Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciorba de cartofi

Featured Replies

Adriana, grecii acresc cu zeama de lamaie..., cum si voi aveti destule citrice ... poti sa incerci. Lamaia nu e asa de gustoasa ca borsul da, dar merge in zilele in care vrei o ciorbita usurica... Mie imi place cand si cand o ciorba acrita cu lamaie, ii da o tenta de light.

De asemenea, poti acri cu iaurt (nu grecesc sau extra gras) la care eventual mai adaugi cateva picaturi de lamaie.

Incearca in castronelul tau si o sa vezi.

Mama face ciorba de cartofi la care in final pune rantas si zeama de varza, nu cu bors, cu sau fara afumatura... vezi retetele Sanda Marin.

• 2 weeks later...

Adevăru' e că şi eu aş mânca un borş cu cartofi. Dres cu smântână şi ou, măncat cu ~ardel~ iute... Adriana, nu facem rost de nişte huşte să umplem o putină cu borş??? :) De toate am văzut pe-aici... chiar azi la Ekom, era parizer, salam de vara, cabanos affumicato :) numa' huşte şi putină nu ştiu de se găsesc...

Pişcoţel, ar trebui să-ţi fie milă de noi cu poftele astea pe care le avem... :D

Eu tarate am gasit in foarte multe locuri. Cu siguranta vei gasi in erboristerie.

A, si la nevoie se poate umple bors si intr-o galeata de plastic... asta la nevoie. Mama asa facea pe timpul lui nea Nicu si era bun rau, fara aroma de putina, dar acru rau si aromat.

• Author

Multumesc, Adriana! Nu vreau sa te deranjez. Las` c-o s-o fac pe-a lu` Piscotica. Merge si-asa! :toothy9; :hungry: (cate-o floare pentru fiecare).

M-am uitat la borsul din magazin, la ingrediente era scris apa, faina de porumb si acid citric asa ca am zis pas.

Adriana, grecii acresc cu zeama de lamaie..., cum si voi aveti destule citrice ... poti sa incerci. Lamaia nu e asa de gustoasa ca borsul da, dar merge in zilele in care vrei o ciorbita usurica... Mie imi place cand si cand o ciorba acrita cu lamaie, ii da o tenta de light.

Nu-mi place cu suc de lamiie, mai bine nu acresc cu nimic, m-am obisnuit si nu ma deranjeaza.

• 4 weeks later...

Atatea retzepturi da' niciuna de o zama de compiri cu rantas =))

Imi facuratzi pohta , da' nush cum sa-l combin p-a' meu de ingurgiteze rantasu' , c-are stomac sensibil , de sudist :):):)

Draga Simo' putinul pe care-l stiu eu, nu stiu daca o sa te ajute,deci la mine rantas inseamna un sos ingrosat cu faina,acum pt. unii poate fi indigest(in general faina nefiarta bine e indigesta),aici eu asi urma 2 cai :1 faina se poate auri''inatai intr-o tigaie(nu maroni,auri)cica e mai putin indigesta..2 sa ingrosi cu altceva,primul imi vine in minte amidonul,apoi cartofii sau altceva...eu atata stiu atata iti spusei,nu stiu cat o sa te ajute... =))

Draga Simo' putinul pe care-l stiu eu, nu stiu daca o sa te ajute,deci la mine rantas inseamna un sos ingrosat cu faina,acum pt. unii poate fi indigest(in general faina nefiarta bine e indigesta),aici eu asi urma 2 cai :1 faina se poate auri''inatai intr-o tigaie(nu maroni,auri)cica e mai putin indigesta..2 sa ingrosi cu altceva,primul imi vine in minte amidonul,apoi cartofii sau altceva...eu atata stiu atata iti spusei,nu stiu cat o sa te ajute... =))

Geany , puiule , glumeam!!!

io mi-s moatza , stiu sa fac rantas cu ochii-nchisi , doar la noi numai supa de taietzei e fara rantas...in rest , tzin'te ficate!!!

Rantasul nu e cu amidon , e cu faina =))

( io mai fac din cand in cand acolo unde nu se prinde al meu.....la zama nu-l mai pot pacali...dar la sosuri...:) . Si zice: Vai ce bun e , vezi ca merge si fara rantas ? :P =)) )

Geany , puiule , glumeam!!!

io mi-s moatza , stiu sa fac rantas cu ochii-nchisi , doar la noi numai supa de taietzei e fara rantas...in rest , tzin'te ficate!!!

Rantasul nu e cu amidon , e cu faina =))

( io mai fac din cand in cand acolo unde nu se prinde al meu.....la zama nu-l mai pot pacali...dar la sosuri...:P . Si zice: Vai ce bun e , vezi ca merge si fara rantas ? :P :) )

Atunci te-oi fi inteles io' gresit,eu am inteles ca cereai un sfat cum sa inlocuiesti rantasul pt. sotiorul sensibilos...Scuze,eu asta intelesesem =))