Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Despre parfumuri

Featured Replies

Doar ca pe Dragos nu l-as fi trecut neam in categoria romanilor poeti 71.gif

Si eu am mai facut un pas:

post-12-0-10234300-1558261985_thumb.jpg

wub.gifwub.gifwub.gif

Eu nu am poeziile la mine, ca Dragos...motiv pentru care mi-am cumparat una :)

Sa le porti cu placere, Dragos!

Asemenea.

Ieri am mai facut un pas...

IMG_0815.JPG

Io am o vorba, cand e la o adica... piele pe piele. Este aproape aceeasi senzatie cu parfumul asta, dar altfel. Piele salbatica care te invaluie si nu te mai lasa... Inchid ochii si vad un calaret care descaleca... ma apropii de cal si mirosul de piele al seii ma transforma, instantaneu, in beduin.

In cazul asta, cred ca ti-ar placea si Hermès - Galop ...parca am mai vorbit de el?

Me likey likey! Ma, tie t-o lua' vreo cadana mintile in Canada...ori aia, ori esti frig-damaged 71.gif

E drept, n-as zice nu la o cadana :)

Iaca vin cu noutati, descoperite azi:

61401040_187740218792420_7761384900376133632_n.jpg

60836215_2317801051782487_7774803056813670400_n.jpg

Loooove flacoanele de la editia asta de lux Guerlain wub.gif. Fiecare din ele mi s-a parut interesant. Bois si Encens le-ati purta, insa Cuir, adica piele, este ceva pentru nasuri antrenate. Daca va dati peste cap dupa cum miroase sub sa cand o luati de pe cal dupa ce l-ati gonit cateva mile bune, atunci, asta e al vostru :) Seamana foarte tare cu Galop al lui Hermès...

Edited by Lapona Enigel

Super frumoase flacoanele! Ai mirosit si testere? Sunt la fel de faine ca flacoanele?

Pe Guerlain le-am mirosit pe toate trei, insa pe alea de la Chopard doar pe unul, si nici macar numai stiu pe care...deja nu se mai merita, in ciuda boabelor de cafea.Mai incercasem si un Amouage, asa ca...nici o sansa.

La esentele tari nu mai pot identifica de la 3 in sus, chit ca imi bag nasul in boabele de cafea, mai tare ma ia cu stranut ca is pline de praf alea ...

Cred ca cel mai mult mi-a placut acolo pe loc ala cu tamaie, Encens...insa trebuie sa le miros de mai multe ori...

Eu nu sunt mare fan Guerlain, in afara de seria Aqua Allegoria, care sunt bazate pe combinatii de fructe si plante. Au scos noi creatii si una mi-a placut mult :)

61486226_660956994343208_1138604317024976896_n.jpg

Este o parfumerie de lux din targ si au testere la toate, chiar nu e problema. Va mai pun cateva foto de la ei:

60875325_883648501967538_133593506043133952_n.jpg

60951595_1172536166240969_2572317159808040960_n.jpg

60977991_393721847898781_8936707756103041024_n.jpg

61033308_1023238537876010_7708887240239218688_n.jpg

Eu ma duc in vizita ca sa descopar noutati si ca sa mai testez din una din marcile mele preferate si m-am dezumflat ieri cand am vazut ca au cam scos tot din marca pe care o iubesc eu, in schimb au introdus de la un alt creator pe care il iubesc la fel de mult , si el tot parfumier de nisa, Francis Kurkdjian. Si, spre marea mea surpriza aveau Baccarat Rouge 540 al lui, chiar extract de parfum. Nici macar nu m-am mai obosit sa ma uit la pret happy.gif

4117d0ed2c0ca066b5e8bb4842ad14e0-compo_gf_baccarat_rouge_540_extrait_de_parfum_70ml_rvb-1310.jpg

Altii se duc la biserica, io ma duc la ei 71.gif

Guerlain a botezat parfumul Voila pourqoi j'aimais Rosine...

Musai sa caut si eu o parfumerie de lux, sa le miros macar :)

Ieri am mai facut un pas...

post-102-0-10848600-1558087270_thumb.jpg

Io am o vorba, cand e la o adica... piele pe piele. Este aproape aceeasi senzatie cu parfumul asta, dar altfel. Piele salbatica care te invaluie si nu te mai lasa... Inchid ochii si vad un calaret care descaleca... ma apropii de cal si mirosul de piele al seii ma transforma, instantaneu, in beduin.

In cazul asta, cred ca ti-ar placea si Hermès - Galop ...parca am mai vorbit de el?

Ai zis tu ceva, mai demult, de Hermes, nu mai stiu de care si nici nu caut. Hermes tot am de multa vreme dar mi-a cam ajuns, sincer sa fiu. Terre D'Hermes. Singurul care mi-a placut. In ultima vreme am mai dat io cu nasul si prin alte Hermese da' nu m-au dat pe spate.

Eu ma duc in vizita ca sa descopar noutati si ca sa mai testez din una din marcile mele preferate si m-am dezumflat ieri cand am vazut ca au cam scos tot din marca pe care o iubesc eu, in schimb au introdus de la un alt creator pe care il iubesc la fel de mult , si el tot parfumier de nisa, Francis Kurkdjian. Si, spre marea mea surpriza aveau Baccarat Rouge 540 al lui, chiar extract de parfum. Nici macar nu m-am mai obosit sa ma uit la pret happy.gif

post-12-0-34997400-1558770847_thumb.jpg

Altii se duc la biserica, io ma duc la ei 71.gif

Tocmai ce am comandat si io trei mostre de la ei...

Maison Francis Kurkdjian Oud

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis Forte

Is tare curios :)

Si eu de ce-o sa zici! Baccarat e si pentru men?

Unisex. Adica faci sex doar cu unii :hug:))))))

Eu m-am iubit patimas vara trecuta cu Pluriel al lui <3

Nu voi comenta de data asta :)

Asadar, astazi m-am dat cu Aqua Universalis de la Maison Francis Kurkdjian. A fost o surpriza deosebita. Ceva asemanator avusesem demult de la Davidoff dar nu se mai face. Asta, acum, e si mai misto. Este ceva de o prospetime varatica, cu izuri de lamaie si iasomie si ceva lemn. Superb!

Inchid ochii... ma vad undeva pe malul marii, in amurg, pierzandu-ma in sufletul iubitei pe care n-am vazut-o niciodata.

maisonfranciskurkdjian-aquauniversalisforte-moodvisual-363.png

Asadar, astazi m-am dat cu Aqua Universalis de la Maison Francis Kurkdjian. A fost o surpriza deosebita. Ceva asemanator avusesem demult de la Davidoff dar nu se mai face. Asta, acum, e si mai misto. Este ceva de o prospetime varatica, cu izuri de lamaie si iasomie si ceva lemn. Superb!

Inchid ochii... ma vad undeva pe malul marii, in amurg, pierzandu-ma in sufletul iubitei pe care n-am vazut-o niciodata.

Mai gandii la dansul... pe undeva mai apare si un iz de... lacramioare, as zice io. Nu-i de mirare ca ma duse cu gandul la iubita neintalnita :tongue3:

Intre timp mi-au venit si celalalte mostre pe care le-am comandat. Si... tot intre timp, mi-am luat si Jo Malone... Wood, Sage & Sea Salt... Simplu, face ce zice :tongue3: Te gandesti la ocean si chestii simple dar fine.

73896m.jpg

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Is tare curios :toothy6:

Doar ce-l mirosii oleaca, far' ca sa ma dau cu el. Mai astept nitel ca-i de lucru la asta. Is... nedefinit :toothy9;

Edited by dragos

Si cum Lori m-a atatat mai demult, l-am luat si p-asta. Multumesc de recomandare. Recenzia mai incolo, dupa ce-l bibilesc mai bine :tongue3:

terre-d-hermes-eau-intense-vetiver-eau-de-parfum--40945-front-1-300-0-579-579_b.jpg

• 2 weeks later...

Mai gandii la dansul... pe undeva mai apare si un iz de... lacramioare, as zice io. Nu-i de mirare ca ma duse cu gandul la iubita neintalnita =))

Tre sa zic ca ce comandai io, initial, e apa de colonie. M-am dat de fo cateva ori cu dansa ca sa vaz daca nu imi schimb gandurile. Gandurile nu mi le-am schimbat dar, din pacate, mirosul nu tine foarte mult. Asa ca ma hotarai, pana la urma, sa comand varianta "forte", cea din poza. Merita. Si pentru fete si pentru baieti.

Referitor la Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540.... ma mai gandesc. Mi se pare mai mult spre latura feminina a mea, latura care, deocamdata, in cazul asta, nu este dominanta , asa cum este la curiozitate:)

Referitor la Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540.... ma mai gandesc. Mi se pare mai mult spre latura feminina a mea, latura care, deocamdata, in cazul asta, nu este dominanta , asa cum este la curiozitate:)

Asadar, astazi m-am dat cu el. Din fericire, testerul pe care il am nu pulverizeaza foarte bine asa ca n-a fost vorba de fun exces. Este a doua oara ca ma dau cu el si, de data asta, chiar mi-a placut. M-a dus cu gandul la iasomie, cedru si rasina.

Si m-a mai dus cu gandul la...

https://www.youtube.com/watch?v=Vs2h18M6ky8

sau...

https://www.youtube.com/watch?v=aFSv-tq5GAY

Edited by dragos

Guerlain a botezat parfumul Voila pourqoi j'aimais Rosine...

Musai sa caut si eu o parfumerie de lux, sa le miros macar :rolleyes:

Düsseldorf auf der Kö. Cand mergem ? tongue.gif

• 3 months later...

M-am intalnit cu o veche iubire :crying: Mi-am dat seama ca inca mai simt ceva pentru el si l-am luat cu mine....

Este un parfum puternic (nici nu putea sa fie altfel pentru mine); trandafir, piper, lemn, crin, un picut de tamaie parca (numai atat cat sa il faca misterios)...pe acolo. Nu ma pricep prea bine sa descriu parfumuri :lol:

post-314-0-10092400-1569925291_thumb.jpg

M-am intalnit cu o veche iubire :crying: Mi-am dat seama ca inca mai simt ceva pentru el si l-am luat cu mine....

Este un parfum puternic (nici nu putea sa fie altfel pentru mine); trandafir, piper, lemn, crin, un picut de tamaie parca (numai atat cat sa il faca misterios)...pe acolo. Nu ma pricep prea bine sa descriu parfumuri :lol:

lalique-perles-de-lalique-12273-14151152478403.jpg

Minciunele :lol:

Mie nu imi lipseste Encre Noire din casa. Din pacate a cam disparut de pe piata, ala de barbati nu se mai gaseste neam... O casa de prestigiu!Va urez iubire frumoasa in continuare :71:

post-314-0-10092400-1569925291_thumb.jpg

Minciunele :lol:

Mie nu imi lipseste Encre Noire din casa. Din pacate a cam disparut de pe piata, ala de barbati nu se mai gaseste neam... O casa de prestigiu!Va urez iubire frumoasa in continuare :71:

:71: Pe aici se mai gaseste, si este chiar o super-oferta. Daca te intereseaza.... https://www.notino.e...ASABEgKrrvD_BwE