Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta cu sparanghel

Featured Replies

Am prestat-o si eu cu foi filo si multa feta si brinza boursan, am adaugat si ceva usturoi si ceapa.

post-125-13061308594267_thumb.gif

post-125-13061310532244_thumb.jpg

Arata tare bine tarta, am facut si eu ceva in genul anul trecut,dar al meu nu se impaca cu tartele de genul asta si raman sa mananc o tava numai eu.

Anul asta chiar am facut diverse retete cu sparanghel si apropo de supe eu am avut o combinatie de supa de sparanghel al cu perisoare cu leurda

post-479-1306137029206_thumb.jpg

si am mai incercat sparanghel la cuptor cu somon si spanac

post-479-13061370734611_thumb.jpg

Pina acum faceam tarta lui Jamie Oliver cu cartofi, asparagus si foi filo, dar o voi incerca si pe asta pt ca am senzatia ca e mai usoara.

Tarta lui Jamie am facut-o eu azi ... Urmatoarea va fi cea a Mayei :drool: , azi am vazut-o prea tarziu .

post-257-13066095575602_thumb.jpg

cu o salata pe langa

post-257-13066096152487_thumb.jpg

Tarta lui Jamie am facut-o eu azi

imi explici cum?

Baza e din foi filo: am pus 6 foi, pensulate cu unt topit. Am lasat foile dreptunghiulare, desi tava e rotunda, marginile ramase le-am adus peste umplutura.

Pentru umplutura am amestecat:

- 2 cartofi taiati cuburi, fierti si zdrobiti

- 3 oua batute cu 4 linguri de smantana lichida (cred ca ar merge si lapte) sare, piper si nucsoara

- branza (Gruyere si Jarlsberg)

- la sfarsit am adaugat sparanghelul oparit in prealabil 3 - 4 minute si taiat bucati.

Am turnat umplutura peste foi, am adus marginile peste

post-257-13066303019908_thumb.jpg

Am pensulat cu unt topit deasupra si am mai ras niste Gruyere

post-257-13066305779267_thumb.jpg

Am copt-o la 180 C.

super, mersi, am foi fillo, tre sa iau sparanghel

Cu placere Adriana.

OFF : Ria, de m-ar vede barbatul ca pun jarlsberg in tarta m-ar alerga cred:) sacrilegiu! e terminat dupa branza asta si la mine e scumpa tare.

OFF : Ria, de m-ar vede barbatul ca pun jarlsberg in tarta m-ar alerga cred:) sacrilegiu! e terminat dupa branza asta si la mine e scumpa tare.

Off si eu :toothy6: Angel si la al meu sot ii place, el il scrie tot timpul pe lista de cumparaturi (sa nu cumva sa uitam sa-l luam :icescream:)

Baza e din foi filo: am pus 6 foi, pensulate cu unt topit. Am lasat foile dreptunghiulare, desi tava e rotunda, marginile ramase le-am adus peste umplutura.

Pentru umplutura am amestecat:

- 2 cartofi taiati cuburi, fierti si zdrobiti

- 3 oua batute cu 4 linguri de smantana lichida (cred ca ar merge si lapte) sare, piper si nucsoara

- branza (Gruyere si Jarlsberg)

- la sfarsit am adaugat sparanghelul oparit in prealabil 3 - 4 minute si taiat bucati.

Am facut-o, foile mele erau brik, nu phillo, 8 in total, le-am pus pe toate.

cartofii la fel, ouale, smintina, brinza am folosit ceea ce aici se numeste Maasdam

post-4-13070447566433_thumb.jpg

excelenta :)

post-4-13070446418334_thumb.jpg

m-ati dat gata cu asta :) salivez de cate ori ma uit la poze. imi schimb modul de a face cumparaturi si comand cutie cu legume si zarzavaturi, fructe de la producatori si mi le aduc acasa. poate este si sparanghel in cutie, rotesc ei tot, asa nu iei mereu aceleasi produse :)

Am facut-o, foile mele erau brik, nu phillo, 8 in total, le-am pus pe toate.

cartofii la fel, ouale, smintina, brinza am folosit ceea ce aici se numeste Maasdam

excelenta :)

Adriana arata super tarta ta :)

Foarte buna ideea de a folosi foile brick.