Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dovlecei umpluti cu ricotta si legume

Featured Replies

Din colectia "Ce mai face Maya cu dovleceii din gradina".Dupa cum stiti,dovleceii îmi invadeaza gradina.Nu mai stiu ce sa inventez.Fac si din retetele vechi,iar clasica-Dovlecei invizibili a la Eataly-,nu are voie sa lipseasca în acest sezon.Este,si va ramîne (cea mai cea)speciala pentru mine,dar ai mei mai cer si altceva.Asa ca azi,în urma unei discutii pe yahoo cu sorella mea,am hotarît sa fac o fuziune între fantezia mea si ceva ce a servit ea în concediu la cina,cred.Rezultatul?Mai mult decît satisfacator!

[center]

post-5-13116987485741_thumb.jpg

post-5-13116987644412_thumb.jpg[/center]

3 dovlecei
2 fire de ceapa verde
2 catei de usturoi
1 vînata
1 ardei gras rosu
2 rosii
cimbru proaspat
250 g ricotta
2 linguri pesmet(pentru pane)
4-5 linguri ulei de masline
sare,piper

[center]Am spalat dovleceii si i-am taiat în jumatate pe lungime,apoi le-am scobit pulpa,

si i-am sarat.Am presarat cimbru tocat deasupra,i-am stropit cu ceva ulei de masline,

apoi i-am dat la cuptor pentru 15 minute la 200 °C.Între timp m-am ocupat de umplutura.

post-5-13116987866949_thumb.jpg

Am calit ceapa taiata rondele în putin ulei de masline.

post-5-13116988011693_thumb.jpg

Am adaugat vînata curatata de coaja si taiata cubulete,

si am amestecat pe foc pîna s-a înmuiat putin,apoi am sarat si piperat dupa gust.

post-5-13116988340614_thumb.jpg

Am adaugat pulpa dovleceilor si cimbru tocat,si am mai amestecat cîteva minute pe foc iute.

post-5-1311698922917_thumb.jpg

Ardeiul gras,l-am curatat de coaja cu peeler-ul de legume(nu cel de cartofi),

l-am tocat cubulete si l-am adaugat la amestecul de legume.

Dupa înca 2-3 minute de învîrtit,am tras tigaia de pe foc,si am lasat cîteva minute sa se racoreasca.

post-5-13116989861943_thumb.jpg

Dupa ce am adaugat ricotta,amestecul mi s-a parut cam moale,asa ca am adaugat 2 linguri de pesmet.

Degustati si condimentati daca mai este nevoie.Cu acest amestec am umplut dovleceii.

Deasupra am presarat cubulete de rosii decojite de pielita,

dupa care am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C.I-am lasat pîna s-au rumenit putin deasupra.

post-5-1311699029485_thumb.jpg

Am servit cu pecorino razuit grob.Bun bun!

post-5-131169906437_thumb.jpg

post-5-13116991240195_thumb.jpg[/center]

Reţeta ca reţeta , pozele ca pozele , da" cu gerbera aia din roşie cu brânză în mijloc m-ai impresionat iremediabil! :sm2: - să te mai prind eu zicând că nu te pricepi la decoraţiuni =))

Foarte inspirată reţeta , eu făceam până acum doar umpluţi cu brânză de burduf+pulpa dovleceilor şi ceapă verde , cu un sos de mărar şi smântână

sau umpluţi cu carne şi cu un sos de roşii.

Varianta ta e numa" bună pentru vara plină de legume...

Ori colectia ce fustite mai face Maya din rosiile din gradina =))) Azi cred ca ma uit la Dumbrava Minunata, ca la asta m-a dus gandul cand am vazut imaginea :sm2:
  • Author

Reţeta ca reţeta , pozele ca pozele , da" cu gerbera aia din roşie cu brânză în mijloc m-ai impresionat iremediabil! :sm2: - să te mai prind eu zicând că nu te pricepi la decoraţiuni =))

Foarte inspirată reţeta , eu făceam până acum doar umpluţi cu brânză de burduf+pulpa dovleceilor şi ceapă verde , cu un sos de mărar şi smântână

sau umpluţi cu carne şi cu un sos de roşii.

Varianta ta e numa" bună pentru vara plină de legume...

Hhahahahahaha!Da,mare decoratoare ce sînt!

Am taiat o rosie în jumatate,apoi am feliat-o NU pîna la capat cu scula de feliat mere,rosii..etc =)) si tadaaaaaa!

Designer de rosii iese din mine =))

Corina,asa este.Gradina produce legume,Maya le face mîncabile :D

• Author

Ori colectia ce fustite mai face Maya din rosiile din gradina =))) Azi cred ca ma uit la Dumbrava Minunata, ca la asta m-a dus gandul cand am vazut imaginea :sm2:

Fiica-mea tocmai facea curatenie între CD-uri,DVD-uri,si a gasit Dumbrava Minunata.

Deci tre' sa ne uitam!N =))

Io pot orice! Doamne, ca modesta mai sunt in seara asta! Sa va uitati neaparat, e o bijuterie de film, pe mine ma relaxeaza teribil dar in acelasi timp mi se face un dor cumplit de acasa. Acasa :scratch:

De ce am intrat aci ?

Ca acum iar mi-e foame si-i aproape 11 p.m. la noi .

Off topic.

Maya eu am tare multi ardei anul asta.De toate felurile.

Cu cei iuti stiu ce sa fac,dar aia grasi nu stiu cum sa-i pastrez pentru iarna.

Congelati as vrea,dar cum ?Opariti sau neopariti ?

Ma gandesc sa-i pun in pungute cu rosii,pentru ghiveci,ciorbe...

Ma ajuti cu idei ?

Poate facem un topic,ceva de genul Ce Congelam .Sau este ?

Stii ca eu sunt geamana ,asa ca Help !

• Author

Io pot orice! Doamne, ca modesta mai sunt in seara asta! Sa va uitati neaparat, e o bijuterie de film, pe mine ma relaxeaza teribil dar in acelasi timp mi se face un dor cumplit de acasa. Acasa :scratch:

Mie-mi aminteste de copilarie.Cinema.Da,eu eram mai des la cinema decît acasa.La noi în sat,pe vremea aia era Cinema-ul peste drum de casa noastra :P

Mie-mi aminteste de copilarie.Cinema.Da,eu eram mai des la cinema decît acasa.La noi în sat,pe vremea aia era Cinema-ul peste drum de casa noastra :P

Eu cand ma uita la scenele in care Lizuca merge cu bunicul si ii explica ce si cum cu lumea, cu animalele, cu natura, aia e acasa. Asa am trait eu, a fost paradisul pe pamant.

• Author

De ce am intrat aci ?

Off topic.

Ma ajuti cu idei ?

Poate facem un topic,cave de genul Ce Congelam .Sau este ?

Pisco,poti sa coci o parte din ardei,îi depielitieti le scoti semintele si îi folosesti ca garnitura,salata,sau faci mîncarica...sau sos,supa creme de ardei gras rosu e miammm!

Eu mai congelez si ardei grasi cruzi.

Îi tai în sferturi daca-s mari,sau jumatati daca-s mai mici,îi spal,curat si usuc.Apoi îi congelez pe o tava.Cînd sînt beton,îi pun într-o doza,apoi îmi iau cîte bucati am nevoie si folosesc la mîncaruri...tocanite,papricasuri,ciorbe...

Opariti nu am pus niciodata la congelat.

De ce am intrat aci ?

Off topic.

Ma ajuti cu idei ?

Poate facem un topic,cave de genul Ce Congelam .Sau este ?

Pisco,poti sa coci o parte din ardei,îi depielitieti le scoti semintele si îi folosesti ca garnitura,salata,sau faci mîncarica...sau sos,supa creme de ardei gras rosu e miammm!

Eu mai congelez si ardei grasi cruzi.

Îi tai în sferturi daca-s mari,sau jumatati daca-s mai mici,îi spal,curat si usuc.Apoi îi congelez pe o tava.Cînd sînt beton,îi pun într-o doza,apoi îmi iau cîte bucati am nevoie si folosesc la mîncaruri...tocanite,papricasuri,ciorbe...

Opariti nu am pus niciodata la congelat.

Pe cei rosii am sa-i pun copti,pe cei galbeni ma gandeam sa-i pun cruzi dar m-am temut ca se inmoaie cand se decongeleaza.

Daca tu spui ca se poate,atunci nu imi mai fac griji.

De saptamana viitoare tot excedentul ajunge in congelator.

Mersi.Pup.

Super idee. :drool:

Eu am dat-o pe dulciuri.Cu dovlecei.Mi-am adus aminte ca avea Adriana o reteta, ma lipesc acolo.Trebuie sa incerc si varianta ei, ca acu n-aveam faina de migdale.

Ieniuei, retin ideea cu ricotta.

Ps:

Noi suntem invadati de fasole verde, pastai.Am congelat si murat.

• Author

Io pot orice! Doamne, ca modesta mai sunt in seara asta! Sa va uitati neaparat, e o bijuterie de film, pe mine ma relaxeaza teribil dar in acelasi timp mi se face un dor cumplit de acasa. Acasa :drool:

Mie-mi aminteste de copilarie.Cinema.Da,eu eram mai des la cinema decît acasa.La noi în sat,pe vremea aia era Cinema-ul peste drum de casa noastra =))

Eu cand ma uita la scenele in care Lizuca merge cu bunicul si ii explica ce si cum cu lumea, cu animalele, cu natura, aia e acasa. Asa am trait eu, a fost paradisul pe pamant.

Lapona,te înteleg mai mult decît 100%!Si eu am trait asa cea mai mare parte a copilariei!Paradisul sufletului meu.Cînd ma gîndesc "acolo",ma doare sufletul de dor!

• Author

Pe cei rosii am sa-i pun copti,pe cei galbeni ma gandeam sa-i pun cruzi dar m-am temut ca se inmoaie cand se decongeleaza.

Daca tu spui ca se poate,atunci nu imi mai fac griji.

De saptamana viitoare tot excedentul ajunge in congelator.

Mersi.Pup.

Nu se înmoaie.Sînt foarte buni asa :drool:

• Author

Super idee. :drool:

Eu am dat-o pe dulciuri.Cu dovlecei.Mi-am adus aminte ca avea Adriana o reteta, ma lipesc acolo.Trebuie sa incerc si varianta ei, ca acu n-aveam faina de migdale.

Ieniuei, retin ideea cu ricotta.

Ps:

Noi suntem invadati de fasole verde, pastai.Am congelat si murat.

Noi nu avem fasole anu asta.Nu am pus.La anul punem sigur =))

daca tot veni vorba de ardei, am si eu o intrebare. O sa radeti...

ardeii rosii, cand incep sa se inroseasca?

la mine abia acum au inceput sa iasa ardeii si cei verzi si cei rosii, dar cei rosii sunt tot verzi. E normal?

Si cand se culeg ardeii, in general?

Maya, scuze pentru off :71:

Acum e musai sa fac dovleceii tai ca sa fiu iertata :71:

• Author

daca tot veni vorba de ardei, am si eu o intrebare. O sa radeti...

ardeii rosii, cand incep sa se inroseasca?

la mine abia acum au inceput sa iasa ardeii si cei verzi si cei rosii, dar cei rosii sunt tot verzi. E normal?

Si cand se culeg ardeii, in general?

Maya, scuze pentru off :71:

Acum e musai sa fac dovleceii tai ca sa fiu iertata :71:

Aura,si eu am cumparat plante de ardei verde+rosu,asta anul trecut.

Din pacate,ai mei nu s-au rosit!Au ramas verzi! :71:

Printre ardeii astia se afla si cei rosiori :71:

post-5-13117769329685_thumb.png

aha, deci nu sunt singura fara ardei rosii.

Dar ce lucioase sunt legumele tale? le-ai lustruit inainte de poza? :71:

dovleceii mei au fost fara branza, ca nu am avut. Dar au fost foarte buni si asa. Am uitat sa pun rosiile deasupra, dar am compensat cu o salata de rosii cu castraveti.

post-341-13117846387278_thumb.jpg