April 2, 201214 yr Author comment_140580 Intai am modificat si-apoi am scris mesajul la post!Cum sa ma supar eu pe tine???Ei, cum sa nu? Ai voie sa te superi (ca mai o fac si eu de oaie ), dar sa-ti treaca repede! Report
April 2, 201214 yr Author comment_140581 ioi, Maya cum arata !Tot ce e cu smantana nu poate sa fie decat bun !Nu, tot ce e cu ciuperci Merci Report
April 2, 201214 yr Author comment_140582 La noi hribii sint foarte scumpi si greu de gasit!Eu îngros cu olea' amidon, ca le las mai zemoase. Nu le fierb pîna scad. Noua ne plac mai "fresh".Trimit la toamna o traista de hribi si catre voi? De aia adevarati...... Eu nu prea le pun apa, ca si asa lasa ei. Oricum, indiferent cum ii gatesti, clar sunt buuuuuuuuuni! Ciuperci sa fie, si atunci e bun! Report
April 2, 201214 yr Author comment_140583 Cuscro, mancati-as ciupercile! Arata super, mie imi plac ciupercile aproape la fel de mult ca branza. In ultimul timp am facut mai mult tocanita cu rosii si ardei rosii (ca sa folosesc portobello care sunt mai carnosi) dar cred ca diseara nu rezist sa nu fac ciulamaua ta! Dar te rog, fa bureti cu smîntîna si patrunjel! Nici tocanita, dar nici ciulama! Cred ca ar merge si un bulgaras de Stilton deasupra... asa de decor în farfurie Report
April 2, 201214 yr comment_140591 Arata extraordinar de bine.Si mie imi plac foarte mult ciupercile Report
April 2, 201214 yr comment_140594 Si mie imi plac buretii cu smantana, cum am tot mancat. Merg si cu patrunjel si cu marar, depinde de ce am pofta, daca vreau mai picant pun marar si usturoi mai mult, daca am chef mai piperat pun patrunjel si piper mai mult, ca se potrivesc gusturile. Report
April 2, 201214 yr comment_140605 Iaca si papricasul meu .Pozele sunt facute de mult ,pe vremea celuilalt forum . Papricas in varianta cu mamaliga . In varianta cu orez . Eu mai pun un pic de boia dulce in plus fata de ce ai pus tu .In Iunie apar primii galbiori .Abia astept !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Report
April 2, 201214 yr comment_140626 Cuscro, mancati-as ciupercile! Arata super, mie imi plac ciupercile aproape la fel de mult ca branza. In ultimul timp am facut mai mult tocanita cu rosii si ardei rosii (ca sa folosesc portobello care sunt mai carnosi) dar cred ca diseara nu rezist sa nu fac ciulamaua ta! Dar te rog, fa bureti cu smîntîna si patrunjel! Nici tocanita, dar nici ciulama! Cred ca ar merge si un bulgaras de Stilton deasupra... asa de decor în farfurie Eheheee...la ce NU merge Stiltonul ? Bine, nu-i zic nici tocanita nici ciulama, ii zic mancarea lui Maya Report
April 2, 201214 yr comment_140683 Dupa ce toate laudele au fost scrise in postarile anterioare si pe buna dreptate, tot admirand pozele nu pot sa-mi explic cum ai taiat tu patrunjelul asa de milimentric. E la mana ori ai vreo masinuta speciala? Report
April 2, 201214 yr comment_140685 Cum haleste omu' o litera, cum apare politistul! Banuiesc ca ai înteles tu despre ce este vorba, dar na...Cîrmoaje = sînt niste litere îndoite, coltoase, deformate, care îngreuneaza viata blogarilor. Adica captcha.de data asta eram dexter nepoliţist, chiar nu am înţeles, poate pentru că habar n-aveam ce aia captcha? Report
April 3, 201214 yr comment_140775 de data asta eram dexter nepoliţist, chiar nu am înţeles, poate pentru că habar n-aveam ce aia captcha? Captcha is porcariile alea de teste enervante si greu de citit care apar la log-in ori ti se cer cand vrei sa pui vreo postare pe bloguri. Arata cam asa: Report
April 4, 201214 yr Author comment_141090 Arata extraordinar de bine.Si mie imi plac foarte mult ciupercile Ciuperci rulz! Report
April 4, 201214 yr Author comment_141092 Si mie imi plac buretii cu smantana, cum am tot mancat. Merg si cu patrunjel si cu marar, depinde de ce am pofta, daca vreau mai picant pun marar si usturoi mai mult, daca am chef mai piperat pun patrunjel si piper mai mult, ca se potrivesc gusturile.Ai probat vreodata doar bureti azvîrliti în tigaia extrem de încinsa, cu un strop de ulei + un praf de sare? Doar 3-4 minute. Eu asa as putea mînca 2 kile de ciuperci ) Report
April 4, 201214 yr Author comment_141093 Iaca si papricasul meu .Pozele sunt facute de mult ,pe vremea celuilalt forum . Papricas in varianta cu mamaliga . In varianta cu orez . Eu mai pun un pic de boia dulce in plus fata de ce ai pus tu .In Iunie apar primii galbiori .Abia astept !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Si mie îmi plac cu boia! De necrezut, dar am ramas fara boia în casa! Azi am cumparat Report
April 4, 201214 yr Author comment_141094 Eheheee...la ce NU merge Stiltonul ? Problema mai mare e, ca merge chiar si cu nimic!!!!!!!!!!!!!!!!!! Report
April 4, 201214 yr comment_141098 Ai probat vreodata doar bureti azvîrliti în tigaia extrem de încinsa, cu un strop de ulei + un praf de sare? Doar 3-4 minute. Eu asa as putea mînca 2 kile de ciuperci )A probat nepot-miu. El si ma-sa sunt niste halitori de ciumperci de n-ai pomenit asa ceva. El e in stare sa termine singurel o traista intreaga de bureti!!!!!! Te bate la fundu' gol, de nici nu stii ce-a trecut pe langa tine!Iar daca, drept bonus, ii dai si ceva smantana, esti pretina lui pe viata! Report
April 4, 201214 yr Author comment_141099 Dupa ce toate laudele au fost scrise in postarile anterioare si pe buna dreptate, tot admirand pozele nu pot sa-mi explic cum ai taiat tu patrunjelul asa de milimentric. E la mana ori ai vreo masinuta speciala? Ala nu e doar patrunjel, ci un amestec de patrunjel si marar. Si hai sa-ti zic cum se fac verdeturile asa fine Dupa ce le-ai spalat, rupi frunzulitele de pe tija, le lasi la zvîntat, apoi le bagi înt-o punga la congelat. A doaua zi scoti punga, si cu ciocanul de batut carne (partea fina) bati verdeata bine-bine. Punga sa nu fie închisa de tot, o strîngi putin la "gura" cu mînuta Verdeata se sparge fin de tot. Daca mai iei punga si între palme, si o freci putin, praf le faci Report
April 4, 201214 yr Author comment_141102 Cum haleste omu' o litera, cum apare politistul! Banuiesc ca ai înteles tu despre ce este vorba, dar na...Cîrmoaje = sînt niste litere îndoite, coltoase, deformate, care îngreuneaza viata blogarilor. Adica captcha.de data asta eram dexter nepoliţist, chiar nu am înţeles, poate pentru că habar n-aveam ce aia captcha? Înseamna ca esti o persoana foarte corecta (adica nu descarci chestii de pe net ), ca altfel ai fi dat peste captcha Scuze Report
April 4, 201214 yr Author comment_141104 de data asta eram dexter nepoliţist, chiar nu am înţeles, poate pentru că habar n-aveam ce aia captcha? Captcha is porcariile alea de teste enervante si greu de citit care apar la log-in ori ti se cer cand vrei sa pui vreo postare pe bloguri. Arata cam asa: Astea-s exemple frumoase. Daca nu uit, o sa va arat eu un print cu captcha de pe un site, ca îmi vine sa-mi smulg perii Report
April 4, 201214 yr Author comment_141105 Ai probat vreodata doar bureti azvîrliti în tigaia extrem de încinsa, cu un strop de ulei + un praf de sare? Doar 3-4 minute. Eu asa as putea mînca 2 kile de ciuperci )A probat nepot-miu. El si ma-sa sunt niste halitori de ciumperci de n-ai pomenit asa ceva. El e in stare sa termine singurel o traista intreaga de bureti!!!!!! Te bate la fundu' gol, de nici nu stii ce-a trecut pe langa tine!Iar daca, drept bonus, ii dai si ceva smantana, esti pretina lui pe viata! Smîntina lui de copkilot! Cînd eram io tinerea, precum cîrliontatul tau, dadeam un regat pentru un castravete murat! Mergea cu orice! Report
April 5, 201214 yr comment_141314 Ala nu e doar patrunjel, ci un amestec de patrunjel si marar. Si hai sa-ti zic cum se fac verdeturile asa fine Dupa ce le-ai spalat, rupi frunzulitele de pe tija, le lasi la zvîntat, apoi le bagi înt-o punga la congelat. A doaua zi scoti punga, si cu ciocanul de batut carne (partea fina) bati verdeata bine-bine. Punga sa nu fie închisa de tot, o strîngi putin la "gura" cu mînuta Verdeata se sparge fin de tot. Daca mai iei punga si între palme, si o freci putin, praf le faci Mersi Maya , am observat si eu fenomenul asta, legumele si in special vedeturile congelate devin casante dar nu mi-a trecut prin cap sa aleg doar frunzele de la verdeata. Si sa-ti explic de ce! Cand il tai si vad tulpinile acelea suculente parca mi-e mila sa aleg doar frunzele, ma zgarcesc si tai tot patrunjelul/coriandrul cu cozi cu tot! Neaparat voi face exact ca si tine ca e mult mult mai aspectuos! Cat despre captcha am prins si eu unele urate de tot pe Facebook, dar si pe Google. Report
September 26, 20187 yr comment_243843 Zic si eu ca americanu': wow!Dar cum ai facut castronelul de mamaliga si inca cu dungi? Report
September 26, 20187 yr comment_243845 Multumesc de apreciere, doamnelor ! Bellamama, am uns un bol de sticla cu putin unt, l-am umplut cam pe 3/4 cu mamaliga calda, pe care am nivelat-o cu o lingura, si apoi am presat pe mijloc un alt bol mai micut, ca sa fac scobitura castronelului. E foarte important ca mamaliga sa fie virtoasa, nu moale. Altfel risti sa iti iasa peri albi si nicidecum un castronel.Iar dungulitele de pe partea exterioara s-au facut singure, dupa ce-am pus cite un strop de crema din otet balsamic si s-au scurs pe mamaliga. Report