March 13, 201115 yr comment_81466 Am primit cadou un cantar,anume ca sa nu mai scriu faina cat cuprinde asa ca am cantarit tot f. precis .Bineinteles ca nu sunt deacord cu ideea ,eu lucrez mult din ochi si nu respect o reteta anume,de data asta am facut astfel altadata voi face probabil altfel in functie de ce ingrediente am eu la indemana. Ingrediente: 200 ml. de lapte,1/2 cubulet de drojdie (24:2=12 gr.),4 linguri de zahar,coaja rasa de portocala,esenta de rom si vanilie,un plic de zahar vanilat,o cescuta de smantana (90 de gr.),un cubulet de unt (20 de gr.)2 galbenuse de ou,faina cat cuprinde...Am glumit 510 gr. ,ulei 30 de gr. Mai avem nevoie de ulei pt. prajit si zahar pudra vanilat pt. finisat. Intr-un castronel sfaram drojdia intre degete,o presar cu 1 lingurita de zahar,si stropesc cu 3 linguri de apa calda si 1/2 lingurita de otet. O las sa se odihneasca 10 min,sa se activeze drojdia.Asa arata dupa 10 min. Incalzesc 200 ml. de lapte,si dizolv inauntru 4 linguri de zahar,un praf de sare,coaja rasa de portocala (sau lamaie daca va place),esenta de rom de vanilie si plicul de zahar vanilat,cubul de unt. Intr-un castron mai mare pun acest amestec si mai pun smantana (asta am avut eu avansata dar se poate pune iaurt sau lapte batut etc)si cele 2 galbenuse,adaug si drojdia . Ajutandu-ma de telul para am incorporat 250 de gr. de faina.Se freaca si se bate bine sa nu aiba cocoloase. Consistenta e ca un aluat mai gros decat cel de clatite si face besicute Aici im bag manuta la framantat si adaug in ploaie inca 260 de gr. de faina . La urma desprind de pe maini cu ulei 30 de ml.Spre sf. operatiei faina si uleiul se adauga treptat,pe masura ce framantam astfel incat sa rezulte un aluat bine lucrat care se desprinde singur de pe maini si de pe vas. Il mai izbesc de vreo 3-4 ori de fundul vasului (sau de masa)il acopar cu un servet si-l dau la cald sa dospeasca 1 ora.Asa arata dupa o ora,trebuie sa-si fi dublat volumul. Asa arata un aluat suficient de bine dospit. Din cauza de poze multe' revin imediat cu restul va rog sa nu postati inca. Report
March 13, 201115 yr Author comment_81469 Presar masa cu faina si ajuatandu-ma de un cutit tai aluatul in 4(aluatul niciodata nu se rupe se taie cu cutitul). Intind o foaie ajuatandu-ma de sucitor . Si tai rondele cu un pahar. Asa arata . Se prajesc in ulei profund incins. Pt ineluse imi bag degetul infainat in mijlocul rondelei si il invart putin sa-i fac loc (sa-mi rezulte o gaura). Asa arata nepudrate. Si pudrate. Revin ca nu-mi incap pozele.Nu postati inca va rog. Report
March 13, 201115 yr Author comment_81471 Asa arata. Si sectiuni. Cam asta e .Bunica mea ne facea de copile cam cu acelasi aluat doar ca in loc de unt punea untura si le si prajea in untura, niste turtite cu miere si nuci. Eu le-am prajit in ulei in care am pus 2 linguri de untura.Se intinde o foaie cam de marimea unei farfurioare si se prajesc,cand sunt fierbinti se ung cu miere ,presara cu nuca macinata si zahar pudra. Si sectiune. Folosind functia de edit o sa pun si niste linkuri la alte creatii deale mele in materie de gogoserit. Eu sper ca v-a placut si topicul asta. Iata si o forma frumoasa de trandafiri.Gogosi trandafiri Astea le numim piroaste Piroaste Bomboloni alla crema ... Bomboloni alla crema Gogosele frantuzesti...Gogosele frantuzesti cu portocale. Langosi...Langosi Cam astea sunt ,eu sper ca nu am uitat nimic... Report
March 13, 201115 yr comment_81487 Bravos natiune. sa va fie de bine.Merci de reteta Gianino. faine gogosi facusi pentru Zoaza. Report
March 13, 201115 yr Author comment_81490 Bravos natiune. sa va fie de bine.Merci de reteta Gianino. faine gogosi facusi pentru Zoaza. Draga Steluto cu aluatul asta poti sa faci si placinte poale-n brau' si daca ai timp,eu azi nu am avut, la gogosi ,sa intinzi foaia mai graoasa de 1 cm. si taiat rondelele si puse intr-o tava sa mai stea la dospit 20 de min,atunci sa vezi infuriatele cum ies ele frumoase cu guleras.Cand oi avea timp fac cum scrie la carte si le pun. Report
March 13, 201115 yr comment_81548 cit de bine arata, imi ploua in gura!cu siguranta le voi face in weekend, le-am trecut pe lista.de-abia astept sa le incerc! Report
March 13, 201115 yr Author comment_81550 cit de bine arata, imi ploua in gura!cu siguranta le voi face in weekend, le-am trecut pe lista.de-abia astept sa le incerc!Sa nu ma uiti, sa vii cu impresii. Report
March 13, 201115 yr comment_81553 imi place topicul! iar ai muncit sa faci asa un topic frumos! felicitari pt rabdare!cel mai mult imi plac bomboloni alla crema!eu nu ma apuc de gogosi ca vorba stelutei se depun rau, dar le mananc cu ochii pe alea alla crema ai putea sa faci si sa lipesti aici si papanasi cu smantana si dulceata de visine ! Report
March 13, 201115 yr Author comment_81554 imi place topicul! iar ai muncit sa faci asa un topic frumos! felicitari pt rabdare!cel mai mult imi plac bomboloni alla crema!eu nu ma apuc de gogosi ca vorba stelutei se depun rau, dar le mananc cu ochii pe alea alla crema ai putea sa faci si sa lipesti aici si papanasi cu smantana si dulceata de visine !Draga mea ii are Foxy si asa ii fac si eu inutil sa-i repet .Cat despre gogosi eu nu le fac pt. mine, am sot si copii care nu au probleme cu greutatea si nu pot sa-i pedepsc pe ei.Din portia asta am dus si la parinti .Eu am mancat una jur!. Report
March 17, 201115 yr comment_82098 Presar masa cu faina si ajuatandu-ma de un cutit tai aluatul in 4(aluatul niciodata nu se rupe se taie cu cutitul)................................. De ce? Report
March 17, 201115 yr Author comment_82113 Presar masa cu faina si ajuatandu-ma de un cutit tai aluatul in 4(aluatul niciodata nu se rupe se taie cu cutitul)................................. De ce?Asa am fost invatata.Dauneaza aluatului dospit.Eu obtin rezultate bune cu aluaturile in general dar am anumite reguli de la care nu ma abat. Report
July 10, 201115 yr comment_95419 Geaninooo! Nu cadea pe spate! Iaca surpriza pentru tine:Reteta ta! Da' nu cred ca mai am curaj din nou! Nu se fac greu, sunt ff bune, dar eu cu aluaturile...Mi-a fost o fricaaaa! Daca nu cresc? Daca se fac tari? Dar...Am promis, m-am tinut de cuvant! Report
July 10, 201115 yr Author comment_95425 Zoazo' mancati-asi gura,facusi gogoase faattaa...ce ma bucur ca mi-ai facut asa surpriza, ca-s pachet de nervi (iti zic la off topic) Ma bucur ca ti-au placut si ti-au iesit si nu te mai prosti sa mai faci daca-ti plac Vaii ce ma bucur ca te-am corupt la gogosi Report
November 16, 201114 yr comment_111151 Mi-a scapat reteta asta Geany, da' poate-i mai bine asa, pt ca un platou din ala il dadeam gata doar eu. Report
November 16, 201114 yr Author comment_111176 Da !!! gogosi cu ce ai Facute dupa ureche asa...Eu ma grabeam atunci ,dar daca se face foaia un pic mai grosuta si se mai lasa rondelele la crescut inainte de a le praji ele se infurie si mai tare. Ma bucur ca ti-au placut Izu' Report
October 26, 201213 yr comment_167626 Ce faceti cand copiii va cer "donuts"? Gogosi! sau... "go-nuts" ?PS.Ma'nerveaza ca nu stiu sa fac poze cu vechitura de aparat... Report
October 29, 201213 yr comment_167851 Foarte bune,cei mici mi-au spus ca e cea mai buna reteta de gogosi de pana acum,mii de multumiri. Report
October 29, 201213 yr Author comment_167858 escuzemoa, încurcai borcaneleHi hi! Ai vazut gogosi in loc de gogosari?! Report
October 29, 201213 yr Author comment_167862 Foarte bune,cei mici mi-au spus ca e cea mai buna reteta de gogosi de pana acum,mii de multumiri.Ma bucur nespus ca v-au placut! Cum am mai spus ,eu ma grabeam dar daca e timp ,se intinde o foaie mai groasa cam de 1,5 cm,se taie rondelele si se mai lasa la crescut ,pe o tava unsa cu ulei ,cam 15 min. atunci se infurie ele si mai frumos! Imi plac mult cele glazurate ale lui Edi,eu am vazut la mine la magazan' de cumparat glazura la plik de la dr. oetqer,se prepara la rece,sunt diverse culori,de cioco',caramel,alba de lamaie ,roz de capsuni...oare o fi buna?! merge la glazurat gogosile?! Asta este... Eu cred ca o sa o incerc Report
October 29, 201213 yr comment_167933 Iubire, trebuia sa ti-o spun: ti-am facut ieri nebuniile de gogosi. Eram ca in basmul cu lupul care halea "gogîltz, gogîltz"! Bune bai nene! Unde pune moldoveanca mana pune si Dumnezeu mila Ai niste retete de aluaturi de sta mata-n coada. Te pup si ne mai vorghim noi pe colo, pe colo. Report
October 29, 201213 yr Author comment_167938 Iubire, trebuia sa ti-o spun: ti-am facut ieri nebuniile de gogosi. Eram ca in basmul cu lupul care halea "gogîltz, gogîltz"! Bune bai nene! Unde pune moldoveanca mana pune si Dumnezeu mila Ai niste retete de aluaturi de sta mata-n coada. Te pup si ne mai vorghim noi pe colo, pe colo.Muah! Nici nu stii cat ma bucur! Acum ma bantuie inelusele glazurate In rest?! sper ca esti bine sanatoasa (acum stau cu vocsaua'-n par iar umblu cu cioara vopsita sa vedem dupa 30 de min. ce am mai combinat de data asta) Report
October 30, 201213 yr comment_167975 Foarte bune,cei mici mi-au spus ca e cea mai buna reteta de gogosi de pana acum,mii de multumiri.Ma bucur nespus ca v-au placut! Cum am mai spus ,eu ma grabeam dar daca e timp ,se intinde o foaie mai groasa cam de 1,5 cm,se taie rondelele si se mai lasa la crescut ,pe o tava unsa cu ulei ,cam 15 min. atunci se infurie ele si mai frumos! Imi plac mult cele glazurate ale lui Edi,eu am vazut la mine la magazan' de cumparat glazura la plik de la dr. oetqer,se prepara la rece,sunt diverse culori,de cioco',caramel,alba de lamaie ,roz de capsuni...oare o fi buna?! merge la glazurat gogosile?! Asta este... Eu cred ca o sa o incerc Eu cred ca merge, dar nu mai bine faci tu glazura? Acuma-i drept ca n-am reteta de caramel, dar trebe sa fie pe undeva si nu cred sa fie greu de facut.Aia de cioco a mea e ganache, cea mai simpla glazura posibila (ca numar de ingrediente si ca procedura). Eu incerc cat pot sa evit semipreparatele si colorantii, dar mai calc pe de laturi (ai vazut dovada cu cacarezele alea colorate...). Report