November 1, 201015 yr comment_62494 Va invit sa postati retete,cine are si poze e si mai bine, de prajituri care se pot face la nunti,botezuri,inmormintari ( avem si din astea ! ). Prajituri care sunt aspectuoase, care se taie frumos, au tinuta, care sunt si mai costisitoare, care sunt si mai ieftine....Fie ca avem nevoie pentru evenimente in familie, fie ca facem pentru altii, niste idei cred ca prind bine oricui...Intrucit eu am deschis topicul, s-ar fi cuvenit sa fac eu primele postari , dar n-am poze... De curind am pregatit niste prajituri pentru o inmormintare, nu era un eveniment anticipat,posibilitatile erau modeste, pur si simplu m-am blocat... Am zis ca fac si apoi n-am stiut ce... Mi-am revenit si a iesit bine, dar mi-ar fi prins bine sa deschid topicul si sa ma inspir ! Dar, datorita faptului ca am lucrat la foc automat, 2 dupa-mese, dupa orele de servici, pina noaptea tirziu, pur si simplu mi-a iesit din minte sa fac poze ! Daca vi se pare acest topic o idee buna, va invit sa contribuiti cu ideile si retetele voastre ! Report
November 1, 201015 yr comment_62519 Buna Vrabiuta! Mi se pare o idee buna ...in felul acesta facem o selectie din toate retetele pe care le stim pentru ca intr-adevar nu toate prajiturile se preteaza pentru a fi servite la diversele evenimente din viata noastra!Am cateva poze cu prajituri care mi-au placut si la gust si la infatisare! Sa incep: Prajitura Kinder Pingui Prajitura Milch Schnitte Prajitura chinezeasca Prajitura Snickers Cred ca-s cam mari pozele...dar nu-i nimic ca se vad mai bine! Voi reveni cu retetele! Report
November 1, 201015 yr comment_62523 Buna Vrabiuta! Mi se pare o idee buna ...in felul acesta facem o selectie din toate retetele pe care le stim pentru ca intr-adevar nu toate prajiturile se preteaza pentru a fi servite la diversele evenimente din viata noastra!Am cateva poze cu prajituri care mi-au placut si la gust si la infatisare! Sa incep: Prajitura Kinder PinguiPrajitura Milch SchnittePrajitura chinezeascaPrajitura SnickersCred ca-s cam mari pozele...dar nu-i nimic ca se vad mai bine! Voi reveni cu retetele! Eu stau la interval, cu hartia si creionu' pregatite..... Arata intr-un fel prajiturelele..... de-mi ploua-n gat! Report
November 1, 201015 yr comment_62532 Am participat si eu la 2 nunti la capitolul prajituri cu briose care se pare ca sunt apreciate briose acoperite cu royal icing si briose acoperite cu pasta de zahar sunt mai migaloase dar cred ca se merita 3 oua200g zahar150ml ulei300ml suc (apa minerala, iaurt)1 plic zahar vanilat1 plic praf copt1 plic budinca 300g - 400g faina Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si nectarul de piersici.Au urmat budinca si faina si apoi ciocolata maruntita.Am pus in tavi hartiile pt briose si am pus in fiecare hartie cate o lingura de compozitie la o tava. Le-am copt la foc potrivit. Din cantitatile date mi-au iesit 24 de briose, eu am facut 9-10 portii, din care cateva am lasat acasa pt copii Report
November 1, 201015 yr comment_62543 Ce idee buna Vrabiuta! Si eu vreau sa fac prajituri cateodata ( nu pentru ocazii) si sunt in pana de idei - asa ca aici este o sursa de inspiratie. Report
November 2, 201015 yr Author comment_62576 Ma bucur ca ati apreciat ideea mea ca find buna si pentru voi ! cred ca ne va prinde bine multora ! Va multumesc ! Report
November 2, 201015 yr comment_62581 Tare fain topic,Vrabiuto,luni sunt singura acasa si o sa am mai mult loc la calculator asa ca o sa scriu si vreo reteta,am:albacazapada,negresa si bilutele bunicii pot da link,deja sunt postate,chinezoica,si fursecuri,piersicute,si aricei... Report
November 2, 201015 yr comment_62584 Eu cred ca ar fi bine de mentionat si cite prajiturele ies dintr-o portie, cite portii trebuie facute pentru o nunta, informatii de genul asta, care sunt foarte utile atunci cind trebuie sa te pui la treaba pentru un eveniment de genul asta. Report
November 2, 201015 yr comment_62623 Buna Vrabiuta! Mi se pare o idee buna ...in felul acesta facem o selectie din toate retetele pe care le stim pentru ca intr-adevar nu toate prajiturile se preteaza pentru a fi servite la diversele evenimente din viata noastra!Am cateva poze cu prajituri care mi-au placut si la gust si la infatisare! Sa incep: Prajitura Kinder Pingui Prajitura Milch Schnitte Prajitura chinezeasca Prajitura Snickers Cred ca-s cam mari pozele...dar nu-i nimic ca se vad mai bine! Voi reveni cu retetele! Hai fuguta cu retetela ca imi ploua un gura... mai ales prajitura snickers.... yamy! Report
November 2, 201015 yr comment_62635 Adriana ai mare dreptate referitor la cantitati, numar pentru ca asta e un aspect esential la asemenea evenimente. Din pacate la pozele care le-am pus nu pot sa mai zic acum cat a iesit! Eventual pe viitor, ce postam sa fie insotit si de o poza cu produsul final chiar in tava in care a fost pregatit si specificate dimensiunile tavii. Incep cu prajitura Snickers, nu de alta dar ma ia la bataie Luminis! PRAJITURA SNICKERSIngrediente foi: - 8 oua- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)- 400 gr. nuca macinata- 4 linguri faina- 3 linguri cacao- jumatate plic praf de copt Ingrediente crema: - 8 galbenusuri- 1 ou intreg- 3 linguri cacao- 250 gr. zahar- 4 linguri lapte (caldut)- 1 pachet de unt- 100 gr. ciocolata amaruie /lapte Foile:Intr-un castron inalt (preferabil de sticla) separati cu grija albusurile de galbenusuri , si puneti-le impreuna cu cele 300 gr. zahar.Bagati mixeru-n priza si priza-n mixer si incepeti sa mixati puternic.Apoi se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi.Fiecare foaie se tine pentru 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C. Tava folosita de mine are dimensiunile 20*34 cm. Am incercat sa fac si 4 foi intr-o tava mai mica...mai mult patrata...ca sa iasa prajitura mai inalta! Crema:Intr-o craticioara, punem galbenusurile, oul intreg,cacaoa, zaharul, laptele, si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata.Dupa ce se raceste crema se pune untul si se amesteca bine pana se topeste.Se pune apoi peste prima foaie crema, peste tot, cateva linguri zdravene, se pune a doua foaie, peste care se pune iar crema, si in fine se pune ce-a de-a treia foaie si peste ea crema. Se pot adauga nuci macinate peste aceasta glazura.Se poate taia dupa vreo 10-15 minute sau daca vreti o puteti lasa la frigider cateva ore si de-abia atunci o portionati. Report
November 2, 201015 yr comment_62637 Saru' mana pt Snickers... sigur am sa o prestez familionului cat de curand... Report
November 2, 201015 yr comment_62639 MILCH SCHNITTE INGREDIENTE BLAT - 4 oua- 80 g zahar- 1 plic zahar vanilat- 2 linguri pline de gris macinat- 2 linguri cacao- 2 linguri faina- 2 linguri de miere de salcam- 1 lingurita de praf de copt- 20 ml lapte- 100 ml ulei- sare PREPARARE BLAT Se separa ouale.Se bat galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si se umfla.Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris. Si se adauga la crema de galbenusuri. Se mixeaza usor. Se adauga laptele, uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu albusurile batute spuma cu sare. Se coc doua foi de 30x34 cm, pe hartie de copt, la 165 grade Celsius, pentru 12- 13 minute.Lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia, astfel se va desprinde mult mai usor de pe blat. INGREDIENTE CREMA DE LAPTE - 200 g lapte condensat indulcit - 200 ml de frisca lichida- 1 plic intaritor de frisca- 100 ml lapte- 6 g gelatina- 50 g miere (1 lingura cu varf)- esenta de vanilie Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.Gelatina hidratata se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat. Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca cu intaritor apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina. Se lasa la frigider, si cand se intareste putin,se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea.Se lasa la frigider cca. 2-3 ore, apoi se taie cu multa usurinta. Report
November 2, 201015 yr comment_62641 MILCH SCHNITTE INGREDIENTE BLAT - 4 oua- 80 g zahar- 1 plic zahar vanilat- 2 linguri pline de gris macinat- 2 linguri cacao- 2 linguri faina- 2 linguri de miere de salcam- 1 lingurita de praf de copt- 20 ml lapte- 100 ml ulei- sare PREPARARE BLAT Se separa ouale.Se bat galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si se umfla.Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris. Si se adauga la crema de galbenusuri. Se mixeaza usor. Se adauga laptele, uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu albusurile batute spuma cu sare. Se coc doua foi de 30x34 cm, pe hartie de copt, la 165 grade Celsius, pentru 12- 13 minute.Lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia, astfel se va desprinde mult mai usor de pe blat. INGREDIENTE CREMA DE LAPTE - 200 g lapte condensat indulcit - 200 ml de frisca lichida- 1 plic intaritor de frisca- 100 ml lapte- 6 g gelatina- 50 g miere (1 lingura cu varf)- esenta de vanilie Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.Gelatina hidratata se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat. Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca cu intaritor apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina. Se lasa la frigider, si cand se intareste putin,se pune pe primul blat si se acopera cu al doilea.Se lasa la frigider cca. 2-3 ore, apoi se taie cu multa usurinta.Nu vreau sa ma bag asa dar cred ca ingredientele sunt pentru 1 foaie si se fac 2. E reteta preferata a familiei! Report
November 2, 201015 yr comment_62643 Mie imi plac foarte mult foile de la Milch-Schnite. Eu a facut si cu alte combinatii si e super bun. (de ex. crema visine sau caramel). Felicitari pentru acest topic! Report
November 2, 201015 yr comment_62647 PRAJITURA KINDER PINGUI Ingrediente: Foi:10 oua200 grame zahar2 pachetele de zahar vanilat5 linguri pline cu gris 5 linguri pline de faina5 linguri pline de cacao amara5 linguri de miere 1,5 pac. de praf de copt1 praf de sare50 ml lapte270 ml ulei Glazura 1 (peste crema)120 grame ciocolata de menaj70 de grame de unt1 lingura de apa2 linguri de ulei Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)220 de grame de ciocolata de menaj100 grame de unt3 linguri de ulei1 lingura de apa1 lingura zahar praf Crema de frisca:700 ml de smantana pentru frisca - preparat gata indulcit sau smantana dulce, caz in care se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra sau 2 pachetele de intaritor de frisca3 linguri de lapte 2 lingura de miere1/2 de lingura de esenta de vanilie Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul. Amestecati usor, apoi adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare.Compozitia finala este destul de lichida.Se coc doua foi (tava folosita a fost cea a aragazului) , pe hartie de copt,( impartiti cantitatea "la ochi" in doua sau daca nu o cantariti si apoi o impartiti) in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca. Pentru crema se mixeaza frisca cu 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (eu am pus lapte condensat , din acela pentru cafea, 3 cutiute), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema teapana bine. Dezlipim hartia de pe o foaie , apoi punem foaia pe tava, jumatate din crema , glazura 1 si bagam tava la congelator cateva minute. Glazura se va intari imediat. Atentie! trebuie sa fie tare altfel se va amesteca cu crema. Intre timp preparam si a 2-a glazura si o lasam sa se raceasca.Punem restul de crema, a 2-a foaie cu fata in jos, apasam putin si desprindem hartia apoi punem glazura 2 si o intindem cu un cutit cu lama lata. Bagam prajitura la frigider si o lasam cateva ore. Taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si dupa fiecare taietura stergem cutitul si il udam din nou. Report
November 2, 201015 yr comment_62660 interesant topic.Dana,Divina-la kinder pingui nu vad pe nicaieri daca ai scris cand si cum trebuiesc adaugate albusurile. pe mine ma intereseaza Prajitura chinezeasca,asa se numeste sau chiar e o reteta chinese? Report
November 2, 201015 yr comment_62699 PRAJITURA CHINEZEASCA Ingrediente: -6 oua-300 g nuca macinata-200 g faina-3 linguri cacao-400 g zahar-1 pachet unt-ciocolata rasa BlatSe mixeaza untul la temperatura camerei cu 200g zahar pana devine ca o crema, se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza cu miscari usoare in compozitia de unt. Compozitia obtinuta se coace intr-o tava (20*34 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt la foc mediu timp de 20 minute. Glazura Se mixeaza galbenusurile cu cele 200g de zahar ramase pana devin albe ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Aceasta compozitie se intinde pe blatul copt, se niveleaza si se mai da la cuptor pana se intareste glazura de galbenus si capata o tenta rumenie. Se lasa la racit, se portioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa. Report
November 2, 201015 yr comment_62701 interesant topic.Dana,Divina-la kinder pingui nu vad pe nicaieri daca ai scris cand si cum trebuiesc adaugate albusurile. pe mine ma intereseaza Prajitura chinezeasca,asa se numeste sau chiar e o reteta chinese? Ai avut dreptate Ortansa...albusurile erau trecute la restul ingredietelor! Am refacut! Multumesc de atentionare! Special pentru tine ...chinezeasca! Report
November 14, 201015 yr Author comment_64510 Inca ceva ce cred ca merge, sunt islerele ! Pun doar poze ca sunt gramada de retete postate (daca trebuie o pun si pe-a mea!) tavalitele cornulete cu gem (astea sunt facute mai modo grosso,ca sunt din cele ce le-am pregatit cu o ocazie pentru pachetu lu fiu-meu si el nu le vrea mici) valurile dunarii,cu o observatie, as pune si un pliculet de gelatina in crema ! stelute cu gem de caise,(o nebunie!sunt tot la cutie, pregatie de plecare ,sorry, da altfel n-am apucat sa fac poze !) celebrele si delicioasele tobite sau Sarah Bernard sau bombonica, in functie de zona, se numesc altfel.... sunt cele de sus prajitura-cu-cocos-bounty-bars prajitura cu crema de brinza.. imi scapa numele,brinza se amesteca cu unt si o budinca de vanile, e super buna ! VA CER SCUZE PENTRU POZE ! CINDVA .....POATE..... VOI INVATA SA FAC SI POZE !!! Report
November 16, 201015 yr comment_64900 Super prajiturile, ai cumva reteta de la sarah bernard/?Mersi Report
November 16, 201015 yr comment_64905 Mamaaa, Vrabiuta, dar ce pachete pregatesti tu pentru baiat! Bun bun! De islere tot aud de doua zile si ar cam trebui sa execut! Valurile Dunarii o stiu de pe un blog...arata super...cu tobitele alea nu prea stiu cum e ...dar cred ca nu te mai opresti din mancat!Nu? Report
November 16, 201015 yr comment_64908 Super prajiturile, ai cumva reteta de la sarah bernard/?Mersi asta e reteta care o fac eu:"tobite" sau "sarah bernard" 4-5 oua 400 gr.zahar150 gr nuca macinata3 linguri cacaociocolata 1oo gr4 albusuri se bat cu 200 gr zaharse pun pe abur si apoi se adauga nucaintr-o tava,cu hartie de copt,se pun cu lingurita albusurile,in forma de cerc,de aceeasi dimensiune(cam 5-6 cm diametrul),nu foarte groase,cam jumatate de cm se coc in cuptor cam o ora(cuptorul preincalzit),la foc mic,pana se usucacrema-galbenusurile se amesteca cu restul de zahar,cacao,si se pun pe abur pana ce se ingroasacand se racestese adauga cu 300 gr unt.se pune in frigider ciocolata se topeste pe abur cu putin uleidupa ce s-au scos din cuptor bezelele,se pun doua cate doua,iar cu un cutit se rad marginile sa fie fine,dar usor sa nu se rupa,apoi se ung cu crema si se lipesc.pe lateral,se ung din nou cu crema,iar faramiturile rase(faramiturile trebuie sa fie fine),se rostogolesc in faramituri.le aranjati pe o tava,si pe fiecare,intindeti ciocolata topita,in cerc e foarte mult de lucru cu ele, dar sunt deosebit de bune!!! Report
November 16, 201015 yr Author comment_64921 Super prajiturile, ai cumva reteta de la sarah bernard/?Mersi Dana a fost mai rapida ! Mamaaa, Vrabiuta, dar ce pachete pregatesti tu pentru baiat! Bun bun! De islere tot aud de doua zile si ar cam trebui sa execut! Valurile Dunarii o stiu de pe un blog...arata super...cu tobitele alea nu prea stiu cum e ...dar cred ca nu te mai opresti din mancat!Nu? Atunci era doar unul ! Acu pregatesc pentru doi, ba as putea sa spun chiar trei (cu prietenu lu fiica-mea!) Vineri pleaca trenu catre capitala cu pachetul-pachetoiu, sa vedem ce-o iesi, deocamdata muncesc ! Fac ceva nou, sper sa-mi iasa si sa nu uit sa fac poza! Da si daca iese, Cu tobitele, bombonica, sarah .... da sunt grozave ! Ce ma enerveaza pe mine cel mai tare si mai tare, e ca se coc inceeeeeeeeeeeeeet si eu mi-s rapida rau!Trebuie sa le tii in cuptorul cu usa usor deschisa pina se fac ! cam 40-50 minute !FOOOOOOOOOOOOarte mult pentru nervii mei! Daca uit de tot ??????? Super prajiturile, ai cumva reteta de la sarah bernard/?Mersi asta e reteta care o fac eu:"tobite" sau "sarah bernard" e foarte mult de lucru cu ele, dar sunt deosebit de bune!!! Da .... asta-i reteta ! Merci Dana ! (cred ca si pe dincolo tot tu ai pus-o!) Report
November 16, 201015 yr comment_64929 Vrabiuta ...esti fantastica! Te asteptam cu experimentul sa vedem ce a iesit! Spor la treaba! Report