July 12, 20206 yr comment_263243 Ieri o rață umplută cu pastă de ficat și cu mere coapte pe lîngă. A avut și sos din zeama de la friptură îmbogățită cu altele, v-am mai povestit Edit: stai c-am gătit și azi: ciorbă din gît de curcan de pe care am scos carnea cînd a fost fiert gîtul și am pus la loc carnea în ciorbă, fără oase. Salată de vinete și salată de ardei copți, prima dată vara asta Edit 2 să pun poză cu vinetele și ardeii copți. Edited July 12, 20206 yr by Carmella Report
July 13, 20206 yr comment_263250 Rata aia cred ca se topea in gura , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor. Report
July 13, 20206 yr comment_263256 Rata aia cred ca se topea in gura , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor. Eu le-am făcut cu metoda aia simplă, în tigaie cu fund dublu, cu cojile de la vinete puse pe fund... pe fundul tigăii vreau să zic Report
July 13, 20206 yr comment_263263 Rata aia cred ca se topea in gura , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor. Eu le-am făcut cu metoda aia simplă, în tigaie cu fund dublu, cu cojile de la vinete puse pe fund... pe fundul tigăii vreau să zic Mai este si alta metoda ? ... si eu tot asa le fac, de cand ai zis de procedeul asta... Report
July 13, 20206 yr comment_263265 Rata aia cred ca se topea in gura , dar si ce-i pe langa ea arata yummy...Am vrut sa fac si eu vinete dar n-am mai avut chef, poate le coc in seara asta si fac salata maine; am facut somon (cat pe ce sa patesc ca Lapona cu pestii ei) si niste placintele de zucchini, facute la cuptor. Eu le-am făcut cu metoda aia simplă, în tigaie cu fund dublu, cu cojile de la vinete puse pe fund... pe fundul tigăii vreau să zic Mai este si alta metoda ? ... si eu tot asa le fac, de cand ai zis de procedeul asta... Bravo! Credeam că zici de varianta clasică nu știu cine o mai face-o pe aia... Report
July 13, 20206 yr comment_263278 Sezon de zucchini, deci chiftelute la cuptor cu sos tzatzichi home made: Multumesc pentru idee, Lilisor! Am facut si eu dupa metoda ta, am luat cu lingura aluatul (aici mi-ar fi trebuit lingura de inghetata a Laponei ), l-am trantit in pesmet, pe urma cu mana am facut niste bilute pe care le-am pus in tava, le-am turtit si le-am dat cu spray. Nu arata asa apetisant ca ale tale, dar au disparut cat ai zice "zucchini" . Mino, daca te ajuta cu ceva, eu nu am sticla din aia, dar am luat - ori Aldi, ori Lidl -, pe astea de mai jos. Desi au ceva anisori, miros la fel ca inainte si sprayaza impecabil ca la inceput. Poti cauta pe ebay - nonstick spray. Hai sa te tzuc ! Stiam de sprayul astea dar n-am cumparat niciodata ca n-am stiut la ce-mi trebuie, acum cred ca ramane unul din produsele care n-o sa-mi lipseasca din inventar! Report
July 14, 20206 yr comment_263295 Nu era bucata care ar fi trebuit dar s-a dus toata, 4.2 kg a avut. Ribs I love you! 4 ore la Weber. Se topea in gura. Any_annette, bucata ta arata demential Ieri o rață umplută cu pastă de ficat și cu mere coapte pe lîngă. A avut și sos din zeama de la friptură îmbogățită cu altele, v-am mai povestit Edit: stai c-am gătit și azi: ciorbă din gît de curcan de pe care am scos carnea cînd a fost fiert gîtul și am pus la loc carnea în ciorbă, fără oase. Salată de vinete și salată de ardei copți, prima dată vara asta Edit 2 să pun poză cu vinetele și ardeii copți. Carmella, ratusca ta arata belea, am pofte de rate Eu am facut carnita de vita cu vin rosu si orez si paste cu sos alb Report
July 15, 20206 yr comment_263304 Cartofei noi cu marar si branza ardei copt si pt. hunii carnivori si niste bucatele de cotlet Report
July 16, 20206 yr comment_263321 Multumesc Clau! De sambata si duminica Placinte tradizionale din faina remacinata de grau dur, cu carnati, masline si pecorino. Si o pizza traditionala in tava. Rata la tigaie cu rozmarin si salvie. Pieptul l-am facut la gratar, cateva minute pe o parte si pe alta, pus in folie de aluminiu si strans bine, taiat felii ulei ev sare si piper. Report
July 16, 20206 yr comment_263323 Abia asteptam s-o fac pt ca o aveam congelata si tot ii dadeam tarcoale. Duminica am zis nu barbecue, facem rata. Report
July 16, 20206 yr comment_263334 Fasole verde cu pulpe de pui Boeuf Bourguignon în premieră, ne-a plăcut la nebunie Edited July 16, 20206 yr by Oana Adriana Report
July 17, 20206 yr comment_263337 Orez sarbesc( cu legume,ceapa, morcov,ardei gras rosu,rosie,mazare) cu pulpite dezosate la tigaie.. Cu salata de varza Sii Edited July 17, 20206 yr by Geany Report
July 17, 20206 yr comment_263338 Cartofi prăjiți cu costiță și ou peste ei, cu brînză de burduf pe deasupra, adică "carcalete", și alături salată de roșii cu busuioc. Ieri a fost asta. Azi n-am chef de gătit, mănînc doar brînză cu roșii Report
July 18, 20206 yr comment_263342 Iertare ca vin si mai invart si eu cutitul in rana, dar...am mancai la masa: A la haiduceste. Se anunta trei si apar, de fapt, cinci. Ce faci? Verifici proviziile, scoti ce pica la mana, iti aduci aminte de pragmatismu' bunicii, et voilà:Si la pi-es deo rezistans: Report
July 18, 20206 yr comment_263346 cu brînză de burduf pe deasupra, adică "carcalete"brinza de burduf se numeste carcalete sau toata mincarea? Report
July 18, 20206 yr comment_263347 cu brînză de burduf pe deasupra, adică "carcalete"brinza de burduf se numeste carcalete sau toata mincarea? Toata mancarea...carcalete inseamna amestecatura Iertare ca vin si mai invart si eu cutitul in rana, dar...am mancai la masa: A la haiduceste. Se anunta trei si apar, de fapt, cinci. Ce faci? Verifici proviziile, scoti ce pica la mana, iti aduci aminte de pragmatismu' bunicii, et voilà:Si la pi-es deo rezistans: Bravo harnicutzo! Report
July 18, 20206 yr comment_263351 Cartofi prăjiți cu costiță și ou peste ei, cu brînză de burduf pe deasupra, adică "carcalete", și alături salată de roșii cu busuioc. Ieri a fost asta. Azi n-am chef de gătit, mănînc doar brînză cu roșii Moama Carmela, am paralizat cand am vazut cartofii tai cu costita, out si branzica. Demential... Iertare ca vin si mai invart si eu cutitul in rana, dar...am mancai la masa: A la haiduceste. Se anunta trei si apar, de fapt, cinci. Ce faci? Verifici proviziile, scoti ce pica la mana, iti aduci aminte de pragmatismu' bunicii, et voilà:Si la pi-es deo rezistans: Lapona, bun bun haiducestele tau Report
July 19, 20206 yr comment_263357 cu brînză de burduf pe deasupra, adică "carcalete"brinza de burduf se numeste carcalete sau toata mincarea? Toată mîncarea. Poate fi și doar cu cartofi și ou, sau cu telemea pe deasupra, nu neapărat brînză de burduf. Report
July 19, 20206 yr comment_263358 Azi la noi ploua si e rece,asa ca o ciorbita de fasole cu costita afumata,servita cu ceapa verde si paine neagra merge numai bine Report
July 19, 20206 yr comment_263359 Geany arata super ciorbita ta. Eu azi piept de pui iar sotul cotlet la gratar cu salata de rosii si castraveti eu, iar el usturoi cu smantana! Fara poze ca e banal. Diseara peste la gratar cu dovlecei, as vrea prajiti dar sa vad daca-i fac la gratar cum i-a facut Maya, ca am azut la ea o poza pe fb.! Report
July 19, 20206 yr comment_263362 aha, mersi de explicatie, sper sa o memorez bine si sa nu mai am dubii Report
July 19, 20206 yr comment_263372 Laponel, cand ai timp pune niste explicatii, sa stim si noi la ce balim .Cred ca fac si eu niste "carcalete" azi, ca pofta de mancare este, doar pofta de gatit nu este, dar nici nu-i de mirare, la peste 30 de grade .Iar Geany vine iar cu "slabiciunea" mea, fasole cu ceapa... As manca si pe caldura, numai sa o faca altcineva . Report
July 19, 20206 yr comment_263376 Laponel, cand ai timp pune niste explicatii, sa stim si noi la ce balim .Cred ca fac si eu niste "carcalete" azi, ca pofta de mancare este, doar pofta de gatit nu este, dar nici nu-i de mirare, la peste 30 de grade .Iar Geany vine iar cu "slabiciunea" mea, fasole cu ceapa... As manca si pe caldura, numai sa o faca altcineva . Cu placereeeee: rata la oala, cartofi razaliti la tigaie de fier cu rozmarin, ciusca (usturoi cu rosii date pe razatoare/eu la stabmixer, cimbru, piper, un ardei iute proaspat tocat, o lingurita ulei de care vrei) , mamaligusion si inghetata de piersici si Aperol, Hugo, vin rosu, bere, care ce a poftit. Poftiti, baliti Report