May 11, 201214 yr comment_148175 Acum cateva luni, am fost invitati de un prieten de-al nostru la prezentarea ultimei carti scrise de el.Asociatia culturala care a gazduit evenimentul, a organizat la sfarsitul serii, un bufet de dulciuri. Tot ce era pe masa, era facut de cateva doamne membre ale asociatiei respective.Pachetelele astea mi-au atras atentia, in primul rand pentru ca nu-mi dadeau seama cu ce sunt umplute.Dupa ce am depistat cine e autoarea, m-am indreptat spre ea si am aflat rapid tot ce vroiam sa stiu: aluat de foietaj cumplut cu pandispan si gem. Atat. Simplu. Rapid. Deci daca va ramane pandispan de la vreu tort si nu stiti ce sa faceti cu el, asta e solutia . Ingrediente pentru circa 26 de bucati:1 aluat de foietaj dreptunghiular de 275 de gr250 gr pandispan6 linguri de gem de caise Nota:- gustati mai intai umplutura. Daca nu vi se pare dulce de ajuns, adaugati putin zahar pudra. Pandispanul l-am rupt bucati cu mana si l-am maruntit cu lamele de la robot. Am pus intr-un castron, impreuna cu 6 linguri de gem de caise. Am amestecat bine cu o lingura. Umplutura obtinuta nu trebuie sa curga. Am luat o lingura, am intors-o si aluatul ramanea lipit de lingura. Asa trebuie sa fie, de consistenta asta. Se desface pe masa de lucru aluatul de foietaj, se pune o parte din umplutura pe lungimea aluatului, se ruleaza foarte putin si se taie restul de aluat.Ruloul obtinut se taie bucatele de 4 - 5 cm.Ies 3 rulouri din care vor rezulta circa 26 de pachetele. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam pachetelele si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Abia scoase din cuptor Report
May 11, 201214 yr comment_148184 Ce idee super.. Multumesc de reteta, Any!! Arata grozav de bine Report
May 11, 201214 yr Author comment_148188 Ce idee super.. Multumesc de reteta, Any!! Arata grozav de bine Cu placere Olguta !Eu am fost foarte incantata, am asteptat sa-mi ramana pandispan si am trecut la atac ! Report
May 12, 201214 yr comment_148210 fata esti plina de idei, nu pot sa tin pasul cu tine nu mai intru cand postezi ceva nou ca-,mi ramane gandul acolo si mai am altele pe care nu le-am incercat Report
May 12, 201214 yr comment_148217 Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile ! pot sa-ti fur ideea dulce ? ma gindesc la niste pateuri umplute cu un miez de piine - pe post de pandispan, si amestecat cu o pasta de ciuperci calite sau ardei copti sau un mousse de somon, de sa pice mitza'n coada !!! Report
May 12, 201214 yr comment_148223 Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile ! +1!Brava tie c-ai actionat imediat intru aflarea retetei! rezultat previzibil cand esti tu la aparate am si eu un aluat pus la dezghetat dar deocamdata are prevazuta o alta destinatie. Report
May 12, 201214 yr Author comment_148237 fata esti plina de idei, nu pot sa tin pasul cu tine nu mai intru cand postezi ceva nou ca-,mi ramane gandul acolo si mai am altele pe care nu le-am incercat De-ai sti ce lista lunga am si eu, ca tot vad cate ceva colo si colo!Abia ieri am reusit sa fac dulcele lui Lili, pus pe lista de vreo luna. Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile ! pot sa-ti fur ideea dulce ? ma gindesc la niste pateuri umplute cu un miez de piine - pe post de pandispan, si amestecat cu o pasta de ciuperci calite sau ardei copti sau un mousse de somon, de sa pice mitza'n coada !!! Dana, super ideea ta!Maiculita, daca-mi zici de ciuperci ma ai de partea ta, ne plac la nebunie Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile ! +1!Brava tie c-ai actionat imediat intru aflarea retetei! rezultat previzibil cand esti tu la aparate am si eu un aluat pus la dezghetat dar deocamdata are prevazuta o alta destinatie. Pusa, sa vezi cum imi invarteam capu-n toate partile, eram ca un girofar, sa depistez ce si cum!Lui dl.ANy i-au placut, dar nu l-au dat pe spate, el face mereu comparatie cu ce am mai facut. Si-apoi la el tre sa aiba ciocolata. Dar i-am zis ca trebuie variat si in plus sunt extrem de rapide, bune de reciclat pandispan, bune pentru un bufet cand is multi si nu poti face chestii complicate. Report
May 22, 201214 yr comment_149600 Nu-s cu gem de caise , sunt cu gem de zmeura , dar sunt DELICIOASE A zis sotul ca voi fi data in judecata de forneti Report
May 22, 201214 yr comment_149608 Pai mi-ati facut pofta si e o reteta pe care si eu as putea s-o fac! Report
May 22, 201214 yr Author comment_149621 Nu-s cu gem de caise , sunt cu gem de zmeura , dar sunt DELICIOASE A zis sotul ca voi fi data in judecata de forneti Ahahaha! Inseamna ca i-au placut si sotului!Ma bucur tare ca le-ai facut ! Frumoase ti-au iesit! Pai mi-ati facut pofta si e o reteta pe care si eu as putea s-o fac! Fa-le si impusti doi iepuri dintr-odata. Adica poti face un tort si cu restul de pandispan faci pachetelele . Report
May 23, 201214 yr comment_149696 Ce idee supercalifragilistica!!!! Si versiunea dulce a lui Any si cele sarate propuse de uptowngirl! Pentru 10 iunie avem la scarbici o intalnire cu pictori faimosi din zona. Fiecare aduce un platou, femeile mancare barbatii beuturi, io din astea voi prezenta! Report
May 23, 201214 yr Author comment_149732 Ce idee supercalifragilistica!!!! Si versiunea dulce a lui Any si cele sarate propuse de uptowngirl! Pentru 10 iunie avem la scarbici o intalnire cu pictori faimosi din zona. Fiecare aduce un platou, femeile mancare barbatii beuturi, io din astea voi prezenta! Laura, ma bucur mult ! Report
May 24, 201214 yr comment_149856 Fantastica idee! imi raman mereu taieturi de la torturi si le dau ciorilor si porumbeilorNu m-as fi gandit la asta in 100 de aniMultumesc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Report
May 24, 201214 yr Author comment_149861 Fantastica idee! imi raman mereu taieturi de la torturi si le dau ciorilor si porumbeilorNu m-as fi gandit la asta in 100 de aniMultumesc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Alpha, ma bucur sa te revad !Nici eu nu m-as fi gandit la asa ceva, noroc ca din cand in cand ma mai cultiv si noroc ca am dat de doamna respectiva sa-mi dea reteta. Report
May 25, 201214 yr comment_150028 O idee geniala !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifIn felul asta gemul nu mai curge .Pana la punctul asta puneam doar magiun de prune.Acuma e deschisa calea spre orice preferinta .Uiuiiiiu !Vine vremea capsunilor .Si vorba lui UPG ,cate si mai cate variante dulci sau sarate pe aceeasi tema se pot tricota ... Report
June 7, 201214 yr Author comment_152282 O idee geniala !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifIn felul asta gemul nu mai curge .Pana la punctul asta puneam doar magiun de prune.Acuma e deschisa calea spre orice preferinta .Uiuiiiiu !Vine vremea capsunilor .Si vorba lui UPG ,cate si mai cate variante dulci sau sarate pe aceeasi tema se pot tricota ... Asa am zis si eu cand am aflat de fapt ce contin pachetelele! Genial! Report
June 7, 201214 yr comment_152290 Chiar ca te dau in judecata cei de la Fornetti... Mie imi placeau cei cu visine si telemea.Parca ma mananca degetelele sa le fac si eu.Daca o vedeam mai devreme sigur le faceam pt ziua fetelor. Ce rau imi pare! Report
June 7, 201214 yr Author comment_152336 Chiar ca te dau in judecata cei de la Fornetti... Mie imi placeau cei cu visine si telemea.Parca ma mananca degetelele sa le fac si eu.Daca o vedeam mai devreme sigur le faceam pt ziua fetelor. Ce rau imi pare! Cu visine si telemea nu am mancat niciodata, chiar o sa le gust cand merg acasa . Report
July 9, 201214 yr comment_156602 Multumim Any! fetele au fost incantate! umplutura facuta din blat de cacao si gem de zmeura Report
July 17, 201214 yr Author comment_157612 Ma bucur Alpha, minunate ti-au iesit!Chiar am si eu in plan un tort cu blat de cacao, asa ca sigur le refac si eu! Report
September 24, 201213 yr Author comment_164207 Any, ideea cu pandispanul este minunata Trebuie sa incerc E o idee super, asa e! Report
September 24, 201213 yr comment_164221 Bine ca ai ridicat reteta, cu gem de piersici, banuiesc ca merge f bine, fac pentru verisoara mea. Report