May 11, 201115 yr comment_88417 branzica de vaci o fac eu in casa din lapte la cutie: la o cana de lapte 2 pastile de calciu lactic, sau cateva picaturi de lamaie (cand fierbe laptele), mai lasi cateva minutele pe foc si amesteci ...se separa. Atunci il strecori prin strecuratoare in care pun o compresa sterila.eu nu stiu ce lapte se da, eu am luat BIO la cutie (nu mai stiu dc e UHT, sau doar pasteurizat) ...parca am citit la un mom dat ca se recomanda UHT la bebei... nu mai stiu ... nu am incercat unt inca Report
May 11, 201115 yr Author comment_88454 Nu va pot spune daca a mancat supa sau nu ca tat'su a uitat sa-i dea Am luat azi branzica de vaca , Quark.... Daniella , cum i-o dai? Ca desert? Cu fructe? Oare sa incerc sa-i dau dupa gris cu lapte? Sau la amiaza ii dai? Report
May 11, 201115 yr comment_88466 eu i-am dat la inceput in amestec cu piure de mar, asa imi manca marul mult mai bine apoi i-am dat si cu galbenus de ou, sau in amestec cu putin iaurt ca sa nu fie innecacioasa azi a avut loboda cu carnita (piept de curcan) tu cum faci cu carnea? o fierbi si o congelezi fiarta? ii dai proaspata in fiecare zi? sau o congelezi cruda si o fierbi dupa ce o decongelezi? Report
May 11, 201115 yr Author comment_88488 o fierb , o fac piure si apoi o pun la conji in cutiutze mici. Daniella , cu mar la o masa si atat? fara alte alimente la masa aia? sau ca desert? Report
May 11, 201115 yr comment_88489 o fierb , o fac piure si apoi o pun la conji in cutiutze mici. Daniella , cu mar la o masa si atat? fara alte alimente la masa aia? sau ca desert? da, mic dejun: piure de mar amestecat cu branzica de vaci (facuta din 1 ceasca de lapte...ulterior am trecut la 1 cana) ...am remarcat ca din laptele de capra nu prea se face (lasa f mult zer si iese putintica branzica) sau ii dau dimineata fructe goale si la 1 ora dupa ii dau branzica de vaci cu galbenus de ou Report
May 11, 201115 yr Author comment_88495 ok. Hmmmmmmmmm , sa-i dau in loc de cereale , oare? ca Elena primeste dimineatza cereale cu fructe............ Report
May 11, 201115 yr comment_88498 pana sa introduc branzica de vaci si eu ii dadeam tot fructe cu cereale la mic dejun Report
May 11, 201115 yr comment_88500 am fost sa iau azi fructe si legume bio de la un magazin ...la dracu'n praznic fata de mine si cu nici o sansa de parcare pe o raza de 1 km! frate kg de pere 56 lei, asta inseamna 14 euro, mi se pare enormam luat 5 pere la 11 euro, pana acum ep seara deja au inceput sa se strice aceleasi pere identice ca sortiment si miros le-a luat azi tati din piata cu 1,5 eur/kg kg de morcovi bio 15,6 lei, asta vine cam 4 eur, in timp ce in piata e 1 leu /kg. 3 morcovei micuti 1 eur avea ulei de argan, 176 lei, asta inseaman peste 40 euro, ori eu nu inteleg nik ... ori e japca!nu mai spun ca la pere era pretul afisat gresit (50% mai ieftin, am vazut in masina dupa ce am plecat ... cum era problema de parcare ... ) Am sunat totusi sa interb si mi-au spus ca pretul folosit de mine (la cantar) era de la alt sortiment de pere pe care nu il mai aveau (alt pret la pere nu era la cantar!!!) !!! comert de rahat! Report
May 12, 201115 yr Author comment_88513 am fost sa iau azi fructe si legume bio de la un magazin ...la dracu'n praznic fata de mine si cu nici o sansa de parcare pe o raza de 1 km! frate kg de pere 56 lei, asta inseamna 14 euro, mi se pare enormam luat 5 pere la 11 euro, pana acum ep seara deja au inceput sa se strice aceleasi pere identice ca sortiment si miros le-a luat azi tati din piata cu 1,5 eur/kg kg de morcovi bio 15,6 lei, asta vine cam 4 eur, in timp ce in piata e 1 leu /kg. 3 morcovei micuti 1 eur avea ulei de argan, 176 lei, asta inseaman peste 40 euro, ori eu nu inteleg nik ... ori e japca!nu mai spun ca la pere era pretul afisat gresit (50% mai ieftin, am vazut in masina dupa ce am plecat ... cum era problema de parcare ... ) Am sunat totusi sa interb si mi-au spus ca pretul folosit de mine (la cantar) era de la alt sortiment de pere pe care nu il mai aveau (alt pret la pere nu era la cantar!!!) !!! comert de rahat! uleiul de argan e 10-12 €/ 100 ml aici. Cateodata mai ieftin , daca-l prinzi la ceva oferta. Perele alea sunt ENORM de scumpe. Alea Bio se strica iute , asa era si ´la noi la tzara, asa patzesc si eu cu ele aici ,e normal. S-au stricat la tine pana seara ca or fo fost aiurea transportate. Report
May 12, 201115 yr Author comment_88514 Am uitat sa scriu: eu perele bio le iau cu 3-5 €, depinde de unde le gasesc. Mrcovii: 1,5-2 €. Report
May 12, 201115 yr comment_88533 deci aveam dreptate: sunt niste preturi astronomice! astia au luat-o complet razna profitand de faptul ca nu este oferta bio pe piata!nu chair s-au stricat pana seara, dar au inceput sa se maroneasca pe alocuri. Acolo erau intacte si fiecar invelite intr.o foita de hartie, pe care eu am dat-o jos inaitne sa le cantaresc, ca sa nu o mai platesc si pe aia la 14 eur /kg. Cand am ajuns acasa erau deja luate ... Cred ca trebuia sa le aleg mai necoapte, eu le-am luat pe ale mai galbene!Chestia ca nici macar nu sutn convinsa ca sunt BIO, sau e sarlatanie ... stiti bine cum merg treburile la noi! Report
May 12, 201115 yr Author comment_88650 Daniella , la noi cele BIO sunt marcate , daca se vand impachetate ( in caserola si apoi in celofan , sau doar in plasutza) atunci scrie pe eticheta ca-s bio , daca se vand varsate la kg are fiecare fruct o bulinutza pe care scrie ba BIO , ba ORGANIC...depinde de unde provin. Cel putzin asa le cumpar eu. Nu numai de la Biotheke , asa e si la supermarket. La REWE merg eu la cumparaturi. Report
May 12, 201115 yr Author comment_88652 i-am dat branzica la amiaza , amestecata cu fructe. A fost buna Altceva nici n-a mai mancat ca azi a fost ciufuta ( ca cazut dimineatza ca lumea ) si i-am mai si dat mai devreme de mancare ca m-am zapacit ,ma pregateam sa merg cu ea la innot. Azi seara: bucatzele de branza in kk dar e normal , la fiecare aliment nou. branza cu galbenus vreau sa-i dau si eu dar astept pana poimaine. Daniella , galbenusul fiert bine , bine ,da? cata branza la un galbenus ai pus tu? Report
May 13, 201115 yr comment_88675 Simona ,daca ii dai prima data galbenus ,incepe prima data cu un sfert de galbenus.Noi tot prost stam cu mincatu, in schimb, cintareste 11 kile Report
May 13, 201115 yr comment_88689 Eu am luat de la un magazin naturist, care pretind ca vand numai bio, dar toate fructele si legumele aveau preturi astronomice (banane/porto/mandarine/lamai toate peste 10 eur.Nu aveau eticheta fiecare! naiba sa fie daca mai sunt si sarlatanii la preturile astea ... am zis sa iau pt aia mica ...dar uite ca m-au pacalit si cu pretul ... una era afisat, alta mi.a incasat la casa ...si eu eram pe fuga, nu am vzt! Report
May 13, 201115 yr comment_88690 Mutti asa mi-a spus si mie dr: prima data 1/4, a doua oara 2/4, a 3-a oara 3/4 si a abia a 4-a oara 1 galbenus intreg, fiert fff bine (10 min dupoa ce incepe sa clocoteasca apa) si sa fie oua f proaspete de 2-3 zile. Nu mai mult de 2 galbenusuri /sapt. Fac branza dintr-o ceasca de lapte (cu 1 pastila de calciu lactic) sau o cana de lapte (2 pastile de calciu lactic) depinde cat stii tu ca mananca Elena, ca sa nu ramana ... Asta o amestec eu ori cu fructe ori cu galbenus.Poti sa mai pui galbenusul si in mamaliguta cu branzica. Si in piureul de legume, sau ce iti mai da prin minte ... Report
May 13, 201115 yr Author comment_88693 Mutti asa mi-a spus si mie dr: prima data 1/4, a doua oara 2/4, a 3-a oara 3/4 si a abia a 4-a oara 1 galbenus intreg, fiert fff bine (10 min dupoa ce incepe sa clocoteasca apa) si sa fie oua f proaspete de 2-3 zile. Nu mai mult de 2 galbenusuri /sapt. Fac branza dintr-o ceasca de lapte (cu 1 pastila de calciu lactic) sau o cana de lapte (2 pastile de calciu lactic) depinde cat stii tu ca mananca Elena, ca sa nu ramana ... Asta o amestec eu ori cu fructe ori cu galbenus.Poti sa mai pui galbenusul si in mamaliguta cu branzica. Si in piureul de legume, sau ce iti mai da prin minte ... pai , Elena a mancat ieri vreo 80 de gr dintr-un foc , amestecul cu fructe a fost 130-140 gr , nu mai stiu exact. Eu i-am cumparat Quark BIO ,20% grasime, e cremos. Sissi , tu lui Dennis i-ai luat Quark sau ai facut acasa din lapte ca Daniella? dani , de ce faci acasa? C adoar laptele are aceesi provenientza ca branza.... Report
May 13, 201115 yr Author comment_88694 dani , merci de explicatziile cu galbenusul. Sa-i dau oare azi? chiar daca i-am dat branzica numai de ieri? Report
May 13, 201115 yr comment_88704 Eu brinza de casa o fac cu iaurt, am reteta de pe celalalt forumI-am dat si brinzica facuta de mine,da nu ii place si iam dat si ricotta si topfen in conbinatie cu fructe, nu se omoara dupa brinza, ou sau ficat inca nu i-am dat, aaaa i dat fratesu cozonac si molfaia cu placereMutti lasa fata sa manince piine nu io mai scoate din gura , o sa vezi ca stie sa mestece, numa sa stai linga ea si daca sa ineaca actionezi Report
May 13, 201115 yr comment_88706 Galbenus poti sa-i dai de la 7 luni, nu are legatura cu branzica.I-o fac in casa ca stiu ca e proaspata-proaspata si scursa de mine acusica, ce stiu eu in cutie de cand sta branzica aia de vaci. Apoi se face numaidecat, nu iti iai nici cat ai face un piure. Ambele dr mi.au spus sa fac branzica in casa. De iaurt au zis ca e mai problematic (in lipsa de aparat) si ca pot cumpara, dar de branzica nu au pomenit sa cumpar. daaa... nu se inneaca cu painea, desi pare ca o inghite pe toata cand o baga in gurita, doar o molfaie pana se topeste, mai scoate din ea ...cel mai tare se murdareste pe haine si pe scaunel cand ii dau paine. Eu ii dau si felie intreaga (rau jumatate) sau ditamai coltul ... si nu ii port de grija, nu s-a innecat! Cum ar fi ii place de numa sa o morfoleasca...isi face de lucru, se joaca bucatind-o si scapand-o/luand-o iar in manuta din carut...!! Report
May 13, 201115 yr Author comment_88710 Mai , fata rupe bucata de vreo 2 cm si si-o indeasa in gura!!!!!!!!!! Nu se poate inneca? Cum sa actzionez Sissi? mai concret , bitte ! Ca mi-s asa de nestiutoare! Cum faci branza cu iaurt? Report
May 13, 201115 yr comment_88720 Mutti daca vezi ca se ineaca ii bagi degetul si o scoti, o bati usor pe spate ,ii dai apa sa bea, da eu nu cred ca o sa se inece foarte tare.Lui patrick ii place sa ii faca la fel, sa farimiteasca piinea si cel mai mult ii place sa storseasca fructe sa ii curga zeama printre degete chitaie de fericire , se face ca porcusorul, da nui bai ca il bag la spalat si ii schimb hainutele si gata si daca suntem in parc si se mozoleste, am servetele umede cu mine si il sterg pe minute ,pe fata il sterg cu servetel de hirtie si hainele le schimbam acasa eu is genul de mama care ii lasa sa se desfasoare , daca cel mare vrea sa isi puna nisp in cap sa isi puna,sau sa sara in balti sa sara, ajungem acasa si intra la dus, am tot tmpul cu mine schimburi pt baieti si in masina am si eu un tricou de rezerva, ca mi sa mai intimplat sa ma murdareasca.Daniella, la un litru de lapte pun un pahar de iaurt de 250, cind clocoteste laptele pun iaurtul, mai las citeva clocote si dau deoparte, apoi pun la scurs Report
May 13, 201115 yr comment_88722 Mai , fata rupe bucata de vreo 2 cm si si-o indeasa in gura!!!!!!!!!! Nu se poate inneca? Cum sa actzionez Sissi? mai concret , bitte ! Ca mi-s asa de nestiutoare! Cum faci branza cu iaurt? chair daca o indeasa in gura, apoi o inmoaie cu saliva, nu o taraste pe gat! de ex am incercat sa ii dau si bucatele de carne. nu le-a putut inmuia si le-a tinut in gurita pana i-am dat apa si le-ascos cu apa ... sau i-am bagat degetul in gurita si i le-am scos. La paine, fructe si legume nu e asa ultimele ii dai numai moi, iar painea o inmoaie ea cu saliva. La inceput, primele dati, fii atenta ce face cu bucata aia mare ce zici tu ca o baga in gurita (dar nu i-o mai scoate), apoi o sa vezi ca nu mai tb sa-i porti de grija cu painea ... . Report