Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piept de rata cu basmati & shiitake

Featured Replies

[b]

2 fileuri piept de rata,cu piele
2 portii orez basmati
1 lingura unt
2 mîini ciuperci shiitake,feliate
1 lingura ulei de arahide
1 lingura sos de soia
1 vf. cutit scortisoara
sare,piper

Am folosit un orez natural din Himalaya,pe care l-am fiert dupa indicatiile de pe saculet.

1 ceasca orez la 2 cesti apa + 1 lingura unt si 1/2 lingurita sare,se lasa la fiert pe foc moderat aproximativ 40 minute.

[center]

post-5-12977003594584_thumb.jpg

post-5-12977003711615_thumb.jpg[/center]

Ciupercile feliate le-am "tras" 2 minute într-o lingura de ulei de arahide si le-am condimentat cu un strop de sos de soia si foarte putina scortisoara,dupa care le-am amesteact cu orezul fiert.Am pastrat la cald pîna am facut fileurile.

[center]Fileurile (de rata crescuta în mediu natural :floare: ),

post-5-12977004154141_thumb.jpg[/center]

le-am sarat bine pe ambele parti si le-am piperat.Am încins tigaia,am pus o lingura ulei de arahide,asa cît sa fie tigaia unsa,apoi am asezat fileurile pe partea cu piele si le-am prajit 5 minute la foc iute.Le-am întors si le-am mai lasat înca 2 minute la prajit pe partea de carne,dupa care am dat tigaia în cuptorul preîncalzt la 200°C timp de 10 minute.Aveti grija sa folositi o tigaie de tabla,fier,otel/termorezistenta,sau una cu coada detasabila/sau fara coada.

Dupa ce am scos tigaia din cuptor,am acoperit bucatile de piept si le-am lasat la odihna 5 minute.

[center]Am feliat pieptul si l-am servit cu orez.

post-5-12977010332172_thumb.jpg

[/center]

Daca nu va place pieptul rozaliu,înca 2 minute la cuptor rezolva problema.

Dar nu lasati mai mult,pentru ca se întareste.

Timpii de prajit+coacere sînt valabili pentru 2 fileuri proaspete în jur de 300 g/pro bucata.[/b]

Mai , voi ma inebuniti cu pieptul de rata si eu nu gasesc pe nicaieri.

Ca de obicei Maya , arata minunat .

Maya! Vaii shalele mele... :floare: ,mac-mac-ul ca mac-macul (stiu ca-i place iubitului tau si azi e si Valentine's day :floare: ),orezul ala cu shiitake (YYYIIIiiiaaaa !!!! hhaa :floare: ...,hi hi hi! :floare: nush de ce da' pe mine ma duce cu gandul la karatzi...)m-a terminat...Pfuaii!!! Cum poate sa arate...

Splendida reteta, excelenta in prezentare si in reusita!

1 ceasca de orez crud la cate persoane folosesti?

Inlocuirea uleiului de arahide cu maslinos o avea un efect negativ?

Imi place mult ca ai folosit atatea ingrediente naturale :floare:

• Author

Maya! Vaii shalele mele... :floare: ,mac-mac-ul ca mac-macul (stiu ca-i place iubitului tau si azi e si Valentine's day ;) ),orezul ala cu shiitake (YYYIIIiiiaaaa !!!! hhaa :floare: ...,hi hi hi! :floare: nush de ce da' pe mine ma duce cu gandul la karatzi...)m-a terminat...Pfuaii!!! Cum poate sa arate...

Da,mac-macul i-a placut Valentinului meu :drool:

Spre surprinderea mea însa,desi ei îi pregatisem altceva,a savurat si Denise piept de rata asa rozaliu!

A apucat-o pofta,si a zis ca probeaza din farfuria mea,dar cu ochii închisi.Dupa prima înghititura i-a deschis,si a spus ca daca stia ce moale si gustos este asa rozaliu,proba mai dedemult!Noroc ca bucatile de piept au fost mari :floare:

• Author

Splendida reteta, excelenta in prezentare si in reusita!

1 ceasca de orez crud la cate persoane folosesti?

Inlocuirea uleiului de arahide cu maslinos o avea un efect negativ?

Imi place mult ca ai folosit atatea ingrediente naturale :floare:

Merci,Daniela :floare:

O ceasca de cafea la 2 persoane.Deci nu e vorba de o cana de ceai :floare:

Nu stiu acum pe loc cîte grame intra în ceasca cu care am masurat eu,si mi-e lene sa ma deplasez acum sa masor,dar masor,si îti spun :floare:

Oricum,tre sa stii ca orezul ca se umfla x 3

Deci egal cu ce ceasca masori,îi stii volumul.Aia înseamna ca dupa fiert ai cam 3 cesti..asa te poti orienta cam ce volum de orez vrei sa aibe portia ta :drool:

Da,mac-macul i-a placut Valentinului meu :floare:

Spre surprinderea mea însa,desi ei îi pregatisem altceva,a savurat si Denise piept de rata asa rozaliu!

A apucat-o pofta,si a zis ca probeaza din farfuria mea,dar cu ochii închisi.Dupa prima înghititura i-a deschis,si a spus ca daca stia ce moale si gustos este asa rozaliu,proba mai dedemult!Noroc ca bucatile de piept au fost mari :floare:

Cred ca atunci cand am facut eu Mac-Macul asa l-am lasat prea mult in cuptor si a devenit cam tare... Nu mi-am dat seama ca daca e prea facut se intareste :floare:

Oricum arata super bine :floare: Ce e nou de altfel?

Eu nu mai pun deloc grasime in tigaie pentru ca oricum el lasa enorm de multa, vad insa ca al tau are pielea mai subtirica decit cele pe care le-am gasit eu. Citeodata e asa de groasa ca nici nu suport sa o vad si o scot inainte de a-l felia. Tu l-ai facut exact pe gustul meu, asa l-as minca si eu, roz cum i-l fac lui Stefano il maninc si eu ca Denise, adica cu ochii inchisi :biggrin: Marco din fericire n-are probleme dintr-astea :)

Maya, arata tare bine ,dar intrebarea mea e de unde ai luat orezul?cat are un saculet?Cum eu in ultimul timp pap numai orez natur,asta de himalaya imi face cu ochiul.

Apropo de Himalaya am vazut zilele trecute la Real sare de Himalaya neagra,dar am fost asa in dubii de a lua, ai probat vreodata?

• Author

Cred ca atunci cand am facut eu Mac-Macul asa l-am lasat prea mult in cuptor si a devenit cam tare... Nu mi-am dat seama ca daca e prea facut se intareste :lol:

Oricum arata super bine :pupic: Ce e nou de altfel?

Da,daca nu vrei rozaliu,si depasesti "punctul" de coacere,devine mai tare...dar daca îi prinzi punctul ca aici,deci 2-3 minute de cuptor în plus,atunci nu mai e medium,dar nici "trecut".Este înca moale.

:floare:

• Author

Eu nu mai pun deloc grasime in tigaie pentru ca oricum el lasa enorm de multa, vad insa ca al tau are pielea mai subtirica decit cele pe care le-am gasit eu. Citeodata e asa de groasa ca nici nu suport sa o vad si o scot inainte de a-l felia. Tu l-ai facut exact pe gustul meu, asa l-as minca si eu, roz cum i-l fac lui Stefano il maninc si eu ca Denise, adica cu ochii inchisi :floare: Marco din fericire n-are probleme dintr-astea :pupic:

Adriana,eu întind o lingura de ceva,deci cît sa ung tigaia,pentru ca mi se parea aroma mai buna.

Fileurile care le-am folosit sint de rata zburatoare(Canard de Barbarie/Moschusente)crescuta în mediu natural.Eu cred ca mama le zicea rate mute/o specie de rate mute,ca or fi mai multe feluri...Si noi am crescut asa ceva prin ograda(ma refer acasa la mama).Ratele astea nu au asa multa grasime ci mai multa musculatura :-* ,carnea e mai slaba,mai rosie cu o usoara tenta liliachie/salbatica.

Dupa ce a gustat,Denise a mîncat cu ochii deschisi...si a zis ca o sa mai manînce :lol:

• Author

Maya, arata tare bine ,dar intrebarea mea e de unde ai luat orezul?cat are un saculet?Cum eu in ultimul timp pap numai orez natur,asta de himalaya imi face cu ochiul.

Apropo de Himalaya am vazut zilele trecute la Real sare de Himalaya neagra,dar am fost asa in dubii de a lua, ai probat vreodata?

Orezul l-am luat din Austria.Saculetul are 1 kg.Acum stau si ma gîndesc daca din Merkur... :floare:

Îti spun mai tîrziu,cînd vine Dan,ca el stie sigur.

Eu nu am vazut sare de Himalaya neagra,doar Hawaii.Nu stiu cum este.

De Himalaya,o folosesc pe aia rozalie.

Orezul l-am luat din Austria.Saculetul are 1 kg.Acum stau si ma gîndesc daca din Merkur... :floare:

Îti spun mai tîrziu,cînd vine Dan,ca el stie sigur.

Eu nu am vazut sare de Himalaya neagra,doar Hawaii.Nu stiu cum este.

De Himalaya,o folosesc pe aia rozalie.

:pupic: e posibil sa fie Hawaii.O vazusem si pe cea roz si poate am retinut doar H-ul :lol: .Am zis ca odata am sa iau toate culorile sa vad diferenta..

Am gasit pe niste seit-uri orezul, pe unul nu-l mai aveau in stoc, iar unde inca aveau mi s-a parut putin cam scump(era cu vreo 2 e mai scump fata de primul seit )

• 1 month later...
  • Author

:hungry: e posibil sa fie Hawaii.O vazusem si pe cea roz si poate am retinut doar H-ul :P .Am zis ca odata am sa iau toate culorile sa vad diferenta..

Am gasit pe niste seit-uri orezul, pe unul nu-l mai aveau in stoc, iar unde inca aveau mi s-a parut putin cam scump(era cu vreo 2 e mai scump fata de primul seit )

Ai descoperit enigma cu sarurile?

Eu merg la we iar la austrieci,sa mai schimbam aromele :P (si bagam si benzina ca au mai ieftin cu 35 de cetnti pe L fata de noi.Economie :P ).

:P e posibil sa fie Hawaii.O vazusem si pe cea roz si poate am retinut doar H-ul :hungry: .Am zis ca odata am sa iau toate culorile sa vad diferenta..

Ai descoperit enigma cu sarurile?

Eu merg la we iar la austrieci,sa mai schimbam aromele :P (si bagam si benzina ca au mai ieftin cu 35 de cetnti pe L fata de noi.Economie :P ).

hihi, dap, mi-a ramas doar H-ul in minte.De luat n-am apucat sa iau, oricum la Real le au mai tot timpul.Chiar am vazut ca erau si in set de 3.Cea roz, cea neagra si alba.

Da inca n-am gasit orezul tb sa urmaresc seit-ul in continuare ca tot nu-l au pe stoc..Aveti noroc cu A la o aruncatura de batz :P