Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Despre parfumuri

Featured Replies

Am si eu o poveste cu acest Opi - o individa care purta faimosul parfum pe timp de vara in office groaznic de greu de suportat...se dadea cu un litru - am crezut ca vomit pina cind am plecat de acolo.

Cum ziceam, e imposibil sa porti ce parfum iti tuna oriunde si oricand :hug:

Aici e vorba de cantitate. Daca un om e curat si e parfumat cu masura, e ok. Nu tre' sa ne placa noua parfumul altora (poate si lor li se par parfumurile noastre oribile). Dar na, daca dam de astia ce lasa dîra, chiar daca e un parfum "bun" îti poate muta nasul din loc...

Si... da, poti purta ce vrei, ce-ti tuna si ce-ti place, doar ca tre' sa te gîndesti putin si la cei din jur, ca nu poti turna pe tine ca si cînd ai pica, precum Obelix, în butoiu' cu magic potion ;)

Si... da, poti purta ce vrei, ce-ti tuna si ce-ti place, doar ca tre' sa te gîndesti putin si la cei din jur, ca nu poti turna pe tine ca si cînd ai pica, precum Obelix, în butoiu' cu magic potion :hug:

Corect! Deobicei nu deranjeaza asa de rau mirosul in sine ci "intensitatea" cu care se parfumeaza anumite persoane :love3:

Si eu zic ca nu numai cantitatea deranjeaza ci si intensitatea.

Mi s-a intamplat de cateva ori dimineata sa mi se faca rau de la mirosul prea puternic al parfumului unei femei cu note orientale sau foarte dulci sau a apei de colonie a vre-unui barbat.

Iar eu vroiam doar sa adaug ca si mirosul in sine joaca un rol important si ca traim intr-o societate si societati mai mici (colegii de la birou, parterii de afaceri, vecinii de tren, autobuz etc.) cu foarte multe constrangeri si legi nescrise si ca, oricat de mult ne-ar placea noua sa credem ca macar asupra acestui lucru avem liberul arbitru...nu prea-l avem. Adica, putem sa ne dam cu ce vrem, doar ca, in cazul in care am incalcat "regulile", riscam sa alteram multi factori si sa ne punem singuri in situatii neplacute :lol:

Deci banuiesc ca atata timp cat suntem pregatiti sufleteste sa ne dam cu stangu'-n dreptu' , putem purta ce vrem si cum vrem.

Apoi, esentele de parfum, chiar si in cantitate infima, pot fi extrem de dominante si puternice si pot deranja. Ajunge sa te "ungi" putin si miroase foarte puternic.

Societatea în care traim, fiind una care gîndeste liber, nu cred ca ne sorteaza dupa parfum ( cel putin în cazul în care nu-i asfixiem pe cei din jur), fiind constienta ca gusturile nu se discuta. Discretia e secretul.

E posibil ca o persoana sa se odeurizeze extrem de placut pentru gustul/nasul propriu si personal, si sa creada ca potrivit "unor reguli" (?) miroase ca cea mai rara floare de pe Terra, exact cum trebuie, în functie de situatia/locul care se afla... o întîlnire de afaceri de exemplu.

Totusi dupa întîlnirea aia de afaceri extrem de importanta, bisnisoamenii pot fi de parerea ca persoana respectiva miroase prea tare, prea dulce, prea putin, gretos sau foarte bine... asta în functie de nasul fiecaruia.

Deci, da, mirosul joaca un rol foarte important, dar nu ai cum sa nimeresti nasul fiecarei persoane pe strada, la un meeting, servici, mijloc de transport comun... etc. Aici ajungem din nou la discretie. Daca nu lasi dîra, chiar daca nu dai pe spate de placere pe toata lumea, esti cel putin suportabil :lol:

Societatea în care traim, fiind una care gîndeste liber, nu cred ca ne sorteaza dupa parfum ( cel putin în cazul în care nu-i asfixiem pe cei din jur), fiind constienta ca gusturile nu se discuta. Discretia e secretul.

E posibil ca o persoana sa se odeurizeze extrem de placut pentru gustul/nasul propriu si personal, si sa creada ca potrivit "unor reguli" (?) miroase ca cea mai rara floare de pe Terra, exact cum trebuie, în functie de situatia/locul care se afla... o întîlnire de afaceri de exemplu.

Totusi dupa întîlnirea aia de afaceri extrem de importanta, bisnisoamenii pot fi de parerea ca persoana respectiva miroase prea tare, prea dulce, prea putin, gretos sau foarte bine... asta în functie de nasul fiecaruia.

Deci, da, mirosul joaca un rol foarte important, dar nu ai cum sa nimeresti nasul fiecarei persoane pe strada, la un meeting, servici, mijloc de transport comun... etc. Aici ajungem din nou la discretie. Daca nu lasi dîra, chiar daca nu dai pe spate de placere pe toata lumea, esti cel putin suportabil :)

Bai, voi traiti in Nirvana :D

Buna seara,

eu mai rar pe aici ca am fost o bucata buna statornica pe Crabtree & Evelin- Lily of the Valey. de fapt si acum in place, doar ca am inceput sa nu-l mai simt.

Voua nu vi se intampla?

Mi-am luat J'adore care-mi place, dar mi s-a pus pata pe Givenchy- Ange ou Démon . Ii mai palce cuiva sau am eu o fixa?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Buna seara,

eu mai rar pe aici ca am fost o bucata buna statornica pe Crabtree & Evelin- Lily of the Valey. de fapt si acum in place, doar ca am inceput sa nu-l mai simt.

Voua nu vi se intampla?

Mi-am luat J'adore care-mi place, dar mi s-a pus pata pe Givenchy- Ange ou Démon . Ii mai palce cuiva sau am eu o fixa?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Indiferent cu ce parfum ma dau la nici o ora dupa nu-l mai percep pe mine desi cei din jur da.

Si eu am descoperit Ange ou Demon de curind si-mi place.

A avut cineva L Aimant by Coty? Am gasit doar online si nu am idee cum e desi, dupa ce am citit despre el in Cartea parfumurilor, in urma cu ceva ani, tot am sperat sa am ocazia sa-l cumpar.

Indiferent cu ce parfum ma dau la nici o ora dupa nu-l mai percep pe mine desi cei din jur da.

Te obisnuiesti cu mirosul :D

Bai, voi traiti in Nirvana :D

Da, noi, da! Sigur! Voi nu? :D

Deci la voi se selecteaza aia ce miros bine la dreapta, iar cei care miros rau la stînga? :D

Oamenii din zona în care traiesc, or fi mai open minded... who knows :)

Bai, voi traiti in Nirvana :toothy9;

Da, noi, da! Sigur! Voi nu? :sm2:

Deci la voi se selecteaza aia ce miros bine la dreapta, iar cei care miros rau la stînga? :D

Oamenii din zona în care traiesc, or fi mai open minded... who knows :floare:

Nirvana si la noi :unsure: Dar trebe sa vin la Nirvana ta sa vad daca e ca si Nirvana mea :sad3:

Ce mult mi-ar place si mie, ca toti nenii si tantile care calatoresc vara cu autobuzul, in Mures, ca poate in alte orase o fi altfel, sa se dea cu cel mai antipatic after shave pe care-l stiu, iar tantile cu toata sticluta de opium, si sa miros asa ceva in loc de transpiratia si murdaria pe care le inhalez acum.

Am intrat in parfumerie cu gandul sa caut parfumurile dupa care sunt inebunite cunostintele lui Angel dar, cum memoria de lunga durata era in vacanta si ea evident ca nu mi-am adus aminte numele lor.

Si uite asa am ramas la Gucci Premiere.

Yoyo, daca le vedeai, sigur ti le-aminteai. Nu le-avea :)

J'Adore, j'adore! Am si gel de dus, le-am innebunit pe-alea de la sala. Ange nu stiu cum e.

Azi port o Carolina Herrera, inca-l simt.

Azi am primit Eau d Hadrien de la Annick Goutal, cui ii plac citricele sigur o sa-l iubeasca, eu sunt in extaz.
  • 1 month later...

Am o gramada de sticle de parfum cu cate un deget de parfum in ele, un rest acolo, pe fundul sticlei.

Abia am terminat de facut curat prin casa, am zis sa si parfumez :hungry: , ca sa incep sa golesc din ele, ca nici nu vreau sa le arunc cu parfum.

Am dat cu Calvin Klein - Euphoria, OMG mi-am adus aminte cat de naspa e cand isi face efectul bine, nu poti sa stai. Acum mi-am adus aminte de ce, in cazul parfumului asta, sticla e aproape plina.

Am o gramada de sticle de parfum cu cate un deget de parfum in ele, un rest acolo, pe fundul sticlei.

Abia am terminat de facut curat prin casa, am zis sa si parfumez :-* , ca sa incep sa golesc din ele, ca nici nu vreau sa le arunc cu parfum.

Am dat cu Calvin Klein - Euphoria, OMG mi-am adus aminte cat de naspa e cand isi face efectul bine, nu poti sa stai. Acum mi-am adus aminte de ce, in cazul parfumului asta, sticla e aproape plina.

Da-le si tu cuiva, decît sa le azvîrli sau sa le dai prin casa sa nu-ti placa. Daca ai unu însa care îti place mult si vrei sa-l simti cînd si cînd, seara, da un strop pe lampa/bec, deci direct pe sursa de iluminare, cînd aceasta este rece si uscata. Cînd vei aprinde lumina, cum se încalzeste va emana usor, placut :pupic:

În timp ce asteptam în masina (si cît astept n-o sa stau degeaba, mai citesc si eu pe forum), cautam în geanta dupa telefon, si am gasit si-un parfum.

Ahhh, Ahmed :hug:

Place bine de tot, si îmi sta cu el. Desi nu mi-a trecut cu citricele, înca le dau pe mine, am si o faza florala. Momentan ma înec în liliac si ala de lacrimioare de la Fragonard, iar acum si iasomia neagra :-*

[center]Aistuia i-ar sta bine cu un fum fin :-*

(nu, nu m-am apucat de (re)fumat si nici nu mi-e dor)

post-5-13681021691367_thumb.jpg[/center]

Maya, e superb Bulgari Jasmine noir, l-am avut si eu!!!

Merci de pontul cu becurile parfumate, o sa-l tin minte.

Astea pe care le am pe fundul sticlei le dau prin casa sau prin masina. Dau un strop acolo in casuta de la aer conditionat si cand ii dau drumul parfumeaza masina ^_^ . Nu suport mirosul de arbre magique si nici nu-mi place sa-l vad agatat B) si nici macar ascuns prin portiere.

Same here! Dar eu am un dispozitiv cu filtru care este introdus in bord si emana cand e motorul aprins.

Pe mine nu m-a mai impresionat nimic in ultimul timp. am crezut ca o sa mi-l iau pe noul Kenzo, dar nu mi-a placut cum s-a dezvoltat pe parcursul zilei si la final a ramas doar o baza pudrata, agasanta...no, me no likey. Caut parfumul care sa imi dea fiori.

Deocamdata am un parfum pe care il iubesc la fel de mult ca in prima clipa cand ne-am cunoscut, acum 10 ani. Multi ani nu am dat de el, dar sotul l-a gasit pe ebay-ul englezesc si mi l-a comandat. Ce bucurie nebuna pe mine, mai ales ca e si sticla de 100 ml. Este singurul care imi place de la Cacharel si este intr-adevar ceva special.

Desi nu mi-a trecut cu citricele, înca le dau pe mine...

Eu inca nu am reusit sa dau de un parfum bun cu citrice. Mi-ar placea pentru vara... Mi-ar prinde bine daca mi-ai sugera ceva. Multumesc! :71:

Iarna asta m-am dat cu La Petit Robe Noir de Guerlain.

Si daca tot s-a mai incalzit, ma intorc la Valentina de Valentino.

Mi-ar placea ceva fresh si ... mniam mniam de citrice, eventual cu grapefruit roz, usor amarui... =))

Desi nu mi-a trecut cu citricele, înca le dau pe mine...

Eu inca nu am reusit sa dau de un parfum bun cu citrice. Mi-ar placea pentru vara... Mi-ar prinde bine daca mi-ai sugera ceva. Multumesc! :floare:

Iarna asta m-am dat cu La Petit Robe Noir de Guerlain.

Si daca tot s-a mai incalzit, ma intorc la Valentina de Valentino.

Mi-ar placea ceva fresh si ... mniam mniam de citrice, eventual cu grapefruit roz, usor amarui... ;)

Grapefruit, încearca Calyx, Estée Lauder ;)

Daca gasesti Aqua Oriens de Van Cleef & Arpels. E fructo-floral... lime, floare de portocal, para, caprifoi. E placut, fresh dar destul de usor.

Eu l-am primit pe asta, e usor, lamaios si proaspat, de vara.

Ce cadou frumos... Sa-l porti cu placere.