Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Caracatita pe uscat

Featured Replies

post-9-12991619759278_thumb.jpg

Prima oara cand am auzit de caracatita fiarta "pe uscat" , a fost la Adriana. :floare:

Adriana ti-am furat reteta.

post-9-12991615321809_thumb.jpg

Eu am folosit asa cum a spus Adriana, oala de lut.

Un ultim salut! :hello:

post-9-12991615985127_thumb.jpg

Dupa 10 minute, pe foc mic si capacul pus, caracatita noastra incepe sa transpire.Eu am tinut-o cam o ora si jumatate.

Cand am luat oala de pe foc avea cam un pahar de suc.L-am aruncat si am lasat caracatita la racit.Daca lasam caracatita in sucul ei propriu la racit aveam piftie de caracatita. :lol:

post-9-12991618754795_thumb.jpg

Eu am servit-o cu cartofi fierti , ulei de masline extra si lamaie.

post-9-1299161955758_thumb.jpg

Ador caracatita gatita asa! :floare:

Pe lînga ulei de masline si zeama de lamîie, un pic de usturoi tocat marunt nu are ce sa strice, daca nu iesiti în lume dupa masa :hello:

Fotografiile sunt ireale :hello:

Pai asta seamana destul de bine cu "Salamul de caracatita" - sopressata di polpo.

Atata ca nu ai sorpressat caracatita in sticla de plastic, sau ma insel ?

Da...

M-am chiorat mai bine si am vazut ca nu se pune apa.

O singura critica iti aduc:

Ai aruncat esenta de caracatita.

Se puateeeee ?

Bate Doamne-Doamne ... :floare:

Dupa poza aia cu tentaculele afara din oala imi vine sa zic ca lighiona e inca vie. :floare:

Foarte frumoase pozele, eu una nu sunt fan caracatita dar iti dau crezare.

Phiiiii! ce reteta buna de preparare a caracatitei! si ce poze!!! Nefezandata, nebatuta si nesarata in prealabil, asa-i?

Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o si atîrnata la soare, e minunata panée ;)

Nu prea mare (sub 500g), curatata, data prin faina, ou, pesmet, si fripta la tigaie în ulei de masline. Cu o zeama de lamîie deasupra e delicioasa!

Ce amintiri ati starnit !

Iote-le pe alea de la gretzi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Sper sa le mai vad la vara.

post-48-12992304259752_thumb.jpg

Si gretzi care le aduceau fresh.

Fotografiati din balconul camereihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/cool.gif

Vai ca iar ajungem la subiectul baieti frumosi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

post-48-12992305015855_thumb.jpg

Si unde le mancam

post-48-12992309856493_thumb.jpg

Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o si atîrnata la soare, e minunata panée ;)

Nu prea mare (sub 500g), curatata, data prin faina, ou, pesmet, si fripta la tigaie în ulei de masline. Cu o zeama de lamîie deasupra e delicioasa!

Crezui ca faci mishto initial! dar dumneata chiar aminteai serios procedura cu stanca! chiar ... ce amintiri! si daca nu detin stanca greceasca? ;)

tu ai adus vreuna Piscotel? eu toanta am fost, am luat numai pietricele micute ;)

E buna in multe feluri caracratita! miammmi ;)

Daniella.

Ei le pescuiau noaptea si le bateau de stanci pe la 5 dimineata cand veneau de la pescuit.

Eu am mancat doar inele de calamari pane.

• Author

Dupa poza aia cu tentaculele afara din oala imi vine sa zic ca lighiona e inca vie. :)

Foarte frumoase pozele, eu una nu sunt fan caracatita dar iti dau crezare.

Nu-i bai, de la mine sigur iti placea.

Nefezandata, nebatuta si nesarata in prealabil, asa-i?

In general, ceea ce cumparam din comert e batuta.Nu paraseste portul nebatuta.Sau e congelata si prin congelare se "rupe" fibra.

Pe tine te iert din start :)

Pfuai, ce bine! :floare:

Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o

Aici folosesc si masini de spalat.Programul centrifuga.

Eu am mancat doar inele de calamari pane.

Bad, bad girl!Anul acesta neaparat sa mananci tot ce-ti dau grecii. :)

Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o

Aici folosesc si masini de spalat.Programul centrifuga.

:) la 1200 sau la cate rotatii se seteaza? :floare:

• Author

Daniela, jur pe rosu.Au masini de spalat si le folosesc doar pentru acest scop.Aveau 5-6 in hala de langa port, bagau 2-3 depinde de marimi si programau 5 minute, 10 pe programul centrifuga.

Tehnologia merge inainte, nu se mai chinuie sa le tranteasca de stanci.

Ce zambilici trebuie sa pun sa ma crezi?! <_<

Hihihihi, am crezut ca faci misto! ... inseamna ca astea din comert sunt gata fragezite, cum spuneati si voi, ca doar nu isi ia nimeni acs o masina de spalat speciala pt caracatite <_< !

Hihihihi, am crezut ca faci misto! ... inseamna ca astea din comert sunt gata fragezite, cum spuneati si voi, ca doar nu isi ia nimeni acs o masina de spalat speciala pt caracatite :unsure: !

Faci ce vrei cu masina ta de spalat <_< :floare: