Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piept de pui gratinat, cu ciuperci

Featured Replies

Cînd noi avem pofta de ceva mai picant sau ceva ce nu-i place Denisei, îi pregatesc altceva. De data asta i-am facut un piept de pui cu ciuperci. Cînd îi gatesc separat, aleg mereu ceva care necesita mai putin de lucru, simplu si cu ingrediente "vizibile", în speranta ca baga la tartacuta ceea ce vede, iar mai tîrziu cînd va pleca pe drumul ei, îsi aminteste cum sa faca si nu va lesina de foame :crying:

O alta reteta pe care a spus c-o lasa nepotilor este Carne cu cartofi la cuptor ( Recipe by - La cucina di Any).

Destul cu vorbaraia, sa trecem la pieptul de pui cu ciuperci.

[center]post-5-13380325735997_thumb.jpg

post-5-13380325827981_thumb.jpg[/center]

Ingrediente:

1 piept mic de pui (ambele jumatati au cîntarit în total 220 g)
1 mîna ciuperci feliate gros (3-4 ciuperci mari)
2 felii de cascaval
usturoi deshidratat din rîsnita
1 lingura ulei de masline
sare, piper

[center]Se condimenteaza jumatatile de piept de pui cu sare, piper si usturoi deshidratat din rîsnita.

post-5-1338032616437_thumb.jpg

Se rumenesc pe foc iute pe ambele parti, apoi se transfera într-o forma termorezistenta.

post-5-13380326257064_thumb.jpg

În aceeasi tigaie se rumenesc scurt feliile de ciuperci pe ambele parti, fara adaos de grasime suplimentar.

post-5-13380326373863_thumb.jpg

Se aseaza peste bucatile de piept rumenite.

post-5-13380326475729_thumb.jpg

Se acopera cu feliile de cascaval si se da în cuptorul preîncalzit la 160° timp de 20-25 minute.

post-5-13380326582785_thumb.jpg

Copt la temperatura mai scazuta, cascavalul nu se topeste si nici nu se rumeneste prematur,

chiar formeaza o crusta care protejeaza pieptul de uscare. Ultimele 4-5 minute se ridica temperatura cuptorului la 200°C

post-5-13380326723941_thumb.jpg

Se poate servi ca atare sau cu o garnitura de orez salbatic sau natur, cartofi piure sau o salata.

post-5-13380326837685_thumb.jpg

post-5-13380326940279_thumb.jpg

Pofta buna![/center]

Aspectuos de nu se poate si cred ca si bun, bun!

Oare cine n-ar vrea sa fie copilul tau?

• Author

Hhahaha, merci :crying:

Gela, tot voiam sa-ti spun, dar uite îti scriu aici, si dupa ce citesti, sterg postul.

Pe blogul tau eu vad textul putin deformat. La toate retetele, vad ingredientele asa:

post-5-13380386937379_thumb.png

Hhahaha, merci :D

Gela, tot voiam sa-ti spun, dar uite îti scriu aici, si dupa ce citesti, sterg postul.

Pe blogul tau eu vad textul putin deformat. La toate retetele, vad ingredientele asa:

La mine nu se vede asa si nu ma pricep de unde vine asta, sa mai intreb pe cineva care il citeste...si tot nu as sti ce sa fac, trebuie sa-l chem acasa pe fiul meu, calculatoristul( asa zicea cand era mic,ca o sa se faca calculatorist!

Multumesc de atentionare!

Eu vad normal.

Ce bine ca ai vazut si mi-ai sarit in ajutor fiindca nu stiam ce sa fac oricum...din cauza faptului ca nu ma pricep la engleza sunt varza la administrarea blogului...d'aia nu am reusit sa adaug si blogurile voastre in lista mea de inceput fiindca nu-mi iese, sa nu radeti. Citesc cu drag blogurile tuturor fetelor de aici dar pana vine calculatoristul familiei acasa stau bland. :D

Mercic, Lily!

+ inca 1 :D

Arata tare bine Maya,faceam si eu ceva de genul dar taiam felia subtire si astfel faceam totul in tigaie (fara a da la cuptor)la sf. puneam cascabalul' inchideam focul si capac lasat sa se odihneasca,si se topea cascavalul!

Asa cum ai facut tu e mult mai fain,felia mai groasa si dat la cuptor,o sa fac si eu asa! :D :D

Geluta si la mine se vede normal blogul tau dar nu stiu ce am instalat ca sotul e cu deastea,eu sunt ''atehnica rau'' :D in afara sa scriu pe forum si sa dau cu gogu' nexam,imi prind urechile in secunda unu' :D

:D ... :D :D

Hhahaha, merci :D

post-5-13380386937379_thumb.png

+1, si eu vad la fel :D