June 21, 201115 yr comment_93601 Ma gandeam sa ne facem un coltisor unde putem sa vorbim despre idei si realizari de decoratiuni ieftine, accesibile pentru casa.Imi place sa decorez, sa mut lucrurile dintr-un loc in altul. Imi place cand imi cumpar ceva nou, ma entuziasmez repede, dar ma plictisesc la fel de repede. In ritmul asta cheltuiam prea mult si am hotarat sa incerc sa fac eu unele accesorii mai simplute.O sa ziceti ca sunt zgarcita. Da, recunosc, sunt zgarcita, dar mie imi place sa spun ca zgarcenia ma face mai creativa In plus, cateodata oferta magazinelor e limitata, nu gasesc chiar tot ce mi-as dori. In felul asta imi personalizez casa pentru ca, cu siguranta nu mai gasesc acelasi lucru in alta parte. Gata, acum sa trecem la treaba: Ieri am "invelit" 3 cutii in hartie si am pus hainutele Stefaniei inauntru. E mai usor pentru ea sa ajunga la ele pentru ca in dupal ar fi mult prea sus. Dupa cum se vede, am folosit capsatorul sa prind hartia de cutie, iar in locul unde se vede capsa vreau sa lipesc un autocolant gargarita, albinuta, ceva de genul asta. Am inramat o bucata de pelinca niciodata folosita. asa arata pe perete, langa celelalte... Am cusut 4 suporturi de farfurie dintr-un rest de material de draperie. Urmatorul plan este sa vopsesc partea din spate a dulapului din camera stefaniei, vreau sa-l fac lila. Acum arata asa: Report
June 21, 201115 yr comment_93610 Aura, ce proiecte frumoase ai! Ce este pelinca? Eu am inceput sa fac un set de 6 servetele de masa, cusute. Am facut unul de proba. A iesit OK. Vreau sa le fac cadou 'soacra-mii' peste o luna cand face 60 ani. Apreciaza lucrurile facute de mana. Pozele doar le-am facut si au iesit mai intunecate ca nu am avut lumina ca lumea... Report
June 21, 201115 yr Author comment_93617 pelinca e o bucata material, de obicei din bumbac, dar asta avea si ceva sintetic cred. Eu am primit o groaza cand s-au nascut puiutii, dar nu am stiut ce sa fac cu ele. Stiu ca inainte se folosea la infasurat bebelusii, dar cum eu nu i-am tinut nici o zi infasurati le asezam pe pat, peste cearsaf sau pe post de prosop. Servetele tale de masa sunt f faine. E materialul mai gros sau l-ai dublat tu? Eu trebuie sa-mi iau urgent o masina de cusut. Sa-ti traiasca soacra! Report
June 22, 201115 yr comment_93665 pelinca e o bucata material, de obicei din bumbac, dar asta avea si ceva sintetic cred. Eu am primit o groaza cand s-au nascut puiutii, dar nu am stiut ce sa fac cu ele. Stiu ca inainte se folosea la infasurat bebelusii, dar cum eu nu i-am tinut nici o zi infasurati le asezam pe pat, peste cearsaf sau pe post de prosop. Servetele tale de masa sunt f faine. E materialul mai gros sau l-ai dublat tu? Eu trebuie sa-mi iau urgent o masina de cusut. Sa-ti traiasca soacra! Servetelele sunt practice. Sunt dublate, sunt 2 materiale diferite, cusute apoi impreuna. Ma gandeam sa fac 3 cu garnitura galbena si 3 cu ea rosie. Mai vad pe parcurs Report
June 22, 201115 yr comment_93725 faina idee Aura si mie imi place sa fac diverse chestii.Mi-ar place sa-mi iau masina de cusut,dar nu stiu sa cos la ea ,dar tare mi-ar place sa invat.Si cand ma gandesc ca atunci cand eram mica voiam sa dau la liceul de croitorie.Nu prea le am cu croitul sau tricotatul,ce-mi placea era sa fac fete de mese din etamina si sa lucrez pe ele diverse modele.Singura chestie croita a fost o fata de perna la ora de lucru manual.Butonierele stiam sa le fac cel mai fain . Report
June 22, 201115 yr Author comment_93728 faina idee Aura si mie imi place sa fac diverse chestii.Mi-ar place sa-mi iau masina de cusut,dar nu stiu sa cos la ea ,dar tare mi-ar place sa invat.Si cand ma gandesc ca atunci cand eram mica voiam sa dau la liceul de croitorie.Nu prea le am cu croitul sau tricotatul,ce-mi placea era sa fac fete de mese din etamina si sa lucrez pe ele diverse modele.Singura chestie croita a fost o fata de perna la ora de lucru manual.Butonierele stiam sa le fac cel mai fain .Ioana, liceul de croitorie?? exista asa ceva? Ai uitat sa ne spui ce nota ai luat pentru fata de perna ironia e ca mie nu mi-a placut niciodata ora de lucru manual de la scoala. Da, da, eu am prins perioada demodata, cu ora de lucru manual si practica agricola (dar nu's chiar baba sa stiti ) Brodatul, tricotatul si alte cusaturi nu m-au pasionat niciodata. Sigur, imi coseam tivul cand se rupea si prindeam firul de la ciorapi (brrrr, ce vremuri).In viata mea am facut un fular si un sac (era moda retro ). Dar mi-a placut sa cos la masina. Si mama, ce mai coseam... Acum stau acasa (nu pentru mult timp, sper), imi fac singura de lucru si ma gandeam sa va corup si pe voi Report
June 22, 201115 yr comment_93732 Ioana, liceul de croitorie?? exista asa ceva? Ai uitat sa ne spui ce nota ai luat pentru fata de perna ironia e ca mie nu mi-a placut niciodata ora de lucru manual de la scoala. Da, da, eu am prins perioada demodata, cu ora de lucru manual si practica agricola (dar nu's chiar baba sa stiti ) Brodatul, tricotatul si alte cusaturi nu m-au pasionat niciodata. Sigur, imi coseam tivul cand se rupea si prindeam firul de la ciorapi (brrrr, ce vremuri).In viata mea am facut un fular si un sac (era moda retro ). Dar mi-a placut sa cos la masina. Si mama, ce mai coseam... Acum stau acasa (nu pentru mult timp, sper), imi fac singura de lucru si ma gandeam sa va corup si pe voi Aura, pe vremea impuscatului era un liceu in Bucuresti cu clase de croitorie,acum habar n-am.Cat de nota chiar nu-mi aduc aminte, ca s-a intamplat acum aproape 100 de ani Cand ma gandesc ca inainte stiam sa tricotez,stiam si sa fac bob de orez(parca asa se nume),acu, unu pe fata,unu pe dos.Si culmea mama tricota asa frumos, ne facea hainute, aveam la un moment dat si masina de tricotat(desi era interzisa sa o ai in casa pe vremea lui Ceasca),da eu am fost mai putorisca , am avut totul la botu calului si nu m-a preocupat prea mult si acum imi pare rau. Report
June 22, 201115 yr Author comment_93736 Ioana, liceul de croitorie?? exista asa ceva? Ai uitat sa ne spui ce nota ai luat pentru fata de perna ironia e ca mie nu mi-a placut niciodata ora de lucru manual de la scoala. Da, da, eu am prins perioada demodata, cu ora de lucru manual si practica agricola (dar nu's chiar baba sa stiti ) Brodatul, tricotatul si alte cusaturi nu m-au pasionat niciodata. Sigur, imi coseam tivul cand se rupea si prindeam firul de la ciorapi (brrrr, ce vremuri).In viata mea am facut un fular si un sac (era moda retro ). Dar mi-a placut sa cos la masina. Si mama, ce mai coseam... Acum stau acasa (nu pentru mult timp, sper), imi fac singura de lucru si ma gandeam sa va corup si pe voi Aura, pe vremea impuscatului era un liceu in Bucuresti cu clase de croitorie,acum habar n-am.Cat de nota chiar nu-mi aduc aminte, ca [b]s-a intamplat acum aproape 100 de ani [/b] Cand ma gandesc ca inainte stiam sa tricotez,stiam si sa fac bob de orez(parca asa se nume),acu, unu pe fata,unu pe dos.Si culmea mama tricota asa frumos, ne facea hainute, aveam la un moment dat si masina de tricotat(desi era interzisa sa o ai in casa pe vremea lui Ceasca),da eu am fost mai putorisca , am avut totul la botu calului si nu m-a preocupat prea mult si acum imi pare rau. cum, numai 100 de ani?...ce repede trece timpul si mama ne tricota diverse, noi nu cumparam niciodata fulare, caciuli sau pulovere. Dar eu nu prea eram bucuroasa, ca vroiam si altceva... Dar topicul asta e pentru tot ce putem face acasa, cu mainile ca sa zic asa , fara sa cumparam de la magazin. Nu doar tricotaje, broderii sau de cusut ci si tamplarie (ma gandesc la rafturi, etajere), de vopsit, de lipit, pampoane pentru copii sau mai stiu eu ce. Report
June 22, 201115 yr comment_93738 Dar topicul asta e pentru tot ce putem face acasa, cu mainile ca sa zic asa , fara sa cumparam de la magazin. Nu doar tricotaje, broderii sau de cusut ci si tamplarie (ma gandesc la rafturi, etajere), de vopsit, de lipit, pampoane pentru copii sau mai stiu eu ce. la faza cu tamplarie nu ma bag, asta e domeniul sotului,desi n-a lucrat niciodata in domeniu se pricepe sa faca.Chiar ultima data cand ne-am mutat a facut masca de la chiuveta cea de la bucataria veche nu mai mergea in noua locatie.Eu sunt pe partea cu zugravitul .Acum 2 ani mi-am zugravit singura dormitorul si asta doar intr-o zi.Dimineata am fost la munca si cand am venit am tras totul in mijlocul camerei acoperit cu plastice si pana seara cand a venit al meu era totul terminat, spalat, pus la punct Report
June 22, 201115 yr Author comment_93743 Dar topicul asta e pentru tot ce putem face acasa, cu mainile ca sa zic asa , fara sa cumparam de la magazin. Nu doar tricotaje, broderii sau de cusut ci si tamplarie (ma gandesc la rafturi, etajere), de vopsit, de lipit, pampoane pentru copii sau mai stiu eu ce. la faza cu tamplarie nu ma bag, asta e domeniul sotului,desi n-a lucrat niciodata in domeniu se pricepe sa faca.Chiar ultima data cand ne-am mutat a facut masca de la chiuveta cea de la bucataria veche nu mai mergea in noua locatie.Eu sunt pe partea cu zugravitul .Acum 2 ani mi-am zugravit singura dormitorul si asta doar intr-o zi.Dimineata am fost la munca si cand am venit am tras totul in mijlocul camerei acoperit cu plastice si pana seara cand a venit al meu era totul terminat, spalat, pus la punct wow, dar esti rapida. Mie imi ia pe putin 2 zile sa varuiesc o camera. Ce culoare ai folosit? Report
June 23, 201115 yr comment_93767 Mi-ar place sa-mi iau masina de cusut,dar nu stiu sa cos la ea ,dar tare mi-ar place sa invat. Ioana, eu mi-am cumparat una relativ recent si nici macar ata nu stiam s-o pun. Am invatat lucrurile de baza dupa manualul de folosire/intretinere. Cand merge ceva altfel decat cum scrie la carte, intru in fibrilatii. Dar tu esti mai indemanatica, ar merita sa faci o investitie. Acum 2 ani mi-am zugravit singura dormitorul si asta doar intr-o zi.Dimineata am fost la munca si cand am venit am tras totul in mijlocul camerei acoperit cu plastice si pana seara cand a venit al meu era totul terminat, spalat, pus la punct Doamne, eu nici macar n-am curaj sa ma gandesc la asa ceva, vorbesc serios! Report
June 23, 201115 yr comment_93772 foarte frumoase creatiile tale auraArmina esti o nora tare amabila Report
June 23, 201115 yr comment_93787 foarte frumoase creatiile tale auraArmina esti o nora tare amabila Adriana, nici soacra nu-i de lepadat Foarte draguta si atenta Report
June 23, 201115 yr comment_93797 Acum 2 ani mi-am zugravit singura dormitorul si asta doar intr-o zi.Dimineata am fost la munca si cand am venit am tras totul in mijlocul camerei acoperit cu plastice si pana seara cand a venit al meu era totul terminat, spalat, pus la punct Doamne, eu nici macar n-am curaj sa ma gandesc la asa ceva, vorbesc serios!si mie si se pare SF cand am cuparat apartamentul in care stam acumam ramas "in fundul gol" asa ca am zugravit noi 2. am avut role si vopsea lavabila si o gramada de entuziasm. am ramas traumatizata dupa prima camera si de atunci sa nu mai aud de asa ceva. asa ca Ioana, te admir https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif in rest imi place sa lucrez tot felul de chestiute. mai bine zis imi placea ca nu mai am timp nici macar sa citesc o carte, daramite sa mai tricotez ceva.cand eram mica (nu puteam sa scriu tanara ca asa sunt acum https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif) tricotam de zor. stateam luni seara si ascultam teatru radiofonic si impleteam bluze si jachete. multa vreme nu mi-am cumparat haine. eu imi tricotam iar buni imi croia. eram "unicat" ca sa nu fiu complet off-topic am sa pozez paturica pe care i-am impletit-o Maiei mele. e ultima mea creatie (de acu' 7 ani). a iubit-o si o iubeste si acum, doar ca acum se bucura papusile de ea Report
June 23, 201115 yr comment_93842 Moatza, sa sti ca la prima oferta o sa-mi iau si eu o masina, tb sa invat cumva. Aura, Boni, mare lucru n-a fost, norocul meu e ca aveam tavan in lemn si m-a scapat de o munca si deasemeni si vopseaua(nuanta folosita) care nu era uniforma.Cam asa ceva a fost trei pereti au fost galbeni, cel de la capatul patului, verde Culoarea chiar asa era cu pete albe in ea, mi-a placut mult efectul Report
June 23, 201115 yr Author comment_93847 Ioana, totusi ai avut 4 pereti de vopsit...iar intr-o zi, pentru prima data, esti rapida, iti spun eu. Imi place verdele de pe perete, mie imi da o senzatie de liniste. Boni abia astept sa vad cum ai facut paturica, poate ma inspir si eu pentru theodor ca stefania e maaaaaare. Report
June 23, 201115 yr comment_93862 Ce subiect frumos Aura!Boni pune te rog paturica - si eu sunt interesata de ea. Eu vreau sa reconditionez o rama de lemn pentru camera celei mici. Deocamdata The Husband a indreptat=o si vopsit-o in alb - eu urmeaza sa vad ce-i pun inauntru - cred ca numele bebelusei scris din litere de material textil - cand ne hotaram asupra lui Report
June 24, 201115 yr Author comment_93914 E cel mai placut sa lucrezi pentru camera copiilor. Tabloul tau o sa iasa foarte fain si poate reusesti sa pui si o poza dupa ce e gata Sarcina usoara in continuare si spor la cusut! Eu am vreo 10 jucarii mici, din plus si as vrea sa le insir pe ata ca un colier si sa le atarn pe perete, dar cum sa fac sa nu se ingramadeasca toate la mijloc. Ma duc sa mai caut pe net... Report
June 24, 201115 yr comment_93916 Eu am vreo 10 jucarii mici, din plus si as vrea sa le insir pe ata ca un colier si sa le atarn pe perete, dar cum sa fac sa nu se ingramadeasca toate la mijloc. Ma duc sa mai caut pe net... Aura, niste noduri bine pgandite rezolva problema Report
June 24, 201115 yr comment_93922 Eu am vreo 10 jucarii mici, din plus si as vrea sa le insir pe ata ca un colier si sa le atarn pe perete, dar cum sa fac sa nu se ingramadeasca toate la mijloc. Ma duc sa mai caut pe net... in tavanul din camera lu' fi-miu, cand era mic, era un bolt, langa fereastra, de la o fosta galerie. eu am facut un "lantz" cu jucarii mici de plus, in genul surprizelor de la mcdonalds, si l-am atarnat de boltz. le-am prins una de alta cu ace de siguranta, in asa fel incat sa nu se vada acele. ai putea incerca! Report
June 24, 201115 yr Author comment_93924 Eu am vreo 10 jucarii mici, din plus si as vrea sa le insir pe ata ca un colier si sa le atarn pe perete, dar cum sa fac sa nu se ingramadeasca toate la mijloc. Ma duc sa mai caut pe net... in tavanul din camera lu' fi-miu, cand era mic, era un bolt, langa fereastra, de la o fosta galerie. eu am facut un "lantz" cu jucarii mici de plus, in genul surprizelor de la mcdonalds, si l-am atarnat de boltz. le-am prins una de alta cu ace de siguranta, in asa fel incat sa nu se vada acele. ai putea incerca!mersi. Un lantz vreau sa fac si eu. Report
June 24, 201115 yr Author comment_93925 Eu am vreo 10 jucarii mici, din plus si as vrea sa le insir pe ata ca un colier si sa le atarn pe perete, dar cum sa fac sa nu se ingramadeasca toate la mijloc. Ma duc sa mai caut pe net... Aura, niste noduri bine pgandite rezolva problema asta a fost primul meu gand...niste nodur, dar cum?... imi place ideea moatzei cu acele de siguranta dar trebuie sa fiu atenta sa nu poata ajunge copiii la ele... Report
June 24, 201115 yr comment_93968 Eu am vreo 10 jucarii mici, din plus si as vrea sa le insir pe ata ca un colier si sa le atarn pe perete, dar cum sa fac sa nu se ingramadeasca toate la mijloc. Ma duc sa mai caut pe net... Aura, niste noduri bine pgandite rezolva problema asta a fost primul meu gand...niste nodur, dar cum?... imi place ideea moatzei cu acele de siguranta dar trebuie sa fiu atenta sa nu poata ajunge copiii la ele... Aura, incearca sa le insiri pe un fir mai gros, un fel de snur si apoi poti sa le cosi fie au ele o gaicuta, fie poti sa incerci direct in jucarie cu acul si apoi sa tragi firul prin snur. Report