Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Black bottom cupcakes

Featured Replies

Ralesu, super faine arata ,asa patratoase!

..si eu am facut aceste prajiturele si deja nu mai am nici una :lol:

o pozica...

post-1297-13301433643005_thumb.jpg

Multumesc de reteta Cosmina N :lol:

Pupici!

• Author

Mie 12.. da.. le-am combinat, nu le-am rezistat absolut deloc... doar ca mie branza nu mi s-a scufundat in aluat decat foarte putin, unde mai pui ca sunt simplu de facut.. aproape economice, de efect si foarte gustoase. Abia astept sa vina pruncul de la gradi.. sa vad ce fatzuca face. Revin mai tarziu cu o poza:)

Sigur va fi incantat :D Sa-mi spui si mie cum i-au placut :)

Le-am facut si eu azi, in forme de muffins patrate. Nu prea am stiut ce branza sa pun, am zis ca Fromage Quark (0% grasime) e cea mai apropiata de crema de branza. Am facut o greseala, pt. ca am pus prea mult aluat negru si n-am mai avut loc pt multa crema de branza :D

De bune, au fost bune!

Arata asa de biiiine, asa patratele cum sunt ele :D Ei, nu-i nimic, au mai multa ciocolata. Data viitoare vor iesi 50/50 :D Pupici!

Ralesu, super faine arata ,asa patratoase!

..si eu am facut aceste prajiturele si deja nu mai am nici una :D

o pozica...

Multumesc de reteta Cosmina N :D

Pupici!

Ma bucur mult ca v-au placut! Cu cea mai mare placere :D :D

Tadadaaaam,n-au rabdat mult pe lista de asteptare si s-au executat!(vad c-a fost week-endul cupcakes-urilor :) )Multam pentru reteta,bune fara indoiala! :)

post-1267-13302553211714_thumb.jpg

Doar ca eu le-am imprietenit cu frisca,pentru ca al meu sot nu prea se da in vant dupa ciocolatoase,dar asa,cu frisca,il mai mint si mai uita de ce nu-i place.

Am vrut doar sa-ntreb,voi daca faceti muffins in forma de silicon(cele de hartie,clar,stau in hartie pana sunt sevite) le lasati la racit tot in ele sau le scoateti fierbinti? :)

• Author

Tadadaaaam,n-au rabdat mult pe lista de asteptare si s-au executat!(vad c-a fost week-endul cupcakes-urilor :D )Multam pentru reteta,bune fara indoiala! :hug:

Doar ca eu le-am imprietenit cu frisca,pentru ca al meu sot nu prea se da in vant dupa ciocolatoase,dar asa,cu frisca,il mai mint si mai uita de ce nu-i place.

Am vrut doar sa-ntreb,voi daca faceti muffins in forma de silicon(cele de hartie,clar,stau in hartie pana sunt sevite) le lasati la racit tot in ele sau le scoateti fierbinti? :wub:

Waaaaw, arata super :D :lol: Ma bucur ca v-au placut, cu multa placere! Cum ai facut cu frisca? Eu cand fac muffins in silicon le scot imediat daca vad ca pot fi scoase, adica daca vad ca nu se rup. Daca nu, astept pana se mai racesc putin. Cu formele individuale de silicon merge foarte usor, dar cu tavita e mai greu :D

Cosmina, ma rodea curiozitatea, si fiindca am gasit si motivul, le-am executat!

post-100-13302802294446_thumb.jpg

mie mi-au iesit 18 fiindca asa am vrut eu, 6 inimioare si restul rotunde.

am folosit urda si n-a mai fost nevoie de faina in compozitia de branza, chestie care m-a multumit.

au fost bune, am dat la pachet, am trimis si-n nord si-n sud :occasion14:

merci de reteta :occasion15: , s-ar putea sa fie si minipascute de Paste.

• Author

Cosmina, ma rodea curiozitatea, si fiindca am gasit si motivul, le-am executat!

mie mi-au iesit 18 fiindca asa am vrut eu, 6 inimioare si restul rotunde.

am folosit urda si n-a mai fost nevoie de faina in compozitia de branza, chestie care m-a multumit.

au fost bune, am dat la pachet, am trimis si-n nord si-n sud ;)

merci de reteta :D , s-ar putea sa fie si minipascute de Paste.

Ce bine arata :D Felicitari! Imi faceti pofta, va trebui sa le refac si eu cand ajung acasa :D Cred ca data viitoare voi folosi si eu urda sa vad cum ies, ma tenteaza idea. Ma bucur ca s-au impartiti prin toata tara ;) Sa va fie de bine :D

Cosmina, nu am inteles bine: reteta originala contine 4- linguri de faina in crema de branza, sau ai pus tu pt ca era prea fluida?

poate le fac ... ca tot ziceam ca nu coc/dulcegaresc nika ... sa nu cad prada tentatiilor! dar astea prea arata :D !

ms

Waaaaw, arata super :D :D Ma bucur ca v-au placut, cu multa placere! Cum ai facut cu frisca? Eu cand fac muffins in silicon le scot imediat daca vad ca pot fi scoase, adica daca vad ca nu se rup. Daca nu, astept pana se mai racesc putin. Cu formele individuale de silicon merge foarte usor, dar cu tavita e mai greu :D

Aaaa,pai n-am facut nimic altceva decat sa le pun cate un mot de frisca inainte de servire. :D

Intrebam pentru ca am facut vreo 2 din astea in tavita de silicon si nu le-am putut scoate fara sa le rup,desi am mai copt in ea alte chestii si n-au fost probleme cu dezlipitul.Dar voi sti pentru data viitoare ca trebuie sa le mai las la racorit si poate asa voi avea mai mult noroc.

• Author

Cosmina, nu am inteles bine: reteta originala contine 4- linguri de faina in crema de branza, sau ai pus tu pt ca era prea fluida?

poate le fac ... ca tot ziceam ca nu coc/dulcegaresc nika ... sa nu cad prada tentatiilor! dar astea prea arata :angry: !

ms

Scuze multe ca nu am precizat :) Cele 4 linguri de faina nu erau in reteta originala, le-am adaugat eu. Pai de ce sa nu dulcegaresti? Un cupcake in plus sau in minus nu se pune, zau :D Sa-mi spui cum iti plac daca le faci :D

Aaaa,pai n-am facut nimic altceva decat sa le pun cate un mot de frisca inainte de servire. :angry:

Intrebam pentru ca am facut vreo 2 din astea in tavita de silicon si nu le-am putut scoate fara sa le rup,desi am mai copt in ea alte chestii si n-au fost probleme cu dezlipitul.Dar voi sti pentru data viitoare ca trebuie sa le mai las la racorit si poate asa voi avea mai mult noroc.

Asa deci, mot de frisca la servire :D Eu deja imi inchipuiam frisca la cuptor. Imi pare rau ca s-au rup 2, dar macar au fost primele mancate :D Eu cu colegii mei de lucru in America ne rugam sa se rupa vreun cookie sau brownie ca sa-l putem manca :D Tatal meu cand gatesc imi da tot timpul tarcoale si cand vede ca se rupe ceva sare bucuros si o inhata :D

poate le fac ...

dany, pe astea le poti ajuta usor sa devina mai conforme :angry:

si nu tb sa stie omul! :angry: lui poti sa i le dai c-un motz de frisca, vreun sos de ciocolata, oleac' di ganache. stii, ii iei ochii!

Moatzo, da, din cate vad doar faina tb inlocuita cu faina de migdale si zaharul cu fructoza. Dar pt slabit trebuie F1, la F1 dulciurile sunt excluse. Asa ca monti sau nemonti tot nu slabesti cu dulciuri!

Cosmina, reteta asta am s-o fac neaparat cand o sa am din nou chef de dulciuri!

Mai demult am facut o prajitura dupa o reteta asemanatoare, atata ca nu se punea in forme ci se punea aluatul cu cacao pe urma crema de branza din loc in loc. Reteta era cica "low calories", nu mai stiu cate calorii pe patratel, cert e ca eu nu m-am putut opri pana n-am mancat juma' de tava.

Vorba unei vecine - o prajitura "groaznic de buna"!

Mai demult am facut o prajitura dupa o reteta asemanatoare, atata ca nu se punea in forme ci se punea aluatul cu cacao pe urma crema de branza din loc in loc. Reteta era cica "low calories", nu mai stiu cate calorii pe patratel, cert e ca eu nu m-am putut opri pana n-am mancat juma' de tava.

Sa stii ca eu chiar m-am gandit la chestia asta. Nu prea am eu rabdare cu bucatele individuale, asa ca atunci cand ma voi decide, sigur am sa fac in tava si am sa pun cuibulete de branzica.

• Author

Prajituri groaznice ar trebui sa le spunem atunci :notworthy: Sau placeri pacatoase :drool: Am vazut si eu o reteta de prajitura de cioco cu branza asemanatoare pe bolgul Laurei Sava si am ochit-o de mult. Trebuie sa-mi fac timp sa o fac :)

Sa stii ca eu chiar m-am gandit la chestia asta. Nu prea am eu rabdare cu bucatele individuale, asa ca atunci cand ma voi decide, sigur am sa fac in tava si am sa pun cuibulete de branzica.

Sper numai sa iasa in tava de prajitura, sa nu se umfle prea mult la mijloc. Nu stiu, nu am incercat inca. Dar daca incerci, sa ne spui si noua cum a iesit :) Si chiar daca pare mult de munca la cupcakes, sunt foarte simple si rapide. Pupici :)

[sper numai sa iasa in tava de prajitura, sa nu se umfle prea mult la mijloc.

Nu se umfla, iese egala! Am facut prajitura in seara asta! Am pus-o in tava ca n-am avut chef sa caut cupele de hartie, in plus ma gandeam sa duc si la serviciu, si nu mi-ar fi ajuns daca as fi facut in forme. Dar nici asa n-o sa ajunga la serviciu...

Cum ma stiti de la Clubul Gafelor, n-aveam cum sa ratez ocazia sa fac ceva mai "special", si anume:

Crema de branza mi-a iesit bine, zic eu, fara faina. Chiar prea bine. Suspect de bine. Cum exista o balanta in toate pe lumea asta, ce-ar fi sa ratez compozitia de cacao :love7: ? Booooon, cum sa fac, cum sa fac :-* ? Prima si prima data pun 250 g faina, cu toate ca in reteta scrie 200. Pe urma pun toate ingredientele ca la carte, pana ajung la apa, pe care o omit. Iar ulei de ce sa nu pun 240 ml in loc de 80? Nu intelegeam de ce aluatul mai "cerea" lichid. Cum fiica-mea tocmai scria pe computer o "declaratie de dragoste" pentru educatoare, n-am mai verificat reteta, am zis ca ma descurc eu cumva, am vrut sa pun apa dar... mai pus niste ulei.

A iesit un fel de aluat fraged cu cacao si cu crema de branza pe deasupra. La gust nu-i rau, dar nu-i de dus la colegi.

De ceva vreme am cam renuntat la dulciuri, o fi vreun avertisment ;) .

Cosmina, scuze ca ti-am facut reteta praf :floare: .

Gata, m-am hotarat, am stat departe cat am putut de mult de dulciuri. Asa ca, in seara acesta am sa-mi ofer drept recompensa un dulce, ce credeati? Acest dulce!

Nu-l voi face briose, deja va spusei. Deabia astept sa vina seara! Tineti-mi pumnii!

Eu am zis ca saptamana asta fac pauza la dulciuri , dar imi dati voi pace?!! Cu cupcakes astea o sa patesc ca si cu royalul , o sa le visez intr-una .

ceva de genul asta?

https://forum.artaculinara.ro/topic/56-ce-dulciuri-ati-facut-azi/page__st__1200__p__78346entry78346 post 1216

Eu am zis ca saptamana asta fac pauza la dulciuri , dar imi dati voi pace?!! Cu cupcakes astea o sa patesc ca si cu royalul , o sa le visez intr-una .

Da' ce voi imi dati mie pace? Am rezistat si eu eroic cat am rezistat si gata, in seara asta dau cu bata-n balta. :violent6:

Da, sa traiti! Exact in genul asta. Brava! :thumleft:

• Author

Adi_Edi, atata timp cat v-a placut, chiar nu mai conteaza reteta :scratch: M-am amuzat totusi :violent6: Am patit-o si eu, nu demult cu o reteta, a se vedea topicul cu gafe =)) Ma bucur sa aud ca a iesit egala, o sa incerc si eu ca taaaare bun mai e blatul asta.

sorinadaniela, tinem pumnii si asteptam rezultatul :lol:

izuk, cum crezi ca am ajuns sa le fac? Le-am vazut pe un site si nu m-am putut opri sa nu ma gandesc la ele :71: Motivatie buna, ce sa facem? :thumleft:

Nici mie nu mi-au dat pace, asa ca:

post-639-1330671886617_thumb.jpg

post-639-13306718963653_thumb.jpg

Sunt poze facute cu telefonul, lumina proasta, deci va rog scuzati calitatea pozelor. Cupcakes-urile sunt foarte bune (sotul meu n-a prea dormit azi-noapte ca e racit, asa ca dimineata cand ne-am trezit, din 12 cate mi-au iesit ramasesera doar astea).

• Author

Sunt poze facute cu telefonul, lumina proasta, deci va rog scuzati calitatea pozelor. Cupcakes-urile sunt foarte bune (sotul meu n-a prea dormit azi-noapte ca e racit, asa ca dimineata cand ne-am trezit, din 12 cate mi-au iesit ramasesera doar astea).

Ma bucur ca nu ti-au dat pace, ui ce frumoase ti-au iesit :lol: Ma bucur mult ca v-au placut :)

A iesir superbuna, dar superurata... toata vina mea. Am folosit faina de migdale facuta de mine la viteza. Adica nu am folosit rasnita de cafea ci robotelul, asa ca nu prea au fost faina.

In consecinta nu a avut cum sa lege prea bine, ce sa mai vorbim de sustinere crema de branza.

Lasand la o parte aspectul, a fost supergustoasa... si zic a fost, pt ca a zburat toata.

Si acum dovada...

post-133-13307046479188_thumb.jpg

• Author

A iesir superbuna, dar superurata... toata vina mea. Am folosit faina de migdale facuta de mine la viteza. Adica nu am folosit rasnita de cafea ci robotelul, asa ca nu prea au fost faina.

In consecinta nu a avut cum sa lege prea bine, ce sa mai vorbim de sustinere crema de branza.

Lasand la o parte aspectul, a fost supergustoasa... si zic a fost, pt ca a zburat toata.

Si acum dovada...

Ma bucur mult ca v-au placut :lol: Eu intotdeauna spun ca nu conteaza atat de mult aspectul, cat conteaza gustul :lol: :lol: Pupici :P