Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SZEGED - BUDAPESTA - SIOFOK - HEVIZ - BALATONFURED

Featured Replies

Eu am asteptat cumintica, am savurat de cateva ori pozele.Din nefericire nu am vizitat Ungaria.Ce-am vazut din goana masinii, de pe autostrazi si drumuri.Poate candva vom resusi un popas mai prelungit.

Vad ca moda cu lacatele a ajuns si la ei. :lol:

Multumim Moztulino sa ne mai iei cu tine ! :lol:

mi se pare ciudat sa innoti intr-un lac cu nuferi, mi-ar fi frica sa nu te prinzi printre plante ...nu stiu ce-i sub luciul apei.

lac "fara fund" e si la noi la Ocna sarata, e drept doar bazine mici.

la Budapesta ati stat la pensiune? ma gandesc ca poate mergem la baile termale, de revelion. De ce ati ales pensiune si nu hotel? poate mai dai din casa ceva ponturi... :lol:

ati vizitat, si poposit chiar, o gramada cat ati stat in total?

Eu am salivat cand am vazut pozele cu gulyas-ul. Asa ca sambata voi trage o fuga pana langa Debretin sa-mi fac pofta. :lol:

Anul asta cred ca am fost de cel putin 40 de ori la gulyas in Ungaria. Il ador facut ca la mama lui. :lol:

• Author

Din punctul meu de vedere, Dunarea face toti banii!Daca nu era, nu stiu ce farmec ar mai fi avut orasul!

Eu as spune ca Dunarea doar sporeste farmecul orasului

Mancarea, nu m-a impresionat, chiar nasoala mi s-a parut, prajituri n-am incercat,

[i]Nici pe mine nu m-a impresionat mancarea ca nu ma mai impresioneaza in general, dar aveai ce alege. Nici prajiturile nu m-au dat pe spate, da' astea-mi plac din orice pozitie. =)) [/i]

Sa-ti fie de bine vacanta moatzo!

[i]

Multumesc![/i]

Din nefericire nu am vizitat Ungaria.Ce-am vazut din goana masinii, de pe autostrazi si drumuri.Poate candva vom resusi un popas mai prelungit.

Lili, e buna si criza la ceva, asa am ajuns sa ne vizitam vecinii bulgari si unguri. Si mi-a placut ce-am gasit.

Multumim Moztulino sa ne mai iei cu tine ! =))

Cand oi mai pleca, va iau. Acuma va mai duc la Balatonfured si gata!

la Budapesta ati stat la pensiune? ma gandesc ca poate mergem la baile termale, de revelion. De ce ati ales pensiune si nu hotel? poate mai dai din casa ceva ponturi... =))

[i]noi am prins gustul pensiunilor inca de cand nu erau deschise si la noi. in 1998 am fost la Viena si-am stat la o pensiune, apoi cand s-au deschis si la noi, le-am tot incercat. In tara nu prea te poti baza pe rezervari, plecam dupa un traseu stabilit in mare si ne oprim unde ne place. In afara, iti poti rezerva din timp, poate mai dai de vreo oferta, pe site-urile specializate gasesti reviews-uri si-ti mai faci cate-o idee...si-apoi depinde f mult de buget. noi avem resursele limitate si decat sa aleg 2 sau 3 stele la hotel, mai bine o pensiune cu reviews-uri bune. daca are si-un MD inclus - si mai bine! Noi nu suntem f pretentiosi dar si conditiile au fost bune: personal amabil, camere curate, bai/lenjerii/prosoape curate, schimbate la cerere, tv/frigider/foehn...nu-mi trebuia mai mult. Si conteaza f mult pozitia: daca esti cu masina, poti adauga cativa km doar ca sa stai intr-o zona verde, linistita. dar daca depinzi de transportul local, atunci e musai sa fii in mijlocul evenimentelor. Am fost in ambele pozitii. in plus, interactionezi mult mai usor cu personalul intr-o pensiune. de ex la Budapesta m-a ajutat f mult c-am avut cu cine vorbi, mi-a mai recomandat cate ceva de facut/vazut sau vreun magazin, am mai vorbit despre viata de-acolo... ptr 30/35 euro/noapte/camera mie mi s-a parut f rezonabil.

noi avem buget limitat, recunosc, dar f multi straini -nemti, austrieci, italieni, englezi sau chiar unguri veniti cu treaba in Capitala alegeau acest gen de cazare. ca sa nu mai zic ca s-au perindat mai multe familii de romani, cat am stat noi acolo[/i]

ati vizitat, si poposit chiar, o gramada cat ati stat in total?

pai am stat o noapte la Arad, 4 la Budapesta, una la Heviz, una la Balatonfured si una la Sibiu.

Eu am salivat cand am vazut pozele cu gulyas-ul. Asa ca sambata voi trage o fuga pana langa Debretin sa-mi fac pofta. :pupic:

Anul asta cred ca am fost de cel putin 40 de ori la gulyas in Ungaria. Il ador facut ca la mama lui. =))

[i]

atunci sa-l pozezi si pe-al de-ai sa-l mananci, sa vedem de seamana =)) [/i]

• 1 month later...
  • Author

Multumesc de poze, Moatza :) !

Eu ador Budapesta, e una dintre cele mai frumoase capitale europene.

Any, ma bucur ca ti-au placut si sunt f multuita ca am facut anul asta aceasta alegere.

O sa va mai pun poze de la Balatonfured, o statiune f frumoasa pe malul Lacului Balaton.

• 7 years later...

Dragă Moatza, mă lipesc și eu aici la tine cu niște poze, drept mulțumire pentru prezentarea ta despre Budapesta. Te-am folosit drept ghid și ne-am făcut un traseu pentru o zi și jumătate, plecând de la explicațiile tale.

Am avut vreme foarte rea, ne-a plouat tot timpul, dar chiar și așa ne-a plăcut foarte mult orașul. Îmi închipui ce mult ne-ar fi plăcut pe soare.

Primele poze sunt de pe dealul castelului din Buda. Nu le mai descriu pe fiecare în parte. Sunt deja explicate frumos de moatza.

post-84-0-87691400-1557588573_thumb.jpg

post-84-0-28832300-1557588583_thumb.jpg

post-84-0-73849300-1557588594_thumb.jpg

post-84-0-05890100-1557588603_thumb.jpg

post-84-0-99606400-1557588611_thumb.jpg

post-84-0-24028600-1557588629_thumb.jpg

post-84-0-10095700-1557588675_thumb.jpg

post-84-0-57772400-1557588690_thumb.jpg

post-84-0-26857100-1557588704_thumb.jpg

post-84-0-46649400-1557588724_thumb.jpg

Nu băgați în seamă data de pe poze. Am rămas fără baterie pe drum și am uitat să refac setările.