December 15, 201015 yr comment_67821 Reteta o am de pe blogul unei prietene din Ukraina.Ea spunea ca reteta sa face cu carne tocata si pregatita ca pentru chiftelute.Mie mi-era asa de pofta ca am facut cu ce aveam: adica pasta de carnati proaspeti. Cartofi mai mici se curata si se scobesc.Se umplu cu carnea pentru chiftele.Separat, o ceapa taiata solzisori se caleste in unt, se stinge cu apa si se adauga 1 lingura de faina(eu am pus amidon).Se toarna peste cartofi si se pun la fiert.Se acopera oala cu capac. Sunt foarte buni, am sa-i refac cu siguranta asa cum prevede reteta: carne tocata, ou, usturoi, paine inmuiata, patrunjel. Report
December 15, 201015 yr comment_67846 Arata super!Ce idei au fetele alea din Ukraina!Pe blogurile lor am vazut si eu atîtea chestii deosebite!Foarte inventive! Report
December 15, 201015 yr comment_67853 Felicitari inca o data toata admiratia! dar cum ai scobit cartofii fara sa se crape? cu scula pt scos coceanul din mere? Report
December 15, 201015 yr comment_67934 superbi, chiar am niste cartofiori mai mici, cre ca o incerc cit de curind, doar sa iau carne tocata Report
December 18, 201015 yr Author comment_68161 Poate cartofiiastia par banali dar sunt excelenti cu sosul ala alb.Sau imi era mie foame. In orice caz, mai fac si refac.Cartofii i-am gaurit cu instrumentul ala de scos cotorul la mere.Dar orice idee e binevenita. Report
December 19, 201015 yr comment_68332 Nu stiu daca Adriana i-a facut pana la urma, dar ma bucur ca pot posta inaintea ei Nu am eu o poza prea spectaculoasa, mai ales ca i-am fotografiat pe ultimii cand am ramas si fara sos, dar au fost deliciosi. I-am facut cu carnea pregatita ca pentru chiftele de aici si culoarea la sos mai colorata (eu pun putina boia la chiftele ) Multumesc Eataly de reteta, chiar sunt deliciosi si eu nu eram infometata Eu nu am avut cartofi mici, asa ca am taiat cartofii in 2 si apoi i-am scobit. S-a mancat tot (18 bucati) de catre 5 persoane (2 adulti + 3 copilasi nu foarte mancaciosi in general). unde m-ai pui ca inainte am avut si ciorba??? Report
December 19, 201015 yr comment_68420 Si ai mei, am facut o tigaie mare plina, s-a curatat cu piine si tigaia Report
December 23, 201015 yr Author comment_68799 Vai, ce ma bucur ca v-au placut.Mie mi s-au parut extraordinari si-am crezut ca-s eu defecta! Report
January 9, 201214 yr Author comment_120664 chiar asa, nici eu nu o vazusem.arata tare bine. Si sa vezi ce buni is! Report
January 9, 201214 yr comment_120685 Eu stiu deja cu ce o sa-i fac pe langa.......un sos cu ciuperci si smantana ! Report
July 6, 201214 yr comment_156358 Acu daca mi-am luat scula de gaurit sigur fac reteta asta zilele astea.Numai ca, Eataly, pt ca-s mai grea de cap, doua lamuriri,daca se poate: -ai scobit tot cartoful sau i-ai lasat fundul?-nu-mi dau seama de cantitatea sosului, adica daca vreau sa fac 10-12 cartofi, tre sa pun mai mult de o ceapa si o lingura de amidon? adica sosul tre sa acopere toti cartofi... Report
July 6, 201214 yr Author comment_156377 Unii i-am gaurit, unii nu.Nu conteaza. La 10 12 cartofi, pune 2 cepe, si implicit mai multa apa si mai multa faina(amidon).Daca ti se pare prea subtire, ai timp sa adaugi amidon. Report
July 7, 201214 yr comment_156421 De ce nu încercati sa-i scobiti cu asa numita "lingura pariziana", cea cu care faceti de pilda bilute din pepene galben? http://media.mathon.fr/Images/Produitsv2/Amazon/47826_0_0_-Cuillere-parisienne-double.jpg Report
July 7, 201214 yr comment_156439 ma gandesc ca e mai greu de scobit in cartof crud cu lingurita aia decat cu scula de facut spirale, adica asta: Report
July 8, 201214 yr comment_156475 ma gandesc ca e mai greu de scobit in cartof crud cu lingurita aia decat cu scula de facut spirale, adica asta: da, da, si ai si spirale de prajit si cartofi de umplut, 2 in 1. Report
July 8, 201214 yr comment_156476 ma gandesc ca e mai greu de scobit in cartof crud cu lingurita aia decat cu scula de facut spirale, adica asta: da, da, si ai si spirale de prajit si cartofi de umplut, 2 in 1. eczact! daca-mi fac curaj sa ies pe caldura asta, ii prestez azi. Report
July 25, 201214 yr comment_158370 Am revenit la subiectul asta. Abia azi am reusit sa fac reteta asta. Foarte buni ! Multumim Eataly ! Report
July 26, 201214 yr comment_158390 Iulia, ai facut gaura in cartofi cu instrumentul de spiralat si ce ai scos e ceea ce se vede in poza? merge usor? apoi ai prajit spirala de cartof? Report
July 26, 201214 yr comment_158397 Iulia, ai facut gaura in cartofi cu instrumentul de spiralat si ce ai scos e ceea ce se vede in poza? merge usor? apoi ai prajit spirala de cartof? exactamente ...asa am facutmerge foarte usor....numai vezi cartofii nu tre' sa fie foarte mici, ca spiralele alea sunt destul groase( mai groase decat degetul mare de la mana), cel putin la instrumentul meu Report