March 25, 201115 yr comment_83397 [b]Ca s-o avem si pas cu pas,ca nu se stie niciodata ,reteta Ioanei de AICI . 250 g somon afumat,tocat grob150 g ricotta4 ouamarar,tocat4 felii de pîineulei maslinepiper(fac.)[center] Se amesteca somonul cu ricotta si mararul. Se ung cu unt 4 forme mici/cocotte,în care se împarte în patru amestecul de somon/ricotta. Deasupra se sparge cîte un ou,dupa care se dau cocottele în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de aproximativ 15 minute.Între timp am prajit feliile de pîine în ceva ulei de masline aromat cu un catel de usturoi trosnit Toata lumea fericita.Dan a primit portie dubla în cocotta mai marisoara.A servit cu felii de rosie.Denise a împartit cu Felix care mai ca nu-i saliva în cocotta,iar eu mi-am savurat portia cu piper macinat deasupra. [/b][/center] Report
March 25, 201115 yr comment_83405 Ce idee interesanta! Ce ma fac daca n-am cocote? (eeeei, ma descurc, folosesc o cocota mai mare pentru toata lumea ). Deci: somon afumat, ricota si ou. Sper sa tin minte. Pentru mine ar merge de minune pentru un pranz de weekend. Report
March 25, 201115 yr comment_83424 Super idee, imi place ! edit mi-am adus aminte cu ocazia asta ca mi se termina mararul!Mi-am adus din Ro ultima data si am pus la congelator marar proaspat, mai am o legatura si trag de ea !Cred ca-i zic mamei sa-mi trimita seminte. Report
March 26, 201115 yr Author comment_83468 Ce idee interesanta! Ce ma fac daca n-am cocote? (eeeei, ma descurc, folosesc o cocota mai mare pentru toata lumea ). Deci: somon afumat, ricota si ou. Sper sa tin minte. Pentru mine ar merge de minune pentru un pranz de weekend.Poti sa faci în ce cocota îti doreste sufletul,sigur este bun! Report
March 26, 201115 yr Author comment_83469 Super idee, imi place ! edit mi-am adus aminte cu ocazia asta ca mi se termina mararul!Mi-am adus din Ro ultima data si am pus la congelator marar proaspat, mai am o legatura si trag de ea !Cred ca-i zic mamei sa-mi trimita seminte.Mie nu prea mi se prinde mararul în gradina din afara.în gradina de acasa se prinde dar doar în ghiveci Report
March 26, 201115 yr comment_83501 Maya, cred ca maine refac si eu ca sa pape si al meu.Cati, eu pana sa-mi iau cocottele si cand am facut reteta Chef-ei cu brie am fol vasutzele de la Crème brûlée . Report
March 26, 201115 yr Author comment_83507 Maya, cred ca maine refac si eu ca sa pape si al meu.Cati, eu pana sa-mi iau cocottele si cand am facut reteta Chef-ei cu brie am fol vasutzele de la Crème brûlée .Al meu a fost tare încîntat.I-a placut mult,si a zis ca i se pare si foarte satios.E adevarat ca el a primit portie dubla,dar oricum si dubla nu e oprtie foarte mare. Report
March 26, 201115 yr comment_83534 Super! Si eu am cumparat cocotzele de diferite marimi - vazusem si la tv pe o duduie care gateste mancare din Frantia ca facuse oua asa la cuptor -ea punea sub oua diferite combiantii si de atunci mi-a placut ideea.Arata super si nu e de mirare ca domnisorul mustacios era in delir Report
March 26, 201115 yr Author comment_83539 Super! Si eu am cumparat cocotzele de diferite marimi - vazusem si la tv pe o duduie care gateste mancare din Frantia ca facuse oua asa la cuptor -ea punea sub oua diferite combiantii si de atunci mi-a placut ideea.Arata super si nu e de mirare ca domnisorul mustacios era in delir Tura viitoare îi fac si lui o miniportie în forma mica de tot,cu mai putin somon,olecuta ricotta si un galbenus(fara albus),sa savuram fiecare din cocotta personala Report
March 26, 201115 yr comment_83544 Maya , tre' acoperite cocotele? ca io n-am dar am niste tigaitze adanci din lut emailat ( d-alea spaniolesti ) dar n-au capac. Report
March 26, 201115 yr Author comment_83550 Maya , tre' acoperite cocotele? ca io n-am dar am niste tigaitze adanci din lut emailat ( d-alea spaniolesti ) dar n-au capac.Nu trebuie acoperite.Poti sa faci linistita în tigaitele alea de lut. Report
March 26, 201115 yr comment_83591 Super! Si eu am cumparat cocotzele de diferite marimi - vazusem si la tv pe o duduie care gateste mancare din Frantia ca facuse oua asa la cuptor -ea punea sub oua diferite combiantii si de atunci mi-a placut ideea.Arata super si nu e de mirare ca domnisorul mustacios era in delir Tura viitoare îi fac si lui o miniportie în forma mica de tot,cu mai putin somon,olecuta ricotta si un galbenus(fara albus),sa savuram fiecare din cocotta personala Mi se pare normal! Doar el e mota-gourme!! Report
March 28, 201115 yr comment_83758 Am refacut aseara ca sa pape si al meu, de data asta am uns painea cu un amestec din ulei,usturoi pisat si frunze de busuioc.un deliciu.Si acum ca si prima data am folosit cas,dar urmatoarea data am sa pun si eu ricotta fiinca e mai fina,da nu-s de ce nu gasesc aici la mine ricotta. Vad ca ai vostri mustaciosi papa ou, Mitzuleana mea nu, nici peste, decat f rar e tare mofturoasa la mancare.La kg seamana cu mine la mofturi la mancare cu al meu Report
March 28, 201115 yr Author comment_83763 Am refacut aseara ca sa pape si al meu, de data asta am uns painea cu un amestec din ulei,usturoi pisat si frunze de busuioc.un deliciu.Si acum ca si prima data am folosit cas,dar urmatoarea data am sa pun si eu ricotta fiinca e mai fina,da nu-s de ce nu gasesc aici la mine ricotta. Vad ca ai vostri mustaciosi papa ou, Mitzuleana mea nu, nici peste, decat f rar e tare mofturoasa la mancare.La kg seamana cu mine la mofturi la mancare cu al meu Eu am trosnit un catel de usturoi în tigaia unsa cu luie de masline.dar mai faina e ideaa cu pasta asta frecata pe pîine! Numai Fel papa galbenus,si adora somonul!..si ricotta (Mike,nu) Report
March 28, 201115 yr comment_83780 Cand am citit 4 cocotte eram sigura ca a patra era pentru Felix! Report
March 28, 201115 yr comment_83788 Aoleu si vai de mine, tre sa cumpar somon afumat ca m-ati innebunit! Report
March 31, 201115 yr comment_84113 Aoleu si vai de mine, tre sa cumpar somon afumat ca m-ati innebunit! ei na, si-aici tentatie! Super idee! Nu mi-ar fi dat prin cap! Usor si din nou - face impresie. Maya, multumesc, notata! Pozele tale m-au convins 110% Report
March 31, 201115 yr Author comment_84124 Cand am citit 4 cocotte eram sigura ca a patra era pentru Felix! Felix a impartit cu Denise,dar a primit si de la noi.Dan a fost cel cu portie dubla Report
March 31, 201115 yr Author comment_84125 Aoleu si vai de mine, tre sa cumpar somon afumat ca m-ati innebunit!Musai trebuie! Report
March 31, 201115 yr Author comment_84126 Aoleu si vai de mine, tre sa cumpar somon afumat ca m-ati innebunit! ei na, si-aici tentatie! Super idee! Nu mi-ar fi dat prin cap! Usor si din nou - face impresie. Maya, multumesc, notata! Pozele tale m-au convins 110% Nu numai ca e bun,dar mai e si rapid,si cel mai important-putin de lucru Pentru mine,astea-s retetele de AUR Report
April 1, 201115 yr comment_84306 Cre ca eu am pus mai multa ricotta si mai putin somon, ca nu m-am uitat la cantitati inainte, dar tare bun o fost crudcoptIntre timp mai faceam alte 3 chestii asa ca am facut portie maxi pentru toti la un loc Report
April 5, 201115 yr comment_84669 N-am avut timp sa stau sa le bibilesc individual.Celor care sunt amatori de paste vreau sa le zic ca, daca ramine putin cum mi s-a intimplat mie, se poate recicla cu mare succes amestecat cu paste Report
July 20, 201214 yr comment_157862 Doamne cât am mai căutat subiectul ăsta, şi nici măcar nu am poze doveditoare.Căutam după uptown girl, că în mintea mea există o egalitate somon=Dana Cum spuneam, poze n-am că mi-o fost foaaarte foame, dar m-am gândit să ridic sus subiectul, că tare fu bun https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifEu am făcut cu telemea dulce de vacă, în loc de ricota, şi am pus "cocota" pe plită (nu-i chiar cocotă, de aia pun gilimele, e un vas ceramic smălţuit), nu în cuptor. A fost răsfăţ pentru minehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif (eram singură la prânz ieri). Am servit lângă o salata de castraveţi cu ceapa. Report