Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Somon la cuptor

Featured Replies

• Author

aa deci legatul era secretul, pentru ca am folosit si eu o data metoda asta dar mi s-au desfacut :rolleyes:

Adriana, te referi la metoda cu scobitoarea ?

cred ca ar merge infipte 2 scobitori prin medalion (bacon + somonul rulat), dar incrucisate. ca sa poata sta bine fixat si sa nu se desfaca in timpul coacerii.

eu am scos scobitorile dupa ce-am facut poza medalioanelor, dar din alt considerent. erau prea lungi si ma impiedicau la fript medalioanele in tigaia-grill, cind urma sa le intorc pe cealalta parte. deh, mi-a fost lene sa le scurtez cu o foarfeca ! :hungry:

• 2 weeks later...
Eu doamna, eu! Ma incadrez cel mai bine la Mai simplu de atat nu se poate: iau bucata asta proaspata, taiata asa cum se vede de la Lidl (Are vreo 200 g cred si vine vreo 2.5 euro), o spal, rasnesc sare roz, am o rasnita cu varii condimente (5 piperuri, ierburi uscate, boabe de mustar, de coriandru, ceapa ciorii etc) dau si de aici 3 invartituri, sucul de la 1/2 lamaie, vreo 5 capere daca imi aduc aminte si zbrrr cu ea la cuptor: 20 minute, 200 grade, sus+ jos, ventilat. Alaturi de ce am la indemana. Si uite asa pacalesc copila ca e Peste roz pentru Printese https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

post-685-13814969706801_thumb.jpg

• Author

Eu doamna, eu! Ma incadrez cel mai bine la Mai simplu de atat nu se poate: iau bucata asta proaspata, taiata asa cum se vede de la Lidl (Are vreo 200 g cred si vine vreo 2.5 euro), o spal, rasnesc sare roz, am o rasnita cu varii condimente (5 piperuri, ierburi uscate, boabe de mustar, de coriandru, ceapa ciorii etc) dau si de aici 3 invartituri, sucul de la 1/2 lamaie, vreo 5 capere daca imi aduc aminte si zbrrr cu ea la cuptor: 20 minute, 200 grade, sus+ jos, ventilat. Alaturi de ce am la indemana. Si uite asa pacalesc copila ca e Peste roz pentru Printese

Daniella, arata yummy somonelul tau la cuptor. Sa va fie de bine.

Acum joc in deplasare, dar imediat ce ma adun pe acasa am sa incerc reteta ta. :floare:

Multumim! Abia astept sa imi spui cum ti se pare lipsa de combinatii si de sofisticareala. Eu la fel de simplu fac orice peste. Eventual mai pun cateva felii de lamaie in burta pestilor intregi (pastrav etc) si-l mai stropesc cu vin alb sec, dar altfel, ma limitez la atat si asa il comand (gratar mixt ) si cand nimeresc pe malul vreunei mari...

Voilà

nu-s perfecte ca ale tale dar combinatia somon feliute de pancetta e foarte buna, eu n-am adaugat absolut nimic si le-am facut rapid in tigaie la foc mare pe o parte si pe cealalta ca era tirziu, alaturi varza la cuptor facuta si ea rapidulescu :pupic:

mersi frumos pentru idee, eu le-am legat cu sireturile de silicon

post-4-13822113813007_thumb.jpg

• Author

Multumim! Abia astept sa imi spui cum ti se pare lipsa de combinatii si de sofisticareala. Eu la fel de simplu fac orice peste. Eventual mai pun cateva felii de lamaie in burta pestilor intregi (pastrav etc) si-l mai stropesc cu vin alb sec, dar altfel, ma limitez la atat si asa il comand (gratar mixt ) si cand nimeresc pe malul vreunei mari...

Daniella, pot sa-ti spun ca imi plac si variantele nesofisticate. prima mea cunostinta cu o reteta de somon incercata a fost cea mai simpla posibila. fileurile de peste se puneau intr-o cratita cu apa clocotita, in care era dizolvata 1 lg de sare, si se lasau sa fiarba 10'. somonul astfel pregatit era servit cu o garnitura de legume fierte (cartofi si morcovi) si pe deasupra cu un sos alb (1,5 dl smintina subtire se fierbe la foc mic pina se reduce la jumatate, dupa care se amesteca putin cite putin ca. 75 g unt si avindu-se grija ca sosul sa nu dea in clocot; apoi se adauga dupa gust zeama de lamiie, sare, piper alb si 1 Lg de patrunjel verde tocat). ador si simplitatea ! :pupic:

• Author

Voilà

nu-s perfecte ca ale tale dar combinatia somon feliute de pancetta e foarte buna, eu n-am adaugat absolut nimic si le-am facut rapid in tigaie la foc mare pe o parte si pe cealalta ca era tirziu, alaturi varza la cuptor facuta si ea rapidulescu :)

mersi frumos pentru idee, eu le-am legat cu sireturile de silicon

Adriana, eu nu le gasesc nici un cusur medalioanelor tale. arata stas ! :)

singura combinatie care ma intriga putin la peste, e doar garnitura de varza servita. oricum sa va fie de bine somonul ! :pupic:

ador si simplitatea ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif

stiu, ca tu ai in general retete rapide, simple si fara multe vase murdare, asa cum imi place si mie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif

• Author

De ce? Pentru mine era doar o garnitura.

Adriana, varza noastra europeana nu o vad pretindu-se la carnea de peste. Cel mult o garnitura din bok choy sau kale, care au o frunza mai frageda, as incerca. Dar e doar o chestie de gusturi. :pupic:

Aaa ok, am inteles, mi-a venit apoi in minte ca poate ai crezut ca era varza calita.

Nu, e varza cumparata direct de la producator, foarte frageda si bucati mici, de fapt s-a si facut un sfert din ea taiata feliute subtiri la cuptor cu un praz mic dedesubt si un strop de ulei si un pic de apa in timp ce eu bibileam si coceam medalioanele, sa zic o juma de ora, de aia-mi place, azi am pus-o si in risotto si tot asa in cele 20 de minute de fiert ale orezului era si ea gata.

Cu varza chinezeasca ti se pare mai potrivita? am uitat ieri s-o cumpar. Facusem mai demult o reteta cu somon si cu ea postata de o fata da' nu mai tin minte cine. :pupic:

cit de fraged si de bun iese somonul astfel facut la cuptor, nu pot sa va descriu in cuvinte ... asa ca nu va ramine decit sa-l incercati !

si eu asa am facut si confirm tot ce ai scris :-*

am reusit sa gasesc o vinzatoare de peste care mi-a curatat o bucata buna de somon

am pus marmelada de portocale si piper roz

excelent

post-4-13828241184801_thumb.jpg

• Author

si eu asa am facut si confirm tot ce ai scris :)

am reusit sa gasesc o vinzatoare de peste care mi-a curatat o bucata buna de somon

am pus marmelada de portocale si piper roz

excelent

post-4-13828241184801_thumb.jpg

Adriana, ce mai pot sa spun la ora asta ? tu cu somonul si Dex cu magretul m-ati omorit de pofta azi ! :-*

ce ai in farfurie arata superb si ma bucur ca v-a placut. sa va fie de bine ! :-*