May 24, 201115 yr comment_89981 Zilele trecute am vizitat Bologna, pe fuga ce-i drept, insa am apucat sa vedem cate ceva.Un oras minunat care merita vizitat. Report
May 24, 201115 yr Author comment_89988 Am mancat foarte bine, poze la mancare nu prea am facut, dar intr-un restaurant am vazut patru doamne care faceau tortellini, asa ca nu m-am putut abtine sa trag in poza rezultatul muncii lor.Tortellini minunati, facuti in casa, n-au nici o treaba cu cei facuti in comert. Report
May 24, 201115 yr Author comment_89989 Astea sunt "tigelle" facute din faina, apa, sare si putina drojdie. Le-am mancat umplute cu "lardo modenese" adica grasime amestecata cu rozmarin, putin usturoi si sare. Deasupra am pus parmigiano, am inchis tigella si am mancat, minunate.Se pot umple cu orice, adica salam, branza, etc. Report
May 24, 201115 yr comment_90009 Sa-ti fie de bine Any plimbarea si mancarea. Si mie mi-a placut mult prima oara cand am vizitat Bologna l-am perceput ca pe un oras foarte cald (cladirile din centrul istoric sunt predominant in culori calde). Tortellini aia sunt miami. Si unde merg eu (langa Modena) se mananca specific tigele cu lardo (eu credeam ca e untura), prosciuto, salami formaggio si in final cu nutella. Dada ...de la aperitiv la desert.La munte unde ai fost? ce peisaje splendide prealpine! cum sunt oamenii pe acolo? montagnoli? Multumim ca ai impartit cu noi! Report
May 24, 201115 yr Author comment_90018 Sa-ti fie de bine Any plimbarea si mancarea. Si mie mi-a placut mult prima oara cand am vizitat Bologna l-am perceput ca pe un oras foarte cald (cladirile din centrul istoric sunt predominant in culori calde). Tortellini aia sunt miami. Si unde merg eu (langa Modena) se mananca specific tigele cu lardo (eu credeam ca e untura), prosciuto, salami formaggio si in final cu nutella. Dada ...de la aperitiv la desert.La munte unde ai fost? ce peisaje splendide prealpine! cum sunt oamenii pe acolo? montagnoli? Multumim ca ai impartit cu noi! Multumesc Daniela!La munte am fost in zona Frignano, am mancat la fel tigelle, crescentine, salam si branza, tortellini, etc, si in final au adus la masa nutella. Nu cumva ai fost undeam fost eu ?Oamenii sunt de treaba, amabili si cu zambetul pe buze mereu.Zona e superba, am urcat pana la Abetone, statiune turistica la 1400 de metri. Report
May 24, 201115 yr comment_90033 Si mie mi-a placut Bologna,desi în fuga am vazut-o Frumoase imagini,Any! Daniela,nu numai culorile cladirilor sînt calde,si în oras e foarte cald.În septembrie,la miezul noptii erau 30°C.Temperatura de plimbari la chiloti! Report
May 25, 201115 yr Author comment_90117 Si mie mi-a placut Bologna,desi în fuga am vazut-o Frumoase imagini,Any! Daniela,nu numai culorile cladirilor sînt calde,si în oras e foarte cald.În septembrie,la miezul noptii erau 30°C.Temperatura de plimbari la chiloti! Tot pe fuga am vazut-o si eu! E un oras in care as vrea sa ma reintorc, sa am timp sa-l vizitez pe indelete, cu calm. Report
May 25, 201115 yr comment_90122 ce frumusete. muntele m-a terminat, superb!tortelini aia arata exact asa cum trebuie, am mancat cu ochii Report
May 25, 201115 yr Author comment_90190 ce frumusete. muntele m-a terminat, superb!tortelini aia arata exact asa cum trebuie, am mancat cu ochii Era liniste, pace, aer curat si mancare buna. M-au dat gata si pe mine tortellini, foarte buni, iar ciuperci am mancat facute in toate felurile. Report
May 26, 201115 yr comment_90306 mammaaa da..ce buni sunt porcinii aia proaspeti din zonele de padure/munte. miami si trotelini in Emilia Romagna sunt super, tortiglooon Nu am mers in aceeasi zona, eu merg in zona aia la Carpi, la 15 km de Modena si mananc aproape mereu la acelasi restaurant, unde e mancare f buna locala si au si tigelele ...eu le-am mancat doar 1 data ...de frica siluetei. In Italia in 10 zile iau intotdeauna 3-4 kg din cauza de mic dejun la hotel, paste, rizottouri si deserturi. Acolo totul mi se pare asa de bun si ca trebuie sa incerc si d-aia si d-aia si nici nu ma pot opri din gustat/mancat . Pastele nu sunt niciunde ca in Italia!!! Maya, da, ai dreptate e mare caldura si umiditate ridicata in zona aia (au fost mlastini din cate am inteles)...in august zici ca esti in sauna efectiv! Report
May 26, 201115 yr comment_90314 Any,frumoase paisagili'' da' eu is cu haleu',m-ai terminat si tu si Maya ,vreau tortelini Acum am facut o supa de pui cu ceapa ,morcov telina,si cu ravioli umpluti cu branzuri,ca asta am avut,cat s-o potrivi sau nu ,nu stiu dar chiar mi-ati facut pofta Report
May 26, 201115 yr comment_90318 Bologna "la grassa" - fiindca se mananca foarte bine, "la dotta" - fiindca e acolo cea mai veche universitate si "la rossa" - ca e mult rosu. Tocmai ce re re recitesc cartea "Agonie si extaz", despre Michelangelo si imaginile acestea sunt relevante. De munte nu mai vorbesc, e pierzania mea. Cred ca a fost minunata excursia. Sa va fie de bine! Report
May 26, 201115 yr Author comment_90324 mammaaa da..ce buni sunt porcinii aia proaspeti din zonele de padure/munte. miami si trotelini in Emilia Romagna sunt super, tortiglooon Nu am mers in aceeasi zona, eu merg in zona aia la Carpi, la 15 km de Modena si mananc aproape mereu la acelasi restaurant, unde e mancare f buna locala si au si tigelele ...eu le-am mancat doar 1 data ...de frica siluetei. In Italia in 10 zile iau intotdeauna 3-4 kg din cauza de mic dejun la hotel, paste, rizottouri si deserturi. Acolo totul mi se pare asa de bun si ca trebuie sa incerc si d-aia si d-aia si nici nu ma pot opri din gustat/mancat . Pastele nu sunt niciunde ca in Italia!!! Maya, da, ai dreptate e mare caldura si umiditate ridicata in zona aia (au fost mlastini din cate am inteles)...in august zici ca esti in sauna efectiv! Eu am mancat tot, n-am tinut cont de nimic , am incercat pana si magarus - starcotto di somarino - facut cu vin rosu, carnea se topea in gura atat de frageda si de buna era. Servit cu mamaliga taiata felii si pusa putin pe gratar, deasupra cu o felie subtire subtire de slanina.La fel am incercat si eu tot, ziceam deuna ca tre' sa incerc ca cine stie cand mai mananc de aia si de aia, etc . Any,frumoase paisagili'' da' eu is cu haleu',m-ai terminat si tu si Maya ,vreau tortelini Acum am facut o supa de pui cu ceapa ,morcov telina,si cu ravioli umpluti cu branzuri,ca asta am avut,cat s-o potrivi sau nu ,nu stiu dar chiar mi-ati facut pofta Ma bucur ca ti-au placut pozele, ce sa zic, mancarea a fost super peste tot unde-am mancat.Buna si supa Geany, eu merg azi la cumparaturi ca sunt cu frigiderul gol, n-am apucat sa merg de cand am venit. Report
May 26, 201115 yr Author comment_90328 Bologna "la grassa" - fiindca se mananca foarte bine, "la dotta" - fiindca e acolo cea mai veche universitate si "la rossa" - ca e mult rosu. Tocmai ce re re recitesc cartea "Agonie si extaz", despre Michelangelo si imaginile acestea sunt relevante. De munte nu mai vorbesc, e pierzania mea. Cred ca a fost minunata excursia. Sa va fie de bine! Am avut noroc de-am prins vreme buna de plimbat, e-adevarat ziua cald, seara racoare ca trebuia sa-mi pun haine mai groase.A fost fain intr-adevar, la munte era asa o liniste, dimineata se auzeau doar pasarelele ciripind. Report
May 26, 201115 yr Author comment_90335 Am fost si la Milano, poze n-am ca n-a fost timp, am avut altele de facut.Am mancat intr-un restaurant napoletan ca acolo ne-au dus prietenii nostri La Bologna am stat mai mult, 5 zile Apoi o zi in Toscana tagliata cu sparanghel tagliata cu ciuperci porcini tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura. Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin. Report
May 26, 201115 yr comment_90349 tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura. Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin. Vai Any nu pomeni de lucruri sfinte.Slanina de Colonnata ar trebui sa faca parte din cele 7 minuni culinare.Mie mi-l aducea patroana unde lucram.Sunt 5 ani ca nu pun limba pe o minune ca aia.Mai gasesti la magazin, dar nu are acelasi gust. Bologna am vazut-o si eu intr-o tura de o zi.Prea putin.Merita o alta sansa.In Toscana unde? In ce zona?Scuza-mi indiscretia! Report
May 26, 201115 yr comment_90360 Any prima poza de la restaurantul napoletan e mancarea care-mi place mie la nebunie... nu cred ca m-as putea opri ... paste (nu stiu cum le zice alora) cu crab proaspat ...woaaaa ...parca le simt savoarea in palatin cand ma uit la detaliile din poza aia Report
May 26, 201115 yr Author comment_90379 tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura. Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin. Vai Any nu pomeni de lucruri sfinte.Slanina de Colonnata ar trebui sa faca parte din cele 7 minuni culinare.Mie mi-l aducea patroana unde lucram.Sunt 5 ani ca nu pun limba pe o minune ca aia.Mai gasesti la magazin, dar nu are acelasi gust. Bologna am vazut-o si eu intr-o tura de o zi.Prea putin.Merita o alta sansa.In Toscana unde? In ce zona?Scuza-mi indiscretia! E adevarat ce spui, am luat si eu de aici de la mine de la magazin, dar n-are acelasi gust .Am fost ca de obicei in Val di Chiana (Arezzo), patria chianinei.Tura asta n-am putut sa-mi aduc nimic din Toscana, pentru ca de acolo ne-am intors in Emilia Romagna.Dar din munti mi-am adus marmelade de pere salbatice, fructe de padure, coacaze, visine salbatice, grappa de pere (o minunatie), lichior de coacaze (plina sticla ochi de coacaze), tagliatelle facute cu ciuperci porcini, alune in miere de albine, crema de porcini cu tartufo, ciocolata, toate facute artizanal, fara prostii in ele. Any prima poza de la restaurantul napoletan e mancarea care-mi place mie la nebunie... nu cred ca m-as putea opri ... paste (nu stiu cum le zice alora) cu crab proaspat ...woaaaa ...parca le simt savoarea in palatin cand ma uit la detaliile din poza aia Paccheri se numesc pastele din poza . Report
May 26, 201115 yr comment_90426 Am fost si la MilanoLa Bologna am stat mai mult, 5 zileApoi o zi in Toscanacre ca ti-e clar ca nu mai vorbesc cu tine Report