Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primul meu tort

Featured Replies

• 5 months later...

Pun si eu primul meu tort facut cu pasta de zahar, anul acesta de ziua mamicii mele dragi

http://i1237.photobucket.com/albums/ff474/Gina_Popescu/My%20cakes/IMG_3766_zps5b02ad5d.jpg

Si detaliu la flori (pentru primii trandafiri facuti vreodata, eu zic ca sunt ok)

http://i1237.photobucket.com/albums/ff474/Gina_Popescu/My%20cakes/IMG_3767_zpseb806bec.jpg

Va multumesc pentru ajutor, in special Adrianei pentru reteta de pasta de zahar. :pupic:

• 6 months later...
Azi am facut primul meu tort imbracat in pasta de zahar,insa mai am de invatat pana ajung la frumusetile postate de voi.post-1516-13808878398385_thumb.jpg
  • 10 months later...

Nu am mai trecut de mult timp pe aici, decât pe fugă, dar acum am citit topicul ăsta cap - coadă și am râs cu lacrimi, așa că am zis să vin și eu cu primele mele torturi. Fac de câțiva ani torturi pentru familie, dar aveam eu adânc înrădăcinată în creieraș ideea că nu am imaginație sau talent ca să le ornez și nici nu încercam să o fac. Prima dată când m-am încumetat să încerc ceva a fost de Sf. Gheorghe în 2012. Ideea grilajului de ciocolată am furat-o de la Lissa ( :) ) și mi-a ieșit binișor, dar ce ziceți de cornelli lace de deasupra? :)

post-437-14089542338718_thumb.jpg

Adevărul e că nici ustensilele amărâte pe care le aveam nu mă ajutau și nici nu am mai încercat altceva până anul acesta în iunie când mi-am comandat duiuri de la Wilton și ăsta e primul tort la care le-am folosit. Mai am ceva de lucrat la trandafiri și la scoici, dar se vede o evoluție, da?

post-437-14089546393793_thumb.jpg

Dacă am văzut că se poate mi-am comandat și câteva decupatoare și coloranți, iar aici sunt primii mei trandafiri din pastă de zahăr. Frunzele le-am făcut din marțipan pentru că mi-era teamă să nu se topească la contactul cu frișca.

post-437-14089548596091_thumb.jpg

Tortul acesta l-am făcut de ziua soțului meu, pe 9 august și cum eram pusă pe fapte mari :) de Sf. Maria nu m-am lăsat și am făcut un tort - carte (din nou trebuie să-i mulțumesc Lissei pentru explicațiile detaliate), primul (și probabil ultimul) îmbrăcat în pastă de lapte praf. Nu vă spun câte ore mi-a luat să-l îmbrac în pastă că o să ziceți că îmi lipsesc câteva rotițe de la cap, cel puțin soțul meu așa a zis :) și nu prea pot să-l contrazic!

post-437-14089552606272_thumb.jpg

Și dacă tot mi-au rămas ingrediente, am zis să fac și un tort îmbrăcat în pastă de zahăr ( Adriana :) ) să văd dacă e la fel de greu ca cu pasta de lapte praf, că atunci clar mă rezum la frișcă. Din fericire a fost mult mai ușor! A fost și prima dată când am folosit royal icing. Tortul trebuia să fie pentru noi, dar s-a ivit ocazia să-l duc cuiva, așa că pe unde mi s-a încrețit pasta am lipit petale de trandafiri și frunze și i-am pus un trandafir deasupra.

post-437-14089557326366_thumb.jpg

Vreu să mulțumesc din suflet tuturor fetelor care ne-au împărtășit din experiența lor - fără ele aș fi rămas la ideea că nu pot orna torturi - și sper să vin și eu peste vreun an - doi cu torturi la care acum doar visez.

Lucrul cel mai frumos, pe linga priceperea care ai capatat-o si care se vede in evolutia torturilor, e ca te-ai intors aici sa ne arati rezultatul si sa multumesti, asta e partea cea mai frumoasa pentru cei care impartasesc ideile aici pe forum :)
  • 4 years later...
Buna, eu sunt noua pe forum, vreau sa fac primul meu tort pt fata mea cu tematica mica sirena. Sper sa imi iasa =))

Buna, eu sunt noua pe forum, vreau sa fac primul meu tort pt fata mea cu tematica mica sirena. Sper sa imi iasa =))

Succes Ana, tinem pumnii! smilie_sp_288.gif

Bine ai venit pe forum!

Primul meu tort facut de mine cand fi-mea a implinit 10 ani. In 2017.

post-102-0-65942400-1554840616_thumb.jpg

Tort de ciocolata, puternic (!). Fi-mea a vrut o felie mare si n-a putut-o da gata de cat de puternica era.

Edited by dragos

Primul meu tort facut de mine cand fi-mea a implinit 10 ani. In 2017.

post-102-0-65942400-1554840616_thumb.jpg

Tort de ciocolata, puternic (!). Fi-mea a vrut o felie mare si n-a putut-o da gata de cat de puternica era.

Bravo, tati de chiftea! nu cunosc multi tati sa se ocupe cu asa ceva! (taica-meu a fost unul din aia de facea de toate, de la mancare, la reparat motoare si cusut goblenuri...)

Tortul ca tortul, da' si blidu' si stergaru' =)) !