May 18, 201016 yr comment_37779 si "dreptunghiurile" noastre cu cioco si mere (riscam sa le sa fac niste triunghiuri f ciudate) pentru care iti multumim Dora. le-am facut mai demult si o sa le repet ca-s bune si de pachetel. Report
May 18, 201016 yr comment_37809 Dora draga, azi citind acest post mi s-a facut o pofta nebuna sa repet triunghiurile tale cu cioco. Stiam ca am de toate, insa nu luasem in calcul posibilitatea ca termitele sa manance toate merele. Nu le-au mancat toate. A ramas unul mare de vreo 200 g. Asadar am completat cu afine decongelate. A iesit un deliciu pentru care eu si copii iti multumim (sotzul inca nu a ajuns de la scarbici, el iti multumeste mai tarziu ) edit ca nu ma putui abtine Report
May 18, 201016 yr comment_37853 Astept sa se raceasca si apoi o glazurez... Miroase asaaaaaaaaaa frumos in casa... Multumesc Dora!Sunt curioasa sa-i aud pe musafirii care vor veni de Paste la noi... Revin cu impresiile lor... Sorina [color=#808000][b]Si eu sunt taaaaaaaaare curioasa;)...Impresiile?[/b][/color] Acum am primit notifica de raspuns... Asa ca iti raspund cu intarziere...Impresii... tu de care crezi? Au zburat imediat, nu a ramas nimic... se lingeau pe degete.Acum ca mi-am adus aminte de triunghiuletele aste delicioase, am sa le fac din nou. Sorina Report
June 19, 201016 yr Author comment_43199 Dora draga, azi citind acest post mi s-a facut o pofta nebuna sa repet triunghiurile tale cu cioco. Stiam ca am de toate, insa nu luasem in calcul posibilitatea ca termitele sa manance toate merele. Nu le-au mancat toate. A ramas unul mare de vreo 200 g. Asadar am completat cu afine decongelate. A iesit un deliciu pentru care eu si copii iti multumim (sotzul inca nu a ajuns de la scarbici, el iti multumeste mai tarziu ) [color=#808000][b]Ce super ti-au iesit Oti...ma bucur ca v-a placut...da ia spune drept: ala-i piciorusul lui Alexutu? [/b][/color] Acum am primit notifica de raspuns... Asa ca iti raspund cu intarziere...Impresii... tu de care crezi? Au zburat imediat, nu a ramas nimic... se lingeau pe degete.Acum ca mi-am adus aminte de triunghiuletele aste delicioase, am sa le fac din nou. Sorina [color=#808000][b]Ok fata...daca mai pui de-o tura poate arunci vreuna si pana la mine, ce zici? :)[/b][/color] Report
June 20, 201016 yr comment_43387 Le-am facut din nou, cantitate dubla... jumatate la vanzare, jumatate pt casa... Doamne ce frumos miroase la mine-n casa.Si eu plang si salivez pe langa ele ca nu am voie sa pap asa ceva...E intr-adevar greu sa le faci si sa nu le poti nici macar gusta... mai ales cand stii cat sunt de bune...Multumesc mult, Dora! Report
June 28, 201016 yr Author comment_44389 Le-am facut din nou, cantitate dubla... jumatate la vanzare, jumatate pt casa... Doamne ce frumos miroase la mine-n casa.Si eu plang si salivez pe langa ele ca nu am voie sa pap asa ceva...E intr-adevar greu sa le faci si sa nu le poti nici macar gusta... mai ales cand stii cat sunt de bune...Multumesc mult, Dora! [color=#808000][b]Cu multa placere Sorina [/b][/color] Report
June 28, 201016 yr Author comment_44390 [center]Cum cam de multisor n-am mai postat vreo reteta la acest topic m-am gandit s-o fac astazi...Reteta de azi am facut-o la repezeala asa ca scusati calitatea prezentarii Deci reteta zilei... Crostata ai marrons glacès – Tarta cu castane glasate Ingrediente: Aluat de tarta300g castane glasate50g nuci50ml lichior de capsuni250g ricotta50g zahar1 pliculet zahar vanilat2oua1 praf de sare Glazura 200g ciocolata lapte pt glazura50g unt Aluatul de tarta este cel clasic...puteti folosi orice reteta aveti sau cu care sunteti obisnuite...postez si reteta mea pt informatie insa trebuie sa precizez ca n-am poze pas cu pas la procedeul prepararii. Aluat de tarta clasic 300g faina150g zahar150g unt1ou+1 galbenuscoaja de la 1/2 lamaieun praf desare [/center]PreparareFaina se amesteca cu zaharul pe planul de lucru si cu sarea, in mijloc se adauga untul moale, ouale si coaja de lamaie. Se amesteca rapid toate ingredientele...de fapt este si secretul unui aluat bun de tarta...lucrarea cat mai putin a aluatului...in cazul ca aluatul are tendinta de a se rupe se adauga putina apa calduta. Se formeaza o bila si se tine in frigi la repaus pt circa o ora.[center][/center]Se maruntesc castanele glasate cu nucile si lichiorul pana devin ca o pasta[center][/center][center]Separat se lucreaza ricotta cu ouale, zaharul, vanilia si sarea[/center][center][/center][center]In tava pregatita si imbracata cu foaie de copt se plaseaza o foaie de aluat si deasupra se intinde pasta [/center]de castane si nuci...[center][/center]Deasupra pastei de nuci se distribuie compozitia de ricotta[center][/center]Se acopera cu a doua foaie de aluat si se inteapa din loc in loc cu furculita[center][/center]Se coace la 180°C pana se rumeneste frumos deasupraCand e gata se scoate pe un platou, se lasa la racit si se acopera cu glazuraSi-o sectiune[center][b][/b][/center] Report
June 28, 201016 yr comment_44397 [center]Cum cam de multisor n-am mai postat vreo reteta la acest topic m-am gandit s-o fac astazi...Reteta de azi am facut-o la repezeala asa ca scusati calitatea prezentarii Deci reteta zilei...[/center] N-ai mai postat nimic o vreme.... dar si cand ai revenit, s-a simtit! N-am mancat niciodata castane, dar tu imi faci pofta sa-ncerc.... Report
June 28, 201016 yr comment_44399 Minunat arata Dora draga,eu am mancat castane dar nu mi-au placut,dar tarta asta cred ca mi-ar place rau,desi nu prea bat nici cu dulciurile in general....Urmaresc cu mare interes toate retetele tale de revista,dar mi-e jena sa-ti scriu mereu si sa nu vin cu nimic,concret(realizat de mine),esti o maestra,poate voi avea curaj candva sa incerc o reteta de-a ta,sperand sa nu te dezamagesc... Report
June 28, 201016 yr comment_44431 [center]Dora draga, inca de ieri plang dupa ceva dulce si, iaca, azi am prestat triunghiurile cu ciocolata si mere. Le-am adaptat putin regimului meu montignac, sau cel putin am incercat, in sensul ca am folosit faina integrala si in loc de zahar am pus 75 picaturi de indulcitor stevia, pentru jumatate din cantitatile tale. Nu am avut curajul sa amestec faina integrala cu tarate, dar data viitoare cu siguranta voi incerca.Le-am glazurat cu restul de glazura ramas de la tortul Palermo. Au iesit delicioase, cu siguranta cer un bis. Te pupic pentru reteta! Noroc ca am apucat sa pozez, ca au venit ai mei acasa si s-au dus in mai putin de 5 min. Si asta numai din cauza mea, ca am ales sa fac jumatate de portie... [/center] Report
June 28, 201016 yr comment_44435 [center]Dora draga, inca de ieri plang dupa ceva dulce si, iaca, azi am prestat triunghiurile cu ciocolata si mere. Le-am adaptat putin regimului meu montignac, sau cel putin am incercat, in sensul ca am folosit faina integrala si in loc de zahar am pus 75 picaturi de indulcitor stevia, pentru jumatate din cantitatile tale. Nu am avut curajul sa amestec faina integrala cu tarate, dar data viitoare cu siguranta voi incerca.Le-am glazurat cu restul de glazura ramas de la tortul Palermo. Au iesit delicioase, cu siguranta cer un bis. Te pupic pentru reteta! Noroc ca am apucat sa pozez, ca au venit ai mei acasa si s-au dus in mai putin de 5 min. Si asta numai din cauza mea, ca am ales sa fac jumatate de portie... [/center] Dar, daca inlocuiai faina cu faina de migdale nu era monti? Si nu era mai buna? Intreb si eu... Sorina Report
June 28, 201016 yr comment_44437 Dar, daca inlocuiai faina cu faina de migdale nu era monti? Si nu era mai buna? Intreb si eu... Sorina [center]Ba da, cu siguranta , numai ca nu m-am gandit, cu toate ca eu ti-am mai spus ca la toate dulciurile mele folosesc faina de migdale sau de arahide. Maine le incerc cu faina de arahide ca de alea am prin casa.[/center] Report
June 28, 201016 yr Author comment_44496 [center]Cum cam de multisor n-am mai postat vreo reteta la acest topic m-am gandit s-o fac astazi...Reteta de azi am facut-o la repezeala asa ca scusati calitatea prezentarii Deci reteta zilei...[/center] N-ai mai postat nimic o vreme.... dar si cand ai revenit, s-a simtit! N-am mancat niciodata castane, dar tu imi faci pofta sa-ncerc.... [color=#808000][b]Vulpito balaie faptul ca n-ai mancat inseamna ca e musai sa incerci tarta asta....Combinatia este suuuuuper...da na degeaba o laud eu...prepar-o si te astept cu impresii [/b][/color] Minunat arata Dora draga,eu am mancat castane dar nu mi-au placut,dar tarta asta cred ca mi-ar place rau,desi nu prea bat nici cu dulciurile in general....Urmaresc cu mare interes toate retetele tale de revista,dar mi-e jena sa-ti scriu mereu :D si sa nu vin cu nimic,concret(realizat de mine),esti o maestra,poate voi avea curaj candva sa incerc o reteta de-a ta,sperand sa nu te dezamagesc... [color=#808000][b]Geany draga mea e adevarat ca nu plac la toata lumea castagnele...insa sunt sigura ca in aceasta combinatie vor fi pe placul tau...cat despre retete...te asigur ca nu sunt atat de grele precum par...multe fete s-au convins ca merita osteneala si timpul petrecut in realizarea lor...Asa ca te astept si pe tine fata draga sa le incerci...fa-ti curaj ca nu-i cine stie ce...iti trebuie doar putina rabdare si timp in plus...hai astept sa nu ma dezamagesti...adica te astept cu un produs...finit [/b][/color] Report
June 29, 201016 yr comment_44549 [center]Au devenit o adevarata problema pentru mine triunghiurile cu mere si ciocolata, in sensul ca sunt nevoita sa le fac iar... si iar ... si iar... de data asta 100% monti, cu faina integrala si tarate; au iesit foarte bune, nu se simte diferenta de gust, doar ca sunt un pic mai fragede, nu asa legate. Glazura mi-a iesit mai subtire pentru ca am scapat cam multa smantana peste ciocolata amaruie. Dar nu a fost rau pentru ca s-au imbibat prajuturelele cu sos de ciocolata si au iesit cu adevarat bestiale. Pot spune ca imi plac mai mult ca cele de ieri. Inca o data, Dora, pt reteta. [/center] Report
July 23, 201016 yr Author comment_49569 [center]Dora draga, inca de ieri plang dupa ceva dulce si, iaca, azi am prestat triunghiurile cu ciocolata si mere. Le-am adaptat putin regimului meu montignac, sau cel putin am incercat, in sensul ca am folosit faina integrala si in loc de zahar am pus 75 picaturi de indulcitor stevia, pentru jumatate din cantitatile tale. Nu am avut curajul sa amestec faina integrala cu tarate, dar data viitoare cu siguranta voi incerca.Le-am glazurat cu restul de glazura ramas de la tortul Palermo. Au iesit delicioase, cu siguranta cer un bis. Te pupic pentru reteta! Noroc ca am apucat sa pozez, ca au venit ai mei acasa si s-au dus in mai putin de 5 min. Si asta numai din cauza mea, ca am ales sa fac jumatate de portie... [/center] [center]Au devenit o adevarata problema pentru mine triunghiurile cu mere si ciocolata, in sensul ca sunt nevoita sa le fac iar... si iar ... si iar... de data asta 100% monti, cu faina integrala si tarate; au iesit foarte bune, nu se simte diferenta de gust, doar ca sunt un pic mai fragede, nu asa legate. Glazura mi-a iesit mai subtire pentru ca am scapat cam multa smantana peste ciocolata amaruie. Dar nu a fost rau pentru ca s-au imbibat prajuturelele cu sos de ciocolata si au iesit cu adevarat bestiale. Pot spune ca imi plac mai mult ca cele de ieri. Inca o data, Dora, pt reteta. [/center][color=#808000][b]Lumi draga ma bucur ca prajiturica a fost pe gustul tuturor...si zau c-ai merita un premiu pt perseverenta ta de a recidiva mereu in prepararea ei. [/b][/color] Report
August 20, 201016 yr Author comment_53771 [center]Bun gasit tuturor...cam rar dau pe aici...dar mai bine mai tarziu decat niciodata, nu-i asa? [color=#808000][b]Astazi va prezint o reteta de tort speciala...cu atat mai speciala cu cat este super binevenita si agreata chiar si pe timp de canicula...asta e parerea mea..ramane sa incercati si sa va convingeti...[/b][/color][/center][color=#808000][b] [/b][/color] [center]Moulin Rouje Cake Blat [b]100g ciocolata alba150g faina50g amidon de porumb3lingurite praf de copt125g zahar3oua175g unt la temperatura camerei6 linguri lapte[/b] Procedeu[color=#808000][b]Untul se mixeaza cu zaharul[/b][/color] Se adauga ouale Apoi amestecul de faina, amidon si praf de copt Iar la sfarsit ciocolata alba in bucati Se aseaza compozitia in tava si se coace la 175°C pana la proba scobitorii Jeleu Campari [b]6g gelatina200ml suc de portocale50ml Campari2 lingurite zahar (optional)[/b]Procedeu Amestecati lichidele, incalziti-le pe foc si adaugati gelatina inmuiata in prealabil Crema Campari[b]4foi gelatina (8g)2linguri suc de lamaie1lingura coaja rasa de portocale125ml suc de portocale4linguri Campari400g ricotta75g zahar pudra[/b] Procedeu[color=#808000][b]Mixati ricotta cu zaharul[/b][/color] Topiti gelatina inmuiata in apa rece pe baie de aburi cu sucul de lamaie, coaja si sucul de portocale Adaugati Campari [color=#808000][b]Amestecul obtinut adaugati-l la crema de ricotta mixata anterior[/b][/color]Crema obtinuta o puneti sa se intareasca in congelator [color=#0000ff][b]Asamblarea tortului[/b][/color][color=#808000][b]Intr-o forma imbracata cu pelicula trasparenta puneti primul strat de blat insiropat cu suc de portocale il acoperiti cu primul strat de crema si apoi cu al doilea blat[/b][/color] Adaugati jeleul in strat subtire si uniform Apoi inca un rand de crema [color=#808000][b]Si incheiati cu ultimul blat de tort...acoperiti cu folia si lasati la frigi peste noapte[/b][/color] Decorati in functie de fantezie.... [b][color=#ff8c00]Miha (Maya) draga am postat acest tort cu gandul la tine...sper sa-ti placa...[/color][/b] [/center] Report
August 20, 201016 yr comment_53778 Dora,mi-l place de numa'!...iar blatul e de vis,dar la campari m-ai pierdut(dar asta nu e o problema,ca am înlocuitor! )Daaaaar cum arataaa!E superb,perfect...Moulin rouge îl numeam! Report
August 20, 201016 yr Author comment_53779 Dora,mi-l place de numa'!...iar blatul e de vis,dar la campari m-ai pierdut(dar asta nu e o problema,ca am înlocuitor! )Daaaaar cum arataaa!E superb,perfect...Moulin rouge îl numeam! [color=#808000][b]Yuuuuupiiiiii ce idee magnifica mi-ai dat...chiar ca i se potriveste ca o manusa denumirea asta...gata fug sa-i schimb numele...ma bucur ca-ti place ...si chiar sunt curioasa ce inlocuitor folosesti (cu toate ca, combinatia este superba..parol) pt Campari in cazul in care te hotarasti sa-l executi pe musiu Moulin Rouge!!! [/b][/color] Report