Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tartiflette

Featured Replies

Reteta mea de tartiflette e cam la fel cu a voastra, doar ca la mine se pune in plus si vin alb Chardonnay (de Bourgogne, zice chef-ul: 15cl in reteta cu 500g Reblochon fermier, 1kg cartofi, 300g piept de porc afumat, 1l de crème liquide, 50g unt, 150g ceapa alba, 15cl vin blanc sec (cépage Chardonnay - de Bourgogne), sare si piper), iar cartofii se pun nefierti.

Nicoleta

• 3 weeks later...

Maya , unde ai gasit reblochonu' :P , ca io n-am vazut p-aci......

Nu-l gasesti pe rafturi unde-s brînzeturile,cel putin la noi.Doar la Käsetheke.Daca nu vezi trebuie sa întrebi doamnele de la brînzarie :P

Pai io de la Käsetheke iau , nu-mi place branza-mpachetata , da' n-am vazut....intreb , vorba ta :P

Multzam fain!

Alexandru, vazusem anul trecut la TV (eram in Romania) un bucatar francez care a preparat exact acest fel de mancare pana la pasul cu branza. El a pus Camembert taiat in 2 si cuburi de branza mucegaita (probabil Rochefort...nu-mi mai aduc de aminte), apoi a uns totul cu smantana (crème fraiche) si a varat la cuptor. Am salivat intens, asa cum salivez acu' la reteta ta! :pupic: Crezi ca ce-am vazut eu e o adaptare la aceasta reteta ori e "alta mancare de peste"?

Ma tenteaza foarte tare, mi-e o pofta de mor, dar mi-e teama ca n-o sa gasesc in zona nici reblochon nici taleggio. :pupic:

• Author

Alexandru, vazusem anul trecut la TV (eram in Romania) un bucatar francez care a preparat exact acest fel de mancare pana la pasul cu branza. El a pus Camembert taiat in 2 si cuburi de branza mucegaita (probabil Rochefort...nu-mi mai aduc de aminte), apoi a uns totul cu smantana (crème fraiche) si a varat la cuptor. Am salivat intens, asa cum salivez acu' la reteta ta! :floare: Crezi ca ce-am vazut eu e o adaptare la aceasta reteta ori e "alta mancare de peste"?

Ma tenteaza foarte tare, mi-e o pofta de mor, dar mi-e teama ca n-o sa gasesc in zona nici reblochon nici taleggio. :floare:

E o adaptare libera a retetei de tartiflette, merita încercat o data si cu Camembert.

As mai adauga pe lista si alte brînze susceptibile sa înlocuiasca Reblochonul, de pilda Fontina, sau Tomme Fraîche, de ce nu un Vacherin sau un Mont d'Or.

Cred însa ca brînza verde e de prisos, în orice caz, Roquefort e cam prea violenta, mai degraba as zice ca a folosit alt soi de brînza, probabil de vaca (bleu de Gex, bleu d'Auvergne, fourme d'Ambert, etc)

Pai io de la Käsetheke iau , nu-mi place branza-mpachetata , da' n-am vazut....intreb , vorba ta :floare:

Multzam fain!

Asa si eu,pentru ca iau cîteodata si 8-10 feluri deodata,si îmi taie cit vreau..ca din unele maninc doar eu si-mi iau doar 50 g :lol:

De aia ziceam ca daca nu-l vezi la Theke,sa întrebi tantile,ca e posibil sa fie doar ca nu-l observi printre atîtea brînzeturi.

Tomme

Tulai , de cand n-am mai mancat asa ceva.....dupa asta ma uit des pe la Käsetheke , dar nu-s sperantze....:floare:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Acu vad ca am uitat sa pun poza... Tre sa caut pe unde o fi , ca am pozat-o.

A fost buna , buna , nu s-a simtzit ca Reblochon-ul de la Penny era.....kk , serios. Parca plasticos , intzelegetzi ce vreau sa spun? Nu era Reblochon adevarat :(( . Dar in tartiflette nu s-a prea simtzit.

( m-am gandit la un moment dat ca mai bine o faceam cu ún Limburger bun , ar fi fost mai aromat :(( )

• 2 years later...

Multumesc pentru reteta delicioasa de tartiflette, e delicioasa.

Nu e de azi, dar azi am descarcat pozele si am venit sa-ti multumesc.

Adaug si pozele cu branza si ambalajul ei, pentru fetele din tara, poate dau de ea si vor sa prepare delicatesa.

post-42-1366628427809_thumb.jpg

post-42-13666284331446_thumb.jpg

post-42-13666284398479_thumb.jpg

post-42-13666284487501_thumb.jpg

post-42-13666284555106_thumb.jpg

post-42-13666284636882_thumb.jpg

Carrrmencito, de ce mi-ai scos mah tartifloeashca-n drum, ha? Cu ce ti-am gresit? Acu tre's ma duc dupa Reblochon si sa maresc sesiunea de cardio cu juma de ora https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif :occasion15:

Vai, ce-i aici!

Un informasion. E fel unic,e garnitura sau...? Cred ca si una si alta, asa-i :occasion15: ?

Tre' sa prestez si eu, prea-mi place :occasion15:!

Any e consistenta, poate fi si una si alta, dar eu am servit-o ca plat unic, caci are sunca.

E excelenta :occasion15:

Anutza, in principiu e plat unic si mai degraba invernal ....la fel ca fondue sau raclette.

Tartifletta este savoiarda ( regiunea franceza de langa svitzari :occasion15: )

Anutza, in principiu e plat unic si mai degraba invernal ....la fel ca fondue sau raclette.

Tartifletta este savoiarda ( regiunea franceza de langa svitzari :toothy9; )

Clar, mi-am dat seama ca este mai de iarna, asa, dar eu nu fac nazuri, nu pot astepta iarna ca sa-l fac :thumleft:

Merci de video ma duc sa ma uit.

Daca fac cu altceva in afara de carofi,se mai numeste asa?Oricum o sa fac ,cu brocoli,numai sa gasesc branza https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Petu, atunci cred ca poti sa ii zici brocoflette :rolleyes:

Any, pune-i o salata langa ea, daca ai frisée, spre exemplu, ori ceva andive, radicchio, ca is mai amarui si ajuta la digestie.