April 7, 201115 yr comment_84898 Cati ai curaj sa-i dai mici si cartofi prajiti ca esti la al doilea ... ! Daniella, am facut ochii cat cepele cand vazui scris MICI . Nu i-am dat mici, ci niste cartofi pai mititei. Nu i-as da mici, au tot felul prin ei, mi-ar fi teama. La prima cred ca ai fost mai riguroasa, ceea ce fac si eu. Mai nu stiu sigur cum am fost cu Cati, nu-mi mai amintesc exact, doar ca am mers 'pe mana ei', adica m-am dat dupa ea, m-am ajustat dupa ritmul ei in cam toate. Ceea ce nu prea pot spune ca se intampla cu Cris pentru ca nu mai am nici timp si nici energie. Dar tot asa incerc sa ma tin eu dupa el, dupa ritmul lui. Si copilul asta e un mancau si jumatate. fetei i-am dat sarmale la 8 luni, de pe la 7 luni i-am dat mancare de-a noastra pe unde s-a putut si s-a potrivit. Ea totusi nu era nici prea pofticioasa, nici mancacioasa. Bebe in schimb... ar manca si pietre . Cati a mancat acum cateva zile prima oara in viata ei varza (cu ciolan afumat). A mancat cu palcere, cu paine si cu smantana si a avut gaze doua zile dupa . Report
April 7, 201115 yr comment_84899 Sorry , am intrat sa-mi cer scuze . Am avut o zi proasta la servici si in loc sa-mi vars amarul acolo , am intrat aci cu nervi. Pisoi , scuza tonul , te rog. Stai linistita, te-am scuzat inainte sa te gandesti tu ca ai avut un ton deosebit . Daca nici eu nu inteleg o proaspata mamica, cine sa mai inteleaga? Report
April 7, 201115 yr comment_84950 eu le dadeau in mana biscuiti rusks se numesc aici, sant tari dar cand molfaie se topesc....pe la 8-9 luni paine prajita taiata soldatei...si biscuitii normali sant buni, aia mai maricei ca ei ii tin in gurita si se topesc, nu au putere sa rupa sa se inece hihi, andrei voia piine cu brinza topita, la cuptor . si acu' mai vrea, da' cu sunca deasupra. Report
April 7, 201115 yr Author comment_84956 Vaxile , Elena n-are nici un dinte , cum sa-i dau? Mi-e teama ca se inneaca!!!! Azi i-am dat un biscuite de la HIPP ( sunt FOAAAAAAAAAARTEEEEE dulci) si iute l-a rupt. Mi-e teama ca se inneaca. Rupe cu gingiile.Sunt paranoica? Report
April 7, 201115 yr comment_84958 nu esti paranoica, e normal. stai langa ea cat timp o lasi cu biscuitele si actionezi in caz de ceva. daca sunt dulci ii mai dai? pe mine ma cam seaca dulciurile, eu am folosit si inca folosesc niste biscuiti care doar au tenta de dulce. Report
April 7, 201115 yr Author comment_84960 Nu , nu-i mai dau , am paine prajita d-aia de bebi , o sa-i dau d-aia. Am gustat biscuitele dupa ce l-a molfait ea....astia-s nebuni!!! Mai dulce ca unul d-al nostru! Tare as vrea sa-i fac acasa...dar nu stiu ce am voie sa bag in ei. Unt inca nu.....albus de ou nu..... Faina , ulei si o leaca de zahar? sau ceva piure de fructe? Report
April 7, 201115 yr Author comment_84963 faina, zahar, unt de ce nu? sau ulei, lapte? cam asa. mie mi-a zis dr de unt de la 10 luni..... Report
April 7, 201115 yr comment_84965 aha, daca a zis doctoru - a zis! Eu i-am dat mandrei mele de pe la 7 luni cred. era si inca este unul din alimentele ei preferate. inca nu vorbea decat fo doua cuvinte, da zicea in disperare ut! ut! - adica unt . si acum il mananca pe paine sau gol, al meu face ca trenu cand ma vede ca-i dau gol, dar eu ii dau pentru ca stiu cat e de bun, si eu il mananc gol cand ma apuca Report
April 7, 201115 yr comment_84973 eu nu i-am dat mancare in mana, nu stiam ca trebuie la 7 luni. Nu am ajuns inca la dr pt controlul de 7 luni, doar vineria urmatoare ajung. Nu trebuie sa incepem sa nu mai blenduim, ci sa pasam mai mare cu furculita intai de a-i pune bucatele pe tavita/masuta ei? si bucateleel nu se dau dupa ce ies primii dinti? voi cum bagati copiii in oala adultilor daca este interzisa sarea, zaharul, prajeala, albusul etc ? eu nu as da cartofi prajiti, ca nu mananc nici eu ... Mici nici atat (Au seu de oaie etc) Report
April 7, 201115 yr Author comment_84989 Eu ii pun un praf de sare din cand in cand , de de dr citire . Ca cica de o leaca de sare are nevoie. Asa ca un cartof prajit o data la saptamana , ce rau poate sa-i faca? Pt ca nici nu-l mananca de tot..... Report
April 7, 201115 yr comment_84995 Eu, nu le-am pus sare in mincare nici lui dennis si lui patrick,pina la un an, le-am dat biscuiti , sau piine ,cind gatesc , ciorbe, supe nu pun sare ,isi pune fiecare in farfurie Report
April 8, 201115 yr comment_84999 eu nu i-am dat mancare in mana, nu stiam ca trebuie la 7 luni. Nu am ajuns inca la dr pt controlul de 7 luni, doar vineria urmatoare ajung. Nu trebuie sa incepem sa nu mai blenduim, ci sa pasam mai mare cu furculita intai de a-i pune bucatele pe tavita/masuta ei? si bucateleel nu se dau dupa ce ies primii dinti? voi cum bagati copiii in oala adultilor daca este interzisa sarea, zaharul, prajeala, albusul etc ? eu nu as da cartofi prajiti, ca nu mananc nici eu ... Mici nici atat (Au seu de oaie etc) si daca n-au dintz tu crezi ca ei nu mesteca? ai sa ramii kironita cite lucruri se pot face cu gingiile doar. ah, btw, gingiile alea nu-s ca la mosi/babe. in ele se gasesc deja muguri dentari care cresc si asta da destula ascutime la gingii. eu ii dadeam lu' andrei pulpa de pui fripta si el o aducea la stadiu' de os lucios cind inca n-avea nici un dinte. mdeh, carnivor ca taxu. in legatura cu bagatu' copiilor in uala adultilor, de la un an potz sa-i dai ce minci si tu, minus chestii condimentate/sarate/indulcite in exces (adica daca pe tine te pisca usor la limba, la copil ii ia gura foc). un exemplu: la un an potz sa-i dai carti de la macdonald's, daca iei fiecare cartof si-l freci cu servetelu' pina se duce sarea de pe el. potz sa-i dai si otzir de sundae, dar FARA ciocolata. p-orma ai sa vezi, ei se adapteaza la lumea ta mai repede decit te adaptezi tu la lumea lor. al meu de la 6 luni minca ketchup. Report
April 8, 201115 yr comment_85000 Nu , nu-i mai dau , am paine prajita d-aia de bebi , o sa-i dau d-aia. Am gustat biscuitele dupa ce l-a molfait ea....astia-s nebuni!!! Mai dulce ca unul d-al nostru! Tare as vrea sa-i fac acasa...dar nu stiu ce am voie sa bag in ei. Unt inca nu.....albus de ou nu..... Faina , ulei si o leaca de zahar? sau ceva piure de fructe? ia la copil biscuitz tubulari, d-aia "tare ca piatra iute ca sageata", de la heinz (parca). nu mai stiu cum le zice, io cumpar dupa ambalaj ca tzaranu'. la pariu c-o minca gingiile rau de tot si tre' sa roada ceva. biscuitele ala e calculat in asa fel incit daca s-a rupt o bucata, aia se dizolva rapid in saliva, risc minim de inec Report
April 8, 201115 yr comment_85001 astia sant vaxile, tari beton Rusk se numesc....n-au zahar in ei, se topesc de la saliva lor, ce mai rodeau la ei, cand il scapau din mana era scandal la prima v-am mai zis, ma repet, am facut si eu ca la carte si ce zicea dr era litera de lege. si voi faceti la fel, e normal pana iti dai seama cu ce se mananca toata treaba la a doua, m-am imbolnavit cand avea vreo 5 luni si a inceput efectiv sa fure mancarea din farfurie de la tati si Ada!. avea 6 luni, mi-era rau de nu puteam sta in picioare, nu am putut sta dupa curul ei sa-i introduc alimentele unul cate unul. supa, piure de cartof si legume, cartof 'prajit' la cuptor faceam atunci - asa fac si acum, paine (coaja mai mult), pui, etc...manca de rupea. ma durea sufletul dar, cand am vazut ca ea manca orice m-am bucurat.prostia (lui mai mult nu a mea)e ca nu i-a dat fructe deloc( a trebuit sa le gateasca el o perioada), nici macar suc sa-i faca. nu mananca nici la ora asta (are 3 ani) nici un fruct!!!!!!!pepene rosu, 2-3 muscaturi, nimic altceva. el nu mananca decat mere si, daca a refuzat copila, a lasat-o in pace si rau a facut. ada mananca toate fructele posibile. Sara, legume crude sau gatite, branza, cascaval - nu mai scriu ca mananca orice ii dai, sau cel putin incearca.Ada, mofturoasa frate. nu dovleac, nu varza, nu rosii(decat pe pizza ca si cascavalul), nu supe, nu friptura, lista e lunga. dar, am invatat sa le ascund in mancare si asa i le dau. a mancat si vinete ascunse in lasagna si n-a stiut eu nu le refuz nimic aproape, sa guste sa nu creada ca e cine stie ce. nu le dau cola - pepsi(au gustst si stiu ca nu e voie, sta sticla in frigi si n-o ating), cartofi prajiti din cand in cand cumparati( le fac la cuptor acasa), mananca iute amandoua daca fac curry sau phad thay sau singapore noodles sau mai stiu eu, sara mananca alune de toate felurile ada nici sa nu le vada, sara masline - ada pas. etc m-am intins ca o placinta tiganeasca aici , scuze mai scriu si eu din experienta mea, poate ajuta, desi fiecare copil e diferit. Simona, sa vezi ce te composteaza Elena cu gingii doar. zici ca nu-i adevarat Report
April 8, 201115 yr comment_85005 astia sant vaxile, tari beton Rusk se numesc....n-au zahar in ei, se topesc de la saliva lor, ce mai rodeau la ei, cand il scapau din mana era scandal la prima v-am mai zis, ma repet, am facut si eu ca la carte si ce zicea dr era litera de lege. si voi faceti la fel, e normal pana iti dai seama cu ce se mananca toata treaba la a doua, m-am imbolnavit cand avea vreo 5 luni si a inceput efectiv sa fure mancarea din farfurie de la tati si Ada!. avea 6 luni, mi-era rau de nu puteam sta in picioare, nu am putut sta dupa curul ei sa-i introduc alimentele unul cate unul. supa, piure de cartof si legume, cartof 'prajit' la cuptor faceam atunci - asa fac si acum, paine (coaja mai mult), pui, etc...manca de rupea. ma durea sufletul dar, cand am vazut ca ea manca orice m-am bucurat.prostia (lui mai mult nu a mea)e ca nu i-a dat fructe deloc( a trebuit sa le gateasca el o perioada), nici macar suc sa-i faca. nu mananca nici la ora asta (are 3 ani) nici un fruct!!!!!!!pepene rosu, 2-3 muscaturi, nimic altceva. el nu mananca decat mere si, daca a refuzat copila, a lasat-o in pace si rau a facut. ada mananca toate fructele posibile. Sara, legume crude sau gatite, branza, cascaval - nu mai scriu ca mananca orice ii dai, sau cel putin incearca.Ada, mofturoasa frate. nu dovleac, nu varza, nu rosii(decat pe pizza ca si cascavalul), nu supe, nu friptura, lista e lunga. dar, am invatat sa le ascund in mancare si asa i le dau. a mancat si vinete ascunse in lasagna si n-a stiut eu nu le refuz nimic aproape, sa guste sa nu creada ca e cine stie ce. nu le dau cola - pepsi(au gustst si stiu ca nu e voie, sta sticla in frigi si n-o ating), cartofi prajiti din cand in cand cumparati( le fac la cuptor acasa), mananca iute amandoua daca fac curry sau phad thay sau singapore noodles sau mai stiu eu, sara mananca alune de toate felurile ada nici sa nu le vada, sara masline - ada pas. etc m-am intins ca o placinta tiganeasca aici , scuze mai scriu si eu din experienta mea, poate ajuta, desi fiecare copil e diferit. Simona, sa vezi ce te composteaza Elena cu gingii doar. zici ca nu-i adevarat aaa, clar! daca-i lasi aia mici fura din farfurie de la aia mari. la ai mei nici nu tre' sa fure, ca ala mare ii da el, daca-l vede p-ala mic ca cere. Report
April 8, 201115 yr comment_85009 oare biscuitii astia Rusk se gasesc si la noi , adica De A?Angel bine faci ca ne povestesti di expierentele tale si oricne e bine venit sa ne povesteasca .Al meu sot ia dat lui dennis ceapa si usturoi de pe la 7 luni si abia acuma mi-a spus cind l-am prins ,il initiaza si pe fisu al mic Dennis imi cere sa ii fac sandvisch cu ceapa si brinza sau numa cu ceapa, cit a fost mai mic minca de toate, acum daca nu ii place culoarea nu se atinge ,Cola sau pepsi nu bea, stie ca e bautura lui papa, in schimb e inebunit dupa sprite. Report
April 8, 201115 yr comment_85010 Sissi, aici primul biscuite care se da la copiii e Plasmon, exista cel de la 4 luni incolo, cu sau fara gluten, sunt cei care se topesc in lapte in biberon. Nu se gaseste Plasmon la voi?Uite, pe cel de la 6 luni in sus e scris si ca i se poate da singur de mincathttp://www.plasmon.it/i-nostri-prodotti/dal-6-mese/biscotti/biscotto Report
April 8, 201115 yr comment_85020 Aici nu se gaseste acest tip de biscuiti, la noi pt bebe sunt de la hipp si milupa si contin zahar, dai ii mai dau asa cite unu sau ii fac cu fructe. Report
April 8, 201115 yr comment_85025 Zwieback asta da gogu despre germania ca s-ar gasi uite o reteta sa faceti acasa. nu au ou in astea si din experienta spun ca sant bune1 cup flour 1 cup dry infant rice cereal with bananas (or other flavored or unflavored infant cereal) 3 tablespoons cooking oil ice water Directions: Preheat oven 425F Mix flour and cereal. Gradually stir in oil. Mix a little ice water at a time (start with 1/4 cup) until dough begins to form a ball and pull away from the bowl. Roll out on a floured surface and cut into thick tubes. Bake on an ungreased cookie sheet 10-12 min. or until lightly brown. Cool completely. Store in an airtight container. (you may want to try 1/2 plain and 1/2 flavored baby cereal as the taste when using full flavored baby cereal is very strong.) Report
April 8, 201115 yr comment_85030 Angel sarumina pt reteta , zwieback, nu-i problema ca se gaseste peste tot Report
April 8, 201115 yr comment_85032 si daca n-au dintz tu crezi ca ei nu mesteca? ai sa ramii kironita cite lucruri se pot face cu gingiile doar. ah, btw, gingiile alea nu-s ca la mosi/babe. in ele se gasesc deja muguri dentari care cresc si asta da destula ascutime la gingii. eu ii dadeam lu' andrei pulpa de pui fripta si el o aducea la stadiu' de os lucios cind inca n-avea nici un dinte. mdeh, carnivor ca taxu. in legatura cu bagatu' copiilor in uala adultilor, de la un an potz sa-i dai ce minci si tu, minus chestii condimentate/sarate/indulcite in exces (adica daca pe tine te pisca usor la limba, la copil ii ia gura foc). un exemplu: la un an potz sa-i dai carti de la macdonald's, daca iei fiecare cartof si-l freci cu servetelu' pina se duce sarea de pe el. potz sa-i dai si otzir de sundae, dar FARA ciocolata. p-orma ai sa vezi, ei se adapteaza la lumea ta mai repede decit te adaptezi tu la lumea lor. al meu de la 6 luni minca ketchup. de la un an mi se pare ok sa-l muti la oala comuna, pentru ca se ridica cea mai mare parte din restrictii: sare, zahar, albus, maj alimentelor alergene ...Personal nu mananc fast food, asa ca nu as da nici intr-un caz bebelusului McDonalds, dar fiecare diversifica bebelusul cum considera mai potrivit cu stilul casei si al copilului, dar nu as incalca niste principii alimentare de baza: fara prajeli in primul an de exemplu.in ceea ce priveste pulpa de pui, ma tem sa nu se desprinda o bucata de carnita sa-i alunece pe gat si sa se inece bebelusul . Poate ca sunt exagerata, o sa intreb si dr. despre ce se poate da in manuta. Bea cam de 1-2 saptamani a inceput sa devina atenta la ceea ce mancam noi, dar nu intinde manutele sa apuce. In schimb cand vede castronelul si lingurita ei intinde mainile, trage de ele, baga mainile in ele si suge degetul ... ceea ce face frecvent (suge degetul cand ii e somn, cand ii e foame, cand se enerveaza, cand e obosita, cand e plictisita etc...). Intre timp am intrebat stomatoloaga mea, care mi-a spus ca cel mai bun si sanatos pt dantura copiilor e morcovul: bucata mare sa nu-i poata scapa pe gat si sa nu poata sa muste din el prea usor. Asa ca as da prin piata sa iau niste morcovi, dar aia mari au chimicale fuck! scuzati expresia ...mi-a scapat! Report
April 9, 201115 yr comment_85058 si daca n-au dintz tu crezi ca ei nu mesteca? ai sa ramii kironita cite lucruri se pot face cu gingiile doar. ah, btw, gingiile alea nu-s ca la mosi/babe. in ele se gasesc deja muguri dentari care cresc si asta da destula ascutime la gingii. eu ii dadeam lu' andrei pulpa de pui fripta si el o aducea la stadiu' de os lucios cind inca n-avea nici un dinte. mdeh, carnivor ca taxu. in legatura cu bagatu' copiilor in uala adultilor, de la un an potz sa-i dai ce minci si tu, minus chestii condimentate/sarate/indulcite in exces (adica daca pe tine te pisca usor la limba, la copil ii ia gura foc). un exemplu: la un an potz sa-i dai carti de la macdonald's, daca iei fiecare cartof si-l freci cu servetelu' pina se duce sarea de pe el. potz sa-i dai si otzir de sundae, dar FARA ciocolata. p-orma ai sa vezi, ei se adapteaza la lumea ta mai repede decit te adaptezi tu la lumea lor. al meu de la 6 luni minca ketchup. de la un an mi se pare ok sa-l muti la oala comuna, pentru ca se ridica cea mai mare parte din restrictii: sare, zahar, albus, maj alimentelor alergene ...Personal nu mananc fast food, asa ca nu as da nici intr-un caz bebelusului McDonalds, dar fiecare diversifica bebelusul cum considera mai potrivit cu stilul casei si al copilului, dar nu as incalca niste principii alimentare de baza: fara prajeli in primul an de exemplu.in ceea ce priveste pulpa de pui, ma tem sa nu se desprinda o bucata de carnita sa-i alunece pe gat si sa se inece bebelusul . Poate ca sunt exagerata, o sa intreb si dr. despre ce se poate da in manuta. Bea cam de 1-2 saptamani a inceput sa devina atenta la ceea ce mancam noi, dar nu intinde manutele sa apuce. In schimb cand vede castronelul si lingurita ei intinde mainile, trage de ele, baga mainile in ele si suge degetul ... ceea ce face frecvent (suge degetul cand ii e somn, cand ii e foame, cand se enerveaza, cand e obosita, cand e plictisita etc...). Intre timp am intrebat stomatoloaga mea, care mi-a spus ca cel mai bun si sanatos pt dantura copiilor e morcovul: bucata mare sa nu-i poata scapa pe gat si sa nu poata sa muste din el prea usor. Asa ca as da prin piata sa iau niste morcovi, dar aia mari au chimicale fuck! scuzati expresia ...mi-a scapat! mai!! ce frica? lasa copila sa ince, sa lerge, sa se catzare. o sa cada, o sa faca vinataie, julitura. well, asta e, durerea e parte din noi Report
April 9, 201115 yr comment_85059 aseara aveam noi ciuperci gratinate cu mozzarellai.am dat bucatele mici cat o boaba de pipar din mozzarella aia coapta. Le-a mestecat, ... a mai inghitit din ele ... Acum am pus sa-i fac pilaf din orez integral si legume taiate cuburi. Sa vedem daca am curaj a i-l servi. ... asa neblenduit ... Poate se ineaca bebelusa! Report