Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Produse conforme in Dieta Montignac

Featured Replies

Quinoa Bio, pachet de 500g, din Real, gasita la raionul de produse Bio, dar nu mai stiu pretul. Tot acolo au si tot soiul de fainuri integrale, tarate, paste integrale, indulcitori si multe altele... Preturile sunt bune la Real, cred ca mai jos decat la Plafar. Cerra, zici firma Plafar, sau plafar de cartier - magazin naturist?... un pic de diferenta la pret ... cam 5-10% mai sus la magazinele Plafar.

Eu cumpar cu 19,5-21 lei 500gr. Ce scrie pe spate la punga? O sa ma duc si eu la real sa vedem ce este. Mai se gaseste si la DM si im i este ciuda ca sapt trecuta aici la noi in TM era trecut in revista lor quinoa cu 13,5 lei Dar nu am avut timp sa merg la DM.

nu mai scrie nimic pe spate. Doar eticheta aia de pe fata unde scrie ingrediente: 100% quinoa aalba. Apoi un tabel cu continut: proteine etc...

alge marine deshidratate

post-1316-13609628136597_thumb.jpg

post-1316-13609628240916_thumb.jpg

orez nu este prefiert chiar daca este in saculetz.Fierbe destul de greu

post-1316-13609628485895_thumb.jpg

post-1316-136096285833_thumb.jpg

Ieri am vazut la Carturesti fructoza Montignac, 30 si ceva de lei 500 g :floare:

post-233-13610887040246_thumb.jpg

Am citit pe ea sa vad din ce e facuta si am vazut ca e tot din sfecla de zahar cum e si o alta fructoza pe care am vazut-o intr-un magazin naturist cu 30 lei / kg.

Mi se pare foarte scumpa. Eu cumpar de la medicer cu 8 lei 400gr din magazin naturist si este din fructe.Acum nu inteleg platim sigla M? au preturi exagerate la orice.

am tot uitat sa pun si xilitolul ptr care va intereseaza este la cel mai bun pret deocamdata. Eu l`am cumparat de la magazin naturist cu pretul care este pe el.

post-1316-13610919956236_thumb.jpg

post-1316-13610920050302_thumb.jpg

post-1316-13610920142079_thumb.jpg

post-1316-13610920223771_thumb.jpg

mai multe aici despre el si utilitatile lui

http://www.xylitol.ro/

iar aici, lista magazinelor partenere pe orase/judete.

http://www.xylitol.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=5

22 ajunsese? Cand am vazut eu ultima data era cam 10.

Da' de ce-o fi asa mare diferenta la acelasi producator?

Si xylitolul mi se pare cam scump, cum se simte la gust? Are putere de indulcire mai mare?

22 ajunsese? Cand am vazut eu ultima data era cam 10.

Da' de ce-o fi asa mare diferenta la acelasi producator?

Si xylitolul mi se pare cam scump, cum se simte la gust? Are putere de indulcire mai mare?

Am citit niste explicatii de-a dreptul neserioase din partea dnei cu Topoloveniul. Ca s-au scumpit prunele in zona Topoloveni si din cauza faoptului ca e producator cu origine controlata nu poate cumpara din alte zone

"Preţul acestui produs, stabilit în 2008 la 6,75 lei fără TVA a rămas neschimbat până în toamna anului 2011. În tot acest timp, materia primă a devenit de la 5 până la 25 de ori mai scumpă. Astfel că în toamna anului trecut, la 18 octombrie, 2011, am luat decizia majorării preţului, chiar la finalul procesului de producţie, acesta devenind 15 lei fără TVA”, a declarat pentru Financiarul.ro Bibiana Stănciulov, director general al Sonimpex Serv Com, producătorul Magiunului de prune Topoloveni. Aceasta a adăugat că „privind înapoi, consumatorii români pot considera că au primit cadou preţul magiunului în tot acest timp, din 2008 şi până în octombrie 2011

...

Fabrica nu are voie (din cauza Indicaţiei Geografice Protejate) să importe prune ieftine, trebuie să le cumpere din arealul geografic din care face parte Topoloveniul şi nici producţia nu o poate muta în China, tot din cauza brandului protejat de către UE. Şi tot reţeta tradiţională (protejata tot prin IGP) impune concentrarea produsului 5:1 adică 100 de grame de Magiun se obţin din 500 de grame de prune din diverse soiuri"

http://www.financiarul.ro/2012/01/26/de-ce-s-a-dublat-peste-noapte-pretul-magiunului-de-prune-topoloveni/

Nu ma satisface raspunsul, cel putin partea pe care am subliniat-o mi se pare lipsa de bun simt, asa ca eu am declarat ca nu mai cumpar nimic de Topoloveni, prefer sa-mi fac singura ca si anul trecut si sa nu mai apelez la nimic altceva. Dar am incercat si Raureni si e foarte bun.

hm, cadou!!! :angryfire:

mie mi se pare scump si 10lei un borcan de gem de prune.

asta toamna n-aveam ce face cu ele, nu s-au scumpit deloc, din contra chiar!

Exact ca si zaharul si gust si putere. Nu este scump este acceptabil fata de 45, 65 etc pe alte site si pina ajunge la tine mai platesti bani. Eu il folosesc la caffe si cateodata la ceva crema dar mai rarutz.Folosesc fructoza la prajiturele. Mie xilitolul si siropul d eagave imi palce. De stevii si altele sa nu aud.

Eu cu atata l`am cumparat de la magazinul naturist si este 500 de grame nu 400gr ca cele amintite mai sus cu pret mare.

Sa sti ca am fost pe site la aia de la medicer de care ai zis tu, dar nu imi convine ptr ca m`am uitat atenta si taxa ca il aduce la timisoara de ex, platesti la km si imi vemea mult mai scump asa am calculat eu atunci si nu renta sa ma leg la cap cu ei. Vemea cumva la 30 de lei adika 3 kg, sa mai platesc 25 sau 28 de lei si m`am enervat pe sistemul lor si nu am comandat deloc.. Il cumpar de la magazinul naturist cu 8 lei 400gr.

asta toamna n-aveam ce face cu ele, nu s-au scumpit deloc, din contra chiar!

ei cumpara mai ieftin si un pecmez adevarat, se face din prune bistrite. Iese si din alt fel de prune dar nu are aceiasi aroma ca pruna bistrita, desi la pret va zic eu ca este la fel la vanzare borcanul.

Am urmarit`o si eu pe D`na cu pecmezul de topoloveni la TV. Nu stiu dc mi sa parut asa o zgarca din interviul dat. Nu vad pretul asta asa de mare la produsele ei ptr ca doar daca este asa cum zice ea, simplu fapt ca nu pune zaharul, ar trebuii sa fie mai ieftin. De fapt, toate de topoloveni sunt scumpe.Prefer sa imi cumpar eu prunele si sa stau eu 1 zi sa imi fac pecmez, ptr ca sigur al meu este mult mai bun si mai tzapan ca si al ei.

Nimic de zis, au gemuri mai bune decat ceilalti dar totusi pretul nu este argumentat.

[quote name='Carmella' date='18 February 2013 - 04:22 PM'

"Preţul acestui produs, stabilit în 2008 la 6,75 lei fără TVA a rămas neschimbat până în toamna anului 2011. În tot acest timp, materia primă a devenit de la 5 până la 25 de ori mai scumpă. Astfel că în toamna anului trecut, la 18 octombrie, 2011, am luat decizia majorării preţului, chiar la finalul procesului de producţie, acesta devenind 15 lei fără TVA”, a declarat pentru Financiarul.ro Bibiana Stănciulov, director general al Sonimpex Serv Com, producătorul Magiunului de prune Topoloveni. Aceasta a adăugat că „privind înapoi, consumatorii români pot considera că au primit cadou preţul magiunului în tot acest timp, din 2008 şi până în octombrie 2011

...

Fabrica nu are voie (din cauza Indicaţiei Geografice Protejate) să importe prune ieftine, trebuie să le cumpere din arealul geografic din care face parte Topoloveniul şi nici producţia nu o poate muta în China, tot din cauza brandului protejat de către UE. Şi tot reţeta tradiţională (protejata tot prin IGP) impune concentrarea produsului 5:1 adică 100 de grame de Magiun se obţin din 500 de grame de prune din diverse soiuri"

http://www.financiarul.ro/2012/01/26/de-ce-s-a-dublat-peste-noapte-pretul-magiunului-de-prune-topoloveni/

Nu ma satisface raspunsul, cel putin partea pe care am subliniat-o mi se pare lipsa de bun simt, asa ca eu am declarat ca nu mai cumpar nimic de Topoloveni, prefer sa-mi fac singura ca si anul trecut si sa nu mai apelez la nimic altceva. Dar am incercat si Raureni si e foarte bun.

[b]O minciuna mareeeeeeee! prunele au fost 1,5 lei mai ales ca ei cumpara multe (ca doar nu ii creste in apartament d`nei Topoloveanca.

Cadou pe naiba. Al meu este mult mai gros ca si al ei si ea povesteste ca foloseste 500gr prune ptr 100gr de magiun? nici macar nu este asa de gros cum vrea ea sa para. Al meu daca intorc lingura sta acolo asa pot sa fac chiftea din el. PTIU ca ma enervez numai.

Va zic am urmarit`o cand dadea un interviu acu ceva vreme si tare ciudata este in apartamentul ei si o intreba reprterul dc nu si`a luat casa si ia raspuns asa foarte aiurea zgarcita tare parea.

Raureni au gemuri bune cam scumputze si alea dar bune.[/b]

Am fost la cumparaturi:

-tarate de grau,250g/0,65€

post-59-13612641539716_thumb.jpg post-59-13612641581375_thumb.jpg

-tarate de ovaz,500g/1,69€

post-59-13612641375237_thumb.jpg post-59-13612641323216_thumb.jpg

-quinoa am cumparat saptamana trecuta si e chiar mai ieftina de cat va ziceam,400g/2,09€

post-59-13612641426843_thumb.jpg post-59-13612641229508_thumb.jpg

-seminte de in,500g/1,25€

post-59-13612641662619_thumb.jpg

-naut,500g/1,49€

post-59-13612641611812_thumb.jpg post-59-13612641637386_thumb.jpg

-fructoza,500g/1,55€

post-59-13612641481687_thumb.jpg

Acum am o intrebare:voi faina de in si de naut o gasiti gata macinata sau macinati voi semintele/boabele?

Acum am o intrebare:voi faina de in si de naut o gasiti gata macinata sau macinati voi semintele/boabele?

Frumoase cumparaturi!

Faina de naut o cumpar gata macinata, iar in macin acasa daca imi trebuie. Eu cea de naut prefer sa o cumpar ptr ca se da greu nautul prin rasnita si nu cred ca iese asa fina acasa. Eu vad cum se incalzeste rasnita la tarate.Eu cumpar cu 8 lei 500gr faina de naut si este convenabil.

Am gasit smantana ptr frisca din asta

Mi`a placut cum sa batut.

post-1316-13613963369685_thumb.jpg

post-1316-13613963464792_thumb.jpg

Amarant de la real sectorul bio

10,99 lei

post-1316-13616407277798_thumb.jpg

post-1316-13616407541872_thumb.jpg

Taitei din mazare si fasole mung de la metro

5 si ceva punga 100gr (aveau si la real dar pungi mai mari cu 6 cuiburi in ele cu 15 lei punga

post-1316-13616407709296_thumb.jpg

post-1316-13616407822737_thumb.jpg

Ceai rooibos de la lidl

5 lei pachetul 25 pliculete (50gr) aveau cu aroma de portocale sau caramel

asta este simplu

post-1316-13616409506252_thumb.jpg

Faina de naut... 2,35 euro

post-133-13617983729448_thumb.jpg

Tarata de ovaz... variaza intre 1,96 euro direct de la magazinul naturist si 2,97 euro la supermercatul de langa casa

post-133-13617984142138_thumb.jpg

Susan negru... 4,58 euro de care sunt foarte mandra. Nu am vazut asa ceva pe aici pana acum.

post-133-13617984766714_thumb.jpg

Linte neagra... 3,69 euro .Sunt tare curioasa. Alt produs in premiera.

post-133-13617985482214_thumb.jpg post-133-13617985735237_thumb.jpg

Seminte de floarea soarelui crude... 2,95 euro. Le-am luat sa le pun deasupra variilor cocaturi.

post-133-13617986239841_thumb.jpg post-133-13617986926604_thumb.jpg

Tot ce am postat pana acum am cumparat de aici. Asa ca fetele din Italia care sunt interesate daca aveti asa ceva prin vecini intrati cu incredere.

post-133-13617987373637_thumb.jpg

Si de la Auchan, doar ca nu mai tin minte cat au costat...

Linte rosie

post-133-13617988186941_thumb.jpg

Mazare verde uscata

post-133-13617988444167_thumb.jpg

Inca nu am reusit sa gasesc pe nicaieri din cea galbena. Toti imi zic ca au soia uscata. Ori fac ei confuzie, ori nu exista pe aici si gata.

Sorina. mai intereseaza-te si in alta parte, poate mai stie cineva despre lintea rosie DECORTICATA, dar cred ca are IG mult mai mare decit cea nedecorticata. Eu o folsesc la supe de linte ca fierbe repede, dar cind sint la Monti strict nu o maninc, ca asa mi-a ramas mie in cap ca se maninca numai cea cu coaja pe ea.

Am sa ma interesez. Sincer, nici nu am remarcat. E prima data cand o cumpar. De obicei gasesc tipurile mai inchise la culoare.

Editez... am intrebat unde trebe. Astept raspuns. Bine ca m-ai tras de maneca.

Sorina. mai intereseaza-te si in alta parte, poate mai stie cineva despre lintea rosie DECORTICATA, dar cred ca are IG mult mai mare decit cea nedecorticata. Eu o folsesc la supe de linte ca fierbe repede, dar cind sint la Monti strict nu o maninc, ca asa mi-a ramas mie in cap ca se maninca numai cea cu coaja pe ea.

[quote

Eu aia rosie (portocalie) o cumpar de la kaufland si nu are coaja ca nu are. Eu nu am vazut niciodata cu coaja lintea asta.De aia am si eu fara piele, doar cea verde cu pielcutze.Si nici mazarea galbena uscata nua re piele este tot decorticata. Tu esti mai de mult la Monti si sti sigur multe dar eu, nu am gasit nici unde specificat ca nu`i voie cu coaja sau ceva de genul. Am gasit doar ca se recomanda astea uscate. ACu nu stiu ce sa iti zic, doar ca eu tot de aia folosesc cea rosie si nu are coji si nici mazarea uscata.

Acu ma faci sa ma gandesc si eu la a mea dezbracata dar ma mai uit odata in tabel.

eu doar asta am gasit in tabel si nu se specifica cu sau fara coji.

Linte (maro)30

Linte (verde)25

Linte (galben)30

Mazare galbena uscata 500gr

tot decorticata

post-1316-1361806404049_thumb.jpg

Ma pui pe ganduri Carmella:((

M-am speriat cand am desfacut punga de tarate de grau;am crezut ca am cumparat ceva gresit ca arata mai ca "fulgii" nu ca cea de ovaz https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif .Acum m-am uitat si la cerra si vad ca si a ei arata la fel.Gata!M-am linistit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif
Sa speram ca umplutura va reusi cu dulceata ei sa acopere amareala taratelor de grau. Ar fi bine sa folosesti taratea de ovaz. E mult mai gustoasa.

M-am speriat cand am desfacut punga de tarate de grau;am crezut ca am cumparat ceva gresit ca arata mai ca "fulgii" nu ca cea de ovaz https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif .Acum m-am uitat si la cerra si vad ca si a ei arata la fel.Gata!M-am linistit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif

=)) taratea de grau este asa ca si fulgii , cea de ovaz este mai grob dar este mai dulce. Mie nu imi place cea de tarate ca este amara.

Eu am zis-o cu titlu de intrebare / lamurire, nu stiu cum o fi exact, dar dupa ce am folosit-o o data cind eram la Monti si a vazut ce repede fierbe si ca nu ramine nimic foios prin ea dupa mixare, am banuit ca i-ar trebui niste invelisuri ca sa fie 100% conforma. Ca tot mi-am adus aminte acum, o sa fac niste sapaturi pe net sa vedem cum o fi.