Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amintiri de Craciun

Featured Replies

Nu e chiar de astazi,e de la Craciun bucuria mea,dar de fapt de fiecare data cand vad pozele urmatoare ma inveselesc :thumleft: A fost o mare surpriza pentru mine,sa vad ca sora mea mai mica inca mai pastreaza globurile pt pom de cand eram noi mici.A fost o mare bucurie :floare:

post-59-12948721045443_thumb.jpg

post-59-12948721133512_thumb.jpg

post-59-12948721215317_thumb.jpg

post-59-12948721319687_thumb.jpg

post-59-12948721407279_thumb.jpg

post-59-1294872151737_thumb.jpg

post-59-12948721618519_thumb.jpg

post-59-1294872171652_thumb.jpg

Are multe podoabe noi,dar astea vechi parca au fost cele mei cele,cele mai valoroase si sper sa le mai vad si la Craciunul viitor :albino:

Au ramas chiar cu aceeasi ata batuta de vreme,dar tot frumoase sunt!

Vaii Petu' ce-mi place,ce-mi place :appl: ...Subiectul asta Geany scrie pe el in clar ;) ,ia sa va plictisesc la povesti...Tata pana a se casatori cu mama la 20 de ani nu mai avusese brad,bunica a trecut prin multe nevoi si greutati saracuta si au indurit-o asa,devenise o fire mai practica,asa ca brad i se parea ceva ca o risipa fara rost,nu-i mai vedea farmecul,mama in schimb avusese brazi si cum la toti din familie dealtfel ne place,adoram craciunul,l-a luat pe tata frumusel de manuta si l-a dus la fostul magazin ''punguta''(punguta cu 2 bani)din oras,si a cumparat cele mai frumoase globuri de le-a gasit si o instalatie,superba la vremea aceea,cu stelute(nuferi)cu beculete inauntru,tata a modificat-o si i-a pus shtarter sa clipeasca,si aia a fost instalatia copilariei noastre,inainte de craciun tata mereu bijutera la ea ca se mai ardea cate un bec(dealea mici de lanterna de pe vremuri).Cand a vazut tata minunea de brad,a ramas vrajit si nu i-a trecut nici acum la 58 de ani,alege bradul cu mare grija sa fie cel mai mandru si mai frumos,il face cu mama in ajun(desi noi suntem pe la cashile noastre)si apoi in fiecare seara ii place sa stea in pat si sa-l priveasca nu se mai satura.Asa ca normal ca mi s-a mostenit si mie,sor-mea nu in schimb,ca ea e o fire mai serioasa si mai practica,nu-i cazuta-n cap asa ca mine :notworthy:

Cand eram copile(da mai capre asa pe la 10 ani ,cam asa aveam eu)ne fugaream prin sufragerie in jurul mesei(spre disperarea vecinilor de desupt ca dupaiam si ei oameni batrani,na'...si a mamei ca sa nu agatam bradul),si bradul avea un suport vechi de fier facut in uzina cu picioarele incarligate,nu mai era f. stabil si ori nu a fost centrat bine nici bradul,chestia e ca a cazut cat ai mei erau la serviciu si mare parte din globurile copilariei mele s-au spart atunci in acel an,mama m-a motzait bine pe mine ca eu eram mereu capul rautatilor,degeaba i-am zis eu ca nici nu l-am atins,eram f. suparata ca simteam eu ca mi se facuse o mare,mare nedreptate ,si a venit revelionul,eram cu totii in bucatarie ca era inca devreme,mama pregatea bunatati era si matusa se statea la cioace,in sufragerie nu era nimeni,si a cazut din nou bradul singur...Atunci a vazut mama ca nu avusesem eu nici o vina,tii ce satisfactie am avut atunci,bineinteles ca a incasat-o tata in cazul asta ca trebuia gasit un vinovat si a cazut pe el ca nu a centrat bine bradul sau ca de ce nu l-a ancorat ;)

Suportul a fost mai apoi schimbat iar brazii din familia noastra mereu ancorati(legati de teava de la calorifer),oricum mare parte a globurilor s-au spart atunci dar cateva care au rezistat le pretuesc si eu la fel de mult ca Petunela,iata cateva dintre ele...

O ciupercuta,ador ornamentele forme...

post-405-1294901752053_thumb.jpg

Un catel(aveam si puisor)...

post-405-12949017587054_thumb.jpg

Un copil...

post-405-12949017880849_thumb.jpg

Un conulet rosu...

post-405-12949018069515_thumb.jpg

Saniuta asta e una facuta de unchiul meu la traforaj si vopsita doar cu alb,le-a dat la toata familia,cand eu am mai crescut am pictat una (inca de pe atunci ma dadea talentul afara din casa)le-a placut tuturor atat de mult ca au adus toti saniutele la mine la pictat,am si eu una ,ia' e pictata de mua...

post-405-12949017656944_thumb.jpg

Un cosulet cumparat de mama de la o doamna din uzina ce le facea f. frumos(nu mai e acum printre noi...)

post-405-12949017982924_thumb.jpg

In fiecare an mi-am propus sa cumpar si eu cu bubuletul globuri noi,forme de care sa-si aminteasca si el in timp,dar anul asta nu stiu cum s-a facut ca nu am mai cumparat...Dar cineva acolo sus ma iubeste,o amintire f. frumoasa de neuitat ce ne va incanta mereu craciunul,iata o stea de la alta stea,Stelina ;)

post-405-1294901779937_thumb.jpg

Ce pot sa mai spun inainte de craciun faceam lantisoare de pus in pom si cosulete,inveleam nuci in poleiala sa mai facem globulete sau conulete,goleam din pom spre disperarea mamei bomboanele dar le lasam acolo cu cate un dop de pluta inauntru invelite cu mare grija in poleiala sa nu se vada ca au fost atinse,abea la desfacutul pomului vedea mama atentatul dar ne ramanea ciocolata cea din vf. sa ne consolam ;)

Nici sotul meu nu era mare fan brad de craciun(pt. el era = o creanga cu 2 globuri si bomboane)acum s-a schimbat si el alege cel mai mandru brad(e in competitie cu tata)ii vaneaza cate o sapt. de cand apar pe piata pana alege unul... =))

• Author

Si noi avem si conulet ca al tau(ca ala rosu),dar vad ca nu mai gasesc pozica cu el;am gasit in schimb un alt con(din astea mai avem si roz si aurii ,parca)

post-59-12949058367895_thumb.jpg

Noi am avut tot timpul brad,nu tin minte nici un Craciun fara.Tin minte ca si cand nu am mai fost noi acasa,ci eram deja la oras la scoala,la liceu,tot cumpara tata brad.Si aveam tot asa un suport din metal,cu trei picioare ondulate in afara,cumva.

Ciupercuta am avut un pic diferita de a ta,dar a fost sparta in cutie,deci de anul asta nu va mai fi pe brad.Palaria era rosie cu buline aurii,iar piciorul auriu.

Instalatia cu nuferi am avut-o,cred ca era mare moda atunci;era foarte veche.La noi era mama mesterul care punea startere la instalatii sa clipoceasca si le bibilea anual,si schimba becuri.

Ah,ce vremuri frumoase :notworthy:

Daddaaada!!!Am si eu conulet deala si ciupercuta aurie e la mama si aricei dinaia din conulete de staniol ca a tai aveam(ca nu i-am luat chiar toate gloabele' am impartit asa,ce noroc pe mine ca sorica' nu a vrut :notworthy: )Nici eu nu am avut an fara brad.In dorul instalatiei cu nuferii aia veche am gasit acum ceva timp una ce mi s-a parut mie ca aduce cumva(desi stelutele sunt transparente si au led)ce bucurie pe mine si pe tata,am luat 2 era f. faina in cutie,pe o alta suprafata de carton ieseau la vedere doar stelutele clipind multe si frumoase,desfacand acasa tzeapa,avea firul super scurt ele erau una langa alta nici un metru nu avea,cat au bibilit sotul si tata cu letconul sa inadeasca fir,eu eram super suparata ca sotul a dat dupa banda izolir urata si s-a dus de mi-a luat una verde,cat a umblat ca nu gasea,ce sa-ti mai spun''istoria-i mare''...

Ia ca se vede instalatia inadita cu izolir vernil in prima poza aia cu ciupercuta si in aia cu copilul se vede... ;)

Tii!! ce ma bucur sa mai vad asa o persoana romanticoasa ca mine...Petu' :appl:

Iaca bradul de anul asta,in tuata splenduarea''lui...

post-405-12949084687717_thumb.jpg

post-405-12949084769531_thumb.jpg

Cu instalatiile(+nuferii)...

post-405-12949084852188_thumb.jpg

Si gata...

post-405-12949084923117_thumb.jpg

Eu nu cred ca asi fi niciodata genul sa-mi fac bradul cu ornamente doar rosu sau in 2 culori,sau artificial alb,sau cu vf. in jos :notworthy: ,sunt f. sic si moderni ,imi place sa-i admir in vitrine sau la altii,dar acasa sa ma astepte bradutul meu cald plin de amintiri calde...

Mai sunt ecologistii care spre protectia mediului huiduie risipa de brazi pt. craciun si indeamna la brazi artificiali,au si ei dreptatea lor,dar pt. faptul ca s-a ajuns la aceasta stare de lucruri sunt de vina politicieni corupti,oameni de afaceri si alte persoane dubioase care au defrisat fara rusine,facand gatere peste gatere,sa vanda cherestea si mobila la export.Eu nu am de gand sa ma simt vinovata pt. bradutul meu de craciun,bunicii si strabunicii nostri asa ne-au lasat datina ei au facut brad si s-au incalzit cu lemne,dintodeauna,dar respectau padurea nu-si bateau joc,de unde si vb, :''codru-i frate cu romanul'',am platit si rasplatit acest bradut sotul a dat 600.000 vechi(60 de roni)extrem de scump pt. bugetul nostru,mama a dat 900.000,din care tata stie ca a costat doar 500.000(mama a facut tranzactia tata doar l-a dus acasa),am vazut ca urmaresc oamenii nevoiasi brazii de numa si se roaga sa li-l dai lor sa-l puna pe foc,asa ca v-a incalzi si o familie sarmana mai apoi,eu asa vad lucrurile...

• Author

Ceeeee-mi place ultima poza :)

Da,nici eu nu ma simt vinovata pt bradutul din fiecare an.Am avut intr-un an brad artificial.E frumos,e perfect,dar e artificial.Atunci eram numai eu cu barbatu-meu,Patrick era in burta,asa ca am zis ca e ok pentru noi.

Eu am vrut anul asta sa fac bradul cu nuante de mov-lila-auriu-argintiu,dar uite ca n-am avut ocazia.Mi-am luat toate cele si acolo au ramas;le pun la anul. :pupic:

Ceeeee-mi place ultima poza :)

Da,nici eu nu ma simt vinovata pt bradutul din fiecare an.Am avut intr-un an brad artificial.E frumos,e perfect,dar e artificial.Atunci eram numai eu cu barbatu-meu,Patrick era in burta,asa ca am zis ca e ok pentru noi.

Eu am vrut anul asta sa fac bradul cu nuante de mov-lila-auriu-argintiu,dar uite ca n-am avut ocazia.Mi-am luat toate cele si acolo au ramas;le pun la anul. :pupic:

Cred ca va fi tare dragut bradutul tau la anul,poate mai schimbam poze..Bine al meu va fi relativ la fel,dar asa de discutie... :)

:) fetele romantice!

cum e mai Geany bradul cu varful in jos :) ? P-asta chiar nu l-am vazut B)

Draga mea am auzit si eu la tv. cica e ultima fitza,m-am crucit si eu... :pupic:

L-am vazut pe ala ceruit facut de Botezatu! Mi-a placut.

Si eu ma inscriu la amatoare de brad natural, desi parca nu mai miros asa tare ca pe vremuri, desi am luat romanesc. Mi se pare mie?

Al meu miroase inca si acum ,mai ales cand aerisesc si prinde el aer rece,apoi inchid usa de la balcon si incepe sa miroase si mai tare...Ador cand trec prin camera si simt parfumul ala de padure... :pupic:

Ia' un brad cu vf. in jos pe net sunt o caruta...

post-405-12949171682944_thumb.jpg

• Author

L-am vazut pe ala ceruit facut de Botezatu! Mi-a placut.

Si eu ma inscriu la amatoare de brad natural, desi parca nu mai miros asa tare ca pe vremuri, desi am luat romanesc. Mi se pare mie?

Noi am avut acuma unul mai chelios,dar mirosea tare fain.Asa de dulce a fost Patrick ca s-a murdarit de rasina si nu i se ducea si nu stia ce e :pupic:

(La mine nu se vede video,zice ca nu e valabil pt tara asta :) )

• Author

La mine de vede video... :pupic:

Reaooo,zi-mi si mie ce e?Canta-mi ceva si mie :)

S-a intors si bradul cu susu-n jos! :)

Daa toate s-au intors cu fundul in sus,dar si bradul nene'?! N-am vazut ce le mai trece unora prin cap!!!... :tongue3:

Pe mine ma ia cu ameteala cand ma uit,imi tot aplec ,capul intr-o parte si incerc sa-l privesc invers,dar ametesc zau ashea :) ... :)

Frumos topic, am si eu la mama niste globuri care au peste 60 de ani, daca ma ingaduiti o sa le pozez si le pun aici! au fost ale mamei si matusei cand erau mici!
  • Author

Frumos topic, am si eu la mama niste globuri care au peste 60 de ani, daca ma ingaduiti o sa le pozez si le pun aici! au fost ale mamei si matusei cand erau mici!

Eu abia astept sa le vad :scratch:

Wow,60 de ani :scratch:

• 4 years later...

Are cineva idee, s-or mai gasi pe undeva instalatii de astea? Sau, cel putin, similare?

Bunica avea, pe vremuri.... dar, din varii motive s-a ales praful de acea instalatie. Am cautat ceva asemanator, dar n-am gasit nimic, nici in tara, nici in afara. :crying:

post-46-1446051758614_thumb.jpg