July 19, 201115 yr comment_96879 Kinder Kolac Reteta am gasit-o pe un site croat Coolinarika,deci nu i-am modificat numele.Va dau ingredientele cum le-am gasit,dar tin sa precizez ca eu am facut doar jumatate. Pentru stratul de culoare inchisa: -500 grame biscuiti maruntiti,-250 grame margarina,-200 grame zahar,-300 mililitri apa,-100 grame ciocolata fondanta,-200 grame nuci macinate.Apa se pune pe foc cu zaharul,cand s-a topit zaharul se adauga margarina si ciocolata,si se lasa pana se topesc.Se ia de pe foc si se adauga nuca si biscuitii macinati. Pentru stratul de culoare deschisa: -250 grame margarina,-300 grame zahar,-100 mililitri apa,-300 grame lapte praf.Apa se pune pe foc cu zaharul,se adauga margarina se lasa pana se topeste.Se ia de pe foc si se adauga laptele praf. Puneti in tava straturile dupa plac,si in functie de tava pe care o folositi.Eu am pus mai intai stratul deschis si dupa aceea cel inchis,pentru ca am avut tava semicirculara(rasturnica).Voi faceti cum vreti.Si m-am jucat putin si cu formele de silicon. Report
July 21, 201115 yr Author comment_97185 Excelente, cu ce kinder seamana la gust?Cu ciocolata kinder cu lapte,le barrette. Report
July 21, 201115 yr comment_97197 Oare cu ce as putea sa inlocuiesc laptele praf?Ca as putea sa o fac monti daca gasesc un inlocuitor la dumnealui.Arata tare bine si vreau si eu...Editez... daca pun smantana/frisca (vad eu) cu un pic de gelatina... Ce ziceti? Oare ar merge? Report
July 21, 201115 yr comment_97205 Editez... daca pun smantana/frisca (vad eu) cu un pic de gelatina... Ce ziceti? Oare ar merge?s-ar putea face o incercare Report
July 22, 201115 yr comment_97225 Am chef de ceva dulce si cred ca mi-a casunat pe bietul kinder... Sa vedem cum stau cu timpul. Apoi maine mai e si ziua soacrei din dotare. Trebuie sa fac ceva dulce. Oi vedea eu cum ma voi descurca. Report
July 22, 201115 yr Author comment_97283 Oare cu ce as putea sa inlocuiesc laptele praf?Ca as putea sa o fac monti daca gasesc un inlocuitor la dumnealui.Arata tare bine si vreau si eu...Editez... daca pun smantana/frisca (vad eu) cu un pic de gelatina... Ce ziceti? Oare ar merge?Nu stiu cu ce ai putea inlocui laptele praf,dar cum a zis si Adriana poti incerca.Eu nu stiu mai nimic despre alimentele permise sau nepermise la Monti,ciocolata alba este permisa?Ma gandeam la un mousse de ciocolata alba,sau o crema ceva. Report
July 22, 201115 yr comment_97288 Nu, ciocolata alba nu este permisa. Singura ciocolata conforma e cea cu min 70% cacao.Oricum am sa-mi icerc norocul. Sunt curioasa ce va iesi. Report
July 24, 201115 yr comment_97484 Te pun sa-mi faci Kolac de asta cand vii acas'. Doar daca tu ii faci mini eclere. He, he, he! Yuuuuummmm! Trebuie sa fie bun rau. Report
July 25, 201115 yr comment_97547 Ramy, ce consistenta are in final? Am facut-o si amandoua straturile au ramas moi. Partea maro ma asteptam sa fie oarecum ca salamul de biscuiti, dar si stratul alb a ramas moale. Am facut-o ieri dimineata si seara pe la 6 am incercat-o. Report
July 30, 201115 yr Author comment_98458 Ramy, ce consistenta are in final? Am facut-o si amandoua straturile au ramas moi. Partea maro ma asteptam sa fie oarecum ca salamul de biscuiti, dar si stratul alb a ramas moale. Am facut-o ieri dimineata si seara pe la 6 am incercat-o.Scuze pentru raspunsul in intarziere,intradevar stratul de culoare inchisa iese ca cel de salam de biscuiti,mie mi-au iesit in consistenta,nici prea tare dar nici moale.Nu stiu de ce ti-a iesit moale.Eu am respectat cantitatile si mi-a iesit totul bine. Report
July 30, 201115 yr comment_98481 Ramy, nici eu n-am mai revenit cu "update". A doua zi era numai buna, nici tare nici moale, cum zici. Insa afara din frigider se inmuia (nici nu ma mir, la caldurile si umezeala care au fost, aveam impresia ca se inmoaie si farfuria pe care sta). De buna a fost buna, poate o "bomba calorica", dar cine sta sa numere ? Report
July 31, 201115 yr Author comment_98537 Ramy, nici eu n-am mai revenit cu "update". A doua zi era numai buna, nici tare nici moale, cum zici. Insa afara din frigider se inmuia (nici nu ma mir, la caldurile si umezeala care au fost, aveam impresia ca se inmoaie si farfuria pe care sta). De buna a fost buna, poate o "bomba calorica", dar cine sta sa numere ?Din cand in cand mai trebuie si cate o bomba calorica,in privinta mea ridica si moralul. Report
August 4, 201115 yr comment_99081 Mama, cum arata.... holera sa o ia de cura de slabire si cu cine a inventat-o... Report
August 4, 201115 yr Author comment_99092 Mama, cum arata.... holera sa o ia de cura de slabire si cu cine a inventat-o...Poti manca linistita ca nu ingrasa....,conditia e ca dupa aia,sa alergi cam 100 kilometri pana arzi totul.Bineinteles ca eu nu am facut asa ceva,ca mi-a fost mila de saracul kinder. Report