January 26, 201214 yr comment_125094 Am cumparat bobi cojiti, uscati care arata asa Am pus 400 de gr intr-o oala cu apa rece timp de 6 ore.Dupa acest timp, i-am scurs de apa si clatit bine.Am cantarit de curiozitate, devenisera aproape 800 de gr. Edit din cantitatea asta mi-au iesit 3 farfurii de crema. Intr-o cratita incapatoare am pus 2 cepe verzi potrivite (nu drept din alea subtiri) taiate, in 2 linguri de ulei ev.Am amestecat de cateva ori si am adaugat bobii, am amestecat din nou si am lasat la foc mic cateva minute. Am acoperit bobii cu supa de legume fierbinte (eu am pus cat sa acopere cantitatea de bobi, plus inca vreo doua polonice) si am lasat sa fiarba la foc mic de tot.Amestecam din cand in cand cu lingura de lemn.Mai tineti deoparte ceva supa, poate mai trebuie la final, in functie de cat de lichida vine crema. Edit un alt ingredient este feniculul salbatic (ala pe care-l pun eu la pastele cu sardele).Se fierbe feniculul, apa in care a fiert se utilizeaza pentru fiert bobii la care adaug putin fenicul fiert.Eu nu am luat ca nu-mi placea cum arata, am zis pas tura asta, de aceea am folosit paine cu seminte de fenicul sa-i simt totusi gustul in crema. Incepe sa fiarba Devine asa Apoi asa Apoi In final arata asa In momentul asta am luat de pe foc si am pus in functiune mixerul vertical Report
January 26, 201214 yr Author comment_125095 Am luat o painica cu seminte de fenicul, am taiat-o felii, feliile in bucatele mici de tot si le-am pus pe hartie de copt in tava la cuptor la 170 de grade pana ce s-au bronzat putin In timpul asta nu era sa stam degeaba , ne-am facut cate un aperitiv cu Martini soda, unul rose, unul alb si am rontait boabe de naut prajite crocante Report
January 26, 201214 yr Author comment_125097 Cina e servita!Neaparat cu un fir de ulei de masline ev din ala bun Report
January 27, 201214 yr comment_125130 Any, nu am facut niciodata, o sa incerc, mersi de retetaam si eu 1/2 kg de bobi de Sicilia, nu-s decojiti, dar ii pun la inmuiat si apoi munca de chinez, dar saptamana viitoare sper sa reusesc sa-i pregatesc si sa pot veni cu dovezi Report
January 27, 201214 yr comment_125132 Mi-ar placea sa-mi dau in bobi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
January 27, 201214 yr Author comment_125178 Any, nu am facut niciodata, o sa incerc, mersi de retetaam si eu 1/2 kg de bobi de Sicilia, nu-s decojiti, dar ii pun la inmuiat si apoi munca de chinez, dar saptamana viitoare sper sa reusesc sa-i pregatesc si sa pot veni cu dovezi Cu placere !Ma duc sa editez sa mai adaug cate ceva, ca aseara am postat in graba. Mi-ar placea sa-mi dau in bobi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Si cine te opreste ? Report
January 27, 201214 yr comment_125420 Any foarte fain! Lately si eu sunt mare fun de supe creme. Am facut similar pt picea sapt trecuta preponderent din pastarnac si cu oleak de linte. Eu pun si morcovel si verdeturi proaspete pe care le scot la sfarsit (3 fire de oregano, sau 1 fir de busuioc, sau 1 creanga de rozmarin).brava! prezentarea super ! Report
January 27, 201214 yr Author comment_125433 Any foarte fain! Lately si eu sunt mare fun de supe creme. Am facut similar pt picea sapt trecuta preponderent din pastarnac si cu oleak de linte. Eu pun si morcovel si verdeturi proaspete pe care le scot la sfarsit (3 fire de oregano, sau 1 fir de busuioc, sau 1 creanga de rozmarin).brava! prezentarea super ! Merci Daniella si noua ne plac cremele astea.Asta e si foarte consistenta. Data viitoare incerc o prezentare mai faina si o sa fierb si verdeata si pun alaturi cum am mancat la restaurant . Report
February 11, 201214 yr Author comment_129289 Ieri seara supa crema de bobi peste care am pus frunze fierte de sfecla, ulei ev, o langustina si un crevete rosu la gratar.La fel ca mai sus, crutoane de paine cu seminte de fenicul. Report
February 11, 201214 yr comment_129329 De la Doktor Lecker cetire: "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti" Report
February 11, 201214 yr comment_129331 Interesanta combinatia si cu frunzele de sfecla, pina acum am facut doar crema din naut cu creveti. Apropo de bobi, aici cu precadere in Sardegna, exista multe persoane care nu ii pot vedea nici pe departe, boala lor se numeste favismo, si de curind am aflat ca o are si o prietena de-a mea care sta aici. Acu nu stiu daca e o alergie sau o intoleranta si nici nu mai tin minte cum se manifesta dar cine sufera de problema asta nu numai ca nu le poate minca dar nici nu poate sta intr-o incapere in care se afla bobi cruzi sau gatiti. Se mai maninca ca aperitiv cruzi cu brinza in unele regiuni. Iarta-ma Any ca te-am "invadat" Report
February 11, 201214 yr Author comment_129336 De la Doktor Lecker cetire: "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti" Lecker indeed ! Interesanta combinatia si cu frunzele de sfecla, pina acum am facut doar crema din naut cu creveti. Apropo de bobi, aici cu precadere in Sardegna, exista multe persoane care nu ii pot vedea nici pe departe, boala lor se numeste favismo, si de curind am aflat ca o are si o prietena de-a mea care sta aici. Acu nu stiu daca e o alergie sau o intoleranta si nici nu mai tin minte cum se manifesta dar cine sufera de problema asta nu numai ca nu le poate minca dar nici nu poate sta intr-o incapere in care se afla bobi cruzi sau gatiti. Se mai maninca ca aperitiv cruzi cu brinza in unele regiuni. Iarta-ma Any ca te-am "invadat" Eu la astea le zic frunze de sfecla, n-am avut curiozitatea pana acum sa merg la tara si sa smulg eu una sa vad cum arata radacina Mi-au mai ramas cam 2 portii de macco, l-am congelat, sa vad cum se comporta.Se pupa de minune una cu alta ! Da, de favismo citisem si eu de curand, ciudata chestie. Report
February 11, 201214 yr comment_129343 Pai astea-s costine, am banuit ca la ele te refereai, alea cu partea alba se numesc coste, aici, in alte parti bietoline si bietole. Report
February 11, 201214 yr Author comment_129348 Pai astea-s costine, am banuit ca la ele te refereai, alea cu partea alba se numesc coste, aici, in alte parti bietoline si bietole. Si in romaneste cum le zice? Report
February 11, 201214 yr comment_129351 Habar n-am in toti anii astia n-am priceput.Probabil sunt un tip de sfecla, care habar n-am daca exista in Romania, pentru ca astea sub pamint n-au nici o sfecla Report
February 11, 201214 yr Author comment_129352 Habar n-am in toti anii astia n-am priceput.Probabil sunt un tip de sfecla, care habar n-am daca exista in Romania, pentru ca astea sub pamint n-au nici o sfecla Ploua afara si banuiesc ca maine la tara va fi plin de noroi chiar daca nu va ploua.Deja ma gandeam sa ma duc maine sa vad ce si cum . Report
February 11, 201214 yr comment_129354 bietola in româneşte se cheamă mangold sau sfeclă pentru frunze. aşa zice DEXu Report
February 11, 201214 yr comment_129356 mangold nu cre' ca e romaneste cre ca e romanonemtestesi sfecla nu zic nu, doar ca ti-am zis, frunzele astea sub pamint n-au sfecla, de aceea zic eu ca fac parte din familia sfeclei dar tre' sa fie alta mincare de sfecla, parerea mea Report
February 11, 201214 yr Author comment_129358 bietola in româneşte se cheamă mangold sau sfeclă pentru frunze. aşa zice DEXu mangold nu cre' ca e romaneste cre ca e romanonemtestesi sfecla nu zic nu, doar ca ti-am zis, frunzele astea sub pamint n-au sfecla, de aceea zic eu ca fac parte din familia sfeclei dar tre' sa fie alta mincare de sfecla, parerea mea Iar sunt in ceata si daca nu ma inseala memoria, s-a mai discutat odata despre frunzele astea si tot n-am ajuns la nici o concluzie Report
February 11, 201214 yr comment_129360 bre, era vorba de dictionarul explicativ al limbii române, nu de je . o fi neologism. MANGÓLD (‹ germ.) s. m. Plantă legumicolă bienală din familia chenopodiaceelor, cultivată pentru frunzele ei mari, ondulate, cu nervura mediană foarte dezvoltată, folosite în alimentație (Beta vulgaris var. cicla). Sin. sfeclă pentru frunze și pețiol. Report
February 11, 201214 yr comment_129366 Propun sa ii zicem sfeclă pentru frunze si sa ne aducem aminte in viitor Voi doi mai dezbateti daca doriti, io ma duc la cina la prieteni Report
February 11, 201214 yr Author comment_129372 bre, era vorba de dictionarul explicativ al limbii române, nu de je . o fi neologism. MANGÓLD (‹ germ.) s. m. Plantă legumicolă bienală din familia chenopodiaceelor, cultivată pentru frunzele ei mari, ondulate, cu nervura mediană foarte dezvoltată, folosite în alimentație (Beta vulgaris var. cicla). Sin. sfeclă pentru frunze și pețiol. Si totusi la frunzele mele numai se intrevede rosul la baza, alea de sfecla sunt rosii pana sus.Ok, frunze pentru sfecla sa fie ! Propun sa ii zicem sfeclă pentru frunze si sa ne aducem aminte in viitor Voi doi mai dezbateti daca doriti, io ma duc la cina la prieteni Ce te invidiez ! Report
February 11, 201214 yr comment_129388 Deci bob=fave...supa n-am mancat , dar in sud ( puglia mea draga ) se face un piure de fave....de-i zic ei *fave e foglie*/cicoriahttp://cucinasuditalia.blogspot.com/search/label/Fave%20e%20Foglie , un deliciu. asa ca sigur ca supa ta cu bietole si creveti...wow , tre sa fie o bunatate . Report
February 11, 201214 yr Author comment_129390 Deci bob=fave...supa n-am mancat , dar in sud ( puglia mea draga ) se face un piure de fave....de-i zic ei *fave e foglie*/cicoriahttp://cucinasuditalia.blogspot.com/search/label/Fave%20e%20Foglie , un deliciu. asa ca sigur ca supa ta cu bietole si creveti...wow , tre sa fie o bunatate . Se aseamana asa e .Imi place tare articolul, o sa-l citesc pe indelete. Noi am gustat cu langustina si crevete si la urma am constatat ca crevetele se potriveste mai bine decat langustina. EditZice bine in articol: bobii si verdeata se pun impreuna in farfurie nu de decor ci ca sa fie mancate impreuna.- Report
February 13, 201214 yr comment_129686 La noi se gasesc bobi/fava uscati si sarati, ii mancam ca pe arahide, alune, etc (pentru cine are dantura buna). Ma tenteaza mult supa crema. Imi plac mult si verzi si uscate. Intr-o vreme gaseam la sectorul de congelate fave verzi fara coaja importate din Italia. Excelente fiindca nu trebuiau curatate. Nici nu mi-a trecut prin cap varianta hidratarii celor uscate. Mersi Any, sigur voi face si supa crema si piuré. Report