May 13, 201115 yr comment_88685 Ingrediente:2vinete micute2linguri de ulei de masline200 ml de simntina lichidasare si piper dupa gust2catei de usturoiAm curatat vintele de coaja si le-am taiat cubulete, am pus uleiul la incins si am pus vinetele la rumenit,dupa ce sau muiat deajuns am adaugat simntina sare si piper dupa gust si am lasat la foc mic pina a scazut simntina si sa facut asa ca o crema,am stins focul si am adugat usturoiul pisat, am mixat crema si gata Report
May 13, 201115 yr comment_88698 Yummy-yummy. Sa incercam sa facem , ca vine WE si se mananca ustoroooooooooooooooooiiiiiiiiiiiii!!!! Report
May 13, 201115 yr comment_88699 Totusi , intrebare Sissi : Ajung 2 linguri de ulei? Ca vinetele sug mult ulei..... Report
May 13, 201115 yr Author comment_88713 Mutti, la mine au ajuns, vinetele nu au fost mari si am incins uleiul si apoi am pus vinetele, daca pui vinetele in ulei rece atunci absorb mult ulei, daca ti se pare prea putin atunci pune 3 linguri sau mai mult, da sa nu fie prea uleios dupa si daca tai vinetele cubulete mici se rumenesc si se moaie repede Report
May 13, 201115 yr Author comment_88730 foarte fain ! cand vrei sa scapi de coptul vinetelor ...Se aseamana la gust cu salata de vinete, data viitoare o sa pun in loc ceapa in loc de usturoi Report
May 13, 201115 yr comment_88743 Ce idee faina !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
May 13, 201115 yr comment_88754 O idee excelenta si rapida, sarut mana! Ceapa vrei sa o calesti ? Report
May 13, 201115 yr Author comment_88762 O idee excelenta si rapida, sarut mana! Ceapa vrei sa o calesti ?Nu , vreau sa o pun cruda, taiata fin si pusa sub jet de apa rece ,ca la salata de vinete Report
May 14, 201115 yr comment_88822 Nici nu se simte gustul de smantana , zici ca-i salata de vinete. Merci mult , Sissi , de retzeta. Si ce e si mai important , vinetele nu au avut gust apoi ca alea pe care le cumpar si le coc eu aici. Astea parca erau de la mama. Erau , ce-i drept , de la magazinul turcesc....dau , o fi de la retzeta? Prajeala aia in ulei de masline le da un gust bun , bun. Report
May 14, 201115 yr Author comment_88830 Simo, ma bucur ca ti-a placut , o sa o repet si eu curind Report
May 25, 201115 yr comment_90155 Buna reteta, mai ales cand e cald si nu vrei sa coci vinete sau nu ai timp.Am facut si eu ieri si am adaugat la final si o lingura de tahina.Am servit cu lipie turceasca, reteta lui Vali si salata de castraveti cu cocos, reteta Aurei Multam Sissi. Report
May 25, 201115 yr Author comment_90178 Buna reteta, mai ales cand e cald si nu vrei sa coci vinete sau nu ai timp.Am facut si eu ieri si am adaugat la final si o lingura de tahina.Am servit cu lipie turceasca, reteta lui Vali si salata de castraveti cu cocos, reteta Aurei Multam Sissi.Boon, miine merg la cumparaturi, e piata la noi si tre sa comit si eu salata de castraveti si lipie turceasca Report
May 28, 201115 yr comment_90633 Am facut-o dintr-o jumatate de vanata d'aia rotunda dulce si fara samburi.Am pu duar 2 linguri pline de creme freche si usturoi.A mancat si Manu.Fara usturoi. Va prezint si razatoarea mea de usturoi. Report
May 28, 201115 yr comment_90666 Va prezint si razatoarea mea de usturoi.da undi-i razatoarea? sub usturoi? Report
May 29, 201115 yr comment_90678 Santurile ale sub el.Las ca fac poza fara usturoi si pun la topicul respectiv.E comod cand vrei un pic de usturoi si nu mai folosesti mojarul sau unealta aia care-l stoarce si care imi trebuie o ora sa-i curat toate gaurelele. Report
May 29, 201115 yr comment_90706 Am si eu una, seamana cu razatoarea care exista cind eram eu mica si cu care ne facea mama mere cu biscuiti rase, doar ca pentru mine e eterna problema ca imi rad si unghiile. In schimb cealalta de care zici tu mie imi place pentru ca usturoiul iese firisoare si inauntru ramine o bucata ca o piele si sub jetul de apa se curata imediat, doar ca in unele chestii e mai placut sa fie ras cu razatoarea asta, nici nu se simte ca e decit doar ca gust si miros. Report
June 8, 201115 yr comment_91959 Refacuta aseara, fara poze, cu 2 linguri cu varf de iaurt grecesc si 4-5 linguri de suc de rosii.Minunat, excelent, irezistibil. Aveam suc de rosii proaspete pentru paste lui Manu si am aruncat peste vinetele calite.Ce idee buna am avut. Report
June 8, 201115 yr Author comment_92006 Azi am fost la cumparaturi ,am trecut pe linga vinete am vrut sa iau, am luat altceva de linga si am uitat de ele cu proxima ocazie o sa incerc varianta ta eataly, iaurtul si sucul de rosii le-ai pus in loc de smintina? Report
June 9, 201115 yr comment_92031 Azi am fost la cumparaturi ,am trecut pe linga vinete am vrut sa iau, am luat altceva de linga si am uitat de ele cu proxima ocazie o sa incerc varianta ta eataly, iaurtul si sucul de rosii le-ai pus in loc de smintina? Da, practic la o jumatate de vanata mare, am adaugat 2 linguri de iaurt si sucul de rosii.Si atat.Si usturoi, normal.Lui Manu i-am lasat fara usturoi separat, ca pe restul ne-am batut eu si mr .Eataly. Report
November 26, 201114 yr comment_112731 Ieri seara mi-am adus aminte de crema asta.Am cautat reteta si am realizat ca eu niciodata nu am lasat vinetele cu smantana pe foc.Cred ca am citit printre randuri. Eu calesc cubuletele de vinete, le las la racit si blenduiesc cu smantana, iaurt. Si aseara tot asa am facut, la rece. Acu nu-mi ramane decat sa incerc varianta originala si sa vad daca-mi place la fel de mult ca varianta la rece. Report