March 7, 201214 yr comment_134790 Buna dimineata!Eu am facut aseara mucenicii care urmeaza sa-i fierb in ziua de 9 martie.Foxxy, pana la urma nu m-a ajutat cupilul la mucenici, ci mamitza, cupilul a venit tarziu de la scoala, bine ca m-a anuntat.Si uite si aparatul meu de mucenici, cumparat din comert, am umblat dupa el un an intreg prin nu stiu cate magazine:Sunt mai gustosi mucenicii preparati in casa decat cei ce se vand pe piata, am facut anul trecut si am fost dezamagita.Daaaaaaa, am vazut reteta postata. Tare frumusei ti-au iesit! Si-s convinsa ca-s mult mai buni, fata de cei din comert. Cam tot ce-i facut in casa e mai bun decat daca-i luat din magazin! Report
March 7, 201214 yr comment_134792 Buna dimineata! Si la noi e soare si frumos, dar frig de numa, erau -10 dimineata cand am plecat de-acasa.Oana, e o dulce gogosica ta ( nu ma refer la gogoselele Petuniei...desi nici alea n-arata rau).M-ati omorat cu mucenicii vostri, io daca-s din Ardeal si de la oras n-am mancat nici asa, nici asa.Georgi, arata bine mucenicii tai, astept sa-i vad si in zeama...Bristena, neata, tu intotdeauna ne rasfeti cu ceva muffin, suna tare bine cu portocale. Report
March 7, 201214 yr comment_134800 neatacine-si face pomana sa-mi arunce si mie o mana de mucenici? nu-mi aduc aminte cand am mancat ultima oara. ar cam fi cazul sa invat sa fac si eu chiar daca o sa-i tai cu altceva nu cu forma de-aia hoata. la anul poate sa fac si eu, acum nu am chef sa mai fac nimic. am obosit. Report
March 7, 201214 yr comment_134801 neatacine-si face pomana sa-mi arunce si mie o mana de mucenici? nu-mi aduc aminte cand am mancat ultima oara. ar cam fi cazul sa invat sa fac si eu chiar daca o sa-i tai cu altceva nu cu forma de-aia hoata. la anul poate sa fac si eu, acum nu am chef sa mai fac nimic. am obosit.Mama tocmai mi-a zis ca s-a apucat sa faca aluatu' pentru aia moldovenesti. Sa-ti trimitem si tie vreo 2? Report
March 7, 201214 yr comment_134804 fetele, multumesc sunt foarte buni, reteta originala era cu sos de capsuni, dar in perioada asta profitam de fructele de sezon Report
March 7, 201214 yr comment_134805 neatacine-si face pomana sa-mi arunce si mie o mana de mucenici? nu-mi aduc aminte cand am mancat ultima oara. ar cam fi cazul sa invat sa fac si eu chiar daca o sa-i tai cu altceva nu cu forma de-aia hoata. la anul poate sa fac si eu, acum nu am chef sa mai fac nimic. am obosit. Ti-as trimite eu o cutie plina cu mucenici din acestia fierti, sa-mi spui cand este cursa! Of, daca ai fi mai aproape, cu draga inima!Pupici si nastere usoara! Si odihnestete! Report
March 7, 201214 yr comment_134806 Daca se da liber de 8 Martie, fac si eu mucenici din aceea moldovenesti, sa ne facem pofta. Report
March 7, 201214 yr comment_134824 Georgi , sunt la voi de cumparat forme d-astea? Io ma chinui in fiecare an sa-i fac de mana.....al meu e innebunit dupa ei. Mie-mi plac cei moldovenesti....d-astia in zeama nici nu ma ating. Dar pt iubi.... ce nu fac eu ? Sunt curioasa daca asta mica o sa pape ! Acu' se vede cu cine seamana , cu ma-sa sau cu tat'su !!!! Oana , e atat de dulce picea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pt ea! Report
March 7, 201214 yr comment_134833 Foxy, asta este aparatul de mucenici(bine al meu e din 1900 toamna, mostenire de la bunica) maine cred ca-i fac si eu.Acum astept reteta pt cei moldovenesti de la o fosta colega.De-a lungul anilor am incercat diverse retete da ca aia facut de soacra colegi niciodata. Ce-mi place aparatul tau... Asteptam reteta! serios acum, tu poti gati toate cele fara sa te atingi de ele? te admir https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifeu, daca stiu ca n-am timp sa fac ceva si pentru mine atunci nu ma apuc de nimic, ca altfel dau iama in cele "nepermise" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif Eu sunt exact invers decat tine. Daca nu vreau sa mananc dulce, singura solutie e sa le fac pt ei, asa stiu sigur ca nu am voie si nu ma ating de el.Daca am apucat sa fac un dulce monti, aleluia. O sa fac doua platouri, unul il trimit la socrii, altul ramane pentru noi.Eu deja am planul facut, o mingiuta gust si eu, restul il las sa se lupte dl.Any cu el . Mda, normal, faci pt altii. Normal ca asa-ti convine. Tot sa faci dulciuri asa! Salut!Am ajuns si eu acasa acum o ora!Azi si maine am niste cursuri, apoi luni si marti! Cursuri placute! Am facut frisca si crema de ciocolata pentru profiterol.Am mancat o mingiuta de proba (un choux) dar asta nu se pune ca e de proba .Deci umplut cu frisca, machiat pe dinafara cu cioco. Dupa cum spuneam... mananca altii... Eu va las cu gogoselele Petuniei si Bebe care nu mai este bebe, a crescut si ea, acusica 2 ani, ce mai trece timpul!! Gogosile, ca gogosile, da' cu Bebe ne-ai pus bine. O frumoasa! buna dimineata, nu am mai trecut de multisor pe aici, dar azi va servesc micul dejun muffin de ricotta cu "sos" de portocale (cam zdrentuite, desi le-am lasat la racit putin) si cafeluta Un muffin am furat, cafea nu am voie... O zi buna si tie! Eu am facut aseara mucenicii care urmeaza sa-i fierb in ziua de 9 martie.Foxxy, pana la urma nu m-a ajutat cupilul la mucenici, ci mamitza, cupilul a venit tarziu de la scoala, bine ca m-a anuntat.Si uite si aparatul meu de mucenici, cumparat din comert, am umblat dupa el un an intreg prin nu stiu cate magazine: Ce frumos! Se vad niste maini la munca... Eu am sa o rog pe mama sa-mi faca mucenicii, ca e ultimul an (luna) in care mai sta aici cu noi. Asa ca trebuie sa casc bine ochii si sa bag la cap cum se fac, daca vreau la anul sa-mi fac si eu.Vreau si eu aparat din asta! cine-si face pomana sa-mi arunce si mie o mana de mucenici? nu-mi aduc aminte cand am mancat ultima oara. ar cam fi cazul sa invat sa fac si eu chiar daca o sa-i tai cu altceva nu cu forma de-aia hoata. la anul poate sa fac si eu, acum nu am chef sa mai fac nimic. am obosit. Te cred ca esti obosita... tu trebuie sa nasti nu sa te apuci de facut mucenici. Georgi , sunt la voi de cumparat forme d-astea? Io ma chinui in fiecare an sa-i fac de mana.....al meu e innebunit dupa ei. Si mama tot asa ii face... si noi pe langa ea. Facem suluri mici de aluat si le innodam in forma de 8. Dureaza mai mult, da' alta solutie nu avem. Report
March 7, 201214 yr comment_134836 Daca nu am eu memoria prea scurta, cam toate zilele din martie au fost frumoase. Nu? Dar la asemenea doamne.... cred si eu!!! nu toate. in 2 martie a fost intuneric si umezeala. ca deja imi era teama de ce baba voi avea. dar in 3 a fost superb buna ziua la han. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gifOana, pup scumpete mica https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gifin rest nu vad nimic din ce poze puneti pe aici. am vazut profiteroalele lui any si sunt traumatizata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif Report
March 7, 201214 yr comment_134837 Georgi , sunt la voi de cumparat forme d-astea? Io ma chinui in fiecare an sa-i fac de mana.....al meu e innebunit dupa ei. Mie-mi plac cei moldovenesti....d-astia in zeama nici nu ma ating. Dar pt iubi.... ce nu fac eu ? Da, se gasesc sau mai bine zis am gasit, am sa ma uit astazi neaparat la acel magazin daca cumva mai au astfel de aparate, nici nu sunt scumpe, 5 RON bucata.Sorina, daca gasesc aparat de facut mucenici, te pun pe lista?!?! Report
March 7, 201214 yr comment_134838 Gata, pana aici! Pana cand o viata amara?M-am hotarat! Dany vrea temenele de la sot... daca ea e convinsa ca va reusi, atunci si mie trebuie sa-mi mearga.Pe acelasi sistem, gata, m-am hotarat, luna asta imi voi gasi de munca! Am zis!Nu stiu prin ce logica intortocheata chestia asta depinde numai de mine, da' daca Dany asa a zis, eu sunt dispusa sa o cred.Sa vezi bataie ce mananci daca nu e adevarat!Buuun, trecand la oile noastre... va anunt ca peste o luna eu o sa merg la servici. Inca nu stiu unde, da' astea sunt detalii neinteresante.Imi place de mine ca sunt optimista, tanara, frumoasa si devreme acasa si peste o luna ma voi duce la munca!Va place atitudinea mea? Seamana un pic a nebunie, da' e toata vina lui Dany!Va pupaceste o viitoare angajata!Ma duc sa fac de mancare, ca de asta nu se scapa, angajata sau neangajata. Report
March 7, 201214 yr comment_134839 Sorina, daca gasesc aparat de facut mucenici, te pun pe lista?!?! Da, cum sa nu. Saru' mana! Report
March 7, 201214 yr comment_134845 Oana, ce papusica ai tu acolo.In curand o sa stea sotul tau cu bata de baseball la usa Georgiana, deja ai facut mucenicii?de ce ii dai la cuptor daca ii faci din timp?Eu ii dau pe ventilatie numai daca ii fac cu o zi inainte si sa aibe timp sa se usuce. Sorina, da si mie imi pace "scula".Pana mi-am adus-o din tara asa faceam si eu mucenicii, cerculete mici si apoi rasucite in forma de 8.Din pacate n-am reusit sa fac rost de reteta pt cei moldovenesti.Vad eu ce fac.Oricum al meu nu mananca din cei moldovenesti. Acusic ma apuc si eu de ai mei ca taman ce am spalat gemurile si am facut o pauza de masa.Erau cu ele pictate de la craciun si nu a fost vreme pana acum sa dau mazgaliturile jos Mutti, de ce n-ai spus, iti faceam eu si iti trimiteam pe posta. Report
March 7, 201214 yr comment_134848 Georgiana, deja ai facut mucenicii?de ce ii dai la cuptor daca ii faci din timp?Eu ii dau pe ventilatie numai daca ii fac cu o zi inainte si sa aibe timp sa se usuce. Da, ii coc putin, pentru ca li se schimba gustul la fiert, sunt mult mai deliciosi. Poti sa incerci. Report
March 7, 201214 yr comment_134849 ...Va pupaceste o viitoare angajata!...asa va fi !!!! am zis! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif P.S. trebuie sa iti gasesti de lucru ca prea te-ai atuncat in facut dulciuri https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif Report
March 7, 201214 yr comment_134851 Georgiana, deja ai facut mucenicii?de ce ii dai la cuptor daca ii faci din timp?Eu ii dau pe ventilatie numai daca ii fac cu o zi inainte si sa aibe timp sa se usuce. Da, ii coc putin, pentru ca li se schimba gustul la fiert, sunt mult mai deliciosi. Poti sa incerci. nu contest, da mie imi plac cocolosi Report
March 7, 201214 yr comment_134854 Gata, pana aici! Pana cand o viata amara?M-am hotarat! Dany vrea temenele de la sot... daca ea e convinsa ca va reusi, atunci si mie trebuie sa-mi mearga.Pe acelasi sistem, gata, m-am hotarat, luna asta imi voi gasi de munca! Am zis!Nu stiu prin ce logica intortocheata chestia asta depinde numai de mine, da' daca Dany asa a zis, eu sunt dispusa sa o cred.Sa vezi bataie ce mananci daca nu e adevarat!Buuun, trecand la oile noastre... va anunt ca peste o luna eu o sa merg la servici. Inca nu stiu unde, da' astea sunt detalii neinteresante.Imi place de mine ca sunt optimista, tanara, frumoasa si devreme acasa si peste o luna ma voi duce la munca!Va place atitudinea mea? Seamana un pic a nebunie, da' e toata vina lui Dany!Va pupaceste o viitoare angajata!Ma duc sa fac de mancare, ca de asta nu se scapa, angajata sau neangajata. wow! cat optimism!! Bravo!! Asa te vrem!Mii de incurajari din partea mea!! Report
March 7, 201214 yr comment_134856 Asa sa fie! Tinem pumnii! asa va fi !!!! am zis! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif P.S. trebuie sa iti gasesti de lucru ca prea te-ai atuncat in facut dulciuri https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif Asa va vreau!Boni, pe langa motivele normale, pe care le are oricine, ale unei astfel de dorinte sa stii ca este si chestia asta pe lista. Fac prea multe dulciuri! Stiu! Report
March 7, 201214 yr comment_134858 Din pacate n-am reusit sa fac rost de reteta pt cei moldovenesti.Vad eu ce fac.Oricum al meu nu mananca din cei moldovenesti.Noi ii facem din aluatul de cozonac. Ideea e ca tre' sa fie aluat dulce si-l parfumezi tu cu ce ai chef (vanilie, coaja rasa de citrice....). Cand se scot din cuptor se lasa un pic la racit, apoi se pune miere si se presara nuca. Iote reteta postata de mine! Report
March 7, 201214 yr comment_134861 Georgiana, arata bine mucenici tai, ma voi uita la reteta ta si poate se aplica, dar nu am forme si ii voi face altfel Ioana, eu sunt armata, tati le lasa sa faca orice vor ele, mai vad cand vor fi mari cum v-a reactiona... Ma bucur fetelor ca v-au placut gogoselele mele Report
March 7, 201214 yr comment_134868 Buna ziua la hangite si oaspeti ! Dulceata de soc n-am mancat niciodata.Vrei?Esti tare draguta Fox, dar sa stii ca am multe dulceturi care trebuie sa le consum, ca apoi nu am unde le pune pe alea de la vara !Apreciez mult gestul, merci !Da' de cand cu un borcan in plus ti se umple toata camara????? Daca te razgandesti, da un tignal! Bine Foxule, merci mult de tot, iti dau de stire daca mi se face pofta ! Din pacate n-am reusit sa fac rost de reteta pt cei moldovenesti.Vad eu ce fac.Oricum al meu nu mananca din cei moldovenesti.Noi ii facem din aluatul de cozonac. Ideea e ca tre' sa fie aluat dulce si-l parfumezi tu cu ce ai chef (vanilie, coaja rasa de citrice....). Cand se scot din cuptor se lasa un pic la racit, apoi se pune miere si se presara nuca. Iote reteta postata de mine! Si la noi se fac tot din aluat de cozonac, apoi se scufunda rapid in sirop (apa si zahar) apoi se pune miere si se presara cu nuca. Report
March 7, 201214 yr comment_134869 Oana, mie personal sa-mi fie cu iertare, mi se pare enorm de mult 5 kg in 6 zile. Foarte mult. Report
March 7, 201214 yr comment_134871 Georgi , sunt la voi de cumparat forme d-astea? Io ma chinui in fiecare an sa-i fac de mana.....al meu e innebunit dupa ei. Mie-mi plac cei moldovenesti....d-astia in zeama nici nu ma ating. Dar pt iubi.... ce nu fac eu ? Da, se gasesc sau mai bine zis am gasit, am sa ma uit astazi neaparat la acel magazin daca cumva mai au astfel de aparate, nici nu sunt scumpe, 5 RON bucata.Sorina, daca gasesc aparat de facut mucenici, te pun pe lista?!?! Georgiana , si pe mine !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Report