Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Remoulade

Featured Replies

Ador sosurile gen Remoulade,dar cum eu detest oul/galbenusul crud,a trebuit sa fac o varianta care sa-mi placa si mie.

Asa ca fac un sos(în loc de maioneza)cu galbenusuri fierte(mai moi),pentru a obtine aroma cît mai apropiata de original.

Am tot stat si m-am gîndit unde sa postez sosuletul asta,si înca nu-s hotarîta(si mai sînt si pe fuga :) )

O avea el cîteva hamsii,dar nu stiu daca se încadreaza aici foarte bine.Oricum,acest sosulet,

potriveste bine la un peste copt,grilat,aburit.La fel de bine merge cu sparanghel sau cartofi gatiti la fel.

Adriana,daca nu potriveste aici,muta-l tu unde crezi ca-i sta mai bine,ca eu în moment nu pot sa gîndesc =))

[center]post-5-13050420551536_thumb.jpg[/center]

200 ml creme fraîche
30 ml ulei de floarea soarelui
2 galbenusuri fierte
2 castraveti murati,tocati fin
1 lingura patrunjel,tocat fin
1 lingura marar,tocat fin
1 lingura capere tocate
1 lingura mustar fin
5-6 fileuri de hamsii sarate(din ulei)
sare si piper din rîsnita

[center]Pregatim ingredientele.

post-5-13050415325935_thumb.jpg

Se amesteca uleiul cu galbenusurile si mustarul.Nu va asteptati sa iese o maioneza.

post-5-13050418695132_thumb.jpg

Iese un sosulet subtire de genul unui dressing.Se adauga creme fraîche-ul si amesteca.

Se adauga castravetii,caperele,hamsiile si verdeturile,si se amesteca usor.

post-5-13050418873116_thumb.jpg

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Aveti grija cu sarea.

Gustati înainte de a condimenta,deoarece hamsiile si caperele

s-ar putea sa condimenteze suficient.

post-5-1305042002709_thumb.jpg

Acest sosulet mai merge bine si cu sunca fiarta,cu sparanghel copt în manta de bacon.

[/center]

• Author

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura :mad:

Daca tie îti place o textura fina de tot,poti azvîrli toate în Thermomix.Mie nu mi-ar place.Tu stii ca eu nici salata de vinete n-o fac fina,chiar si ceapa o tai/toc destul de grob.

cand eram eu mica si nu aveam mixere de astea de fac maioneza intr-un minut (sau nu stiam ca se poate face fara sa pui uleiul picatura cu picatura), mama facea maioneza din galbenus fiert :appl: , deci Maya a dat o reteta (de maioneza) autentica de la mami meu =))

hamsiile sunt hamsii :scratch:

• 1 month later...

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura :D

Daca tie îti place o textura fina de tot,poti azvîrli toate în Thermomix.Mie nu mi-ar place.Tu stii ca eu nici salata de vinete n-o fac fina,chiar si ceapa o tai/toc destul de grob.

Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :D

• Author

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura :)

Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :)

Eu îti spun ce am facut cu el,dar tu îmi spui de ce te întrebi? :D

Deci...am luat rîsnita cu sare,am apasat pe bumb de doua ori deasupra albusului fiert,si l-am halit! :D

(Te-am visat as'noapte.Nush dupa ce tot cautai într-o masina rosie...ai pierdut ceva,si cautai disperat :) )

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura =))

Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :beer2:

Eu îti spun ce am facut cu el,dar tu îmi spui de ce te întrebi? =))

Deci...am luat rîsnita cu sare,am apasat pe bumb de doua ori deasupra albusului fiert,si l-am halit! :)

(Te-am visat as'noapte.Nush dupa ce tot cautai într-o masina rosie...ai pierdut ceva,si cautai disperat =)) )

M-am facut pompier si-mi cautam furtunul. Pîna la urma, l-am gasit :D

Te-am întrebat de albus, pentru ca as fi facut ca Adriana, l-as fi tocat si l-as fi adaugat la sos.

• Author

M-am facut pompier si-mi cautam furtunul. Pîna la urma, l-am gasit :beer2:

Te-am întrebat de albus, pentru ca as fi facut ca Adriana, l-as fi tocat si l-as fi adaugat la sos.

Heeey,sexyyy!Bine ca l-ai gasit! =))

Cît despre albus...arata prea bine,mi-a facut cu ochiul si nu i-am rezistat =))