Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PASTICCERIA ITALIANA-dulciuri de la A la Z

Featured Replies

Minunat topic Dora !

Ideea e de milioane.Sa faci si fursecuri si prajituri si torturi.

Pentru toate fetele,mai mult sau mai putin talentate.

Pentru toate gusturile si buzunarele,as zice. :lol:

Toate bune pana la ultima reteta.

Ne-ai luat asa usor cu un fursecutz,doua,un cornuletz...si BUF...TORT-ura !

Cum ne perpelesti tu pe noi..... :roll:

Pai nici in 1000 de ani nu as putea sa fac asa ceva,asa ca nici nu incerc.

Bravo pentru talent ...arta as putea zice. :boohoo:

Cand mai faci cornulete,striga, ca mai vin ! =))

• 3 weeks later...
  • Author

[center][color=#808000][b]Salut!!!...de mult n-am mai dat pe aici :scratch:

Si uite ca azi am revenit...dar nu cu mana goala...

cu un nou tort...reteta folosita este cea a Dobosului in stil Italian... ;) ^_^

Sper sa va impresioneze placut privirea... ;) [/b][/color][/center]

[center]post-17-126536440653_thumb.jpg

post-17-126536442171_thumb.jpg

post-17-126538191358_thumb.jpg[/center]

• Author

Dora, ai miini de aur! Impecabil!

[color=#808000]

[center][b]Esti o draguta :occasion15: ..si-ti multumesc pt aprecieri[/b][/center]

[/color]

Dora am facut semilunele cu seminte de pin(fara seminte de pin si ciocolata),au iesit extraordinar de bune,se topesc in gura,nu-mi vine sa cred ca sunt facute de mine.

Semilunele mele nu sunt prea aspectuas dar super gustoase.

Multumesc de reteta. :biggrin:

post-566-126600821915_thumb.jpg

• Author

Impecabil, ca de obicei! :P :drool: :P :P Ai toata admiratia mea!

[center][color=#808000][b]Multumesc mult Cosmina draga!!! :P [/b][/color][/center]

Dora am facut semilunele cu seminte de pin(fara seminte de pin si ciocolata),au iesit extraordinar de bune,se topesc in gura,nu-mi vine sa cred ca sunt facute de mine.

Semilunele mele nu sunt prea aspectuas dar super gustoase.

Multumesc de reteta. :P

[center][color=#808000][b]

bravissima Rain :pupic: ..ai facut niste semilune pe cinste...semintele de pin le dau un gust aparte..dar nu-i nimic...cred ca si asa au fost superbune..

Sa va fie de bine...cu placere...te mai astept si cu alte incercari!!! :P [/b][/color][/center]

• 2 weeks later...
Stiu ca nu ai postat reteta aici... dar pt ca e reteta ta, cred ca ma incadrez bine la ac topic... Am acum in cuptor 'Triunghiurile de ciocolata cu mere'... e un parfum in casa, o minunatie... Inca nu m-am decis daca le las triunghiuri sau fac un minitortulet (cu numele) cu frisca... Mai vad eu. Revin cu poze. Multumesc ca existi! Sorina
  • Author

Stiu ca nu ai postat reteta aici... dar pt ca e reteta ta, cred ca ma incadrez bine la ac topic... Am acum in cuptor 'Triunghiurile de ciocolata cu mere'... e un parfum in casa, o minunatie... Inca nu m-am decis daca le las triunghiuri sau fac un minitortulet (cu numele) cu frisca... Mai vad eu. Revin cu poze. Multumesc ca existi! Sorina

[center][color=#808000][b]Ok...te astept :cheers: ..si eu ma bucur ca te-ai gandit a incerca aceasta superba reteta[/b][/color][/center]

• Author

[b][color=#808000]

[center]Fiindca sunt niste prajiturele superbe ca gust..si fiindca tot se coc in momentul de fata in cuptorul Sorinei :-* :cheers: m-am gandit sa postez si aceasta reteta tipic italiana:[/color][/b]

TRIUNGHIURI CU CIOCOLATA SI MERE

[color=#808000][b]De cand am descoperit aceasta reteta intr-un pliant de dulciuri (gen Practic in Romania) o fac intr-una la fiecare 2-3zile...

cerere serioasa domnule!!!

Se face usor, dar are un gust divin...

Ramane sa va convingeti....

[/b][/color]

Ingrediente

[color=#000000]200g zahar praf

250g unt sau margarina

1pliculet zahar vanilat

4oua

1/2 lingurita scortisoara

270g faina

3lingurite praf de copt (eu am pus un pachetel)

40g cacao

500g mere[/color]

Untul se mixeaza pana devine spumos....

http://4.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdIRw8IoEqI/AAAAAAAAAaM/MPDN2sEUi1k/s400/triangoli+alle+meleA+081.jpg

[color=#808000][b]

Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat...[/b][/color]

http://3.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdIRxGfePSI/AAAAAAAAAaU/IIGMGesJs34/s400/triangoli+alle+meleA+082.jpg

Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut...

http://4.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdIRxOAbVfI/AAAAAAAAAac/hyUsvcgIrTQ/s400/triangoli+alle+meleA+083.jpg

Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta....

http://1.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdIRxGKE6zI/AAAAAAAAAak/NZXW91XdpJU/s400/triangoli+alle+meleA+084.jpg

Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema...

http://2.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdIRxcoMT7I/AAAAAAAAAas/uxcycii4S28/s400/triangoli+alle+meleA+085.jpg

La sfarsit se adauga merele rase....

http://2.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdISygBDkgI/AAAAAAAAAbU/68NPx2w_-mU/s400/triangoli+alle+meleA+080.jpg

Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt...

http://2.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdISKpHvnjI/AAAAAAAAAa0/WTSl_wpQeQs/s400/triangoli+alle+meleA+086.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdISLaBhdgI/AAAAAAAAAa8/bx1H6EA_ZBk/s400/triangoli+alle+meleA+087.jpg

[color=#808000][b]Eu am folosit tava mare intinsa a aragazului pt ca am folosit reteta pt un blat de tort :-*

Folosind o tava mai mica si cu peretii mai inalti prajitura iese destul de inaltuta...

Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii...[/b][/color]

http://1.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdISLqcaT2I/AAAAAAAAAbE/N6RChuvl9Sw/s400/triangoli+alle+meleA+134.jpg

[color=#808000][b]Cum scopul scuza mijloacele... mie mi-au iesit triunghiurile subtiri...si-am suprapus doua cate doua...interiorul pare necopt dar va asigur ca pare doar....asta din cauza merelor din compozitie...

Am facut o glazura 200g cioco si o lingura de ulei sau 100g smantana dulce si le-am acoperit...in mod normal se glazureaza cat sunt inca in tava si apoi se taie in forma dorita...dar cum eu decupasem deja blatul de tort restul prajiturii l-am taiat in triunghiuri si le-am glazurat separat...

[/b][/color]

http://4.bp.blogspot.com/_xRsloNwrHns/SdISMB1PR4I/AAAAAAAAAbM/qrDDvhZwsQw/s400/triangoli+alle+meleA+135.jpg[/center]

Draga Dora,tortul acela "Dobos in stil italian" m-a cucerit pur si simplu!Nu l-am mai vazut pana acum .arata de milioane si ma bate un gand cumplit sa il fac.Musai!
  • Author

Draga Dora,tortul acela "Dobos in stil italian" m-a cucerit pur si simplu!Nu l-am mai vazut pana acum .arata de milioane si ma bate un gand cumplit sa il fac.Musai!

[color=#808000]

[center][b]

Pacat ca nu l-ai vazut pana acum..eu l-am pus si la mine pe blog...

Este superb la gust...o adevarata concurenta la hrana zeilor...

daca nu-l vei incerca nu vei sti niciodata ce-ai pierdut =))

te astept cu impresii in caz de tentativa... :occasion14: [/b][/center]

[/color]

Si acum am venit cu triunghiurile... pe nepusa masa am avut parte de musafiri, asa ca a fost apreciata si superapreciata de matusa, verisoara, mamare (adica mami a mea), vecini, fetele mamii nebunoaie si de mine. Exceptional de buna si usor de facut. Am lasat-o 40min la cuptor, cred ca ar fi mers scoasa 5 min inainte... o sa mai vad in viitor...

Toata lumea, in afara de mine, au apreciat-o asa superciocolatoasa cum a fost... eu in schimb cred ca se pupa mult mai bine cu frisca decat cu ciocolata. Poate si pt ca am folosit ciocolata neagra. Data viitoare am sa incerc cu ciocolata de lapte.

Si acum poze... eu am taiat-o in doua si le-am suprapus, cu putina frisca intre straturi... apoi stratul de copertura cu ciocolata neagra...

post-133-12676097056_thumb.jpg

post-133-126760972598_thumb.jpg

post-133-126760974473_thumb.jpg

post-133-126760977472_thumb.jpg

Concluzie: o minunatie care se va repeta cu siguranta. Multumesc mult pt reteta! :lol: Sorina

• Author

Concluzie: o minunatie care se va repeta cu siguranta. Multumesc mult pt reteta! :D Sorina

[color=#808000]

[center][b]

Sorina draga ti-a iesit super bine prajiturica :D ...eu cred ca se pupa bine si cu ciocolata..nu numai cu frisca..numai sa fie cu lapte...tot cioco cu lapte am folosit si eu

Ma bucur ca v-a placut..intr-adevar este o prajitura usoara si foarte gustoasa...

Brava fata draga :D [/b][/center]

[/color]

Nu e neaparat ca sunt eu brava, TU esti brava si ai retete bune si explicatii pe masura... meritul e tot al tau... :D Sorina

Ps. a, deci aveam dreptate cu ciocolata neagra... atunci data viitoare va fi ciocolata cu lapte...

Dora, aceasta prajitura (TRIUNGHIURI CU CIOCOLATA SI MERE) arata intr-un mare fel! M-a cucerit aspectul umed in interior, sunt inebunita dupa prajiturile umede sau insiropate de-a binelea.

Cacao si mere? Mmmm... sunt asa de curioasa! N-are voie sa fie decat bun.

O sa o fac simpla prima oara, fara glazura, fara frisca... doar blatul pe care o sa-l tai cumva apetisant.

Maine dimineata, ca dimineata sunt 'apta', ziua la servici iar seara rupta :D .

O sa revin cu impresii.

Am facut-o ieri dimineata! Interesant. N-am facut nici o crema si sunt curioasa cum ar fi asamblata frumos cu crema si glazura. Pentru noi totusi a fost cam uleioasa de la unt probabil, dar as incerca-o cu lapte acru in loc de unt. Cand o sa mai am timp sa experimentez, o sa revin cu impresii.

Acum a doua zi dupa ce am copt-o e si mai buna decat in prima zi. :D

Multumesc pentru retata :floare:

TRIUNGHIURI CU CIOCOLATA SI MERE

Dora, uite-le si pe-ale mele, nu-s triunghiuri, ci dreptunghiuri sau patrate, oricum am facut jumatate reteta - de proba - si imi place tare mult blatul

mi se pare sau intr-adevar l-ai facut si sub forma de tort? cu ce creme se poate combina?

post-142-126820760097_thumb.jpg

multumesc :floare:

DORA- la TRIUNGHIURI CU CIOCOLATA SI MERE, nu ai specificat... merele rase se storc? ( foarte tare, putin sau deloc)

Mersi :hug:

Sper sa nu se supere Dora pe mine daca-ti voi raspunde... eu nu le-am stors. Imediat cum le-am ras le-am amestecat cu restul ingredientelor...

DORA- la TRIUNGHIURI CU CIOCOLATA SI MERE, nu ai specificat... merele rase se storc? ( foarte tare, putin sau deloc)

Mersi :hug:

Sper sa nu se supere Dora pe mine daca-ti voi raspunde... eu nu le-am stors. Imediat cum le-am ras le-am amestecat cu restul ingredientelor...

Eu le-am stors...dar isi lasasera multa zeama. Oricum ai face, blatul va iesi excelent. Pe cuvant de degustator! :hug:

Dora, eu am incercat multe retete de-ale tale si TOATE sunt absolut excelente! Dar din lipsa de timp (sau pe motiv de scleroza :hug: ), am uitat sa iti impartasesc impresiile. :P Imi pare rau, nu se va mai repeta!

Am incercat acum 2 saptamani crema de orez si cocos...a fost PERFECTA! :D

Multumim ca impartasesti toate aceste minunatii cu noi! :P

• 3 weeks later...

Astept sa se raceasca si apoi o glazurez... Miroase asaaaaaaaaaa frumos in casa... Multumesc Dora!

Sunt curioasa sa-i aud pe musafirii care vor veni de Paste la noi... Revin cu impresiile lor... Sorina

• 1 month later...
  • Author

Astept sa se raceasca si apoi o glazurez... Miroase asaaaaaaaaaa frumos in casa... Multumesc Dora!

Sunt curioasa sa-i aud pe musafirii care vor veni de Paste la noi... Revin cu impresiile lor... Sorina

[color=#808000][b]Si eu sunt taaaaaaaaare curioasa;):scratch:...Impresiile?:toothy9;[/b][/color]