August 19Aug 19 comment_271700 Ieri am făcut zacuscă de dovlecei, cică ar fi mai prietenoasă cu ficatul, acum să o testez să văd reacția, pentru ca de bună este bună! Report
August 20Aug 20 comment_271705 Adica in loc de vinete pui dovlecei dati pe razatoare pe care ii gatesti in prealabil?Eu facusem citeva vinete in friteuza cu aer si nu s-au copt bine, a fost de fapt o incercare nereusita pe care n-o mai repetsi daca tot trebuia se le recoc le-am amestecat cu ardei copti, si copt intr-o tigaie in care calisem o ceapa mare de tot si am lasat acolo sa se coaca bine la foc mic si cu capac, si a iesit o imitatie de zacusca foarte buna, n-aveam bulion asa ca n-am pus dar era gustoasa si asa Report
August 20Aug 20 comment_271708 6 hours ago, Adriana said:Adica in loc de vinete pui dovlecei dati pe razatoare pe care ii gatesti in prealabil?Eu facusem citeva vinete in friteuza cu aer si nu s-au copt bine, a fost de fapt o incercare nereusita pe care n-o mai repetsi daca tot trebuia se le recoc le-am amestecat cu ardei copti, si copt intr-o tigaie in care calisem o ceapa mare de tot si am lasat acolo sa se coaca bine la foc mic si cu capac, si a iesit o imitatie de zacusca foarte buna, n-aveam bulion asa ca n-am pus dar era gustoasa si asaAm pus dovleceii dați prin răzătoare, lăsați la scurs cat am pregătit celelalte legume, apoi storși foarte bine și adăugați la final când celelalte legume erau scăzute, apoi i-am mai fiert vreo 20-30 de minute. Asta în loc de vinete! Foarte bună a ieșit iar ficatul și bila nu s-au supărat….deocamdată! Drept e ca am înăbușit ceapa cu morcovul, nu le-am prăjit, iar la toată rețeta am pus 200 ml de ulei. Report
August 20Aug 20 comment_271710 Deci ceapa morcovi ardei copti si dovlecei?eu morcovi n-am pus niciodatasi cantitatea de ulei din reteta originala a mamei cre ca am redus-o la un sfert 🙄 Report
August 21Aug 21 comment_271711 13 hours ago, Adriana said:Deci ceapa morcovi ardei copti si dovlecei?eu morcovi n-am pus niciodatasi cantitatea de ulei din reteta originala a mamei cre ca am redus-o la un sfert 🙄Da, mie imi plac morcovii in toate rețele de zacuscă. Acum am pus asta:4 kg dovlecei1,5 kg ceapă2 morcovi mari,1,5 kg roșii cărnoase făcute bulion1,5 kg ardei kapia, copți200 ml uleiSare, piper și foi de dafin! Eu am sărit peste piper ca am restricție la picant. Se prepară ca orice zacuscă, eu am pus ceapa și morcovul la înăbușit cu o cană de apă, apoi când au fost fierte am pus ardeiul, sucul de roșii și când totul a scăzut am pus dovleceii storși bine de apă pentru 20-30 de minute. Report
August 23Aug 23 comment_271713 am facut-o mino dar din ochi, n-am cintaritam pus intr-o oala cu putin ulei ceapa, morcovii si dovleceii rasi si am fiert tot cu capac la flacara mica si apoi am adaugat ardeii copti si un tub de bulion, sare aromata si piperuri amestecate.E buna, mi se pare mai dulce decit cea de vinete cum am facut ditamai oala plina am tinut o parte de pus in frigider si se mincat si apoi am pus in 7 borcane de 250 gr si le-am sterilizat deci le duc in pivnitaoricum anul asta n-am nici timp nici chef sa fac zacusca in cantitate industriala asa ca prind bine mersi de idee Report
August 26Aug 26 comment_271714 E normal să fie mai dulce, dar mie chiar îmi place mai ales ca nu mi-e rău de la ea. Mă bucur ca ți-am dat idee bună 😘 Report
August 26Aug 26 comment_271715 A fost prima impresie ca e dulce, m-am obisnuit si confirm ca e foarte buna 😘 Report
September 16Sep 16 comment_271726 Ieri am avut o conopidă și am făcut-o pane și omletă! Edited September 16Sep 16 by mino Report
September 16Sep 16 comment_271727 uite ca nu mi-a trecut prin minte sa fac omleta si cu/din conopida Report
Sunday at 01:11 PM2 days comment_271729 Ieri am gatit:sarmalute in frunze de hrean si Bok choy (ambele oparite in prealabil), umplutura am facut-o din carne de pui tocata, orez basmati fiert, verdeturi calite separat: ceapa, ardei, morcov si telina, si citeva frunze de melissa, salvie si rozmarin plus sare aromata (facuta de mine cu ierburile din gradina) si amestec de piperuri (cumparat de la Lidl) puse in slowcooker cu un strop de ulei pe dedesubt si o cana de apa. Au iesit o bunatate mare tare omleta de luat la pachetel cu cartofi si fasole verde, ambele fierte in prealabilo salata cu cartofii si fasolea verde fierte, macrou si maslinefenel gratinat in farfuria crisp de la MO, cu pesmet cu ierburi aromate deasupradovleci micuti taiati in doua pe lungime tot in crisp cu o crusta de brinza rasa deasupracu toate resturile de la verdeturi, asa zisul soffritto (ceapa, telina, morcovii si ardeii gatiti separat si apoi amestecati) si o parte di orezul fiert am facut un fel de minestroneflori de dovlecei umplute cu un cartof strivit amestecat cu ou si brinza rasa, copti tot in crisp MO Report
16 hours ago16 hr comment_271730 Bravo Adriana, o mulțime de bucate bune ai făcut. Eu la sarmale nu pun decât ceapă, morcov și orez iar dacă am adaug și un dovlecel să fie mai pufoase. Azi am în plan o salată orientală cu multe ouă și măsline. Și parcă aș face o varză cu jumări de porc, ca nu știu ce altceva aș putea face cu jumările astea. Report
9 hours ago9 hr comment_271731 Cumparasem toate legumele cu o zi inainte si a trebuit sa le gatesc pe de o parte, si pe de alta parte in timpul saptaminii n-am timp deloc deci mi-am asigurat mare parte din mese si pachetele 😁 Report
7 hours ago7 hr comment_271732 Frunzele de hrean ma gandesc ca trebuie sa fie tinere si mai mici ca sa fie bune? Am si eu in gradina dar mi-e teama ca deja sunt prea batrane.Eu am facut ardei umpluti clasici, cu carne si orez si fasole verde in toate felurile. La noi s-a facut cam tarziu fasolea verde dupa vara asta ciudata cu atat de multa ploaie, insa acum culeg in fiecare zi o gramada. Ardeii s-au facut si ei destul de multi si mari dar nu se coc, sint toti verzi. De umplutsinde gatit sunt buni. Report
1 hour ago1 hr comment_271733 Da, ale mele erau "noi" ca a facut Stefano curatenie acu citeva saptamini si a ras totul la sol 🙄iar acum au iesit altele noi, dar pentru mai multa siguranta le-am oparit pe toate inainte si tija din mijloc am taiat-o pentru ca inca mai era tarehreanul asta nu stiu cit s-o fi extins in pamint pentru ca fusese plantat de tata deci are mai mult de 25 de ani, eu culeg doar frunzele 😁 Report