Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna dimineata,

cam liniste pe aici.Servim si noi un mic dejun?

post-479-13660970712276_thumb.jpg

Eu abia astept sa merg anul asta la mare, sunt 4 ani ca nu am mai fost.Nu o sa-mi placa caldura naucitoare din iulie,dar pentru nepoata mea care face 18 ani fac sacrificii :notworthy:

Abia astept mai ales ca-s 8 ani ca n-am mai fost in Sicilia.Any, tare mi-ar placea sa ne vedem daca esti disponibila.

Hai mai fetelor ca n-am inventat noi roata! Eu aveam una din asta acum 100 de ani!

dada si eu aveam una si acum imi aduc aminte de ea, ma jucam la tara, stateam ascunsa in spatele unui cais batran ca sa nu vada lumea ce combin :floare: Imaginea asta cred ca e de cand aveam vreo 4 ani,deci tot de pe acum 100 de ani :lol:

MAi aveam si un aragaz cu butelie, mama ce mare era butelia aia.Ce vremuri.... :floare:

Ma bucur ca va place tricoul, eu de cand l-am vazut nu i-am mai dat drumul , norocul meu ca era ultimul si nr. meu.

Ieri am reusit sa-mi termin ambele gradini, pus flori(panselute, primule, cercelusi, leandru, dalii pitice, frezii, irisi, gladiole, tuberoze, margaritari, bujori) si abia astept sa rasara ce e din bulbi.Am avut ceva de lucru, mai ales ca in gradina din fata aveam doar 2 locuri mici unde erau plantate flori si m-am extins, am pus in jur de 300 l de pamant.Acum mai am doar de pus marginile din pietre(borduri) si apoi pot trece sa ma ocup de legume :D

Azi sunt casnica, spal geamuri, curatenie si mancare.Mai am si azi liber,apoi iara la munca.

Sper sa nu ploua, sunt ceva nori si anunta astia la pranz cativa stropi,dar cald.

Pup fetele in grup fara nominalizare

O zi frumoasa va doresc

Ce frumos ca ai o gradina, eu mai astept nitel sa vad cum se potoleste vremea si-mi pun petunii si ce flori imi mai fac cu ochiul in balcon!

Sorry, dar sa nu-l tiparesti inainte sa scrii COFFEE. Eu as acauta un decor care sa nu se interfereze cu scrisul un ou, un iepuras, niste floricele...

A mon avis, normal!

Si mie mi-ar placea mai mult cu un iepuras, ceva in ton cu primavara, lumanarelele sunt mai de Craciun, asa.

Deci sa-nteleg ca ai meniul gata? Suna tare bine!

Si mie mi-ar placea mai mult cu un iepuras, ceva in ton cu primavara, lumanarelele sunt mai de Craciun, asa.

Deci sa-nteleg ca ai meniul gata? Suna tare bine!

Dragele mele,

Am vazut si eu ca am am uitat un ''e'' de la coffee dar era salvat in calculator deja si iarasi un nou edit nu mai vroiam sa fac. Am pus meniul scris(care dupa mine asta este) si vroiam sa ii arat Mayei ca m`am descurcat dupa indicatiile ei.L`am pierdut de 3 ori, apoi ma enervam ca nu imi incapeau toate acolo, scris vertical nu ajungea spatiul ptr toate, mutat schimbat etc si cum sa nu mai si uit si eu cea? L`am salvat doar si l`am trimis mail la prietena mea sa il vada si sa zica + - adaugiri si nu stiu daca chiar acest model o sa ramana important ca m`am prins cum merge treaba cu ele(ptr ca stau prost cu rabdarea dupa fiecare sa dai save si sa tot editezi) . Ma bucur ca l`am facut. Nu am mai facut pina acum de astea eu.

Era sa uit: pe linkul ala sa stiti ca asta era cel mai simplu in rest toate sunt chiar specifice ptr Craciun sarbatori de Iarna.

Cerra, harnicut-o, deja te-ai gandit la toate.Intr-adevar mergea mai bine ceva floristic pe meniu,da importanta e mancarea zic eu :biggrin:

Eu azi vorba ceea: cooperativa munca in zadar.M-am apucat de geamuri, spalat jos dormitoare, baie, centrala si camera tehnica plus sus hol si bucatarie,mai aveam mansarda si cele de la sufragerie.Ei bine din ce anuntasera ca doar la pranz usoara ploaie si chiar a picurat pe la pranz acum pe seara s-a pus pe o rapaiala de mi-a facut geamurile de la dormitoare la loc.Asta e, le mai spal inca odata inainte de pasti.

Spalat perdele, curatat bucataria,maine daca nu mai ploua spal la sufragerie pana plec la munca si vad eu ce mai fac.

Oricum macar ploaia mi-a udat gradina care e gata

cam asa arata inainte

post-479-13661327948473_thumb.jpg

si dupa

post-479-13661328518546_thumb.jpg

scuzati rufele puse la uscat

Ioana, dar ai muncit nu gluma. Eu inca nu am reusit sa fac nimic in gradina, doar am strans cateva frunze.

Moatza, nu am stiut de activitatile de la gradinita. Imi aduc aminte ca si pe noi, cand eram la gradinita, ne plimba ba la teatru, ba pe la vreo fabrica. Acum, nu stiu de ce, dar ma panichez cand e vorba de copiii mei. :71: Si tati e si mai si :biggrin:

Si acum stirile meteo: aici ploua :( Dar macar s-a mai incalzit, avem 12 grade azi. wow.

Am terminat cu fetele de masa, incep cu meniurile

De asta ce ziceti?

post-1316-13661434892793_thumb.jpg

De asta ce ziceti?

E frumusel Cerra. Nu stiu ce au lalelele, dar mi-au fugit rau de tot ochii pe ele :biggrin: . Sunt eu sau i s-a mai intamplat cuiva?

E frumusel Cerra. Nu stiu ce au lalelele, dar mi-au fugit rau de tot ochii pe ele :71: . Sunt eu sau i s-a mai intamplat cuiva?

Nu ai tu nimic, asa sunt lalelele :biggrin:

Sa sti ca l`am scos la imprimanta si parca acum nu imi mai place cum este pe hartie pus. Se vede asa spalacit scrisul negru. Pacat!

Nici nu stiu care va ramane sau daca nu renunt la el nu la bucate :(

buna dimineata si de la mine, azi noapte a plouat, s-a racorit putin, acum a iesit soarele

pana fierbe cafeiu', luati o branzoaica, un chelcashoz

post-142-13661762806441_thumb.jpg

fetelor, iubitelor, multumesc de aprecieri

Cristina, pentru cozonacul fara framantare am luat idei de pe net si l-am facut "la ochi", vreau sa-l refac si atunci voi pune reteta cu poze (sper sa nu ma faca de rusine aparatul foto si sa nu functioneze)

De asta ce ziceti?

De ce oua albe fierte?? Adica la ce folosesc ele?? Ca la noi sunt doar oua colorate... :biggrin:

Hello si-o dimineata insorita la mine. Parca nu mai bate vantul...asta da noutate!

Cerra,ptr stilul tau tipicar e musai sa ai si menu scris. Io daca reusesc sa fac mancarea obisnuita zic merci! Nu m-agit, astept iedu'!

Saptamana viitoare sper la un relax argintiu, iar saptamana dinainte de Paste e libera, asa ca o iau batraneste. Imi suna bine programul asta.

Giorgi, cum fu mutarea?

Stella, ai terminat-o cu Richard? Acuma cu cine te ma tzii?

Ioana, f frumos e-n curtea ta, tot imi vine sa zic verde-crud, verde-crud...

O zi frumoasa va doresc!

Buna dimineata!

La noi a fost frig,dar acum e un soare stralucitor,asa ca sper sa se incalzeasca,vrabiutele ciripesc la geam de numa ,asa ca se anunta o zi glorioasa :biggrin:

Aproape am terminat curatenia,asa ca o sterg la cumparaturi!

Iar nu mai stiu ce o sa le fac la huni de mancare,ca-mi vin toti la amiaza flamanzi care de prin cotro :( parca o mancare de fasole cu afumatura era pe lista de asteptare :(

O zi minunatat tuturor! :71:

Buna dimineata!

Macar bine ca azi e o zi frumoasa dpdv al vremii. In rest deja imi pare a fi o zi cu multi nervi la birou.

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand aud de francezi mi se ridica motul in frunte :biggrin: N-or fi toti la fel, dar ai mei sunt sub orice critica! Si cu toate astea le iubesc Parisul si bucataria - in viziunea mea sunt printre putinele chestii bune pe care le-au facut :(

Gata, mi-am strigat supararea in gura mare si acum ma apuc de munca. Spor la treaba :71:

post-802-1366182381436_thumb.jpg

:71:)) Boabä, ca sa iti treaca supararea, ia o bucatica de tort:

Ori poate o gogosica:

Iar eu ma servesc de la Bris cu placinteeeee. :biggrin: Bris, m-ai zapacit! Ce slabit, ce sport...

Buna dimineata,

servesc si eu de la Bristena ceva si ma relaxez la Lapo pe terasa.

Bris, sa nu uiti sa scrii reteta la bombonici.

Aura, am zis ca la noi e iarna grea,dar vad ca ne-ai luat.Ultima zapada am avut-o la inceputul lui aprilie :71: .

Azi se anunta vreme frumoasa dupa ploaia de azi noapte, asa ca-mi termin geamurile la sufragerie.

Moatza :biggrin:

Stella, o zi usoara iti doresc

O zi minunata va doresc tuturor.

De ce oua albe fierte?? Adica la ce folosesc ele?? Ca la noi sunt doar oua colorate... :biggrin:

La ce folosesc? la ce folosesc si cele vopsite.

La voi doar oua vopsite, la noi si oua albe care fierb cu sunca au alt gust. Tot in zeama aia de la sunca le pun si ouale care crapa la fiert destinate vopsirii.

Buna dimineata,

servesc si eu de la Bristena ceva si ma relaxez la Lapo pe terasa.

Bris, sa nu uiti sa scrii reteta la bombonici.

Aura, am zis ca la noi e iarna grea,dar vad ca ne-ai luat.Ultima zapada am avut-o la inceputul lui aprilie :71: .

Azi se anunta vreme frumoasa dupa ploaia de azi noapte, asa ca-mi termin geamurile la sufragerie.

Moatza :biggrin:

Stella, o zi usoara iti doresc

O zi minunata va doresc tuturor.

Ioana, nu am facut altceva decat sa "manjesc" formele de silicon de doua ori cu ciocolata topita pe abur (am avut cuvertura de ciocolata de la Lidl), iar umplutura in functie de fantezie, gusturi si ceea ce ai in camara, frigider

daca te referi la umplutura gen "boeri", am facut un fondant de zahar in care am invelit visine din visinata, am umplut cosuletele de ciocolata, am dat la rece vreo ora, apoi am acoperit baza cu alte doua straturi de ciocolata

nu stiu daca m-am facut inteleasa, daca mai ai nevoie de ajutor, aci mi-s

La ce folosesc? la ce folosesc si cele vopsite.

La voi doar oua vopsite, la noi si oua albe care fierb cu sunca au alt gust. Tot in zeama aia de la sunca le pun si ouale care crapa la fiert destinate vopsirii.

La noi nu se mananca sunca de Pasti. Bunica mea spunea ca numai oua, miel, branze si ce mananca mielul ierburi( ceapa si usturoi verde, ridichi, bors cu macris si leustean) drob, pasca. De exemplu bunica-mea nu permitea nici cartofi pe masa, doar salata la friptura! Ah, daca avea, punea sparanghel cu unt, dar cartofi sa nu vada! Cu galustele cu spanac si urda ar fi fost de acord!

Asa faceam noi cand ne strangeam 20 la masa la bunica si asa consider si eu ca ar trebui sa arate o masa de Pasti. Nu-mi place cand ma duc undeva si drobul e facut din pui si sunt sarmale sau si carnati. Ori e de Pasti, ori e o intrunire, unde nu am nicio pretentie la ce e pe masa!

:71: Multumesc, Laponica!

Anul asta nu stiu ce o sa pun pe masa de Paste. Initial m-am gandit sa vizitez familia si niste prieteni buni-asa scapam de tot dichisul cu masa din ziua de Paste si as fi facut numai pachete pentru cei la care mergeam. Dar cum planurile s-au schimbat(avem niste prieteni buni de la TM in vizita), e musai sa revizuiesc tot :biggrin:

Musai sa incerc sa fac un cozonac in noul meu cuptor, o pasca buna cu urda si prajitura cu banane si ciocolata. Restul va fi stabilit mai incolo.