January 17, 201214 yr comment_122931 Titlul original este Cajun Shrimp Spread cel românesc este "courtesy of" gugăl transleit la care am apelat cînd dex-ul mi-a răspuns "mai trage o dată" la introducerea cuvintul tartinadă. gugăl m-a pus să aleg intre: răspândire, extindere, difuzare, întindere, amploare, anvergură, extensie, chef, spaţiu, deschidere, desfăşurare, extensiune, zaiafet, banchet, lărgime şi cuvertură de pat.primul impuls a fost către cuvertură de pat dar pîn' la urmă mi-am zis că tot zaiafet e mai bun că exprimă la fix esenţa reţetei şi mai ales modul de folosire http://www.free-emoticons.co.uk/emoticons/Party/party0003.gif Ingrediente + 500g creveţi de care aveţi, ai mei au fost baby, congelaţi şi pre-fierţi+ un brick de philadelphia (250 g) la temperatura camerei+ o jumate de ceapă sau două fire de ceapă verde+ cîteva linguri de maioneză+ condimente cajun + pătrunjel Cum se face creveţii trebuie să ajungă in stadiu "fiert", dacă îi cumpăraţi congelaţi şi pre-fierţi nu trebuie decît dezgheţaţi sub jet de apă rece, dacă sunt proaspeţi, trebuie fierţi sau aburiţi.condimentaţi creveţii cu sare, piper şi condimentele cajune scoateţi blenderul din ascunziş şi procesaţi in ordinea asta: - ceapa, care trebuie sa ajungă foarte fină, ca dată prin răzătoare- philadelphia- cîteva linguri de maioneză, cît să subţieze un pic maclavaisul- cînd baza este de consistenţa dorită, adăugaţi creveţii şi pătrunjelul şi pulsaţi de 2-3 ori, cît să se amestece bine, nu să se facă praf Notă: cine vrea, poate să mai adauge suc de lămîie şi ceva sos iute poza finală, numai castronu', nu am mai avut timp de poze hartristice că incepea meciu' şi zaiafetul aferent. by popular demand, se va repeta şi de superbowl am primit 'jde miii de complimente plus că a trebuit să dictez reţeta la mai multe persoane, că tare le-a mai plăcut PS dana, reţeta e dedicată matale, scuzoaie de întirzierea întîrziată Report
January 17, 201214 yr comment_122933 Ce contine mixul de condiment cajun?Te cred ca-i bun, dar ce mila mi-e de crevetii aia, n-am bagat niciodata mixeru-n ei ! Report
January 17, 201214 yr Author comment_122938 any, sunt multe variante de mixuri cajune, condimentele de bază sunt sare groasă, piper, cayenne, paprika, usturoi şi ceapă deshidratată. eu am şi oregano şi thyme in mixul meu. să tai creveţii din cuţit nu merge? sau să foloseşti baby pe care să îi amesteci manual. Report
January 17, 201214 yr comment_122940 any, sunt multe variante de mixuri cajune, condimentele de bază sunt sare groasă, piper, cayenne, paprika, usturoi şi ceapă deshidratată. eu am şi oregano şi thyme in mixul meu. să tai creveţii din cuţit nu merge? sau să foloseşti baby pe care să îi amesteci manual. Nooo, il fac asa cand o sa-l fac, ca altfel n-ar mai fi zaiafet Merci! Report
January 17, 201214 yr Author comment_122946 teşekkür ederim, vă aştept cu impresii despre partitură Report
January 17, 201214 yr comment_122951 Faina reteta , tre' sa incerc . Ma "trec" pe regim cu creveti Report
January 17, 201214 yr Author comment_122954 cu ce mananca?? Cu paine prajita?? cu pîine proaspătă sau prăjită, crackeri de toate felurile sau ca dip alături de crudităţi Report
January 18, 201214 yr comment_123069 PS dana, reţeta e dedicată matale, scuzoaie de întirzierea întîrziată Dexter, Dana apreciaza mult gestul si promite sa incerce o extensie de creveti pe piine vrajita cit de curind. Report
January 18, 201214 yr comment_123074 Po' sa zic doar Oh my God.Sunt foarte curioasa s-o incerc sa vad daca-mi place combinatia, mai intii tre' sa-mi prepar si eu amestecul cajun. Report
January 18, 201214 yr comment_123219 Super dip, asta se face ca am de toate si in plus am si elan. Report
January 18, 201214 yr comment_123237 Super dip, asta se face ca am de toate si in plus am si elan. Nu fi rea si da-i si lui Dexter! Dexter, de-as fi amatoare de astfel de lighioane, probabil ca as incerca si eu reteta. Da' cum io-s paralela cu crevetii, ma multumesc sa-ti fac galerie de pe margine! Report
January 18, 201214 yr Author comment_123255 tocma' zării un elan trecînd strada http://emoticony.leestone.co.uk/emoticons_christmas/reindeer.gif, cre'că e alu' chefa da ies să-l prind că vreau să mai fac o tură de zaiafet doamnele sunt aşteptate cu impresii iar foxyy este rugată să chibiţeze de pe margine Report
January 18, 201214 yr comment_123327 Io am luat crevetei mici congelati, in mod normal nu-i cumpar dar daca si tu i-ai folosit merg, ca tot se zaiafetesc acolo cu toate celelalte ingrediente, apropo da zaiafetul asta ce inseamna? Report
January 18, 201214 yr comment_123344 (semnez condica la zaiafet) Dexter, raportez ca am cumparat crevetii. dar ajungind acasa la o ora tirzie de seara, nu mai cinez. ramine sa crosetez faimoasa ta cuvertura de pat crustaceeica pe domani Report
January 18, 201214 yr Author comment_123349 zaiafetul asta ce inseamna?zaiafetul e chef mare cu lăutari, chiolhan, ospăţ, praznic, din astea. ştie gugăl transleit ce ştie ... dana, bine că semnaşi condica, că nu ştiu ce lăutari să tocmesc la reţeta asta, crezi că hootie and the blowfish merge? http://i717.photobucket.com/albums/ww173/prestonjjrtr/Smileys/thmusik05-1.gif Report
January 18, 201214 yr comment_123353 dana, bine că semnaşi condica, că nu ştiu ce lăutari să tocmesc la reţeta asta, crezi că hootie and the blowfish merge? http://i717.photobucket.com/albums/ww173/prestonjjrtr/Smileys/thmusik05-1.gif ar merge, da' nu la ora asta cind copiii se duc la nanel. http://i1216.photobucket.com/albums/dd369/Lizington/Smilies/girl_sleep.gif [center](un jodi benson as asculta cu placere ) http://www.youtube.com/watch?v=dMLhrDYJ5QM [/center] Report
January 18, 201214 yr comment_123358 zaiafetul asta ce inseamna?zaiafetul e chef mare cu lăutari, chiolhan, ospăţ, praznic, din astea. ştie gugăl transleit ce ştie ... [b][i]uitasi bre "paranghelie" ....[/i][/b] pe dexonline.ro ai la alegere ZAIAFÉT, zaiafeturi, s. n. Chef mare (cu lăutari); ospăț, chiolhan. [Pr.: za-ia-. – Var.: ziafét, zaifét s. n.] – Din tc. ziyäfet. ZAIAFÉT ~uri n. Petrecere mare cu mulți oaspeți și cu lăutari; chef; banchet. /<turc. ziyafet ZAIAFÉT, zaiafeturi, s. n. Chef mare (cu lăutari). [Var.: ziafét, zaifét s. n.] – Tc. ziyafet. zaiafét (pop., fam.) (-ia-) s. n., pl. zaiaféturi ZAIAFÉT s. v. benchetuială, chef, ospăț, petrecere, praznic, prăznuire. zaiafét s. n. (sil. -ia-), pl. zaiaféturi Report
January 19, 201214 yr comment_123379 Deci nu-i putem servi diseara in familie, tre sa fac o paranghelie? Report
January 19, 201214 yr comment_123405 [center]crevetii mei, care au scapat nedecorticati, stau bouche à bouche si se privesc in ochi (mititeii de ei, cre' ca pun la cale un bairam ! ) http://img703.imageshack.us/img703/263/0zaiafet.jpg [/center] Report
January 19, 201214 yr comment_123418 [center]crevetii mei, care au scapat nedecorticati, stau bouche à bouche si se privesc in ochi (mititeii de ei, cre' ca pun la cale un bairam ! ) Sadico! Report
January 19, 201214 yr comment_123424 crevetii mei, care au scapat nedecorticati, stau bouche à bouche si se privesc in ochi (mititeii de ei, cre' ca pun la cale un bairam ! ) Sadico! nu e vina mea, ca au ajuns asa. Dexter a dat tonu', eu ii tin isonu' ... Report