February 14, 201214 yr comment_130058 Eu le-am facut de nenumarate ori si au iesit intotdeauna.Probabil faina ta era prea uscata sau ai pus mai mult unt sau praf de copt?Nu stiu ce sa zic, dar imi pare tare rau . Aluatul eu nu-l framant mult, numai pana ce se incheaga totul si devine nelipicios, compact.Apoi cand fac bilutele iau pe fiecare in parte intre palme si le rotunjesc bine.Am pus totul la gram, cantarit cu cantarul electronic. Am amestecat usor toate ingredientele, pana s-a inchegat aluatul. A iesit exact ca al tau.Bilutele le-am rotunjit si eu intre palme si apoi le-am pus la fript. Alea care au ramas intregi au iesit exact ca ale tale. Dar unele se sfaramau.... Cam o treime s-au sfaramat. Report
February 15, 201214 yr Author comment_130138 Eu le-am facut de nenumarate ori si au iesit intotdeauna.Probabil faina ta era prea uscata sau ai pus mai mult unt sau praf de copt?Nu stiu ce sa zic, dar imi pare tare rau . Aluatul eu nu-l framant mult, numai pana ce se incheaga totul si devine nelipicios, compact.Apoi cand fac bilutele iau pe fiecare in parte intre palme si le rotunjesc bine.Am pus totul la gram, cantarit cu cantarul electronic. Am amestecat usor toate ingredientele, pana s-a inchegat aluatul. A iesit exact ca al tau.Bilutele le-am rotunjit si eu intre palme si apoi le-am pus la fript. Alea care au ramas intregi au iesit exact ca ale tale. Dar unele se sfaramau.... Cam o treime s-au sfaramat. O treime ? Nu stiu zau ce sa zic, mie nu mi s-a desfacut nici una, jur pe ce vrei tu. Report
February 17, 201214 yr comment_130664 O treime ? Nu stiu zau ce sa zic, mie nu mi s-a desfacut nici una, jur pe ce vrei tu.Inseamna ca universul a "compotat" impotriva mea! Report
February 18, 201214 yr comment_130711 Minunata intrare Danna.Bine ai venit! Multumesc din suflet!!Esti o draguta Report
February 18, 201214 yr comment_130805 o reteta, trei variante: la cuptor: tot la cuptor, dar trecute prin alchermes si apoi prin zahar tos: clasic, coapte in ulei: mie nu mi s-au imprastiat la prajit, doar au crapat: e prima data cand fac un dulce traditional de CarnevaleAny, multumesc de reteta, au fost laudate mult (si eu am fost laudata ca mi-am luat inima-n dinti si le-am facut ) Report
February 18, 201214 yr Author comment_130812 Danna, bine-ai venit!Ma bucur tare mult ca ti-a facut cu ochiul reteta asta si ti-ai facut intrarea aici la noi cu ea ! Bristeno m-ai dat pe spate, nu le-am facut niciodata la cuptor!Alea date prin alchermes iar tre' sa fie bune.E normal sa crape ca in ultima poza, daca te uiti la ale mele sunt identice.Si nu in ultimul rand, te laud si eu pe langa ceilalti laudatori, ca meriti: bravo ! Report
March 2, 201412 yr comment_214478 Nu le-am ratat nici anul asta! Am observat ca daca pun mai putin praf de copt ( o lingurita jumate) nu mai crapa atat de tare si raman mai rotunde... foaaaaaaarte fragede, multumim, Any-Anette. Report