March 6, 201214 yr comment_134709 Si a mea a fu baba azi, cam mironosita:))Dimineata nu foarte frig,dar nici soare, apoi a mai iesit soarele, e drept ca se cam joaca fat-ascunselea, da merge .Ma asteptam la o zi mai apriga ) Foxy, asta este aparatul de mucenici(bine al meu e din 1900 toamna, mostenire de la bunica) maine cred ca-i fac si eu.Acum astept reteta pt cei moldovenesti de la o fosta colega.De-a lungul anilor am incercat diverse retete da ca aia facut de soacra colegi niciodata.Am inteles. Multumesc pentru poza!Asa-i ca cele mai bune ustensile sunt alea mostenite de la mosi-stramosi??? Report
March 6, 201214 yr comment_134713 Eu nu stiu pe nimeni sa nu placa coltunasii daca paste mai mananc rar, f rar, alt aluat fiert nici macar nu pot sa gust. si asociez si galustile din gris, gombotii, tortelini, ravioli, tascute...nu pot! ce ma bucur! Io n-am stiut ce-s aia muntenesti pan' la doj' d-anisori, cand am halit acasa la jupan. Mi-au picat falcile cand am vazut-o pe maica-sa venind cu mine cu cana, am crezut ca a scapat sfintisorii pe jos, ca i-a sfaramat si n-a avut strachina la indemana (io tot aluat visam). Cand am vazut zeama din cana, am bulbucat niste ochi, de erau invidioase pe mine si borastele ce se uitau la balena si calcan.... :) si ti-au placut pana la urma? eu nici de-astia nu pot sa gust. baba mea , contrar ce scria la meteo, e o zi superba si insorita, dar frig in draci ...da eu zic , ca-i de bine, asa ca si tu si celelalte *babe* din 6 amartie , sunteti insorite ca mine.... eu nu cred sa fi avut vreodata o baba asa frumoasa! la mine a fost soare stralucitor toata ziua, cam cu dinti, da' frumos. Cerra, mi-a ramas gandurile la cornurile tale. Eu nu stiu cum puteti voi sa faceti niste aluaturi asa reusite profiterolu' lu' Any nu l-am vazut, nici nu vreau, da' ce imaginatie am!!! ce zi plina am avut si azi! Report
March 6, 201214 yr comment_134714 Dulceata de soc n-am mancat niciodata.Vrei?Esti tare draguta Fox, dar sa stii ca am multe dulceturi care trebuie sa le consum, ca apoi nu am unde le pune pe alea de la vara !Apreciez mult gestul, merci !Da' de cand cu un borcan in plus ti se umple toata camara????? Daca te razgandesti, da un tignal! Report
March 6, 201214 yr comment_134715 Foxyy, nici eu n-am mancat niciodata dulceata de fructe de soc.Nici fructe de soc n-am vazut niciodata!Inseamna ca tre' sa remediem curand lipsurile dumitale! Report
March 6, 201214 yr comment_134716 Am facut frisca si crema de ciocolata pentru profiterol.Am mancat o mingiuta de proba (un choux) dar asta nu se pune ca e de proba .Deci umplut cu frisca, machiat pe dinafara cu cioco.Vaaaaai ce bun e !!!!O sa pun si reteta poate e interesat cineva sa-l faca de 8 martie. Crema de cioco e super buna, densa atat cat trebuie sa fie. E super.Astept cuminte la interval reteta. Nu promit c-o sa am timp s-o fac pe 8 martie, da' sa vedem... Report
March 6, 201214 yr comment_134718 Io n-am stiut ce-s aia muntenesti pan' la doj' d-anisori, cand am halit acasa la jupan. Mi-au picat falcile cand am vazut-o pe maica-sa venind cu mine cu cana, am crezut ca a scapat sfintisorii pe jos, ca i-a sfaramat si n-a avut strachina la indemana (io tot aluat visam). Cand am vazut zeama din cana, am bulbucat niste ochi, de erau invidioase pe mine si borastele ce se uitau la balena si calcan.... si ti-au placut pana la urma? eu nici de-astia nu pot sa gust.Nu ma dau in vant. Daca s-ar putea fara.... as fi taaaaaare fericita! Numa' cand ii vad in magazine si ma ia cu furnicaturi pe schinare. Report
March 6, 201214 yr comment_134719 Io n-am stiut ce-s aia muntenesti pan' la doj' d-anisori, cand am halit acasa la jupan. Mi-au picat falcile cand am vazut-o pe maica-sa venind cu mine cu cana, am crezut ca a scapat sfintisorii pe jos, ca i-a sfaramat si n-a avut strachina la indemana (io tot aluat visam). Cand am vazut zeama din cana, am bulbucat niste ochi, de erau invidioase pe mine si borastele ce se uitau la balena si calcan.... :) si ti-au placut pana la urma? eu nici de-astia nu pot sa gust.Nu ma dau in vant. Daca s-ar putea fara.... as fi taaaaaare fericita! Numa' cand ii vad in magazine si ma ia cu furnicaturi pe schinare. Report
March 6, 201214 yr comment_134724 Bun asa! Intre timp io ma pun la punct cu limba noastra muma, pe care in ultimul timp o scriu cu cochitili Report
March 6, 201214 yr comment_134725 Revin, ca acu vazui: da' shi fashi matalutzî prin pärtzîli shiele? Report
March 6, 201214 yr comment_134726 Revin, ca acu vazui: da' shi fashi matalutzî prin pärtzîli shiele? Da' crezi ca numa' tu ai motive de trecere prin satu' ceala??? Cred ca mai bine ne mutam la han, stricam risotto-urile cu discutiile noastre de pe aratura! Report
March 6, 201214 yr comment_134727 Mie nu mi-au placut si nu i-am mancat. Pana am venit cu niste colege de liceu la mine sa luam ceva si sa plecam si primisem de la vecina o oala, si mi-au mancat-o pe toata! uite asa, in 5 fete! Si atunci am zis c-o fi ceva de capul lor , ca astea numarau calorii, etc! Am gustat, nu erau tocmai rai, asa aromati!Si sa vezi ce fericit a fost domnul cand i-am facut!!Asa ca eu nu mai zic nimic rau despre ei, ba chiar daca am ocazia o sa fac, pana la urma si bame tot asa am inceput sa gatesc. Report
March 6, 201214 yr comment_134736 Dura lex, sed lex! Tai matali cu forfecutza frumshäl marjinea asta sh-o lichesti dincolo? Saru'muna! Report
March 6, 201214 yr comment_134738 Dura lex, sed lex! Tai matali cu forfecutza frumshäl marjinea asta sh-o lichesti dincolo? Saru'muna!Gata. Unele din discutiile de la orez, au ajuns aici. Report
March 7, 201214 yr comment_134759 Si la voi tot la fel de greu merge siteul?Sau netul e de vina, la mine zici ca-i ochiul mortului! Oanaaa, nu te-am vazut, lipsesti de la raport, tu semnai condica zinic, sper sa fiti bine toti!Ma duc sa cant la dus, aici vad ca nu ma aude nimeni! a fost si forumul de vina ca nu am putut scrie si nu prea am avut asa mult timp sa stau pe net. Mii de pupici ca te gandesti la mine Report
March 7, 201214 yr comment_134760 Heleu...deci invitatia mea a fost in seara asta :m-am trezit la 6h si am mai facut una alta,printre care crema de cremsnit, fuga la repetitie...inte timp au oprit apa, ca sunt mari lucarari de canalizare in zona. am venit rapid intre cele 2 sedinte de inregistrare...copt foile de cremsnit si facut salata de portocale cu scortisoara...fugit la inregistrari , venit la 17h30, intrat in priza, pus totul pe masa...enit lume , halit ca la praznic ....acum au plecat ultimii ...poze n-am avut timp dar va enumar asa rapid....icre de manciuria, somon afumat, marmoratele lui Bolo, un chec de dovlecei delicios de pe un blog italienesc...am sa va pun intr-o zi reteta ...seamana cumva cu marmoratele...zacusca, anghinare inimi, facute intai pe gril, si apoi puse cu ulei de masline...un deliciu, flanul de dovlecei si sosul de rosii, salata de vinete, salata de ardei copti, shuba salata , salata de morcovi marocana, salata de sfecla cu maioneza si usturoi plus nuci...deliciu, o prietena a adus un platou de carne seaca ( un fel de bresaola...( poza de pe net),alta prietena o mousse de pastrav afumat...un deliciu. alt prieten un platou cu salam de rata, o tarta cu branza adusa de alta prietena...apoi sarmale de porc cu varza murata si afumatura, sarmale in foi de vita...branzeturi...si la desert...eu facut cremes, orez cu lapte egiptean, salata de prtocale si praji de cioco a casei,altii au adus : o tarta cu prune, una de lamaie, una cu lamaie si migdale, alta praji de cioco, cu crema, mousse de ciocolata, si vinuri albe, rosii, sampanie etc etc etc....acum sunt ko total ...noapte bunaPe mine m-ai dat pe spate cu pregatirile, doar citind ce-ai facut. cred ca musafirii au fost incantati de-un asemenea tratament regesc. Toata stima, Stella, esti o gospodina nemaipomenita! si pe mine m-ai uimit Steluta draga! cum de poti faci atatea?! Report
March 7, 201214 yr comment_134761 multumesc mult, am sa incerc si cu ce mi-ai dat tu. Eu in general caut pe Expedia sau direct la companiile de zbor.. Te pup!!In afara de swoodoo, ar mai fi si amadeus (da' asta da pretul in lire, tre' sa faci conversia). Site-urile astea cauta in bazele de date a mai multor companii si site-uri. Noi cautam biletele pe swoodoo, ne alegeam cel mai ieftin / convenabil si apoi il cumparam (ca ne redirectiona pe expedia sau site-ul companiei, e alta mancare de peste). multumesc Report
March 7, 201214 yr comment_134762 Am ajuns!!! Am citit toate paginile! M-ati omorat fetelor cu bunataturile Eu vreau sa o iau mai incetisor cu mancarurile calorice, dar vad ca nu am cum cu voi Any, m-ai spart cu profiteroul facut, wow! As vrea sa fac si eu reteta, dar sotul e la dieta, imi este mila de el, a slabit in 6 zile, 5 kg, merita si sacrificiul meu de nu a gati dulciuri Acum vreau si mucenici, vreau si sfintisori si...de toate :sm2 Eu am fost mai ocupata si cam asa voi fii o perioada, dar imi voi mai face timp sa vin la apel Eu va las cu gogoselele Petuniei si Bebe care nu mai este bebe, a crescut si ea, acusica 2 ani, ce mai trece timpul!! va pup pe toate! Report
March 7, 201214 yr comment_134766 Buna dimineata...Oana, ai acolo o superba domnisoara.O zi faina la toata lumea...fug sa mai fac rapid una alta. Report
March 7, 201214 yr comment_134772 Buna dimineata tuturor! Oana gogosile ca gogosile ,dar fetitele sunt tare dulci Report
March 7, 201214 yr comment_134777 buna dimineata, nu am mai trecut de multisor pe aici, dar azi va servesc micul dejun muffin de ricotta cu "sos" de portocale (cam zdrentuite, desi le-am lasat la racit putin) si cafeluta o zi frumoasa sa aveti (scuzati neclaritatea pozelor, dar aparatul meu are nevoie urgenta de un "medic" si nu am timp sa-l duc) Report
March 7, 201214 yr comment_134786 Neataaaaa!Azi e baba mea,da??Uitati-va pe geam ce zi minunata! Soare, pasarele, o frumusete! Sper sa fie de bine pentru mine si pentru toate cele care au baba azi Report
March 7, 201214 yr comment_134787 Neataaaaa!Azi e baba mea,da??Uitati-va pe geam ce zi minunata! Soare, pasarele, o frumusete! Sper sa fie de bine pentru mine si pentru toate cele care au baba aziDaca nu am eu memoria prea scurta, cam toate zilele din martie au fost frumoase. Nu? Dar la asemenea doamne.... cred si eu!!! Report
March 7, 201214 yr comment_134788 Buna dimineata! Eu am facut aseara mucenicii care urmeaza sa-i fierb in ziua de 9 martie.Foxxy, pana la urma nu m-a ajutat cupilul la mucenici, ci mamitza, cupilul a venit tarziu de la scoala, bine ca m-a anuntat.Si uite si aparatul meu de mucenici, cumparat din comert, am umblat dupa el un an intreg prin nu stiu cate magazine: Sunt mai gustosi mucenicii preparati in casa decat cei ce se vand pe piata, am facut anul trecut si am fost dezamagita. Acum de abia astept sa-i fierb si sa-i halim. Alex ma intreba aseara dupa ce i-a vazut facuti: Nu poti sa-i fierbi acum, mai asteptam pana pe 9 martie?! Si o cafelutza! Oana, pup dulce o mandrete de fata!Zoazo, spor la scolit, daca tot te-ai pus pe cursuri! Report
March 7, 201214 yr comment_134789 buna dimineata, nu am mai trecut de multisor pe aici, dar azi va servesc micul dejun muffin de ricotta cu "sos" de portocale (cam zdrentuite, desi le-am lasat la racit putin)si cafelutao zi frumoasa sa aveti (scuzati neclaritatea pozelor, dar aparatul meu are nevoie urgenta de un "medic" si nu am timp sa-l duc)'Neata si saru' mana pentru masa.Cafelute nu servesc, da' de la muffinsi nu ma dau dusa prea usor. Iau 2, sa-mi ajunga! Report