Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Revelion 2010

Featured Replies

• Author

In seara de Revelion am avut doar aperitive servite la bufet si felul al doilea plus desert.

Aperitivele facute de mine.

post-4-12938973991979_thumb.jpg

Adica:

- [b]cornulete

post-4-12938965338326_thumb.jpg[/b],

facute cu o zi inainte, se pastreaza foarte bine in camara, incalzite un pic inainte de a le servi

- panettone gastronomico

am cumparat piinea si apoi intre straturi am pus mousse de somon (urda de oaie, somon afumat, pepe roz si sare roz), mousse de prosciutto cotto (urda de oaie, prosciutto cotto di Praga, sare roz), paté de masline negre taggiasche, philadelphia cu erba cipollina,

umplut cu o zi inainte si pastrat la frigider, taiat inainte de a-l servi, am gresit la taiat, trebuia taiat fiecare strat in parte si apoi alternate feliile ca sa stea bine in picioare, al'data stiu cum tre' sa fac

post-4-12938966920252_thumb.jpg

- spirale din tortilla de griu

dupa ideea Danei, umplute cu philadelhia si somon sau cu foaie de mozzarella, philadelphia si prosciutto cotto di Praga

facute cu o zi inainte si taiate cu citeva ore inainte de a le servi, dupa care tinute la frigider

post-4-12938969324697_thumb.jpg

- mini quiche

aluatul cu vin, umplutura facuta cu sunculita, oua, creme fraiche si auricchio piccante

facute cu 2 zile inainte si pastrate la frigider, incalzite un pic inainte de a le servi

post-4-12938971940846_thumb.jpg

- pirjolute umplute cu ciuperci

dupa ideea lui Maya de aici https://forum.artaculinara.ro/topic/2040-finger-food/page__view__findpost__p__58664

pirjolutele facute numai cu carne de pui

facute cu 2 zile inainte, pastrate la frigider si incalzite un pic inainte de a le servi

post-4-12938974858922_thumb.jpg

- apericube

post-4-12938980467026_thumb.jpg

- salam aperitiv, alt salam si felii de pastrama

post-4-12938980819065_thumb.jpg

post-4-12938981249213_thumb.jpg

- caltabos

post-4-12938981461442_thumb.jpg

- mozzarelle mici

post-4-12938981669279_thumb.jpg

- salata boeuf

post-4-12938981980667_thumb.jpg

facuta cu o zi inainte si pastrata la frigider

- cosulete din castraveti umplute cu mousse de somon si prosciutto cotto

dupa ideea Chefei de aici https://forum.artaculinara.ro/topic/2040-finger-food/page__view__findpost__p__67497

post-4-12938982408604_thumb.jpg

- olive all'ascolana

adica masline umplute, cumparate doar de copt in cuptor

post-4-12938985294422_thumb.jpg

Ca felul al doilea am avut cotechino cu linte, piure de cartofi si salata de varza rosie

post-4-1293898590765_thumb.jpg

Ca desert [b]panna cotta

post-4-12939228976348_thumb.jpg

si tiramisu[/b].

post-4-12939229218145_thumb.jpg

S-a baut prosecco de Valdobbiadene

post-4-12939229694117_thumb.jpg

Prosecco Gujot Drusian

post-4-12939230541624_thumb.jpg

si la miezul noptii champagne.

post-4-12938987510943_thumb.jpg

Adriana, felicitarile mele pentru mesel festive!!! :santa: Imi plac meniurile tale pentru ca majoritatea aperitivelor se pot face cu 1-2 zile inainte si astfel reusesti sa nu fii franta in ziua petrecerii. Bravo inca o data si fie ca noul an sa-ti aduca tot ceea ce iti doresti!
  • Author

Adriana, felicitarile mele pentru mesel festive!!! :santa: Imi plac meniurile tale pentru ca majoritatea aperitivelor se pot face cu 1-2 zile inainte si astfel reusesti sa nu fii franta in ziua petrecerii. Bravo inca o data si fie ca noul an sa-ti aduca tot ceea ce iti doresti!

Pai e pacat sa fii frinta cind tre sa fii fresh :D

Ma bucur ca-ti plac :D

Bune, frumoase si muuuulte preparatele tale :) Felicitari! Pentru cite persoane au fost toate acestea?

M-am tot uitat la panettone gastronomico si nu prea am inteles cum ai gresit la taiat. Ai taiat felie linga felie sau de sus pina jos? De curiozitate, ca asa piinoaca mare n-o sa gasesc niciodata :)

• Author

Bune, frumoase si muuuulte preparatele tale :) Felicitari! Pentru cite persoane au fost toate acestea?

M-am tot uitat la panettone gastronomico si nu prea am inteles cum ai gresit la taiat. Ai taiat felie linga felie sau de sus pina jos? De curiozitate, ca asa piinoaca mare n-o sa gasesc niciodata :)

Multumesc :)

Pai noi am fost 9 dar nu s-a mincat nici jumatate din ce era, ieri am mincat resturi, azi idem si cre ca cel putin si miine, si suntem 4.

In linkul pus de stella vezi si reteta sa faci piinea, daca vrei cu adevarat stiu ca tu poti, daca ti-a placut. Practic nu era gresit taiat, daca s-ar fi mincat tot, dar cum nu prea a avut nimeni curajul sa-l atace a ramas aproape intreg si cind sa-l mut pe o farfurie, fiind taiat asa cum ziceam, jumatate mi s-a prabusit, de aceea ziceam ca trebuie intercalate feliile. Si inca o chestie importanta, daca ai sa-l faci, atentie la umplut straturile, trebuie umplut unul da si unul nu, ca altminteri n-ai cum lua feliile.

Adriana, superbe toate. am vazut panetonnele si pe cook, aia il taiau dupa feliere in cruce pe inaltime..

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=12607

Grazie stellina :)

Asa l-am taiat si noi adica Stefano, mai intii in 4 si apoi inca o data in 8, dar am zis mai sus de ce, daca o sa-l mai fac, o sa intercalez feliile.

Pai noi am fost 9 dar nu s-a mincat nici jumatate din ce era, ieri am mincat resturi, azi idem si cre ca cel putin si miine, si suntem 4.

Visez la o masa festiva in care sa nu ramina nimic pe platouri si nici in farfurii :) Sint undeva pe aproape la mesele "serbari" facute cu anumite grupuri, in general cu prietenele mele. Dar unde participa si-si baga nasucul si barbatul meu e imposibil, tot timpul i se pare ca e prea putina mincare, prea monoton daca sint prea putine feluri de aperitive etc. Acum a si fost facuta foarte in pripa organizarea si cererea catre prietenii cu care am facut Revelionul a fost "ceva aperitive". Au adus "citeva"... vreo 10 feluri :) Fiind multe, consumul s-a intins pe vreo 3 ore si tot nu le-am "gatat" pe toate. Apoi la friptura lumea era aproape satula, fiecare a consumat cite o portie mica sau chiar jumatate ca nu mai puteau. In alte 2 ore am servit si desertul, desi eu sufar mereu la faza asta pentru ca imi place ca dulcele sa vina imediat dupa felul principal. Asa ca la mine s-a consumat mai putin de jumatate din tot ce s-a pregatit. Normal ca si ieri si azi am mincat tot ca la Revelion. Asta iar nu imi place, dar nici sa arunc mincarea nu vreau.

daca ai sa-l faci, atentie la umplut straturile, trebuie umplut unul da si unul nu, ca altminteri n-ai cum lua feliile.

Aha, am inteles acum despre ce e vorba :) Din panetonne se servesc portii ca sandwich-urile, nu se taie si se pune in farfurie ca tortul, cum imi imaginam eu. Cred ca la o zi de copii (sau de fete si baieti, vorba lui Marco :) ) merge foarte bine, sa se serveasca usor :)

Sunt in graba mare, maine ma intorc la serviciu dupa 4 ani de rasfat cu copiii, dar nu pot sa nu spun mmmm, ce bun trebuie sa fi fost :) La multi ani!
  • Author

Dar unde participa si-si baga nasucul si barbatul meu e imposibil, tot timpul i se pare ca e prea putina mincare

Cre' ca-s frati, cind fac chestii dintr-astea de finger food eu as face exact cite bucati imi trebuie, taman ca sa n-am resturi dar Stefano imi zice mereu: Mai bine sa ramina decit sa n-ajunga, si uite asa mincam 3 zile dupa aia resturile :)

Cind sunt lucruri care se pot congela eu le bag la congelator, asa le am la indemina cind imi trebuie, acum doar cornuletele le-as fi putut congela dar alea au fost cele mai cerute.

Aha, am inteles acum despre ce e vorba :) Din panetonne se servesc portii ca sandwich-urile, nu se taie si se pune in farfurie ca tortul, cum imi imaginam eu. Cred ca la o zi de copii (sau de fete si baieti, vorba lui Marco :) ) merge foarte bine, sa se serveasca usor :)

Exact, ies niste tramezzini.

E o buna idee pentru sarbatorile cu copiii, in anul in care am facut tramezzini la ziua lui Marco s-au terminat imediat, in ideea asta am facut acum panettone-ul asta, doar ca le-a inspirat un pic de teama forma si nu s-au incumetat sa se serveasca :)

Adriana ti-am admirat meniurile de cand le-ai postat dar nu am apucat as scriu pana acum. sunt, ca de obicei, deosebite. dar cel mai mult si mai mult apreciez (cred ca am mai spus-o, dar am sa ma repet mereu :drool: ) cum explici ce si cand ai facut, cum se pot pastra si cat. pe mine ma ajuta foarte mult. si banuiesc ca pe foarte multa lume. in totdeauna ti-am admirat organizarea. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif
  • Author
Multumesc, nici nu stii cit ma bucur ca e de folos ceea ce spun, eu urasc sa ajung cu lucruri de facut in ultimul moment si de aceea incerc sa fac din timp ceea ce se poate face. Cred ca, cu o buna organizare, se pot face multe lucruri frumoase fara sa te stresezi :drool:
  • Author

Ma lipesc aici pentru ca ce am facut e o reciclare a lucrurilor care mi-au ramas.

Salamioarele au ramas aproape intacte asa ca azi le-am mixat in Thermomix.

O parte am folosit-o ca sa fac un sos pentru paste, am copt in putin ulei ceapa rosie, in tigaia cu capac, am adaugat sos de rosii si apoi supa si am lasat la fiert la foc mic vreo 3 ore.

Restul l-am amestecat cu o parte din ceapa, oua, resturile de brinza pe care le-am folosit zilele astea (ricotta, mozzarella, alta brinza puturoasa) si creme fraiche

post-4-12941795114616_thumb.jpg

intre timp am taiat felii subtirele cartofi si i-am pus cu putina sare sa stea intr-o strecuratoare

post-4-12941795491059_thumb.jpg

aveam ambele castroane pline ochi asa ca am varsat in tava mai intii amestecul lichid si inauntru am pus cartofii si am amestecat cit am putut

post-4-12941799524868_thumb.jpg

am pus staniol deasupra si am lasat la copt o ora la 200°C si inca o ora cred descoperita, tava era mare si stratul gros

a iesit o bunatate, umplutura cum s-ar zice a ramas mai pe margini

post-4-12941799177022_thumb.jpg

woaaaw cum arata! o idee foarte buna de reciclare a mezelurilor ! eu le reciclez mereu ducandu-le la mama :angryfire: , sau pe pizza. Dar acum am facut o pizza cu suncile crud-uscate si afumate si nu a iesit buna, a iesit prea sarata. Asa cu creme fraiche si cu cartofiorii se desareaza toata afacerea ...

Nu stiu, in Romania, ce este creme fraiche asta?

• Author

pai aia e problema cu salamurile astea uscate sau cu prosciutto crudo sau speck, ca prin coacere isi scot sarea si totul devine extrem de sarat, de aceea m-am gindit sa ii macin bine pe salamiorii aia, si apoi fata de restul ingredientelor erau in procent mic

creme fraiche ar fi smintina normala romaneasca, care era pe vremuri, eu acum cu toate sortimentele care-s pe piata nu's la curent, cre ca cea pe care voi o numiti acra, desi asta e buna foarte, nu e acra tare, eu apoi o iau pe cea mai putin grasa si si eu si Marco o mincam si pe piine :angryfire:

pai aia e problema cu salamurile astea uscate sau cu prosciutto crudo sau speck, ca prin coacere isi scot sarea si totul devine extrem de sarat, de aceea m-am gindit sa ii macin bine pe salamiorii aia, si apoi fata de restul ingredientelor erau in procent mic

creme fraiche ar fi smintina normala romaneasca, care era pe vremuri, eu acum cu toate sortimentele care-s pe piata nu's la curent, cre ca cea pe care voi o numiti acra, desi asta e buna foarte, nu e acra tare, eu apoi o iau pe cea mai putin grasa si si eu si Marco o mincam si pe piine :floare:

aha, merci! asa ma gandeam si eu la smantana cand ziceam de crem fraiche dar daca si fetele din RO, ii dadeau cu creme fraiche in sus si in jos, ma gandisem ca o fi si la noi ceva special de gatit. Eu iau una buna si grasa 35%, in ciorbita e buna de numa... . Totusi la sosuri vad ca mi se dezlaneaza (desi nu fierb sosul, pun smantana la sfarsit) si nu-mi place cum se comporta. Fetele din RO poate stiu sa.mi spuna mai multe, eu fol toate produsele de la Napolact in ceea ce priveste lapte, smantana, iaurt, kefir, sana, ca mi se pare mie ca sunt mai naturale.

Oricum nota 10 pentru ideea de reciclare, ca toti avem probl cu resturile dupa sarbatori. Arata excelent cu cartofiorii dati pe razatoarea aia...seamana cu tarta cu dovlecei inviziili ai lui Eathaly.

Ai bagat si toba si lebarul? La mine au zacut dupa Craciun (mai mult de o masa sau doua nu putem manca din "porcarii" de astea grele, oricat ar fi de bune) pana au facut mazga si le.am aruncat inainte de revelion, desi nu luasem decat o bucata din fiecare ...dar nah daca nu am avut musafiri....

• Author

Arata excelent cu cartofiorii dati pe razatoarea aia...seamana cu tarta cu dovlecei inviziili ai lui Eathaly.

da, la ea m-am gindit si eu

Ai bagat si toba si lebarul?

n-am bagat decit salamioarele acelea lunguiete macinate in Thermomix

toba n-am avut si lebarul l-am mincat asa cum era ca n-a fost mult