December 14, 201114 yr comment_115796 Reteta asta e cu tortelloni facuti deja cu ciuperci, insa o puteti adapta oricarui tip de paste (spaghetti, paste scurte, luni, au am facut chiar si gnocchi) Ingrediente cam pentru 3 portii 2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare)ciuperci uscate 40 grulei extravirgin de maslinedoi catei de usturoismantana 200 grsarepeperoncino1/2 cub de delicat de ciuperci Mai intai si-ntai am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte. Dupa o jumatate de ora, ciupercile devin asaLe-am strecurat de zeama, am pastrat zeama, iar ciupercile le-am taiat la robot. Intr-o olicica am pus ulei extravirgin de masline si usturoiul taiat felii (sau puteti sa-l taiati marunt), l-am lasat foarte putin pe foc, cat sa se aromatizeze uleiul, apoi am pus ciupercile taiate.Am amestecat, am lasat sa se imprieteneasca putin. Apoi am inceput sa torn cate un polonic din zeama filtrata in care s-au odihnit ciupercile si am lasat la foc mic. Am adaugat 1/2 cub de delicat de ciuperci, putina sare.Si tot asa pana ce se termina zeama.Cand am pus ultimul polonic de zeama am adaugat si peperoncino. Ciupercile la final trebuie sa arate asa.Adica sucul trebuie sa scada. Am fiert apoi tortelloni foarte rapid, intr-un minut sunt gata.I-am scurs de apa, i-am pus din nou in oala, am adaugat ciupercile, am amestecat, apoi am pus smantana si am mai lasat putin de tot pe foc mic, sa se imprieteneasca, atat cat sa amestec. Report
December 14, 201114 yr comment_115806 Any, merci ! Ce pofta! Nu stiam ca la cele cu umplutura se poate face sos pe acelasi ingredient de baza. Report
December 15, 201114 yr comment_115849 Any, deci esti chitita, da? Eu i-as fi pus si putin marar.Verde sau uscat.Merge de numa'!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
December 15, 201114 yr Author comment_115854 Any, merci ! Ce pofta! Nu stiam ca la cele cu umplutura se poate face sos pe acelasi ingredient de baza. Cu placere Daniela.Sosul asta cu ciuperci ziceam mai sus parca, eu il pun peste tortelloni umpluti cu ciuperci deci, peste paste scurte, lungi si o data chiar am incercat cu gnocchi si ne-a placut. In Romania se gasesc ciuperci din astea seci?Eu stiu ca aici importa mult din Romania, insa eu am rugat-o pe mama sa se uite-n magazine in Ro si mi-a zis ca nici urma de ciuperci uscate pe la noi. Any, deci esti chitita, da? Eu i-as fi pus si putin marar.Verde sau uscat.Merge de numa'!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Zoazo, pozele sunt mai vechi!Da, mararul merge foarte bine cu ciuperci, eu n-am pus niciodata pentru ca ori n-aveam intotdeauna, ori ala pe care-l aveam verde la congelator il tineam pentru ciorbe. Report
December 15, 201114 yr comment_115858 Foarte bine arata, Any, o sa incerc si eu.Ciuperci deshidratate eu am vazut la Kaufland. Report
December 15, 201114 yr Author comment_115859 Foarte bine arata, Any, o sa incerc si eu.Ciuperci deshidratate eu am vazut la Kaufland. Deci sunt si la noi, bine de stiut.Ma bucur ca-ti place cum arata, gustul e pe masura .Smantana nu-i musai sa fie de ciuperci, poate sa fie normala. Report
December 15, 201114 yr comment_115864 Eu stiu ca aici importa mult din Romania, insa eu am rugat-o pe mama sa se uite-n magazine in Ro si mi-a zis ca nici urma de ciuperci uscate pe la noi.Eu vad in supermarket-uri de fiecare data ciumperci uscate. Hribi, galbiori.... Sunt scumpe, de parca ar fi aur , da' se gasesc pe rafturi. Report
December 15, 201114 yr Author comment_115868 Eu stiu ca aici importa mult din Romania, insa eu am rugat-o pe mama sa se uite-n magazine in Ro si mi-a zis ca nici urma de ciuperci uscate pe la noi.Eu vad in supermarket-uri de fiecare data ciumperci uscate. Hribi, galbiori.... Sunt scumpe, de parca ar fi aur , da' se gasesc pe rafturi. E-adevarat ca anul asta nu prea s-au facut ciuperci cam pe nicaieri, dar cum de sunt asa scumpe in Ro, cand se gasesc din plin.Eu pe o punga de 80 de gr ca aia pe care-am pus-o in poza sus, dadeam 2,80 euro. Super convenabil, dar nu-s toate asa.Zic dadeam pentru ca le gaseam la o alimentara care din pacate a inchis si n-am mai gasit marca asta de atunci. Report
December 15, 201114 yr comment_115870 Zic dadeam pentru ca le gaseam la o alimentara care din pacate a inchis si n-am mai gasit marca asta de atunci.Exact asta vroiam sa te intreb si eu, marca, ca mie astea uscate nu prea imi plac. Report
December 15, 201114 yr Author comment_115871 Zic dadeam pentru ca le gaseam la o alimentara care din pacate a inchis si n-am mai gasit marca asta de atunci.Exact asta vroiam sa te intreb si eu, marca, ca mie astea uscate nu prea imi plac. M-am benoclat pe poza, marca e "Pedon".Bune astea, tre' sa ma mai uit prin magazin sa vad poate mai gasesc. Report
December 15, 201114 yr comment_115873 O sa ma uit si eu dupa ele, eu cumpar o conserva mica care se gaseste la Lidl si care imi place mai mult decit cele uscate, aveam una si am pus-o si in supa de alac. Report
December 15, 201114 yr Author comment_115876 O sa ma uit si eu dupa ele, eu cumpar o conserva mica care se gaseste la Lidl si care imi place mai mult decit cele uscate, aveam una si am pus-o si in supa de alac. Eu acum zic sincer si cu mana pe inima ca mie imi plac astea seci, iar cand fac ca si garnitura la ceva ciuperci iau din alea surgelate: numai hribi sau mixte.De ce? Pentru ca mie mi-e frica de ciuperci proaspete, fac foarte rar, am luat o data din alea maro mari inguste de se pun pe gratar.In rest nu iau ca mi-e frica ca nu le curat bine, etc. Report
December 15, 201114 yr comment_115908 Eu stiu ca aici importa mult din Romania, insa eu am rugat-o pe mama sa se uite-n magazine in Ro si mi-a zis ca nici urma de ciuperci uscate pe la noi.Eu vad in supermarket-uri de fiecare data ciumperci uscate. Hribi, galbiori.... Sunt scumpe, de parca ar fi aur , da' se gasesc pe rafturi.E-adevarat ca anul asta nu prea s-au facut ciuperci cam pe nicaieri, dar cum de sunt asa scumpe in Ro, cand se gasesc din plin.Eu pe o punga de 80 de gr ca aia pe care-am pus-o in poza sus, dadeam 2,80 euro. Super convenabil, dar nu-s toate asa.Zic dadeam pentru ca le gaseam la o alimentara care din pacate a inchis si n-am mai gasit marca asta de atunci.Am bagat nasu' la buretii uscati. Iote si preturile:- hribi, 50 g - 14.99 lei;- galbiori, 50 g - 10.99 lei;- un soi ce nu-mi aduc aminte cum se cheama... ceva cu cioban...??? - 50 g la 9.99 lei. Report
December 15, 201114 yr comment_115926 da, sunt si in Real (chiar la standul unde au ciuperci proaspete e si o ladita cu de astea uscate. Traista ciobanului ii zice. Dar mie nu mi s-au parut asa de bune ca si porcini pe care i.am luat uscati din Italia. Mie imi place aia. Cele la borcan nu am incercat sa le gatesc, le mananc asa in salata cu de toate. adica tu ai pus si smantana de ciuperci? si mie el mai mult imi plac cele congelate, tot hribi sau mixt iau si eu. Singura probl ca tati nu mananca decat ciuperci la cuptor umplute, asa ca astea numai cand fac doar pt mine ceva... si cum aseasra el mancase deja ... norocul meu! Eu iau si proaspete, dar aici nu sunt decat de crescatorie, albe sau mari. Nu au acelasi gust, e mult mai fad. Foxyy se pune putin, circa 10-15 g / persoana la paste/rizotto. Merita sa incerci o data. Mie imi plac mult ciupercile, dar ca alea porcini proaspete cum le mananc in paste in Italia ... nu se exista! sau alea cu trufe ... valelelu, vorba Moatzei Vroiam sa va mai intreb ceva: tot pretena mea bergameza mi-a spus ca la pizza adevarata se pun doar ciuperci proaspete nu din conserva. La Napoli, mama pizzei, erau pe pizza ciuperci din conserva. Cel putin asa pareau, ori ma insel eu despre cum arata ciuperca italieneasca proaspata pe pizza, ori ce mi.a spus bergameza nu e corect? Report
December 15, 201114 yr Author comment_115932 Am bagat nasu' la buretii uscati. Iote si preturile:- hribi, 50 g - 14.99 lei;- galbiori, 50 g - 10.99 lei;- un soi ce nu-mi aduc aminte cum se cheama... ceva cu cioban...??? - 50 g la 9.99 lei. Multumim frumos corespondentului special Foxy ! da, sunt si in Real (chiar la standul unde au ciuperci proaspete e si o ladita cu de astea uscate. Traista ciobanului ii zice. Dar mie nu mi s-au parut asa de bune ca si porcini pe care i.am luat uscati din Italia. Mie imi place aia. Cele la borcan nu am incercat sa le gatesc, le mananc asa in salata cu de toate. adica tu ai pus si smantana de ciuperci? si mie el mai mult imi plac cele congelate, tot hribi sau mixt iau si eu. Singura probl ca tati nu mananca decat ciuperci la cuptor umplute, asa ca astea numai cand fac doar pt mine ceva... si cum aseasra el mancase deja ... norocul meu! Eu iau si proaspete, dar aici nu sunt decat de crescatorie, albe sau mari. Nu au acelasi gust, e mult mai fad. Foxyy se pune putin, circa 10 g / persoana la paste/rizotto. Merita sa incerci o data. Mie imi plac mult ciupercile, dar ca alea porcini proaspete cum le mananc in paste in Italia ... nu se exista! sau alea cu trufe ... valelelu, vorba Moatzei Vroiam sa va mai intreb ceva: tot pretena mea bergameza mi-a spus ca la pizza adevarata se pun doar ciuperci proaspete nu din conserva. La Napoli, mama pizzei, erau pe pizza ciuperci din conserva. Cel putin asa pareau, ori ma insel eu despre cum arata ciuperca italieneasca proaspata pe pizza, ori ce mi.a spus bergameza nu e corect? Eu de obicei la pastele cu ciuperci pun smantana cu gust de ciuperci. Dar se intampla sa nu am si pun din aia simpla ca am tot timpul in casa. In mod normal ar trebui sa se puna ciuperci proaspete la pizza, dar am dubii ca in pizzerii se procedeaza asa.De obicei imi face impresia ca ciupercile sunt din alea in cutii, conservate in apa. Report
December 15, 201114 yr comment_115942 Eu de obicei la pastele cu ciuperci pun smantana cu gust de ciuperci. Dar se intampla sa nu am si pun din aia simpla ca am tot timpul in casa. In mod normal ar trebui sa se puna ciuperci proaspete la pizza, dar am dubii ca in pizzerii se procedeaza asa.De obicei imi face impresia ca ciupercile sunt din alea in cutii, conservate in apa. dar tu despre ce smantana vorbesti? de asta asa ca pe la noi? eu am pus ieri prima oara smantana de gatit 15% si era ca un lapte .... nu'sh ce am luat eu cutiutele alea ... ca tot vad pe aici: smantana de gatit, smantana de gatit, zic sa iau si io ...dar ce se face cu ea ... nu mai tin minte ... Report
December 15, 201114 yr comment_115953 aha! banuiam eu! si cum e asta? ce consistenta are panna, ca nu am habar ... ? e comparabila cu smantana noastra aia grosuta, sau e mai lichida (lasand la o parte gustul de ciuperci)?am uitat sa zic: se vede ca tu esti generoasa in ceea ce priveste portiile de mancare: 500 g tortelloni / 3 portii As veni pe la voi, dar m-am lecuit sa fiu musafir ... de la intamplarea cu pricina ... calatorului ii sade bine cu hotelul ... Report
December 15, 201114 yr comment_115955 Am bagat nasu' la buretii uscati. Iote si preturile:- hribi, 50 g - 14.99 lei;- galbiori, 50 g - 10.99 lei;- un soi ce nu-mi aduc aminte cum se cheama... ceva cu cioban...??? - 50 g la 9.99 lei. Multumim frumos corespondentului special Foxy !Cu mare placere! Report
December 15, 201114 yr Author comment_115957 aha! banuiam eu! si cum e asta? ce consistenta are panna, ca nu am habar ... ? e comparabila cu smantana noastra aia grosuta, sau e mai lichida (lasand la o parte gustul de ciuperci)?am uitat sa zic: se vede ca tu esti generoasa in ceea ce priveste portiile de mancare: 500 g tortelloni / 3 portii As veni pe la voi, dar m-am lecuit sa fiu musafir ... de la intamplarea cu pricina ... calatorului ii sade bine cu hotelul ... E mai densa asta . Report
December 15, 201114 yr comment_115997 Daniella, non fare di tutta l'erba un fascio Daca la prietena aceea a ta a fost asa mai da o sansa altuia Tu generalizezi un pic prea mult si prea iei de bun tot ce ti-a zis fata aceea, ea ar fi trebui sa se plimbe prin Italia in lung si-n lat non stop ca sa poata emite niste "reguli" asa de valabile. Italia e mare si obiceiurile sunt diferite de la un loc la altul, asta e si unul dintre motivele pentru care eu o iubesc asa de mult Si eu si Eataly si Any cred ca putem fi demne de incredere in a-ti povesti cum e pe aici aaa de fapt vroiam sa zic ca faza cu ciupercile, a se citi champignon ca eu numai pe astea le-am vazut pe pizza e si asa si asa, adica le poti gasi si crude dar parerea mea, mai ales, de la cutie Report
December 15, 201114 yr Author comment_115999 Daniella, non fare di tutta l'erba un fascio Daca la prietena aceea a ta a fost asa mai da o sansa altuia Tu generalizezi un pic prea mult si prea iei de bun tot ce ti-a zis fata aceea, ea ar fi trebui sa se plimbe prin Italia in lung si-n lat non stop ca sa poata emite niste "reguli" asa de valabile. Italia e mare si obiceiurile sunt diferite de la un loc la altul, asta e si unul dintre motivele pentru care eu o iubesc asa de mult Si eu si Eataly si Any cred ca putem fi demne de incredere in a-ti povesti cum e pe aici aaa de fapt vroiam sa zic ca faza cu ciupercile, a se citi champignon ca eu numai pe astea le-am vazut pe pizza e si asa si asa, adica le poti gasi si crude dar parerea mea, mai ales, de la cutie Eu o ador ! Report