December 11, 201015 yr comment_66842 Fursecuri pt craciun.e o reteta usoara si fara batai de cap Ingrediente: 250gr de unt,140gr de zahar pudra,25gr de cacao,10gr de zahar vanilat,o priza de sare,100gr de ou(la mine au fost doua oo M)200gr de faina Pentru crema: 300gr de ciocolata si 300ml de frisca lichida Incalzim cuptorul la 160de grade. Se freaca spuma untul,zaharul pudra,cacaoa, sarea si zaharul vanilat se adauga oole pe rind, eu le-am pus cu lingura si la urma se pune faina, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita, se pune cu poschul gramajoare de vreo2cm in tava neunsa, nu se lipesc ca au destul unt, daca puneti gramajoare mari se latesc prea mult lasati la cuptor in jur de 12 sau15 minute Crema am facut-o cu o seara inainteAm pus ciocolata la topit pe aburi, separat am dat intr-un clocot frisca lichida, dupa ce sa topit ciocolata am pus frisca fierbinte si am mixat vreo 2minute am lasat la rece peste noapte si dimineata am facut polos si le-am umplut cu crema, voi puteti face orice crema doriti Report
December 11, 201015 yr comment_66887 Fursecuri pt craciun.e o reteta usoara si fara batai de cap https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Ingrediente: 250gr de unt,140gr de zahar pudra,25gr de cacao,10gr de zahar vanilat,o priza de sare,100gr de ou(la mine au fost doua oo M)200gr de faina Pentru crema:300gr de ciocolata si 300ml de frisca lichida Incalzim cuptorul la 160de grade.Se freaca spuma untul,zaharul pudra,cacaoa, sarea si zaharul vanilat se adauga oole pe rind, eu le-am pus cu lingura si la urma se pune faina, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita,se pune cu poschul gramajoare de vreo2cm in tava neunsa, nu se lipesc ca au destul unt, daca puneti gramajoare mari se latesc prea multlasati la cuptor in jur de 12 sau15 minute Crema am facut-o cu o seara inainteAm pus ciocolata la topit pe aburi, separat am dat intr-un clocot frisca lichida, dupa ce sa topit ciocolata am pus frisca fierbinte si am mixat vreo 2minute am lasat la rece peste noapte si dimineata am facut polos si le-am umplut cu crema, voi puteti face orice crema doriti Maoammma ce bine arata !Si zici ca-s simple ?Dar ti-au iesit un catralion de bucati.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
December 11, 201015 yr Author comment_66893 Pisco sunt simplu de facut si da mi-au iesit foarte multe da pe cit de multe au iesit pe atit de repede sau mincat, nu am avut nervi sa le umplu pe toate da au fost bune si fara crema Report
December 12, 201015 yr comment_67112 Sissi sunt frumooaase , daca sunt si cu crema pe mine m-ai dat gata , te felicit! Cand sa-ti trimit adresamea , nu reufz o portie dubla Report
December 12, 201015 yr comment_67223 De astea tre sa fac si io!merci Sissi! ___________________ Later edit: [b]Am facut Polos-ii astia!Sînt superbi,si se fac foarte usor!Eu urasc sa fac fursecuri din alea taiate cu forma si sa e lipesc cîte doua.Astea în schimb le iubesc!Maglavaisul e super,si se sprituie usor cu seringa de decorat torturi.Mie îmi place mai bine decît cu poshul.Le-am umplut cu un ganache de ciocolata alba cu vanilie. [center]Eu i-am facut pe hîrtie de copt(desi chiar nu e nevoie.Dar eu nu vroiam sa mai spal tava de grasimea lasata de fursecuri )Am pus un strop de apa în tava,ca sa lipeasca hîrtia de copt,ca altfel se ridica dupa maglavisul din spritz Coapte: [/center] 200 ml smîntîna de frisca (30% grasimi)300 g ciocolata albao pastaie de vanilie Am despicat pastaia de vanilie în doua,am scos interiorul cu lama cutitului si cu tot cu pastaia despicata am pus totul în smîntîna lichida la încalzit.Nu la fiert!Apoi am rupt ciocolata si am pus-o în smîntîna.Am amestecat pîna s-a topit.Am lasat crema la rece multe ore,dupa care am mixat-o bine.Pastaia am scos-o înainte de a mixa! [center]Ganache,dupa bataia cu mixerul În realitate are o culoare tare frumoasa,dar cum eu am facut în toiul noptii,toate pozele-s nashparlite. Lecker!Danke,Sissi! Am facut portie dubla!Au iesit o gramada!!!! Le-am umplut tot cu spritul.A mers super.Am pus cîte un motz de ganache,apoia am apasat. [/center][/b] Report
December 17, 201015 yr comment_68124 Sissi,reteta asta ramîne mostenire de familie!E una dintre cele mai tari din parcare Report
December 18, 201015 yr Author comment_68143 Maya ma bucur mult ca ti-au placut .Acum de craciun le mai fac o data si o sa fac si cu crema de cioco alba si o sa le umplu cu seringa daca zici ca merg mai repede.Alea neumplute se pastreaza fragede citeva zile,cele umplute se moie un pic de la crema Report
December 18, 201015 yr comment_68175 wow, arata super, cred ca intra pe lista de fursecarit pentru prieteni Report
December 18, 201015 yr comment_68188 Sissi, arata intr-un mare fel! Parca-s molcutze si pufoase. Eu mi le si imaginez scufundate in ciocolata si apoi lasate la uscat...dar asta ar fi deja munca de chinez batran Maya, semintele acelea milimetrice au cazut din pastaia de vanilie? Tare fain arata crema ta cu ele inauntru! Report
December 18, 201015 yr comment_68198 Maya ma bucur mult ca ti-au placut .Acum de craciun le mai fac o data si o sa fac si cu crema de cioco alba si o sa le umplu cu seringa daca zici ca merg mai repede.Alea neumplute se pastreaza fragede citeva zile,cele umplute se moie un pic de la cremaSissi,eu le-am umplut pe toate,si le-am pus în doza de metal în care am pus hîrtie de copt.textura este superba si acum,ca mai am.Sînt foarte fragede. Daca ai vazut eu am facut crema mai "fest" cu mai multa ciocolata,si atunci nu se înmoaie fursecurile. SI mama e tare încîntaa de ele.Eu o sa mai fac o tura cu crema de portocale Report
December 18, 201015 yr comment_68199 wow, arata super, cred ca intra pe lista de fursecarit pentru prieteniStella,merg asa repede..si la facut si la halit Report
December 18, 201015 yr comment_68200 Sissi, arata intr-un mare fel! Parca-s molcutze si pufoase. Eu mi le si imaginez scufundate in ciocolata si apoi lasate la uscat...dar asta ar fi deja munca de chinez batran Maya, semintele acelea milimetrice au cazut din pastaia de vanilie? Tare fain arata crema ta cu ele inauntru! Laura,da,am scris mai sus cum am facut ganacheul.Am despicat pastaia de vanile,am scos semintele cu lama cutitului si cu tot cu pastaie am pus totul în smîntîna.Am îndepartat pastaia,deabia înainte de a mixa crema.E tare aromat si bun ganacheul cu cioco alb si vanilie. Report
December 21, 201015 yr comment_68602 Facut si eu, cei ce i-au degustat , i-au apreciat..iaca singurei, si in compania altor craciunei pentru colegii mei Report
December 22, 201015 yr comment_68649 Merci Sissi; sa stii ca au fost foarte apreciati poloseii tai Report
January 1, 201115 yr comment_69733 [b]Eu am facut si poloshei blonduci Am urmat reteta,doar ca am înlocuit cacaoa cu o lingura plina-plina cu amidon de porumb(Gustin),si i-am umplut cu o crema de portocale inventata în toi de noapte...aproape dimineata...ieniuei,fu buna! Crema de portocale(care e prea multa pentru o portie de polos.Cred ca ajunge la doua) 300 ml suc de portocala2 linguri amidon de porumb250-300 g zahar pudra200 g untcoaja de portocala razuita fin [center]Sucul de portocala se amesteca cu amidonul de porumb,se lasa sa traga un clocot scurt(max 1-2 minute),si se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul pudra si coaja de portocala.Se mixeaza usor cu sucul de portocala închegat. Am umplut fursecurile tot cu spritul. Le-am stropit cu ciocolata topita. Bune,bune,bune!!! [/center][/b] Report
January 4, 201115 yr comment_70117 La multi ani,in noul an!Maya,superbi "blonducii" tai!La multi ani,Mimisor! Report
January 5, 201115 yr comment_70223 Sissiiii,Mayaaaa help!Merge sa fac fursecurile(cojile) cu cateva zile(2-3) inainte de a le umple??? Report
January 5, 201115 yr comment_70277 Sissiiii,Mayaaaa help!Merge sa fac fursecurile(cojile) cu cateva zile(2-3) inainte de a le umple???Da.Le pastrezi în doza de metal,în care pui o hîrtie de copt,si lasi doza putin întredeschisa. Report
January 5, 201115 yr comment_70278 Aluatul asta merge in pistolul de fursecuri?Pistol de ala cu arc,ce portioneaza?Eu am facut cu seringa,si a mers foarte bine.Pistolul dozator eu l-am aruncat Report
January 5, 201115 yr comment_70281 uitindu-ma la pozele voastre acu m-as duce sa-i facdar mai bine nu ma misc c-o trezesc pe Puffy Report
January 5, 201115 yr comment_70307 Da.Le pastrezi în doza de metal,în care pui o hîrtie de copt,si lasi doza putin întredeschisa. saru'mana!asa voi face! Report
January 5, 201115 yr comment_70392 Fetelor...super prajiturelele astea! Am incercat cu cacao...dar data viitoare vreau sa incerc cum a facut Maya! N-am apucat sa fac poze la nimic...am avut pt noi acasa si am si dat la niste prieteni! Mie mi-au adus aminte la gust de paleurile care erau odata in cofetarii! Le-am umplut cu crema de cioco lapte, unt si peltea de gutui!Bun bun! Report