July 31, 201115 yr comment_98525 Labaneh este un tip de branza foarte raspandita in Orientul Mijlociu, obtinuta din iaurt de oaie, capra sau vaca. Am amestecat un kilogram de iaurt cu un pic de sare si l-am pus la scurs intr-o sita deasa, unde am asezat in prealabil un prosop de bucatarie.Eu prosopul folosit pentru branza il fierb si-l clatesc in mai multe ape. Am lasat iaurtul la scurs in frigider 48 de ore.L-am presat si scurs des. Branzica o puteti servi imediat sau aromatizata cu verdeturi sau alte condimente. Sau formati bilute si le conservati in ulei de masline la frigider, chiar si o saptamana. Daca aveti acces la iaurt grecesc vi-l recomand. . Report
July 31, 201115 yr comment_98529 Cu toate ca cerul e inorat,branza asta straluceste .http://millsfamilyhomepage.com/wp/wp-includes/images/smilies/cm_wm_sun3.gif Report
July 31, 201115 yr comment_98550 Faine pozele Eataly! Si noua ne place labneh-ul. Intr-adevar, iese foarte bun din iaurt grecesc, dar cand nu il gasesc folosesc iaurt 10% grasime. De la prietena mea libaneza am invatat sa-l presar cu zaatar, sau doar putina sare si mult piper si sa-l stropesc cu ulei de masline. Il servim pe chipsuri de paine pita .... adica pita pensulata cu ulei de masline, taiata in triunghiuri si prajita in cuptor la 180 C pentru cateva minute (scuze, poza e de pe net). Report
August 1, 201115 yr comment_98581 Felicitari! :( In borcanel ai unit doua din primele 5 cele mai sanatoase ingrediente http://www.health.com/health/article/0,,20410299,00.html [i]Am insa o mica problema cu denumirea. Taie-i eventual un "a" din nume si lasa-l doar Labneh deoarece in limba romana, in special pentru un barbat, suna intr-un mare fel sa declari ca ai facut... [/i] Fotografia e uluitoare!Aferim! Report
August 1, 201115 yr Author comment_98610 Felicitari! :) In borcanel ai unit doua din primele 5 cele mai sanatoase ingrediente http://www.health.com/health/article/0,,20410299,00.html [i]Am insa o mica problema cu denumirea. Taie-i eventual un "a" din nume si lasa-l doar Labneh deoarece in limba romana, in special pentru un barbat, suna intr-un mare fel sa declari ca ai facut... [/i] Fotografia e uluitoare!Aferim! Maestro, stiu ca are mai multe denumiri: There are many different brands and types of labaneh in Israel Il labaneh (in ebraico לבנה), pronunciato anche Labneh, (in arabo: لبنة) daca va zgarie rau urechile modific, nu-i bai. Multumesc de aprecieri. Report
August 1, 201115 yr Author comment_98611 Lia si la noi e urat si rece, aducem soarele macar in farfurie. Ria, retin ideea si incerc si eu. Report
July 11, 201610 yr comment_238106 Labaneh este un tip de branza foarte raspandita in Orientul Mijlociu, obtinuta din iaurt de oaie, capra sau vaca. Am amestecat un kilogram de iaurt cu un pic de sare si l-am pus la scurs intr-o sita deasa, unde am asezat in prealabil un prosop de bucatarie.Eu prosopul folosit pentru branza il fierb si-l clatesc in mai multe ape. Am lasat iaurtul la scurs in frigider 48 de ore.L-am presat si scurs des. Branzica o puteti servi imediat sau aromatizata cu verdeturi sau alte condimente. Sau formati bilute si le conservati in ulei de masline la frigider, chiar si o saptamana. Daca aveti acces la iaurt grecesc vi-l recomand. . Daca in uleiul ala mai pui si rozmarin (uita de usturoi) o sa iasa traznet! Unde mai pui ca poti pastra bilele in ulei mai mult de o saptamana. Report