October 6, 201015 yr comment_58819 O bunatate, de cate ori vad o vanata, o vad chec.O bunaciune. 1 vanata marisoara1 mana de cascaval cubulete1 oupatrunjel Vanata am pus-o la copt asa intreaga in cuptorul microunde, la maxim pentru 15 minute.La cuptor normal o tineti pana devine coaja maronie, nu chiar ca pentru salata noastra de vinete. O curatati si o lasati la racit si scurs.O taiati in bucati mai mari, nu ca pentru salata. O amestecam cu oul si cascavalul.Cu patrunjelul si sare, piper si ce mai vreti.Eu am ras si o bucata de cascaval mai uscat, ce-mi ramasese prin frigo. O forma mica de chec, o ungeti cu ulei si o tapetati cu pesmet, turnati amestecul, deasupra radeti cascaval, parmezan si pesmet. Coaceti in cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra.Lasati la racit, scoateti din forma si feliati. Seviti! Report
October 6, 201015 yr comment_58842 Nu Xplodeaza la cuptorul cu micro~ ?Nu ar trebui intepata din loc in loc? Ma gandesc la apa din tesuturile vinetei care vaporizandu-se isi mareste volumul considerabil. Personal mi-au explodat si cartofii in coaja cand am uitat sa-i perforez, dar nu totdeauna. Am prestat si eu reteta si confirm ca e delicioasa. Eu am taiat vanata felii, le-am sarat, lasat la scurs si apoi le-am prajit un pic fara ulei in tigaia-gratar, apoi reteta a urmat aproape intocmai.Cand am avut busuioc am pus de acela.Am mai scapat si cate un catel de usturoi zdrobit, de ce sa zic ca nu.In loc de cascaval, cas de capra ca l-am avut gratis de la tata-scocru cinci luni (acum a intarcat )De o ţâră de chiper ai scris? Ăi hi uitat... Varianta cu zucchini, sau dovlecei si cu mult marar e si ea epopeica. In pregatire - cea cu dovleac. Report
October 6, 201015 yr comment_58857 Imediat merg sa execut ca-mi place invidios de mult vanata:P Shefule vanata n-am copt in coaja la micro insa cartofi da si n-au explodat never. Eu cu castanele am avut problema exploziei ca na vroiam sa vad de pusca au ba . Report
October 6, 201015 yr comment_58875 Yoyo, pielea externa a castanelor trebuie "taiata" in cruce sau o simpla taietura/crestatura,inainte de a le pune la cuptor. chiar si in cel clasic, caci altfel fac poc. http://www.aftouch-cuisine.com/recette/chataignes-au-four-747.htm Report
October 6, 201015 yr comment_58895 Pai daca mai am noroc sa-mi vina o vinata din gradina il incerc Report
October 7, 201015 yr comment_58952 si cu zucchini cum fac , ii prajesc pe gratar felii? , am vreo 4 zucchini si salivez langa reteta. Report
October 7, 201015 yr comment_58954 si cu zucchini cum fac , ii prajesc pe gratar felii? , am vreo 4 zucchini si salivez langa reteta. Zuchinele /dovleceii eu i-am taiat cubuletze si i-am "saltat" cu un strop de ulei si usturoi, f. al dente.poti sa-i faci la cuptor, sau chiar la aburi, parerea mea. Report
October 7, 201015 yr Author comment_58955 Pentru dovlecei incearca reteta asta dovlecei invizibili.Poate merge si cum zici tu, eu n-am incercat. Mie dupa primele 2 minute vanata mi-a crapat, nu a explodat. Daca vreti, crestati-o eu n-am nimic impotriva.A iesit zeama din ea, dupa care am scurs-o bine.Eventual o taiati in doua si o coaceti la cuptor normal, pana devine moale.Scobiti miezul si continuati cu reteta. Report
October 7, 201015 yr comment_58980 Ok fac dovleceii invizibili, stiu reteta, dar mi-era teama ca voi avea o balta in farfurie, aici sunt tare aposi .De aceea nici tarta cu dovlecei nu prea mai fac ca-mi ramane aluatul umed dedesubt.Scuzati off-ul, on :se face checul duminica , in legea lui cu vinete Report
March 7, 201313 yr comment_188687 Chiar ca a fost o bunatate. Eu am facut checul cu 2 oua pentru ca am avut 2 vinete, dar am mai adugat o jumatate de ceapa, un catel de uisturoi si o mana de quinoa ramasa de la salata de ieri. Merci Eataly, ca toate retetele tale si checul asta a fost superb. Report
March 8, 201313 yr comment_188725 Mama ce buna era reteta asta cand ma luptam cu un calup mare de vinete coapte din congelator, numai bun sa anesteziezi un hot pana vine politia! Dar mi-a scapat!Acum nu-mi mai scapa! Report
March 13, 201313 yr comment_189378 L-am facut si eu aseara cu doua vinete mai slabanoage. Eu le-am facut la cuptor.Marea majoritate s-au transformat in salata de vinete si doua din ele ne-au onorat cu prezenta in domnul chec.Cum aveam doua albusuri ramase de la maioneza, le-am folosit in locul oului.Am inlocuit pesmetul cu tarate de ovaz si gata, checul e monti. Multumesc pt asa o bunatate! Report
March 14, 201313 yr Author comment_189440 Ma bucur ca va place fetele.Eu am uitat de el. Maine ma duc dupa o vanata, 'daia violeta cum zice Maya de Firenze.Aia-i dulce, carnoasa si fara seminte. Report
March 14, 201313 yr comment_189468 Eu am scos de la congelator un pachet de vinete facute asta vara pe gratar, asa ca maine il fac! Le las la decongelat, apoi toata noaptea in frigider la scurs.Am luat tavi mici, am luat branza, am luat patrunjel, am tot. Report
March 15, 201313 yr comment_189706 Lili, l-am facut. Iti spun diseara ce si cum.Deocamdata parfumul ma satisface, ca de altfel si sectiunea. I-am facut deja poze, chiar daca e intuneric. Cand le descarc, micsorez, etc, le pun. ------------------ Mi s-a spus ca-i delicios, asa ca se mai face sigur, vinete la congelator sunt .Merci Lili ! Report
March 17, 201313 yr comment_189819 Multumesc Aura, datorita voua l-am facut ca l-ati scos la lumina ! Report
March 17, 201313 yr comment_189898 Nu stiu cum ati facut voi din 1 sau 2 vinete si ati avut ce manca, eu am facut din 3 (ditamai prajitura!) si parca tot n-a fost destul!Eu am taiat curatat vinetele, le-am taiat cubulete si le-am am oparit (cred ca tot de pe forum am gasit o reteta de chiftelute de vinete si se fierbeau, cred ca ingredientele erau cam la fel), in rest am pus ce zice reteta. Report
March 17, 201313 yr comment_189901 Nu stiu cum ati facut voi din 1 sau 2 vinete si ati avut ce manca, eu am facut din 3 (ditamai prajitura!) si parca tot n-a fost destul!Eu am taiat curatat vinetele, le-am taiat cubulete si le-am am oparit (cred ca tot de pe forum am gasit o reteta de chiftelute de vinete si se fierbeau, cred ca ingredientele erau cam la fel), in rest am pus ce zice reteta. Adi, eu am facut dintr-un pachet de vinete coapte asta vara la gratar. Greutatea lor, deci curatate, scurse de apa, etc, deci pulpa, a fost de 400 de grame.Branza am avut cam 100 de gr cubulete. Am pus 2 oua. Plus restul ingredientelor, ce mai zice la reteta.Tava pe care am folosit-o e foarte mica, de 23 cm x 10 cm. Report
March 18, 201313 yr Author comment_189935 Any, arata super. Eu stiu ca l-am sevit si cald si rece si mi-au placut ambele variante.Voua? Adi, depinde de vinete, unele-s apoase rau.Oparite, absorb si mai multa apa.Cand le scurgi, ramai cu ...nimica. Report
March 18, 201313 yr comment_189938 Any, arata super. Eu stiu ca l-am sevit si cald si rece si mi-au placut ambele variante.Voua? Adi, depinde de vinete, unele-s apoase rau.Oparite, absorb si mai multa apa.Cand le scurgi, ramai cu ...nimica. Cald si rece, la fel, ambele variante super ! Report