tigara pe 25 februarie 2011 la ora 12.00 :occasion15:

Ciudat, desi am fumat 27 de ani, macar un pachet pe zi daca nu mai mult, nu ii simt lipsa. Sper sa ma tina ;)

:pupic: am 5 luni deja(si cateva zile),acum mi-am adus aminte :beer2:

Brava Petu si scucces in continuare!

Eu am fumat ultima tigara pe 25 februarie 2011 la ora 12.00 :occasion15:

Ciudat, desi am fumat 27 de ani, macar un pachet pe zi daca nu mai mult, nu ii simt lipsa. Sper sa ma tina ;)

Si eu am fumat destul,si nu mi-a lipsit tigara nici atunci la inceput si nici acum.De Craciun am fost in Romania si ai mei fumeaza toti aproape,dar nu mi-au facut pofta,chiar m-a deranjat fumul.Eu inca nu am nici o pofat de fumat ;)

Prietenul de care vorbeam nu fumeaza de 2 saptamani, :rolleyes: dupa doua sedinte de acupunctura.

FELICITARI NEFUMARETELOR!

Continui sa va tin pumnii, sa va incurajez cu pampoane de pe margine si sa va felicit pentru hotararea minunata pe care ati luat-o.

Ma doare sufletul sa o spun, dar de cate ori ma duc in Romania ma imbolnavesc de la cat fum de tigara inhalez. Aici nu e voie sa se fumeze decat afara, deci usor de evitat..in Romania insa majoritatea prietenilor fumeaza, ca sa nu mai spun restaurante, etc...Imi iubesc prietenii si familia dar sincer? Le-as baga tigara aprinsa in ....partea dorsala. Ca sa-i doara pe moment si gata, sa se lase :rolleyes:

• Author

Brava, fetele! S-o tineti tot asa! Nu-mi vine sa cred ca nu mai e prea mult si fac 5 fara fum!

De multe ori ma intreb... "De ce naiba am fumat?!"

Stiu ca mi-a placut si am savurat-o, tigara, dar serios, nu se merita! E doar fum... atîta tot!

• 5 months later...
  • Author

So, tot ma gîndeam ieri sa ma laud ca s-au împlinit cei 5 ani fara de fum, dar ma gîndeam ca... pe cine intereseaza? :rolleyes:

Totusi, astazi ma împing degetele! De ce sa nu ma laud? Chiar e o realizare!

Happy smoke free for meeee!

So, tot ma gîndeam ieri sa ma laud ca s-au împlinit cei 5 ani fara de fum, dar ma gîndeam ca... pe cine intereseaza? :D

Este o foarte mare realizare si ma bucur din suflet pentru ea! Sper ca cei ce se gandesc sa se lase fumat sa fie impulsionati de realizarile celor din jur...cu toate ca tata avea o vorba, pana nu vrei, poate sa-ti spuna oricine, orice, ca nici macar pe o ureche nu intra sa iasa pe cealalta...

:rolleyes: FELICITARI CUSCRO! :71:

PS O felie de tort sau o bere rece..oricand mai buna decat un fum, nu :D?

• Author

PS O felie de tort sau o bere rece..oricand mai buna decat un fum, nu :D?

Da! Si cum zice Denise, acum miros frumos într-una! :rolleyes:

Desi, va jur ca si fumul avea un farmec aparte. Voi, cei care nu ati fumat, nu stiti!

Dar nu va povestesc, ca iar voi fi acuzata de perversiune :71:

(Nu, nu ma refer la tigara de dupa. Eu nu fumam în dormitor, in casa... doar iarna în bucatarie sau pe terasa :D )

Merci, cuscra frumoasa! :D

So, tot ma gîndeam ieri sa ma laud ca s-au împlinit cei 5 ani fara de fum, dar ma gîndeam ca... pe cine intereseaza? :rolleyes:

Maya, pe mine ma bucura tare. orice realizare, a orisicui, ma bucura. asa ca: Happy smoke free for you! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

(Nu, nu ma refer la tigara de dupa. Eu nu fumam în dormitor, in casa...

nici eu nu fumama in casa ca el e antifumat si in aer liber, dar tigara de dupa se savura pe balcon indiferent de ora :D...eu inca mai am pofta de o tigara, mai ales acum :71:...visez cu ochii deschisi la ea si cand vad la tv vreo gagica tacticoasa fumand imi vine rau :rolleyes:

si nu, nu(mai) fumez de ceva timp, mult chiar dar nu stiu cat :D

Felicitari Maya!

Eu implinesc maine 6 luni de cand le-am lasat! Si sunt tare mandra de asta :thumleft:

• 9 months later...