Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urati da' buni

Featured Replies

Chiar asa se cheama "brutti ma buoni" adica "urati da' buni"

150 gr albus de ou

300 gr zahar

210 gr alune macinate grob (eu am avut 175 gr alune si restul migdale)

post-13-13266561853442_thumb.jpg

post-13-13266562064704_thumb.jpg

Am mixat bat zaharul cu albusurile de ou, dupa care le-am pus intr-o cratita impreuna cu alunele macinate grob, pe foc mic.

post-13-13266563357346_thumb.jpg

post-13-13266563571817_thumb.jpg

Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn timp de 15 minute, pana cand compozitia nu mai e asa lichida ca la inceput si si-a schimbat nitel culoarea de la alb spre crem.

post-13-13266565058881_thumb.jpg

post-13-13266564375711_thumb.jpg

Cu o lingura luam din amestec si punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.

post-13-13266565638602_thumb.jpg

Dam la cuptor la 210 grade timp de 10 minute, de fapt pana se ce auresc.

Lasam la racit in tava si apoi ii desprindem si-i punem pe ce vrem noi.

post-13-13266566807078_thumb.jpg

post-13-13266567704513_thumb.jpg

post-13-13266568106537_thumb.jpg

• Author

Nu mi se par urati deloc! :) Si de buni.... nu ma indoiesc ca asa sunt! :)

Fox ia si serveste-te :P , ofer cu mare drag :P

Dupa mintea mea, cred ca se pot face si cu nuci sau combinat nuci cu alune, ce avem prin casa.

Fox ia si serveste-te :P, ofer cu mare drag :P

Dupa mintea mea, cred ca se pot face si cu nuci sau combinat nuci cu alune, ce avem prin casa.

Si eu cred la fel, se pot face variatiuni la greu pe tema asta. Si ar iesi niste minunatii de fiecare data, sunt sigura!

• Author

Fox ia si serveste-te :P, ofer cu mare drag :P

Si eu cred la fel, se pot face variatiuni la greu pe tema asta. Si ar iesi niste minunatii de fiecare data, sunt sigura!

Eu nu mai fac dulciuri ca infulec la greu. Tre' sa ma calmez...si de cand tot zic si nu bag la cap :P !

Eu nu mai fac dulciuri ca infulec la greu. Tre' sa ma calmez...si de cand tot zic si nu bag la cap :)!

Asa-i! De luni incep toate: renuntam la aia, la cealalta..... Da' nu specifica nimeni prea exact care luni? :) :P

Cred ca se topesc in gura .

Si mama ,mama, cate caloriiiiii !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Si chiar ca nu-s urati .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

• Author

Eu nu mai fac dulciuri ca infulec la greu. Tre' sa ma calmez...si de cand tot zic si nu bag la cap :P!

Asa-i! De luni incep toate: renuntam la aia, la cealalta..... Da' nu specifica nimeni prea exact care luni? :) :)

Ei... o luni. Nu mai are importanta care :P.

Si mama ,mama, cate caloriiiiii !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Si chiar ca nu-s urati .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Merci Pisco :P !

Eu cred ca le ocolesc sau le trimit maine-n stanga si-n dreapata :P .

Oricum, tin foarte mult in cutii de tabla :P .

Eu nu mai fac dulciuri ca infulec la greu. Tre' sa ma calmez...si de cand tot zic si nu bag la cap :P!

Asa-i! De luni incep toate: renuntam la aia, la cealalta..... Da' nu specifica nimeni prea exact care luni? :P :P

Ei... o luni. Nu mai are importanta care :).

Merci Pisco :) !

Oricum, tin foarte mult in cutii de tabla :P.

Pentru mine: intai la dreapta, apoi inainte, apoi iar usor dreapta, da? :P

• Author

Asa-i! De luni incep toate: renuntam la aia, la cealalta..... Da' nu specifica nimeni prea exact care luni? :P :P

Ei... o luni. Nu mai are importanta care :P.

Merci Pisco :) !

Oricum, tin foarte mult in cutii de tabla :).

Pentru mine: intai la dreapta, apoi inainte, apoi iar usor dreapta, da? :P

:P Am retinut :P !

Asa-i! De luni incep toate: renuntam la aia, la cealalta..... Da' nu specifica nimeni prea exact care luni? :(( :-*

si nici pana cand :-*

brava Any! nu-s urati ai tai! d-l Any mananca si el la greu? si daca da si daca nu, eu sunt convinsa ca tie inca iti mai permite silueta! daca nu, e musai sa faci o alta masa pentru prietenii vostri dragi saptamana aviatoare si vom fi si noi poftite ... la admirat fotografii! deci oricum noi suntem in castig :-*

• Author

Asa-i! De luni incep toate: renuntam la aia, la cealalta..... Da' nu specifica nimeni prea exact care luni? :-* :-*

si nici pana cand :-*

brava Any! nu-s urati ai tai! d-l Any mananca si el la greu? si daca da si daca nu, eu sunt convinsa ca tie inca iti mai permite silueta! daca nu, e musai sa faci o alta masa pentru prietenii vostri dragi saptamana aviatoare si vom fi si noi poftite ... la admirat fotografii! deci oricum noi suntem in castig :-*

Merci Dani :( !

Ne place la amandoi sa mancam si suntem subtirei, insa eu tre' sa am mereu grija ca am tendinta de ingrasare :(( .

Deja ma gandesc pe saptamana viitoare sa fac o masa de peste sa invit socrii. Cu peste fript, de astea, fara pretentii.

eh, inca nu-ti face griji, dar daca ai tendinta o sa vezi ca 1-2 kg pe an incep sa se dea jos din ce in ce mai greu.

daca faci masa de peste, se stie :-* : sunt invitata number 1 la topic unde vei posta cu foto

bine ca sunteti subtirei, ca asa ne delectam si noi cu preparatele dumitale :((

• Author

Brava Anutza.

Sarumana Stella :(( !

"Noroc" ca aveam albusuri in frigi.

eh, inca nu-ti face griji, dar daca ai tendinta o sa vezi ca 1-2 kg pe an incep sa se dea jos din ce in ce mai greu.

daca faci masa de peste, se stie :-* : sunt invitata number 1 la topic unde vei posta cu foto

bine ca sunteti subtirei, ca asa ne delectam si noi cu preparatele dumitale :-*

Multumesc de incurajari :-* !

Ei, vreau sa fac un meniu mai peizan cum zice Stella, peste prajit ca asa am in plan ca ne place la toti. Si mai ales lui socrumiu, e terminat dupa peste din asta mic prajit. Si mai vad eu ce mai fac, ma decid pe loc la pescarie in functie de ce peste gasesc.

Multumesc de incurajari :-* !

Ei, vreau sa fac un meniu mai peizan cum zice Stella, peste prajit ca asa am in plan ca ne place la toti. Si mai ales lui socrumiu, e terminat dupa peste din asta mic prajit. Si mai vad eu ce mai fac, ma decid pe loc la pescarie in functie de ce peste gasesc.

pai vorba lui tati, eu te si incurajez, te si laud, dar te pun si in garda :-*

si mie imi place :-* peste prajit, doar ca la mine nu pot praji ca am bucatarie deschisa, tocmai in ideea de a sari peste prajeli. Asa ca pica si mai bine meniul peisan :-* . A propos k vroiam sa te intreb: am vazut ca ai prajit de aia mici, nu mai stiu cum le ziceti voi, gen hamsiile noastre, intrebarea vine acum: ii curati bucatica de bucatica de intestine ?

Deci peisan sau nu, io acu' ... astept pozele :((

• Author

Multumesc de incurajari :( !

pai vorba lui tati, eu te si incurajez, te si laud, dar te pun si in garda :-*

si mie imi place :-* peste prajit, doar ca la mine nu pot praji ca am bucatarie deschisa, tocmai in ideea de a sari peste prajeli. Asa ca pica si mai bine meniul peisan :-* . A propos k vroiam sa te intreb: am vazut ca ai prajit de aia mici, nu mai stiu cum le ziceti voi, gen hamsiile noastre, intrebarea vine acum: ii curati bucatica de bucatica de intestine ?

Deci peisan sau nu, io acu' ... astept pozele :(

Bravo asa sa faci, sa ma tragi si de maneca :-* !

Nu curat nimic, am fost tentata o data, am incercat si nu aveam ce sa scot.

Ies asa de buni ca mancam si capul care fiind crocant e ca un cips :(( Asa se mananca astia.

Astia pe care i-am luat si sper sa gasesc saptamana asta e "triglia" . Dar sunt si astia diverse marimi.

am facut topicul de pricomigdale harcia-parcea, eu ma credeam la meniurile pt prietenii tai! sorry!

anyway cand ai zis de pescarie, ma asteptam sa zici "pescarul meu", vis a vis de "macelarul meu" ala al tau

dar mi-aduc aminte ca nu sunt departe, exista Rambo!

mai intrebam eu ceva si de triglie, dar lasa ca nu au legatura cu uratii, da' bunii! :-*

• Author

am facut topicul de pricomigdale harcia-parcea, eu ma credeam la meniurile pt prietenii tai! sorry!

anyway cand ai zis de pescarie, ma asteptam sa zici "pescarul meu", vis a vis de "macelarul meu" ala al tau

dar mi-aduc aminte ca nu sunt departe, exista Rambo!

mai intrebam eu ceva si de triglie, dar lasa ca nu au legatura cu uratii, da' bunii! :-*

Hai la han!

Any, stii ce makeover le-as face uriti lor tai ? :D

ori le-as tufli pe centru o aluna nedecojita inainte de-ai baga la cuptor, ori i-as inmuia pe 1/2 in ciocolata, dupa ce i-am copt. :D [size=1](stiu, am o obsesie cu ciocolunga ! :D )[/size]

• Author

Any, stii ce makeover le-as face uriti lor tai ? :D

ori le-as tufli pe centru o aluna nedecojita inainte de-ai baga la cuptor, ori i-as inmuia pe 1/2 in ciocolata, dupa ce i-am copt. :D [size=1](stiu, am o obsesie cu ciocolunga ! :D )[/size]

Se pot face direct cu ciocolata :D !

Imi surade ideea de a-i tufli in cioco pe jumatate :D !

Any, stii ce makeover le-as face uriti lor tai ? :)

ori le-as tufli pe centru o aluna nedecojita inainte de-ai baga la cuptor, ori i-as inmuia pe 1/2 in ciocolata, dupa ce i-am copt. :) [size=1](stiu, am o obsesie cu ciocolunga ! :) )[/size]

Doamne, exact la asta ma gandeam!

Any, cum poti face atatea bunatati si sa mai fii si subtirica?

nu-i dreptate pe lumea asta! floare-albastra, floare-albastra...

• Author

Any, stii ce makeover le-as face uriti lor tai ? :)

ori le-as tufli pe centru o aluna nedecojita inainte de-ai baga la cuptor, ori i-as inmuia pe 1/2 in ciocolata, dupa ce i-am copt. :) [size=1](stiu, am o obsesie cu ciocolunga ! :) )[/size]

Doamne, exact la asta ma gandeam!

Any, cum poti face atatea bunatati si sa mai fii si subtirica?

nu-i dreptate pe lumea asta! floare-albastra, floare-albastra...

Ai ganduri necurate si tu :) !

Eu am scapat azi de ele, am trimis la tara la muncitori, plus restul de ciocolatosi de vineri, plus 3 trufe ramase.

Am trimis o sticla de ceai fierbinte si cu biscuiti, au zis ca i-am readus la viata, la ce frig era!

Nu-i dreptate cand cumnata-mea mananca cat socrumiu si are burta lipita de spate :) .

Eu mai bag intre timp o luna numa' salate, gratare, ulei cu lingurita, painea si pastele cantarite, condimente cat mai putine, fara dulciuri. Asa fac.