July 27, 201016 yr Author comment_50245 Daniella , potzi sa-l intrebi....dar cred ca acum nu mai e periculos. Eu am intrebat de toxoplasmoza ( ca nuci d-aia n-.am facut) si mi-a zis ca-i pericol numai pana in saptamana 24 ...dar cred ca am mai scris asta , m-am sclerozat Eu nu m-am atins de nimic nepermis , chiar ziceam ca-s tare mandra de mine , dar cu prima ocazie o sa mananc friptura in sange si cand distantza intre perioadele de alaptat e destul de mare atunci o sa-mi fac un platou cu branza si o sa-mi pun un pahar de vin rosu Cu citomegalovirus asta , m-am ferit cat am putut , ca asta-i periculos , si mai ales ca avem prieteni cu copii mici. Si la servici a trebuit sa semnez ca n-am de-a face cu prunci sub 3 ani. Ce se enerva cumnata-mea ca nu-i lasam BB-le sa doarma la noi in pat sau ca nu prea-l luam in bratze... ( ea nici n-are Pampers la copil ci un fel de scutece de bumbac pe care le spala. Da , atzi citit bine , acum in anul 2010-ea spune ca-i mai bine , ca nu polueaza ca si plasticul din Pampers! Si prin alea trece....) Report
July 27, 201016 yr comment_50256 Simo, io m-am atins de nepermise in felul urmator: alune sarate (zice ca predispun bebele la alergii... va tin la curent, sper sa nu fie nevoie totusi), coca-cola, galbenus de ou crud ca noi mancam des tiramisu si fac in casa cap-coada. Despre cumnata ta cu scutecele de panza - jos palaria! Si eu sunt de parere ca e mai bine, dar nu cred sa am taria necesara sa muncesc atata, ca e mult mai complicat decat cu pampersu'. Report
July 27, 201016 yr Author comment_50259 Despre cumnata ta cu scutecele de panza - jos palaria! Si eu sunt de parere ca e mai bine, dar nu cred sa am taria necesara sa muncesc atata, ca e mult mai complicat decat cu pampersu'. Pisoi , ea nu face nimic altceva , dar nimic. In fine....BB e vesnic cu carpe la cur , ca sa nu se opareasca ii pune asa de multa crema....cum pui intre foile la prajitura , nu glumesc! Si iese kk vesnic pe langa, si pute.....Io nu-s de aceasi parere cu tine Report
July 27, 201016 yr comment_50264 Pisoi , ea nu face nimic altceva , dar nimic. In fine....BB e vesnic cu carpe la cur , ca sa nu se opareasca ii pune asa de multa crema....cum pui intre foile la prajitura , nu glumesc! Si iese kk vesnic pe langa, si pute.....Io nu-s de aceasi parere cu tine Simo, sa stii ca kk iese si din pempers cand te astepti mai putin! Poa sa iasa pe langa picioare sau in sus pe la spate de se umple pana la gat si atunci e dificil de schimbat, eventual ii duci direct in baie si-i faci baie acolo . Si de mirosit miroase si ala din pemp de mori cateodata . Eu cred ca vor veni si timpurile in care pempersul va fi facut din materiale biodegradabile si atunci scapam de problemele astea de constiinta . Report
July 27, 201016 yr comment_50266 Eu abia astept sa maninc gorgonzola, nu stiu daca am voie cind alaptez, macar gatita, imi face cu ochiu reteta lui nico aia cu pachetele de porumb si brinza cu mucegai.Si eu am respectat cit am putut sa nu maninc alimente nepermise, alcool nu beau de fel de fumat nu mai fumez de foarte multi ani, da mi sa intimplat sa fiu fumatoare pasiva, cola ,pepsi nu beau, in timpul sarcinii si al alptatului am baut o cafeluta dimineata.Scutecele alea de pinza nici eu nu le-as folosi, sunt comoda, sa stau sa spal toata ziua scutece,plus ca ma gindesc ca nu tine copilul numa in scutec ii da si bodi, pantaloni, pai trebe la fiecare pisu schimbat de la piele, ca sa nu mai spun cind esti plecat de acasa, aaaa si daca spala la masina nu polueaza? consuma curent , detergent mai mult si tot cam acolo ajungi. Report
July 27, 201016 yr comment_50272 Simo, sa stii ca kk iese si din pempers cand te astepti mai putin! Poa sa iasa pe langa picioare sau in sus pe la spate de se umple pana la gat si atunci e dificil de schimbat, eventual ii duci direct in baie si-i faci baie acolo . Si de mirosit miroase si ala din pemp de mori cateodata . hahhahaahah,Pisoias,ma faci sa rîd...sa-mi amintesc!Anamaria,sa vezi cînd ai onoarea sa cureti un kktel facut direct sezînd în scaunul de masina....si sa fie unu moale si nasol,si sa mai fii si pe autostrada.Adica sa trebuiasca sa-l schimbi fara baie!Stii unde i se urcase?Între omoplati!!! Acasa îl iei de-o aripa si-l dusui,si imediat e ca nou!Si,da,kk,poate sa puta cîteodata pîna la cer si înapoi. Daca fiica-mea nu ar fi avut aproape 3 luni de colici,si eu 3 luni de nopti nedormite,poate as fi trecut pe scutece de pînza (intentionam...aveam io asa un tic) Cumnata-ta nu ar trebui sa puna crema între buci ca între blaturi.Are nevoie de o crema buna,strat subtire,si schimbat des,si nu se opareste,nu nika!Tre sa aibe multe scutece,si 1-2 chiloti din aia de nylon fin,si atunci poate lumea sa ia copchilu' în brate si poa' sa doarma pe ce pat vrea ca nu lasa urme,si nici nu pute decît la despachetat! Report
July 27, 201016 yr comment_50275 hahhahaahah,Pisoias,ma faci sa rîd...sa-mi amintesc!Anamaria,sa vezi cînd ai onoarea sa cureti un kktel facut direct sezînd în scaunul de masina....si sa fie unu moale si nasol,si sa mai fii si pe autostrada.Adica sa trebuiasca sa-l schimbi fara baie!Stii unde i se urcase?Între omoplati!!! Acasa îl iei de-o aripa si-l dusui,si imediat e ca nou!Si,da,kk,poate sa puta cîteodata pîna la cer si înapoi. Daca fiica-mea nu ar fi avut aproape 3 luni de colici,si eu 3 luni de nopti nedormite,poate as fi trecut pe scutece de pînza (intentionam...aveam io asa un tic) Cumnata-ta nu ar trebui sa puna crema între buci ca între blaturi.Are nevoie de o crema buna,strat subtire,si schimbat des,si nu se opareste,nu nika!Tre sa aibe multe scutece,si 1-2 chiloti din aia de nylon fin,si atunci poate lumea sa ia copchilu' în brate si poa' sa doarma pe ce pat vrea ca nu lasa urme,si nici nu pute decît la despachetat! Maya, tocmai mi-ai amintit cel mai nasol kk ever al mandrei mele. Eram si eu viteaza si incepusem sa ies pe la restaurante si sa alaptez in public si ce libera ma simteam! Si asa la un restaurant din asta face mandra mea - cum era si normal - un kk. Zic ok, ma duc sa o schimb. Iau geanta si bebelina si intreb un chelner unde e toaleta si daca au masa de schimbat bb. Mi-a aratat toaleta, dar masa nu aveau . Ei, ma descurc eu, zic in sinea mea, si ma'c. Si acolo era o toaleta mica cu wc si pe peretele din spate era un fel de pervaz de fereastra, din lemn, dar fara fereastra. Acolo am intins paturica de schimbat si am pus mandra. Mandra mea era cam la fel de lata ca si pervazul :haha: . Si o dechid la capse intre picioare si cand deschid pempu... o luase in sus pana la gat! Na, a trebuit sa ii scot hainele fara sa o murdaresc pe cap si pe maini , apoi sa o sterg fara sa murdaresc peretii si fara sa o scap de acolo - cu o mana trebuia sa o tin permanent ca altfel putea sa cada. Deci am facut tot cu o singura mana - nu stiu cum am reusit, dar dupa juma de ora am iesit de acolo victorioasa . Report
July 27, 201016 yr comment_50277 Confirm si eu ca uneori, din scutece, oricit or fi ele de Pampers sau alta marca, iese. Scutecele de azi sunt un enorm deseu pe care il producem, pe linga cost.Acum exista niste scutece ecologice a caror parte interna e biodegradabila, mi se pare ca e o foita care se ia impreuna cu produsul si se arunca in wc, iar partea externa se spala.Aici anumite primarii ramburseaza o parte sau total cheltuiala acestor scutece, care e oricum mai mica decit cealalta, celor care le folosesc. Report
July 27, 201016 yr comment_50278 Confirm si eu ca uneori, din scutece, oricit or fi ele de Pampers sau alta marca, iese. Scutecele de azi sunt un enorm deseu pe care il producem, pe linga cost.Acum exista niste scutece ecologice a caror parte interna e biodegradabila, mi se pare ca e o foita care se ia impreuna cu produsul si se arunca in wc, iar partea externa se spala.Aici anumite primarii ramburseaza o parte sau total cheltuiala acestor scutece, care e oricum mai mica decit cealalta, celor care le folosesc. Adriana, unde gasesc si eu asemenea scutece? Eu stiam de unele care se spala in masina, dar astea care se arunca la wc suna mult mai bine . Report
July 27, 201016 yr Author comment_50287 Scutecele alea de pinza nici eu nu le-as folosi, sunt comoda, sa stau sa spal toata ziua scutece,plus ca ma gindesc ca nu tine copilul numa in scutec ii da si bodi, pantaloni, pai trebe la fiecare pisu schimbat de la piele, ca sa nu mai spun cind esti plecat de acasa, aaaa si daca spala la masina nu polueaza? consuma curent , detergent mai mult si tot cam acolo ajungi. asta zic si io... Iese , mai , si din alealalte , dar nu asa...si macar alea Pampers tzin copilul curat. Daca Benett nu-i schimbat instantaneu face un cur ca de maimutza! De la carpe! Report
July 27, 201016 yr Author comment_50290 Dragele mele , io mi-s destul de Umwelt orientiert: am 4 containere la gunoaie , dau banii pe pungi bio de hartie ca nu te lasa sa arunci in container asa , apa de ploaie o colectam toata pt gradina ,( nu folosim de la robinet pt afara ) , sticlele le duc la ghena , hainele la Malteser, la servici numai hartie d-aia galbejita aveam....am colectoare solare....apoi io carpe la cur la copil nu pun! Nu ma simt deloc vinovata! Ia sa faca altzii cate facem noi si dup-aia.... Io-s convinsa ca la BB ii e mai bine uscat la cur , nu in carpe si dupa aia in chilotzi de plastic.... Asta-i parerea mea. Report
July 27, 201016 yr comment_50298 Dragele mele , io mi-s destul de Umwelt orientiert: am 4 containere la gunoaie , dau banii pe pungi bio de hartie ca nu te lasa sa arunci in container asa , apa de ploaie o colectam toata pt gradina ,( nu folosim de la robinet pt afara ) , sticlele le duc la ghena , hainele la Malteser, la servici numai hartie d-aia galbejita aveam....am colectoare solare....apoi io carpe la cur la copil nu pun! Nu ma simt deloc vinovata! Ia sa faca altzii cate facem noi si dup-aia.... Io-s convinsa ca la BB ii e mai bine uscat la cur , nu in carpe si dupa aia in chilotzi de plastic.... Asta-i parerea mea. Simo, dar de ce te superi tu? Fiecare e liber sa faca ce vrea si ce crede ca e mai bine pentru copilul sau. Mai discutam si noi noutatile in materie de scutece, asta nu inseamna ca incercam sa impunem o parere sau alta. Acasa la noi fiecare face ce crede si ce poate. Report
July 27, 201016 yr Author comment_50301 Simo, dar de ce te superi tu? Fiecare e liber sa faca ce vrea si ce crede ca e mai bine pentru copilul sau. Mai discutam si noi noutatile in materie de scutece, asta nu inseamna ca incercam sa impunem o parere sau alta. Acasa la noi fiecare face ce crede si ce poate. pisoi , dar nu m-am suparat!!!!!!!!!!Am zis numai ca io cred ca fac destule....pot sa-mi permit luxul asta cu Pampersii. N-a fost suparare. Deloc! Fiecare face ce vrea.....dar , parerea mea , tot tandea pe mandea e. Cum spunea sissi , ai nevoie de detergent , de curent , ba-tzi mai trebuie si uscator....nu arunci plastic dar folosesti curent de la centrale nucleare....pai , nu tot aia e? asta-i parerea mea , Pisoi , si nu-i cu suparare. Poate-s io mai vehementa cand imi exprim parerile Report
July 27, 201016 yr comment_50306 Simo, e de la hormoni. Si la mine si la tine . Pempersul mie mi se pare ceva extraordinar. faptul ca-l tine pe bebe uscat cu orele e ceva fenomenal. Cum ziceam, au sunt optimista ca vor aparea pampersi din materiale mai usor degradabile si atunci toata lumea o sa fie fericita. Cum am ajuns de la alimente la pampersi? Am vazut de curand un documentar cu nasteri si o tipa acolo a intrat in travaliu in luna a sasea. A avut complicatii, copilul nu se mai hranea, nu era intors si avea cordonul invartit in jurul gatului de trei ori. Si eu acum ca nu-mi mai e foame dupamasa ma gandesc aiurea, mai ales ca bebele meu nu s-a intors inca... Stiu ca-mi fac griji aiurea, dar imi sta pe suflet. Report
July 27, 201016 yr comment_50318 Pisoi, nu te mai gindi aiurea , poate bebe mai are timp sa se intoarca, doctorul ce spune? Report
July 27, 201016 yr Author comment_50319 a mea s-a intors din saptamana 22 si acolo a stat , cu fatza ascunsa , nici poze n-am ca lumea! Doctoritza mea spune ca la prima sarcina se pot intoarce pana la saptamana 34 si la adoua pana la 36 !!! asa ca mai ai BBle unei cunostintze s-a intors frumos , la timp...apoi prin saptamana 34 s-a intors cu capul in sus!!!! Ce gimnastica a facut biata de ea....dar pana la urma s-a intors la loc! Cica gimnastica ajuta. Dar nu stiu care. Pisoi, ai intrat si tu in faza gandurilor? Report
July 27, 201016 yr comment_50432 Pisoi!? Nici alune nu e voie acu'? Vorbeste omul una alta cu voi si mai rau se sperie. Nu ca as fi mancat alune (contine acid folic), nici nu stiu daca am mancat, probabil in prajituri sau ocazional 8in schimb sunt amatoare de caju si fistic ... nu stiu daca si astea dau vreo alergie), dar ma gandesc ca cine stie ce mai scoateti din sac ... . Ma duc joi la dr. nici nu mai stiu de unde sa o iau cate teme mi-ati dat sa-l intreb ... hai ca am uitat totul si e mai bine asa ... Report
July 27, 201016 yr comment_50437 Draga Pisoi, am citit ca nu e o problema, bebele se poate intoarce oricand ... pana in ultima zi sau ultima clipa inainte de nastere.Si prietena mea de a nascut acum 6 saptamani a patit la fel: in luna a 8-a copil intors in prezentatie craniana. La ecografie de 38 saptamani copilul era intors transversal. Deci nu e obligatoriu daca s-a intors sa ramana asa. O sa fie bine, doar esti la a doua nastere ... fii optimista si pozitiva, ia baga-i tu niste texte de comunicare in directia dorita bebelinei si sa vezi cum pana la urmatorul control se intoarce. Daca nu ... sa stii ca mi-a raspuns fata de la Bowen si mi-a spus ca terapia rezolva si aceasta problema. Verifica daca ai posibilitatea terapiei in zona ta.Fii fara grija ... se rezolva cumva ... mai ai 6-7 saptamani ! Report
July 28, 201016 yr comment_50509 Adriana, unde gasesc si eu asemenea scutece? Eu stiam de unele care se spala in masina, dar astea care se arunca la wc suna mult mai bine .Nu stiu, eu daca caut pe internet in italiana imi ies o multime de siteuri si care vind si care explica, eu stiam de ele de la o colega care le-a folosit.Vroiam numai sa zic ca exista si alternativa asta pentru cine e interesat, nicidecum sa supar sau condamn pe cine foloseste scutecele de unica folosinta, ca si eu tot pe ele le-am folosit, astea biodegradabile nici nu cred ca existau acum 15 ani sau daca existau eu n-am stiut de ele. Report
July 28, 201016 yr comment_50537 Simo, asa e, am intrat in faza gandurilor. Dar incerc sa ma tin ocupata... Daniela, e vorba de alunele americane, de pamant parca le mai zice. Scuze, nu am vrut sa te supar sau sa te ingrijorez... Celelalte tipuri de alune cica sunt OK. Da, stiu si eu ca se poate intoarce oricand de acum, ca al a doua sarcina nu se mai intoarce asa repede etc. ganduri, ce sa fac? O sa ma interesez de terapia Bowen aici in irlanda. am o obsesie cu cordonul in jurul gatului, ca in cazul asta nimeni nu poate face nimic, doar cezariana scrie pe mine. Report
July 28, 201016 yr Author comment_50540 stai blanda ca mai ai cateva luni Eu am avut framantarile astea prin saptamana 33-34 ca stiam ca se mai poate intoarce: Daca se intoarce acum , io ce fac? Pana la urma a trecut si BB e tot cu capul la cutie Report
July 28, 201016 yr comment_50543 Nu stiu, eu daca caut pe internet in italiana imi ies o multime de siteuri si care vind si care explica, eu stiam de ele de la o colega care le-a folosit.Vroiam numai sa zic ca exista si alternativa asta pentru cine e interesat, nicidecum sa supar sau condamn pe cine foloseste scutecele de unica folosinta, ca si eu tot pe ele le-am folosit, astea biodegradabile nici nu cred ca existau acum 15 ani sau daca existau eu n-am stiut de ele. Adriana, mersi, o sa caut pe net in engleza ca altfel nu merge . Credeam ca sunt la curent cu noutatile, dar se pare ca nu. Report
July 28, 201016 yr comment_50550 stai blanda ca mai ai cateva luni Eu am avut framantarile astea prin saptamana 33-34 ca stiam ca se mai poate intoarce: Daca se intoarce acum , io ce fac? Pana la urma a trecut si BB e tot cu capul la cutie mai am aproape doo luni sunt o fraiera ca-mi fac griji, stiu. o sa ma abtin, promit. Report
July 28, 201016 yr comment_50572 Pisoi incearca la Mothercare - Smart Nappy Edit: Am incercat sa te citez, da' tot ce scriam se dubla in casuta de citat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif Report