December 15, 201114 yr Author comment_116075 Eu o ador !iar eu pentru asta te ador si mai mult Report
December 15, 201114 yr comment_116078 Daniella, non fare di tutta l'erba un fascio Daca la prietena aceea a ta a fost asa mai da o sansa altuia Tu generalizezi un pic prea mult si prea iei de bun tot ce ti-a zis fata aceea, ea ar fi trebui sa se plimbe prin Italia in lung si-n lat non stop ca sa poata emite niste "reguli" asa de valabile. Italia e mare si obiceiurile sunt diferite de la un loc la altul, asta e si unul dintre motivele pentru care eu o iubesc asa de mult Si eu si Eataly si Any cred ca putem fi demne de incredere in a-ti povesti cum e pe aici aaa de fapt vroiam sa zic ca faza cu ciupercile, a se citi champignon ca eu numai pe astea le-am vazut pe pizza e si asa si asa, adica le poti gasi si crude dar parerea mea, mai ales, de la cutie iti dau dreptate 100%! de aia si va intreb bergameza nu era/este umblata deloc in lungul si latul Italiei, stia doar ce ii spunea bergamezu'.am incredere in voisi eu iubesc Italia! deci totul e creativ in bucataria italiana si nu exita reguli ...? ciuperci la cutie, cum erau alea chinezesti ... ca nu am altele mai clare in minte ...? pe pizza in RO, de regula sunt feliute de champignon proaspete ... cred ca nu intra mai mult de juma de ciupercuta la o pizza .... ce o fi asa de greu de tb sa puna din conserva? eu pana aici la Napoli nu am mai vazut pizza in Italia cu ciuperci din conserva Report
December 15, 201114 yr comment_116083 Multumesc Daniella, de cind stau pe forumurile romanesti incerc sa explic cum e bucataria italiana adevarata, pentru ca asta e pasiunea mea, desi, din pacate, nu intotdeauna am fost inteleasa Referitor la intrebarea ta eu zic da si nu, adica exista si creativitate dar exista si respectarea traditiei care ar putea fi egala cu o regula, dar si regula asta difera de la o zona la alta, de aceea nu putem si nu trebuie sa generalizam.Ceea ce eu nu accept e ca o bergameza sau piemonteza sau siciliana sa zica: pastele in Italia se fac cu sos de peste, e doar un exemplu fortat , Italia e atit de diferita si complexa(si in asta sta frumusetea ei), lucru care se reflecta pe deplin in gastronomie, ca nu se pot emite astfel de reguli, concepte general valabile.Un mic exemplu: ai mincat in Sicilia ruladele acelea mici din felii de peste spada cu pecorino sau parmigiano, sunt excelente (le cunosc, le-am mincat de multe ori facute de o prietena din Calabria) si sunt o traditie, dar vezi ca peste tot noi scriem ca la paste cu peste nu merge brinza Report
December 15, 201114 yr comment_116087 Eu o ador !iar eu pentru asta te ador si mai mult any ieri am facut zuppa di farro, azi carnea cu cartofi, cre ca miine tre sa fac fursecurile tale cu lamiie Report
December 15, 201114 yr comment_116089 daaaaaaaaaaaaaa, nu m-am gandit la involtini + parmezan! si cred ca nu e singurul preparat cu peste la care puneti branza. acum incep sa inteleg ... deci sunt anumite reguli, dar exista diferente de la o zona la alta ... , astfel incat regulile pot fi incalcate de traditiile gastronomice din anumite zone ... eu am ramas cu regulile emise..., ca de exemplu: vin alb se foloseste doar la carne alba, vin rosu la carne rosie (atat la preparare cat si consum la masa), la preparatele cu funghi sau peste nu se adauga parmezan pentru ca le acopera gustul etc ... Acum incerc sa inteleg cat era ok si cat nu din ceea ce mi-am varat in cap... pai eu asta si cautam, un pasionat in gastronomia italiana, sa-mi explice si mie mai multe ... de exemplu de ce tu spui ca la paste cu peste nu merge branza? din acelasi motiv mentionat mai sus? sau exista si o alta cauza? e adevarat ca mozzarella este indigesta? Report
December 15, 201114 yr Author comment_116091 Gagici, nu vreti sa facem (sa faca Adriana )un topic special de gastronomie italiana?Eu cred ca ar fi frumos si educativ pentru toti, ca toti avem de invatat, sa discutam, sa ne sfatuim, etc, intrebari legate de produse, ce ziceti ? Report
December 15, 201114 yr Author comment_116093 daaaaaaaaaaaaaa, nu m-am gandit la involtini + parmezan! si cred ca nu e singurul preparat cu peste la care puneti branza. acum incep sa inteleg ... deci sunt anumite reguli, dar exista diferente de la o zona la alta ... , astfel incat regulile pot fi incalcate de traditiile gastronomice din anumite zone ... eu am ramas cu regulile emise..., ca de exemplu: vin alb se foloseste doar la carne alba, vin rosu la carne rosie (atat la preparare cat si consum la masa), la preparatele cu funghi sau peste nu se adauga parmezan pentru ca le acopera gustul etc ... Acum incerc sa inteleg cat era ok si cat nu din ceea ce mi-am varat in cap... pai eu asta si cautam, un pasionat in gastronomia italiana, sa-mi explice si mie mai multe ... de exemplu de ce tu spui ca la paste cu peste nu merge branza? din acelasi motiv mentionat mai sus? sau exista si o alta cauza? e adevarat ca mozzarella este indigesta? Asa se zice ca vinul alb la peste, vin rosu la carne.Dar tre' sa zic ca noi uneori bem si rosu cu peste, depinde. Rosu se bea la temperatura camerei, dar noua vara, la caldurile si umiditatea de la noi, ne place rece! Ne mai place si asa: intr-o carafa punem piersici taiate bucati si punem o sticla de vin deasupra si bag in frigider. Pun vin in pahar cu piersici cu tot si e delicios. De incercat. Report
December 15, 201114 yr comment_116094 Iata-ma-s Pai regula pe care o stiu eu e ca peste paste cu peste nu se pune brinza, dar de exemplu vezi ca exista ruladele de peste spada cu brinza sau midii la cuptor cu pesmet si un pic de parmigiano sau pecorino. Sunt ferm convinsa ca faza cu mozzarella indigesta depinde de la o persoana la alta Any iarta-ne ca de la ciuperci am ajuns la mozzarella Report
December 15, 201114 yr comment_116098 Gagici, nu vreti sa facem (sa faca Adriana )un topic special de gastronomie italiana?Eu cred ca ar fi frumos si educativ pentru toti, ca toti avem de invatat, sa discutam, sa ne sfatuim, etc, intrebari legate de produse, ce ziceti ?total de acord Report
December 15, 201114 yr comment_116104 Gagici, nu vreti sa facem (sa faca Adriana )un topic special de gastronomie italiana?Eu cred ca ar fi frumos si educativ pentru toti, ca toti avem de invatat, sa discutam, sa ne sfatuim, etc, intrebari legate de produse, ce ziceti ? total de acord ar fi super! de cand astept eu topicul asta! ma intreb: oare o sa mi se termine vreodata intrebarile ? Report
December 15, 201114 yr comment_116107 Iata-ma-s Pai regula pe care o stiu eu e ca peste paste cu peste nu se pune brinza, dar de exemplu vezi ca exista ruladele de peste spada cu brinza sau midii la cuptor cu pesmet si un pic de parmigiano sau pecorino. Sunt ferm convinsa ca faza cu mozzarella indigesta depinde de la o persoana la alta Any iarta-ne ca de la ciuperci am ajuns la mozzarella daaaa....asa-i si cozele gratinate ... dar la noi, nu e regula asta si ma intrebam: de ce e asa in gastronomia italiana? care e motivul? ala cu gustul?eu am reteta f buna de un sufle de peste cu branza la cuptor, poate o sa o mai fac si sa o postez... Report
December 15, 201114 yr Author comment_116108 Gagici, nu vreti sa facem (sa faca Adriana )un topic special de gastronomie italiana?Eu cred ca ar fi frumos si educativ pentru toti, ca toti avem de invatat, sa discutam, sa ne sfatuim, etc, intrebari legate de produse, ce ziceti ? total de acord ar fi super! de cand astept eu topicul asta! ma intreb: oare o sa mi se termine vreodata intrebarile ? Atatea intrebari cate pui tu , nimeni, da' mie imi place dorinta ta de a cunoaste ! Report
December 15, 201114 yr comment_116110 multumesc! daca din greseala va pun in dificultate, sa ma trimiteti la plimbare ... Report
December 15, 201114 yr comment_116111 ma intreb: oare o sa mi se termine vreodata intrebarile ? cre' ca nu Report
December 15, 201114 yr comment_116132 ma intreb: oare o sa mi se termine vreodata intrebarile ? cre' ca nu asta o fi de rau? Report
December 16, 201114 yr Author comment_116183 Eu o ador !iar eu pentru asta te ador si mai mult any ieri am facut zuppa di farro, azi carnea cu cartofi, cre ca miine tre sa fac fursecurile tale cu lamiie Ma simt onorata ! Report