October 20, 201114 yr comment_107865 Reteta asta imi place prea mult ca sa nu o aduc si aici.Poate unii dintre voi o stiu deja de pe celalat forum, poate unii nu. Am vazut-o la tv acum cativa ani la emisiunea "Prova del cuoco" iar mai apoi cand am cumparat una dintre cartile emisiunii, am regasit-o si acolo. O reteta care aduna la un loc tot ceea ce inseamna gust mediteranean....... Pentru 3 portii bune de paste, avem nevoie de: paste - garganelli (am pus un pachet de 250 de grame)peste spada proaspat 450 de grameo vanata250 de grame de rosii mici (tip cireasa)masline (eu am pus 10 masline din astea maronii) - NU verzicapere in sarejumatate de pahar de vin alb seculei extravergine de maslineo ceapa mica un catel de usturoipatrunjel busuiocseminte de feniculsarepiper Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat.Am curatat pestele de piele, am scos osul din mijloc si l-am taiat bucatele mici. Intr-o tigaie am pus catelul de usturoi in ulei extravergine de masline, l-am lasat foarte putin pe foc mic, pana ce si-a si-a schimbat un pic culoarea, apoi l-am scos si l-am aruncat.Atentie, nu lasati usturoiul sa se arda pentru ca da gust amar uleiului! Apoi am taiat ceapa marunt, am adaugat-o uleiului, am lasat-o putin la prajit, dupa care am pus vanata curatata de coaja si taiata cubulete. Adauam apoi caperele (fara vin), amestecam, dupa care adaugam maslinele (le-am scos samburii) si rosiile spalate si taiate in patru sau in doua, depinde de cat de mari sunt.Amestecam si lasam la foc mic. Intre timp, intr-o alta tigaie, punem pestele in putin ulei extravergine de masline si-l lasam doar pana ce-si schimba culoarea. Il invartim pe toate partile.Il scoatem (FARA ulei) si-l punem in cealalta tigaie peste compozitia de ceapa, vinete, capere, masline, rosii. Amestecam sa se-mprieteneasca toate ingredientele si adaugam semintele de fenicul, sare, piper. Report
October 20, 201114 yr Author comment_107866 Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le punem in tigaie, amestecam, punem patrunjelul si busuiocul. La final, in farfurie, ca de obicei la noi farfurii pline ochi ! Report
October 20, 201114 yr comment_107871 Cum arata pestele ala in tigaie !Zici ca-i pui .La noi nu gasesc asa ceva ,asa ca servesc o portie de la tine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Report
October 20, 201114 yr comment_107872 Imi imaginez ca e sublim, mai ales cu consistenta garganellilor care mie imi place foarte mult. Report
October 20, 201114 yr Author comment_107873 Cum arata pestele ala in tigaie !Zici ca-i pui .La noi nu gasesc asa ceva ,asa ca servesc o portie de la tine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Serveste-te cu placere, ai vazut ce farfurii babane fac ! Imi imaginez ca e sublim, mai ales cu consistenta garganellilor care mie imi place foarte mult. O fac de obicei cand am oaspeti. De multe ori am fost intrebata: cand mai faci pastele alea cu spada? . Plac tuturor. Report
October 21, 201114 yr comment_107897 Vreau sa ma intrebe si pe mine.Cand mai faci pastele alea?Asa ca preiau ideeea si o pun in aplicare. Report
October 21, 201114 yr Author comment_107909 Vreau sa ma intrebe si pe mine.Cand mai faci pastele alea?Asa ca preiau ideeea si o pun in aplicare. E delicioasa , eu nu dau gres niciodata cu ea. Report
October 21, 201114 yr comment_107925 mi s-a umplut gura de apa! arata de le-as manca si cu ochii! Any faci multe retete cu peste/fructe de mare . Sunt cu ochii pe posturile tale Cred si eu ca asa ceva trebuie servit intr-o portie babana! Report
October 21, 201114 yr Author comment_107936 mi s-a umplut gura de apa! arata de le-as manca si cu ochii! Any faci multe retete cu peste/fructe de mare . Sunt cu ochii pe posturile tale Cred si eu ca asa ceva trebuie servit intr-o portie babana! Merci mult Daniela ! Report
October 22, 201114 yr comment_108013 Foarte bine arata! Pacat ca aici pestele spada costa cat ochii din cap! Report
October 22, 201114 yr Author comment_108024 Foarte bine arata! Pacat ca aici pestele spada costa cat ochii din cap! Multumesc!Si aici costa destul de mult , cu banii de pe un kg as lua linistit 5,5 kg de cotlete de porc. Poate si 6. Report
June 22, 201214 yr comment_154781 Gărgăneliiiiiii!!!! En garde!(in simplitatea mea, credeam ca gărgănelilii sunt ceva creveti sau alte goange. Mai invat ...) Report
June 23, 201214 yr comment_154801 Rusine Any, faci pofta mare unui om care oricum e pofticios!Cand vin in tabara vreau si din astea! Report
June 26, 201214 yr comment_155244 (in simplitatea mea, credeam ca gărgănelilii sunt ceva creveti sau alte goange. Mai invat ...)pai de ce nu-ntrebi?daca vrei, poti sa ti le si faci acasa, uite cumhttp://adriananicoleta.wordpress.com/2009/03/01/garganelli/ Report