Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primul meu tort

Featured Replies

Si vin si cu torturile,primul nu stiu ce a vrut sa fie eu am crezut ca e un musuroi dar era negru si urat, nu seamana cu un tort nici forma nici nimic, e am amenintat putin podiumul? :floare:

post-1225-13165030635177_thumb.jpg

Apoi primul cu pasta de zahar, era cam subtire se vedeau toate imperfectiunile era cam intro parte, dar eu eram madra de el, post-1225-13165031977619_thumb.jpgpost-1225-13165032280619_thumb.jpg

Deci se vede cu cat suflet privesc creatia mea.

Si al doilea cu pasta de zahar a fost , va las pe voi sa hotaratipost-1225-13165032937536_thumb.jpg.

Dar cred ca si eu am reusit sa ma perfectionez un pic , nu stiu cand am sa reusesc si eu sa ma ridic la nivelul vostru, dar promit solemn ca macar am sa incerc, si totusi ma madresc cu tortuletele melepost-1225-13165033767422_thumb.jpg

post-1225-1316503394312_thumb.jpg

Si daca la acest topic ne putem mandrii de asemenea cu torturile dezanstru, am mai gasit unul in calculator,post-1225-13165223257997_thumb.jpg.

Monica, elefantelul m-a cucerit! :floare: Nu ai poze pas cu pas? Plizzzzzzzzzzzzzzzz!

Nici mie nu imi plac florile. Iar de trandafiri mi-e groazaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :sad4:

Fetelor, sorry dar locul I cu coronita e luat. de mineeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :)))

servus, am poze..ma rog..doua etape, dar se vede cum s-a facut.ma bucur ca place..e vedeta mea.imi permit sa spun si cateva cuvinte pe langa poze. si ..cred ca nu e aici locul postarii..dar nici nu stiu unde, asa ca sa mte cine stie, daca este vreo problema. merci

Tortul are doua blaturi rotunde si o sfera facuta din doua jumatati de sfera lipite, cel mare 33 cm, apoi 23, iar jum de sfera..nush..doua castronele ce s-au potrivit.le-am pus in pozitii pe prmele doua, cu carton si bete de sustinere in centrul de greutate apoi am taiat picioarele, mainile si am mai adaugat material pentru a rotunji unde a fost cazul, capul si el pe un carton de sustinere, cu bete de sustinere dar si cu bete de frigarui trecuteprin tot capu si carton pentru echilibru..la sfarsit se pot vedea doua cornite, acelea sunt betele mele, care s-au ivit dupa ce intregul tort s-a.." asezat'

am tinut la frigider sa-si mai revina crema, apoi din tot materialul dat jos, adica blat crema si putin unt, adaugat, am facut un mix (tencuiala ) cu care am uns si am nivelat si am rotunjit asa..

apoi am invelit in fondant, reteta lissei, pe fiecare etaj in parte i le-am sudat sa nu se vada ff tare. am facut urechile cu cadru din sarma de flori lipite cu ri, si la sfarsit am colorat cu aerograful.

spor !

Monica, esti formidabila! E deosebit de frumos tortul!

Felicitari pentru realizare si multumim de explicatii!

Si vin si cu torturile,primul nu stiu ce a vrut sa fie eu am crezut ca e un musuroi dar era negru si urat, nu seamana cu un tort nici forma nici nimic, e am amenintat putin podiumul? :scratch:

Eu zic ca pentru un musuroi e chiar frumos :) , iar restul ar putea candida la ceva mentiuni, deci eu as zice ca podiumul ramane cum a fost...

Monica, elefantelul e chiar arta :) !

Stiu ca e vorba de torturile noastre la subiectul asta, dar uitati-va un pic si aici:

http://www.cakewrecks.com/

• 8 months later...
Buna, dragelor!! Dupa mult timp in care v-am tot urmarit cum realizati minunatii de torturi, m-am hotarat sa incerc si eu acoperirea unui tort cu pdz, dupa ce initial am avut un adevarat fiasco cu aceasta pasta si nici nu vroiam sa mai aud de ea. Asa ca de Sf Constantihn si Elena arealizat primul tort acoperit cu pdz si ma declar multumita de rezultat desi e departe de perfectiune. Acum am prins ceva curaj, vazand ca nu e foarte greu sa acoperi tortul cu pdz si voi continua sa perseverez...Va pup pe toate si va multumesc pentru ca ati impartasit aici reusitele, dar si nereusitele voastre!!!

post-161-13381099850022_thumb.jpg

Buna, dragelor!! Dupa mult timp in care v-am tot urmarit cum realizati minunatii de torturi, m-am hotarat sa incerc si eu acoperirea unui tort cu pdz, dupa ce initial am avut un adevarat fiasco cu aceasta pasta si nici nu vroiam sa mai aud de ea. Asa ca de Sf Constantihn si Elena arealizat primul tort acoperit cu pdz si ma declar multumita de rezultat desi e departe de perfectiune. Acum am prins ceva curaj, vazand ca nu e foarte greu sa acoperi tortul cu pdz si voi continua sa perseverez...Va pup pe toate si va multumesc pentru ca ati impartasit aici reusitele, dar si nereusitele voastre!!!

Felicitari!!!

Bine ai venit in lumea noastra...acest microb este transmisibil si netratabil... :lol:

Felicitari!!!

Bine ai venit in lumea noastra...acest microb este transmisibil si netratabil... :snorting:

Te pup draga Cora, mare dreptate ai!!!!

• 1 month later...

ma bag si eu in seama, ca doar am cu ce...=))

deci poza nr1-primul meu tort cu pasta de zahar

poza nr 2-primul meu tort in absolut :scratch: era 3 martie 2006 :71:

poza nr 3...evolutia, dupa 5 ani...tortul asta a fost facut anul trecut in septembrie la cake award =))

p.s. pe ultimul inca nu poot sa-l postez din pacate....=))

post-98-13421089455747_thumb.jpg

post-98-13421090310039_thumb.jpg

post-98-13421091434565_thumb.jpg

uitam...asta e unicul si singurul tort acoperit cu glazura oglinda minune a adrianei ....

post-98-13421092677528_thumb.jpg

Buna fetele!!!va urmaresc de ceva timp...si mi-am facut curaj sa fac si eu un tort invelit in pasta de zahar...nu e perfect,dar mama a fost f incantata!

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/293747_439718716061053_1129906542_n.jpg

si primul meu tort :-*)

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/412169_427635070602751_551984432_o.jpg

• 2 weeks later...
Buna fetelor eu ce sa mai zic eu sunt noua prin zona si dupa cate vad voi aveti vechime in domeniu eu abia de pasti anul acesta am facut primul meu tort cu pdz si sincercam lasa de dorit dar va las si pe voi sa va dati cu parerea.Cel deal doilea tort este ultimul de ziua surorii mele eu zic ca am mai evoluat macar un pic daca nu prea mult

scuze nu stiu de ce nu apar si pozele o sa mai incerc

Le-am micsorat si le-am reordonat. Te rog sa micsorezi pozele inainte de a le atasa. 640x480, de exemplu, e foarte bine! :floare:

Frumusele torturile tale! Bravo! :floare:

Le-am micsorat si le-am reordonat. Te rog sa micsorezi pozele inainte de a le atasa. 640x480, de exemplu, e foarte bine! :bounce:

Frumusele torturile tale! Bravo! :)

Foxyy multumesc pt ajutor am sa tin cont de sfat.

• 3 weeks later...

Apoi primul cu pasta de zahar, era cam subtire se vedeau toate imperfectiunile era cam intro parte, dar eu eram madra de el, post-1225-13165031977619_thumb.jpgpost-1225-13165032280619_thumb.jpg

Deci se vede cu cat suflet privesc creatia mea.

Si al doilea cu pasta de zahar a fost , va las pe voi sa hotaratipost-1225-13165032937536_thumb.jpg.

Dar cred ca si eu am reusit sa ma perfectionez un pic , nu stiu cand am sa reusesc si eu sa ma ridic la nivelul vostru, dar promit solemn ca macar am sa incerc, si totusi ma madresc cu tortuletele melepost-1225-13165033767422_thumb.jpg

post-1225-1316503394312_thumb.jpg

L-ai facut pe Scooby Doo...ce frumos ti-a iesit, nepotul meu vrea unul...cum l-ai transpus pe tort?

• 2 weeks later...
primul meu tort cu frisca si trandafiri din lapte praf.Pna o sa ajung la nivelul fetelor de aici mai am de invatat

post-1516-13459938822962_thumb.jpg

• 1 month later...