November 30, 201114 yr comment_113441 Vreau sa fac aperitivul asta in seara de ajun si m-am gandit sa-l incerc intai sa vad cum se comporta, daca-l pot face cu o zi inainte, etc.Reteta am vazut-o aici http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=31672 Ingrediente 4 lamai netratate (biologice)180 de gr de ton scurs de ulei90 gr unt2 linguri capperi din otetpatrunjelsare Eu am avut lamai bune, mi le-a dat prietena mea sambata, culese din lamaiul din curtea ei.Am facut jumatate de portie adica din 2 lamai. Am spalat cele 2 lamai, am taiat capacul cu un cutit bine ascutit, eu am folosit un cutit de taiat paine.Nu aruncati capacul (prima felie, o sa va trebuiasca mai tarziu). Capacul curatat Am facut un x cu cutitul pana in fundul lamaii, avind grija sa nu trecem prin coaja cu cutitul si apoi am taiat de jur imprejur Cu unealta aceea de scos cotorul la mere, am scos toata pulpa lamaii Am facut apoi crema de ton.Am scurs bine tonul de ulei, l-am pus in termomix (se face la fel de bine cu oricare robot), am adaugat capperi scursi de otet, patrunjel, untul bucatele si putin suc de lamaie. Am mixat tot, am gustat de sare. Am umplut lamaile cu crema rezultata, am pus capacul curatat. In acest moment eu am procedat asa (ca tot le-am facut de proba):am impachetat lamaile separat in folie de aluminiu, una am pus-o la frigider, iar pe cealalta am pus in congelator. De ieri pana azi. Pe cea de la congelator am scos-o cam cu un sfert de ora inainte de a o taia.Am dat jos capacul, am taiat prima felie subtire de tot si am dat-o deoparte.Se taie cu un cutit bine ascutit, eu l-am folosit tot pe cel de paine.Din fiecare lamaie mi-au iesit 4 felii. Edit crema iese moale, se va intari la frigider.Umpleti bine lamaile sa nu ramana goluri. Pe dreapta e lamaia din congelator, pe stanga cea din frigider. Deasupra cea din congelator, dedesubt cea din frigider. Cea din congelator e mai compacta, cand am taiat-o nu era moale.In concluzie experiment reusit, imi place mai mult cum se prezinta cea din congelator, ramane compacta, crema nu se desprinde le lamaie. Report
November 30, 201114 yr comment_113442 Ooo, da! Asta imi surade! Tare de tot! Lamai am in casa, mai tre' sa iau ton. Din poze, io nu sesizez nici o diferenta. Arata minunat fiecare feliuta! Report
November 30, 201114 yr Author comment_113443 Ooo, da! Asta imi surade! Tare de tot! Lamai am in casa, mai tre' sa iau ton. Din poze, io nu sesizez nici o diferenta. Arata minunat fiecare feliuta! Si pe mine m-a inspirat tare de tot reteta asta, am pus-o pe lista .Diferenta e ca cea din frigider se dezlipeste putin crema, de lamaie. Putin de tot, nici nu se vede. Report
November 30, 201114 yr comment_113444 Ooo, da! Asta imi surade! Tare de tot! Lamai am in casa, mai tre' sa iau ton. Din poze, io nu sesizez nici o diferenta. Arata minunat fiecare feliuta! Si pe mine m-a inspirat tare de tot reteta asta, am pus-o pe lista .Diferenta e ca cea din frigider se dezlipeste putin crema, de lamaie. Putin de tot, nici nu se vede.Multi vad, putini cunosc! Report
November 30, 201114 yr comment_113447 Am vazut ceva asemanator intr-o carticica cumparata de mine cand am fost in Romania . Acolo insa lamaia ramanea intreaga . Reteta pusa de tine e mai interesanta , cu muult mai interesanta . Report
November 30, 201114 yr Author comment_113450 Multi vad, putini cunosc! Am vazut ceva asemanator intr-o carticica cumparata de mine cand am fost in Romania . Acolo insa lamaia ramanea intreaga . Reteta pusa de tine e mai interesanta , cu muult mai interesanta . Deci le-am gustat, cea de la congelator era prea rece aproape ce nu-i simteam gustul, cred ca le pun la frigider cand le fac.Sa vedem pana diseara cum se prezinta, le-am pus la frigider feliile care au ramas. Noi am mancat cu tot cu coaja! Minunat gust. Se pot manca si fara coaja, crema intinsa pe paine. Da Izuk ceva de genul asta am vazut si eu pe net, insa asa mi s-a parut mai de efect. Report
November 30, 201114 yr Author comment_113478 Any, superba reteta si realizarea. Merci mult Stellina, astea-s probe pentru Craciun .Incerc sa am in meniu si retete usurele si de efect ca asta, de facut cu o zi inainte, ca nu pot chiar sa le fac pe toate in ajun.Ma organizez din timp ca e mai bine asa. Report
November 30, 201114 yr comment_113479 Dar oare facute din timp si tinute la congelator n-ar merge? asa n-ai probleme ca tre sa le faci cu o zi inainte cind oricum ai si altele de facut, le tai doar in dimineata Ajunului pentru seara, nu?Mi-ai amintit de inelele de ardei umplute cu brinza, si alea erau frumoase.Sau de cojile de vinete cu parmigiano topit inauntru, ar merge un evantai din toate astea pe o masa festiva Report
November 30, 201114 yr Author comment_113481 Dar oare facute din timp si tinute la congelator n-ar merge? asa n-ai probleme ca tre sa le faci cu o zi inainte cind oricum ai si altele de facut, le tai doar in dimineata Ajunului pentru seara, nu?Mi-ai amintit de inelele de ardei umplute cu brinza, si alea erau frumoase.Sau de cojile de vinete cu parmigiano topit inauntru, ar merge un evantai din toate astea pe o masa festiva Pe cea din congelator o am taiata felii de la pranz, sa vad cum se prezinta in seara asta .Si cu o zi inainte se pot face, e rapid de tot de facut, lamaile de curatat la fel (pare mai dificil, dar nu e deloc).Eu le-as prefera proaspete, sa vad cum ma organizez.Cum sunt cojile de vinete? Report
November 30, 201114 yr comment_113493 Asa, in coaja de la vinete se pune parmigiano ras si se da la mo pina ce se topeste Report
November 30, 201114 yr Author comment_113496 Asa, in coaja de la vinete se pune parmigiano ras si se da la mo pina ce se topeste Am inteles, merci . Report
November 30, 201114 yr Author comment_113507 Any, arata tare bine, tb sa o pun si eu pe lista. Eu am fost curioasa tare sa vad daca-mi reuseste cu curatatul lamaii, taiatul daca iese frumos, asa ca am incercat-o si bine-am facut!Ma bucur ca-ti face cu ochiul si tie ! Report
December 1, 201114 yr comment_113648 Buna ideea cu lamaia... da' eu am o nedumerire cu vanata.Adriana, poti sa detaliezi un pic, te rog, ca mie nu-mi e clar deloc cum faci. Report
December 1, 201114 yr Author comment_113664 Buna ideea cu lamaia... da' eu am o nedumerire cu vanata.Adriana, poti sa detaliezi un pic, te rog, ca mie nu-mi e clar deloc cum faci. Da, e super ideea, noua ne-a placut mult de tot si gustul (noi am mancat cu tot cu lamaie) . Report
December 1, 201114 yr comment_113680 Buna ideea cu lamaia... da' eu am o nedumerire cu vanata.Adriana, poti sa detaliezi un pic, te rog, ca mie nu-mi e clar deloc cum faci.intr-un cadru facut din coaja de la o felie de vinata am pus parmigiano ras, am pus un minut in microunde la 750 watt, dar cum mi se parea prea putin parmigiano pentru cit era de groasa coaja de vinete am mai adaugat putin parmigiano si am pus iar 1 minut Report
December 2, 201114 yr comment_113782 Tare faina ideea Any , Am retinut-o ,dar mi-o si notez ca pan la anul uit .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Report
December 2, 201114 yr Author comment_113786 Tare faina ideea Any , Am retinut-o ,dar mi-o si notez ca pan la anul uit .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Noteaz-o Pisco, merita ! Report
December 3, 201114 yr comment_113851 Super reteta Any!Mi-a placut mult de tot si-mi place ideea ca poti sa le faci cu o zi inainte! Sunt aspectoase!Bravo! Report
December 3, 201114 yr Author comment_113874 Super reteta Any!Mi-a placut mult de tot si-mi place ideea ca poti sa le faci cu o zi inainte! Sunt aspectoase!Bravo! Si pe mine m-a incantat mult faptul ca se pot face cu o zi inainte , la cate o sa am de pregatit zilele alea, trebuie sa ma organizez in asa fel incat sa le pot face pe toate.Ma bucur ca-ti plac ! Report
December 11, 201114 yr comment_115171 Seara buna , faina reteta eu deja am scris-o ,cada zici ca e buna eu te cred ... am insa o intrebare : in locul caperelor nu se poate pune altceva , nu de alta dar nu am folosit niciodata asa ceva ,nu le stiu gustul nimic , multumesc anticipat Report
December 11, 201114 yr Author comment_115176 Seara buna , faina reteta eu deja am scris-o ,cada zici ca e buna eu te cred ... am insa o intrebare : in locul caperelor nu se poate pune altceva , nu de alta dar nu am folosit niciodata asa ceva ,nu le stiu gustul nimic , multumesc anticipat Seara buna si tie .In loc de cappere poti sa pui masline verzi sau negre.Sau pur si simplu poti sa-l faci numai cu ton, in cazul asta eu as mai adauga putin ton la cantitatea initiala. Report
December 14, 201114 yr comment_115576 arata super produsul tau finit.iar lamiile is acelasi sortiment cu ale mele Report